Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Jobbet i dag, så dermed ble det wienerpølser i lompe og potetsalat.
Det gikk rykter om at mamma brukte søndagen til å bake! Da passet det med et tilfeldig besøk til barndomsheimen. Middagen ble nybakte rundstykker og horn med eggerøre, røkelaks, fårerull, tomatsild og mør. Julebrus i glasset og julekaker til dessert.
Hva gjorde du med svoret?KingKongHalvor skrev: ↑søn des 05, 2021 8:39 pm Oh my god!
Dette var sinnsykt godt. Tok en tynnribbe i går, fjernet svor og bein, marinerte ett døgn i cola, hvitløk, ingefær, chilli og koriander. Stekt i fem timer i dag, siste timen penslet med en glaze av samme aromater i ketjap manis, sesamolje, riseddik og honning. Serverte med ris og en salat av hodekål, rødkål, rødløk, koriander og peanøtter, med en himmelsk god dressing.
Det er så mange gode smaker at det er vanskelig å beskrive. Og kjøttet var et eventyr i seg selv, utrolig saftig og mørt, og så velsmakende. Jeg har spist mere ribbe i dag enn tidligere i mitt nå 55 år lange liv. Dette blir en gjenganger, garantert.
-
- Innlegg: 2589
Det havnet der det hører hjemme - i søpla.Chromeback skrev: ↑man des 06, 2021 8:39 amHva gjorde du med svoret?KingKongHalvor skrev: ↑søn des 05, 2021 8:39 pm Oh my god!
Dette var sinnsykt godt. Tok en tynnribbe i går, fjernet svor og bein, marinerte ett døgn i cola, hvitløk, ingefær, chilli og koriander. Stekt i fem timer i dag, siste timen penslet med en glaze av samme aromater i ketjap manis, sesamolje, riseddik og honning. Serverte med ris og en salat av hodekål, rødkål, rødløk, koriander og peanøtter, med en himmelsk god dressing.
Det er så mange gode smaker at det er vanskelig å beskrive. Og kjøttet var et eventyr i seg selv, utrolig saftig og mørt, og så velsmakende. Jeg har spist mere ribbe i dag enn tidligere i mitt nå 55 år lange liv. Dette blir en gjenganger, garantert.
Så det ble ikke noe baconcrisp altså?
I dag er det mandag som er min faste semi-fastedag i uka.
Kun 800 kalorier skal fortæres i dag. Vi starter dagen med en herlig havregrøt, med litt yoghurt og kanel , samt noen frosne blåbær.
Vi hopper over lunsjen og gleder oss til en herlig noodle-suppe til middag, og litt grønnsaker. Vi kan også spise en hel gulrot, et eple og drikke så mye kaffe man vil
Ellers er det vann som gjelder for å rense kroppen.
På tirsdag er det normal diett igjen. Jeg føler meg alltid lett i kroppen dagen etter en slik faste og har masse energi.
Kun 800 kalorier skal fortæres i dag. Vi starter dagen med en herlig havregrøt, med litt yoghurt og kanel , samt noen frosne blåbær.
Vi hopper over lunsjen og gleder oss til en herlig noodle-suppe til middag, og litt grønnsaker. Vi kan også spise en hel gulrot, et eple og drikke så mye kaffe man vil
Ellers er det vann som gjelder for å rense kroppen.
På tirsdag er det normal diett igjen. Jeg føler meg alltid lett i kroppen dagen etter en slik faste og har masse energi.
Google feirer pizzaen i dag, det er i dag 14 år siden pizza ble innlemmet i UNESCOs kulturarv.
Da blir det jaggu pizza i aften.
Da blir det jaggu pizza i aften.
KingKongHalvor skrev: ↑søn des 05, 2021 9:35 am Hvetekake/brød er godt, men til jul lager jeg julekake, da med både sukat og rosin. Og nå begynner resten av familien å forstå det også, at det er det eneste riktige.
Julekake med rosiner og sukat med godt smør og hodesylte med et strøk dijonsennep eller grov sennep på er bare helt himmelsk og helt jul.
For mange år siden fant jeg ei god oppskrift på julekake i ei kokebok, "Annys julekake", den oppskrifta måtte bare barna ha når de flyttet for seg selv.
Kaldmat i kveld. Omdet er utslag av strømpriser eller ikkeaner jeg ikke- . Men frua hadde snekret en salat med masse godt i. Meatfree monday.
-
- Innlegg: 2589
Fiskesuppe med laks, torsk og reker. Og med nystekt grytebrød til.
Men vurderer å endre litt på menyen nå Meny borti gaten her selger sjøkreps til halv pris, 269,- pr/kg
Men vurderer å endre litt på menyen nå Meny borti gaten her selger sjøkreps til halv pris, 269,- pr/kg
Man tager en pakke Toro moussaka, en pakke kjøttdeig, litt ost og melk, og vips! blir det mat.
Den synes jeg faktisk er fantastisk god, så god at jeg aldri har prøvd lage Moussaka fra bunnen av, men kanskje jeg burde.fargeblind skrev: ↑tir des 07, 2021 3:30 pm Man tager en pakke Toro moussaka, en pakke kjøttdeig, litt ost og melk, og vips! blir det mat.
Blir alltid spist opp, restene forsvinner fort etter en runde i mikroovnen
Findus Fiskegrateng i dag, er litt matlei. Kostet vel mer å steke den enn den var i innkjøp Sitron og (den forhatte) sitronpeper og litt råkost ved siden.
Ble stekt ris i dag. Gulrøtter, erter, mais, paprika, løk, hvitløk og vårløk ble stekt sammen med ris, egg og skinke. Sausen ble lagt av soyasaus, østerssaus og sesamolje.
Laget farse og stekte 65 kjøttkaker i dag, så middagen min ble fire kjøttkaker og to poteter. Jeg ble faktisk sliten av jobben. Men kjøttkakene ble gode de.
- Big George
- Innlegg: 7745
Min avdøde mors favoritt. Detaljene plukket jeg aldri oppfargeblind skrev: ↑tir des 07, 2021 3:30 pm Man tager en pakke Toro moussaka, en pakke kjøttdeig, litt ost og melk, og vips! blir det mat.
Selv har jeg benyttet to pakker Toro moussaka og lagt innkjøpt aubergine i bunnen. Kjøpt en potet som jeg har brukt ostehøvlen på
Resten er fra oppskriften på Toro-pakkene. Har laget det noen ganger de siste åra
Visste du at moussaka er grekernes variant av italienernes Lasagne ?
Mine hjemmelagede kjøttkaker er også særdeles gode. Faktisk spiser jeg ikke andre kjøttkaker enn de jeg (eller kona) lager selv. Og det fine er at vi har alle verdens beste oppskriftGårdsdattra skrev: ↑tir des 07, 2021 11:42 pm Laget farse og stekte 65 kjøttkaker i dag, så middagen min ble fire kjøttkaker og to poteter. Jeg ble faktisk sliten av jobben. Men kjøttkakene ble gode de.
Må snart lage det igjen. Nam!
I dag?
Varme opp gårsdagens moussakarester.
I går ble det Eldorado Chunky & Spicy tomatsuppe. Med litt makaroni ble den kjempegod. Anbefales som hurtigmiddag.
I dag blir det medisterkaker, potetsalat, rødkål og peppersaus.
I dag blir det medisterkaker, potetsalat, rødkål og peppersaus.
-
- Innlegg: 2589
Heimelaga vårruller til forrett, chicken curry m/ris, raita og kjøpenaan til hovedrett.
I dag ble det strømsparing, dvs brødskiver til middag. I morgen skal jeg lage meg stekt torsk med tilbehør. I disse tider blir det brødskiver til middag annenhver dag.
fargeblind skrev: ↑ons des 08, 2021 5:00 pmMine hjemmelagede kjøttkaker er også særdeles gode. Faktisk spiser jeg ikke andre kjøttkaker enn de jeg (eller kona) lager selv. Og det fine er at vi har alle verdens beste oppskriftGårdsdattra skrev: ↑tir des 07, 2021 11:42 pm Laget farse og stekte 65 kjøttkaker i dag, så middagen min ble fire kjøttkaker og to poteter. Jeg ble faktisk sliten av jobben. Men kjøttkakene ble gode de.
Må snart lage det igjen. Nam!
I dag?
Varme opp gårsdagens moussakarester.
Jeg lager kun hjemmelagde kjøttkaker til jul. Ellers i året kjøper jeg kortreiste kjøttkaker fra MK-Kjøtt. Disse kjøttkakene smaker som hjemmelagde og innehar en gullmedalje.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute