Jeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.Tormund skrev: ↑tir jan 10, 2023 8:00 pmLever og rogn er tradisjon, vil jeg tro. Rogn er superdigg, og bør jo klassifiseres som supermat, med tanke på næringsinnhold. Lever er lever, koker man det med løk så forsvinner transmaken. For å få et skreimåltid komplett, så må man ha med lever og rogn, synes jeg Det er det jeg er vokst opp med.KingKongHalvor skrev: ↑tir jan 10, 2023 7:54 pmSå det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.
Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.