Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Nå som det snart er jul er butikkene fulle av oksetunger. Jeg vil råde dere alle til å bruke det på andre måter enn hva det nå er det brukes til her til lands. Dersom det kokes lenge nok til at det blir mørt og til at man lett kan dra av skinnet, bør det kuttes opp i små terninger og stekes opp i olje. Dette gjør at det blir veldig sprøtt på utsiden samtidig som det er fløyelsesmykt inni. Det er den perfekte balansen mellom fett og kraftig smak av storfekjøtt. Vi bruker det som regel til en eller annen form for (autentisk!) taco med all verdens tilbehør. Så blir vi sittende å fråtse over tungebitene lenge etter vi egentlig er mett.
Dette lager vi riktignok ikke før til helgen. Men ville anbefale det mens jeg først husket på det. Enkelt og ekstremt godt. Hamstrer alltid fra butikkene i desember slik at vi har nok til resten av året.
Dette lager vi riktignok ikke før til helgen. Men ville anbefale det mens jeg først husket på det. Enkelt og ekstremt godt. Hamstrer alltid fra butikkene i desember slik at vi har nok til resten av året.
Takk for tips om oksetunge! Fishan ser bra ut. Har hørt at de i Ålesund, over broa der, også er bra, men har ikke testet. Har spist det en del ganger på Fiskeriet her i Oslo, og det er greit - men det er ganske små prosjoner sammenlignet med de greiene man får på den store øya vest for oss....
Her ble det entrecote i dag - overligger fra sist Meny-tilbud, da jeg valgte Remas Konge i stedet. Litt irriterende at det ser ut som ett kjøttstykke i pakkenl, men når man åpner så ser man at det er to. I praksis ingen betydning, men jeg trodde det var ett stykke... Bare enkelt med ovnsbakte poteter og bruna løk til i dag. Etter en lang dag på jobben. Drakk Grans iste uten sukker til. Den er god.
Her ble det entrecote i dag - overligger fra sist Meny-tilbud, da jeg valgte Remas Konge i stedet. Litt irriterende at det ser ut som ett kjøttstykke i pakkenl, men når man åpner så ser man at det er to. I praksis ingen betydning, men jeg trodde det var ett stykke... Bare enkelt med ovnsbakte poteter og bruna løk til i dag. Etter en lang dag på jobben. Drakk Grans iste uten sukker til. Den er god.
Biffstrimler her i kveld. Stekt sammen med paprika, sjampinjong, hvitløk, løk og noen soltørkede tomater. Rørte inn litt creme fraiche, fløte og dijonsennep og lot det surre i 5-10ish minutter før det ble servert over tagliatelle. Enkelt, kjapt og godt.
-
- Innlegg: 2589
Herregud, indisk laget fra bunnen av er bare så pakket med smak. Lager ofte med disse ferdige glassene man får kjøpt, det funker veldig bra, men egenlaget er en helt annen divisjon.
Ja, det er helt sant. Jeg elsker å lage indisk. Sist forsøkte jeg Gladkokkens butter chicken, resultatet ble vanvittig godt. Men kjøkkenskapene er fulle av krydder jeg ikke får brukt til så mye annet.KingKongHalvor skrev: ↑ons des 01, 2021 8:32 pm Herregud, indisk laget fra bunnen av er bare så pakket med smak. Lager ofte med disse ferdige glassene man får kjøpt, det funker veldig bra, men egenlaget er en helt annen divisjon.
Jeg savner Engelsk peppersteak Pie (pai) , med brun saus på. Tradisjonell engelsk kost så det holder.
Dessverre finner jeg ingen som selger det i Norge og det å lage det tar visst en evighet.
'
Dessverre finner jeg ingen som selger det i Norge og det å lage det tar visst en evighet.
'
-
- Innlegg: 2589
Bare å bruke litt mindre tid her inne, så rekker du det.startelver skrev: ↑tor des 02, 2021 5:28 pm Jeg savner Engelsk peppersteak Pie (pai) , med brun saus på. Tradisjonell engelsk kost så det holder.
Dessverre finner jeg ingen som selger det i Norge og det å lage det tar visst en evighet.
'
Torsdag var rester her også.
Pasta med tacokjøttdeig, rødløk, ananas og et par sauser.
Pasta med tacokjøttdeig, rødløk, ananas og et par sauser.
Doktor Oekter på besøk.
https://www.oetker.no/no-no/vaare-produ ... i_piccante
Denne var bra! Passe pikant. Tilbud hos Meny. Cola til dette. Lutefisklag i morgen, så kjører det enkelt. Og så har jeg bakt en engelsk fruktkake med enorme mengder eksklusiv og sterk whisky (57 prosent) oppi...
https://www.oetker.no/no-no/vaare-produ ... i_piccante
Denne var bra! Passe pikant. Tilbud hos Meny. Cola til dette. Lutefisklag i morgen, så kjører det enkelt. Og så har jeg bakt en engelsk fruktkake med enorme mengder eksklusiv og sterk whisky (57 prosent) oppi...
-
- Innlegg: 2589
En ganske god variant av kamskjell. Pannestekt med en saus av sjalottløk og fennikel, kokt inn i nypresset appelsinjuice, bare justert med smør.
Og så ble det faktisk en langtidskokt bolognese, gadd ikke lage pastaen sjæl heller.
Hvit burgunder til forrett, barbera til hovedrett.
Og så ble det faktisk en langtidskokt bolognese, gadd ikke lage pastaen sjæl heller.
Hvit burgunder til forrett, barbera til hovedrett.
Iceland har en del engelske paier i frysedisken. Ikke peppersteak men steak and onion i hvert fall. Ellers er hjemmelagd pai drit enkelt og rågodt. Nå har jo nesten alle butikkjedene butterdeig også.startelver skrev: ↑tor des 02, 2021 5:28 pm Jeg savner Engelsk peppersteak Pie (pai) , med brun saus på. Tradisjonell engelsk kost så det holder.
Dessverre finner jeg ingen som selger det i Norge og det å lage det tar visst en evighet.
'
Grandis pepperoni spesial, pimpet opp med bbq-saus, rødløk, soltørkede tomater, ananas og ekstra Jarlsbergost.
-
- Innlegg: 2589
Nei, men den burde ha vært det mtp grisefaktoren da den ble spist. Pizza skal jo spises med hendene.
I dag blir det lutefisk. Et lite lag. Kjøpte fisken på Meny i går - stoler på at det er bra som vanlig. Tilbehøret er enkelt mandelpoteter og ferdig grønn ertestuing. Godt med bacon og dessuten ribbefett. Øl og akevitt. Tror jeg må sikre meg litt mer av den siste storten. Til dessert har jeg ofte servert en pasjonsfruktkrem - der man koker opp fløte og tilsetter juicen fra frukten. Dette stivner da litt og blir en perfekt fin krem, som servereres avkjølt. Men det er vel egenltig bare en variant av det som heter Lemon Posset, som jeg tenkte å prøve idag, ettersom jeg har litt sitron til overs. Ellers har jeg kaffe, Armagnac og marsipan fra Niederegger. Dessuten kan jeg skilte med et utvalg av 40-50 ulike Single Malt whisky om det skulle bli behov for det...
Høres ut som et skikkelig kalas det. Prøvd sennepsaus til lutefisken før?DoktorS skrev: ↑lør des 04, 2021 9:31 am I dag blir det lutefisk. Et lite lag. Kjøpte fisken på Meny i går - stoler på at det er bra som vanlig. Tilbehøret er enkelt mandelpoteter og ferdig grønn ertestuing. Godt med bacon og dessuten ribbefett. Øl og akevitt. Tror jeg må sikre meg litt mer av den siste storten. Til dessert har jeg ofte servert en pasjonsfruktkrem - der man koker opp fløte og tilsetter juicen fra frukten. Dette stivner da litt og blir en perfekt fin krem, som servereres avkjølt. Men det er vel egenltig bare en variant av det som heter Lemon Posset, som jeg tenkte å prøve idag, ettersom jeg har litt sitron til overs. Ellers har jeg kaffe, Armagnac og marsipan fra Niederegger. Dessuten kan jeg skilte med et utvalg av 40-50 ulike Single Malt whisky om det skulle bli behov for det...
[/quote]
Høres ut som et skikkelig kalas det. Prøvd sennepsaus til lutefisken før?
[/quote]
Ja, har fått det servert - det er i grunnen ganske godt. Gjør at man ikke trenger så mye bacon, som jeg egentlig synes er litt for kraftig til fisken. Før brukte jeg tørr sennep, men har nå gått over til fransk. Det er ikke så dumt med saus - kanskje jeg skulle prøve det, tror dog ikke det blir i dag, for har så mye annet å sysle med. Men skal ha minst ett lutefiskmåltid før jul til, og da skal jeg sannelig prøve med saus.
Høres ut som et skikkelig kalas det. Prøvd sennepsaus til lutefisken før?
[/quote]
Ja, har fått det servert - det er i grunnen ganske godt. Gjør at man ikke trenger så mye bacon, som jeg egentlig synes er litt for kraftig til fisken. Før brukte jeg tørr sennep, men har nå gått over til fransk. Det er ikke så dumt med saus - kanskje jeg skulle prøve det, tror dog ikke det blir i dag, for har så mye annet å sysle med. Men skal ha minst ett lutefiskmåltid før jul til, og da skal jeg sannelig prøve med saus.
Jeg har ikke Iceland her. Ja , det er sikkert enkelt å lage når man kan det. Når jeg bodde i England var det bare å stikke innom nærmeste pie-shop.Everenga skrev: ↑fre des 03, 2021 8:33 pmIceland har en del engelske paier i frysedisken. Ikke peppersteak men steak and onion i hvert fall. Ellers er hjemmelagd pai drit enkelt og rågodt. Nå har jo nesten alle butikkjedene butterdeig også.startelver skrev: ↑tor des 02, 2021 5:28 pm Jeg savner Engelsk peppersteak Pie (pai) , med brun saus på. Tradisjonell engelsk kost så det holder.
Dessverre finner jeg ingen som selger det i Norge og det å lage det tar visst en evighet.
'
-
- Innlegg: 2589
Doktor, jeg skal tenke på deg og ta en skål i kveld!DoktorS skrev: ↑lør des 04, 2021 9:31 am I dag blir det lutefisk. Et lite lag. Kjøpte fisken på Meny i går - stoler på at det er bra som vanlig. Tilbehøret er enkelt mandelpoteter og ferdig grønn ertestuing. Godt med bacon og dessuten ribbefett. Øl og akevitt. Tror jeg må sikre meg litt mer av den siste storten. Til dessert har jeg ofte servert en pasjonsfruktkrem - der man koker opp fløte og tilsetter juicen fra frukten. Dette stivner da litt og blir en perfekt fin krem, som servereres avkjølt. Men det er vel egenltig bare en variant av det som heter Lemon Posset, som jeg tenkte å prøve idag, ettersom jeg har litt sitron til overs. Ellers har jeg kaffe, Armagnac og marsipan fra Niederegger. Dessuten kan jeg skilte med et utvalg av 40-50 ulike Single Malt whisky om det skulle bli behov for det...
Her står nemlig også lutefisk på menyen, jeg må prøve igjen, jeg sliter jo litt med denne varianten. Elsker torsk, elsker tørrfisk, skjønner ikke en dritt av lutefisk, som smaker lite og har fått ødelagt konsistensen. Men som sagt, jeg gir ikke opp. Kjøpt på Rema, fra Myre hvor jeg var i forrige uke. Er jo en mulighet for at jeg har faktisk har sett akkurat den ene fisken jeg har kjøpt, var jo der oppe i påsken mens de holdt på å henge ut.
Tilbehøret på en prikk likt ditt, og alle sier jo at tilbehøret har alt å si. Kjører litt pol-juleøl og noen forskjellige akevitter, egentlig har jeg mer lyst på rødvin, men lar meg overtale. Mest sannsynlig blir det begge deler. Eller alle tre.
Skål allerede, nå skal jeg forberede ribben til asiatisk vri i morgen!
And- og kyllinglår står på menyen i aften.
Tilbehør blir rotgrønnsaker, ovnsbakte potetbåter med litt parmesan over og rødvinssaus.
Lyx.
Tilbehør blir rotgrønnsaker, ovnsbakte potetbåter med litt parmesan over og rødvinssaus.
Lyx.
Baguette med pulled pork, coleslaw, sylteagurk, rødløk, tomat og BBQ-saus. Salat ved siden og pepsi max til drikke.
Bursdagsparty for minstemann så da ble det pølser. Bursdagsparty dag to i morgen med pizza. Original I know.
Pizza med bud i dag. Julebakst hele dagen, var ikke ivrig på enda mer kjøkkentid.
Men nå er lefser, krumkaker og julebrød (uten sukat) i boks.
Men nå er lefser, krumkaker og julebrød (uten sukat) i boks.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute