Hvorfor jukser smarttelefoner med WIFI-tilkobling?

Svar
GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Hvorfor jukser smarttelefoner med WIFI-tilkobling?

Legg inn av GiPazzini_85 »

Ja, hvorfor det?

Det siste året har jeg hatt tre telefoner som "jukser" med WIFi-tilkoblingen, både på hjemmenettverk og på andre nettverk.

Noen ganger må en rett og slett "minne" telefonen om at den skal være tilkoblet ved å trykke seg inn på oversikten over WIFI. Først da har telefonene koblet seg på, nærmest som om de prøver å snike seg unna når jeg ikke følger med.

Er det noen som vet hvorfor det er slik? Det er ingenting med verken nettverk eller telefonene eller evt frekvensforstyrrelser som burde tilsi at dette skjer.

Og ja, alt er oppdarert, restartet etc. Alle telefonene har vært med oppdaterte versjoner av Android. Har samtidig brukt laptop for å sjekke tilkobling og der fungerer det som det skal.

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

Følger denne. Mulig det er noe strømspare greier i tlf som gjør det? Har oppevelse at wifi fyser på tlf, og må slå wifitilkobling av/på på tlf for å få det aktivt igjen. Irriterende. Har mistenkt ruter/modem for å være overbelastet, men er ikke like sikker lenger.

GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

Fernandovonarb skrev: fre nov 18, 2022 3:08 pm Følger denne. Mulig det er noe strømspare greier i tlf som gjør det? Har oppevelse at wifi fyser på tlf, og må slå wifitilkobling av/på på tlf for å få det aktivt igjen. Irriterende. Har mistenkt ruter/modem for å være overbelastet, men er ikke like sikker lenger.
Når en telefon velger å gjøre dette på forskjellige nettverk så er det nok ikke ruteren. Kan sitte hjemme og være den eneste tilkoblet til ruteren og likevel kan telefoner finne på å ikke klare å holde Wi-Fi, selv om man sitter klin inntil ruteren. Merker ikke dette på PC, laptop, TV eller andre dingser tilkoblet nettet.

Her er jo typiske årsaker, men det er jo ingen av disse, spesielt når det gjelder flere telefoner:
https://www.wikihow.com/Why-Does-Your-P ... -from-WiFi

Og hvor ofte er man ikke på jobb hvor kollegaer sier "jeg har ikke Wi-Fi på telefonen nå"? Det kan vel ha noe med at det nok (også her) jukses med for dårlige komponenter (eksempelvis nettverkskort) på telefonene som gjør tilkoblingen for ustabil.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mobil, nettbrett & andre mobile enheter»