Situasjonen i Ukraina Del 2

Låst
oddvar_kjempebra

Re: Situasjonen i Ukraina Del 2

Legg inn av oddvar_kjempebra »

Moist skrev: ons nov 23, 2022 9:53 pm
oddvar_kjempebra skrev: ons nov 23, 2022 1:29 pm
Moist skrev: ons nov 23, 2022 9:47 am

Litt usikker om jeg ville hatt familien min boende i Ukraina med overhengende fare for missiler i nabolaget hver dag (Lviv var jo senest bombet forrige måned)
Det skal ekstremt mye til at akkurat du blir truffet selv om byen din blir bombet. Jeg forstår frykten, men tviler på at det kvalifiserer til flyktningsstatus.
Så litt bombing er greit?
Nei, bombing er ikke greit. Spørsmålet er hva som bør kreves for å få flykningstatus.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6683

Legg inn av Karatel »

fargerik skrev: tor nov 24, 2022 6:03 am
seriemester2013 skrev: ons nov 23, 2022 11:54 pm
PapaSmurf skrev: ons nov 23, 2022 11:48 pm Russland vet de får skambank militært. Derfor går de etter forsvarsløse sivile.

Det er uten klasse, det er uten stil og det er umenneskelig. Altså typisk russisk.
Vi må tørre å stenge havnene nå, vise russerne fingeren rett og slett.
Om de vil gjøre om på delelinjen har ikke avtalen oss i mellom verdi uansett, det har de til gangs vist med Ukraina
Ingen avtaler med russland har noen som helst verdi.
Russland TAR de som viser svakhet.
Russland respekterer intet, bortsett fra de som er sterkere.
De som anses som svakere, vil bli angrepet.
Nå må folk ta til vettet her, og slutte å kjøpe kinesiske varer.
Kina nekter å ta ansvar, det må de straffes for.
Skal du ha julegaver? Pass på, sjekk opprinnelsesland. Ikke kjøp varer fra putlers venner.
Der ser du hvor selektive vi er i vår fordømmelse og boikott. Vi skal slutte å kjøpe kinesiske varer fordi Kina ikke vil fordømme og isolere Putin og Russland. At vi skal slutte å kjøpe kinesiske varer og at vi skal fordømme og isolere Kina fordi Kina okkuperer Tibet og Xingjian og brutalt undertrykker tibetanere og uigurer, ofrer vi ikke en tanke. Vi handler med Kina uten å bry oss om tibetanere og uigurer.

Vi ser og bryr oss om det som er rett utenfor vår egen stuedør, mens vi ikke enser det som foregår i en avkrok i Asia, Afrika og Latin-Amerika. Da kan vi ikke vente og kreve at land i Asia, Afrika og Latin-Amerika skal bry seg om det som foregår i en avkrok i Europa. De er som oss: de ser og bryr seg bare om det som foregår utenfor deres egen stuedør og de tenker på sine egne interesser.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Karatel skrev: ons nov 23, 2022 10:56 pm
Tjaaah skrev: ons nov 23, 2022 10:26 pm
Karatel skrev: ons nov 23, 2022 10:16 pm Det er hans erfaringer og meninger, jeg tror det er mye riktig i det han skriver: en kultur, et tankesett og holdninger som er svært forskjellige fra våre vestlige verdier.
Helt åpenbart. Dette med skjebnebestemmelse var imidlertid ganske nytt for meg, visste ikke at de nærmest er Kalvinister i Russland. Men det forklarer jo også en hel del.
Den påståtte russiske fatalismen skyldes heller den ortodokse kirke og dens lære. I sin bok Ecce Homo (skrevet i 1888 og utgitt i 1908) skriver Friedrich Nietzsche om noe han kaller "russisk fatalisme." Han må jo ha fått idéen fra et sted.

" Men and things obtrude too closely; experiences strike one too deeply; memory becomes a festering wound. Against all this the sick person has only one great remedy: I call it Russian fatalism, that fatalism without revolt which is exemplified by a Russian soldier who, finding a campaign too strenuous, finally lies down in the snow. No longer to accept anything at all, no longer to take anything, no longer to absorb anything—to cease reacting altogether. This fatalism is not always merely the courage to die; it can also preserve life under the most perilous conditions by reducing the metabolism, slowing it down, as a kind of will to hibernate. Carrying this logic a few steps further, we arrive at the fakir who sleeps for weeks in a grave. Because one would use oneself up too quickly if one reacted in any way, one does not react at all any more: this is the logic."

https://academyofideas.com/2013/10/niet ... -fatalism/

Nietzsche forbandt altså denne fatalismen med noe russisk. Det er kanskje dette som forklarer hvorfor russiske soldater i alle kriger passivt har latt seg lede inn i den visse død nærmest som sauer til slaktebenken. Vi ser det i Ukraina nå i dag, slik var det i begge verdenskrigene, slik har det vært i alle russiske kriger.
Det er sant; dette som kalles nihilisme er en meget kraftig underliggende kraft i den russiske mentaliteten som stundom virker som et bastardbarn mellom et europeisk folk og et asiatisk steppefolk, med påfølgende fatalismen som er ganske utbredt allerede før kommunismen tok makten i 1917 (og fikk ti millioner drept ifølge Beevor, som mente Lenin var et av de ondeste menneskene i menneskehetens historie), og dette kunne sees på slagmarken så tidlig som under den store nordiske krigen 1700-1721, de velkjente karolinertaktikkene var utviklet med henblikk på den russiske fremgangsmetoden. Russerne helt siden den gang førte en altfor provoserende krigføring med fryktspredning, hensynsløshet og total mangel på etiske standarder - som gang på gang fulgt til fryktelige kriger hvor vestlige soldater bare anså en død russer for å være en "god" russer - på mange måter oppførte de seg som mongolene fra 1200-tallet.

Og som Halvor Tjønn hadde skildret i hans bok, dette skiftet fant sted i slutten på 1400-tallet da man fikk løgnaktighet, troløshet og fanatisme samlet på et sted underlagt en storfyrste som adopterte det verste fra tartarkhanene den gang paret med en kirkes tap av anseelse og sårbarhet etter Konstantinopels fall og voksende tvil i folkedybden. Kirken allierte seg med Fyrstedømmet og skapt en guddommelig virkelighet basert på "Den Tredje Roma", hvor tsarene etter hvert blir guddommelige konger som hele samfunnet må underkaste seg for. Tjønn hadde likevel notert at det var en russisk-tartarisk sammensmeltning etter hvert som tartarene assimileres inn i russersamfunnet, og dette startet nesten samtidig som skiftet som tidlig beskrevet. Dette fikk han til å gruble på om Russland egentlig ikke er russisk, men en fortsettelse av mongolveldet - det ondeste imperium i menneskehetens historie.

Ifølge kinesiske kilder var det allerede i 1100-tallet dokumentert et skremmende fatalistisk sinnelag i disse mongolske stammene som senere utgjorde kjernen i Dsjengis Khans mongolveldet, dødsstraff for enhver overtredelse, tilfeldig død, brudebortføring, evigvarende feider og totalitære herskerne man underkastet seg i bytte mot trygghet og berikelse. Selv kineserne, vant til sine totalitære keiserne fra gammelt av, fant dette uutholdelig at de i 1300-tallet gjort opprør og prøvd å utrydde det mongolske folket som berget seg ved å flykte langt ut i steppene. I tre århundrer var det sett at mongolene og tartarene hadde stått for noe av det uhyrligste i menneskehetens historie, Timur Lenk var det siste kapitlet - og de hadde behandlet østrusserne som i 1500-tallet var blitt storfyrstedømmet Moskva, meget spesielt ille. Så ille at østrusserne foretrakk sterke lederne og store hærer som får alt de vil, for å holde tartartrusselen vekk fra seg.

Men dessverre kom Ivan den grusomme, som ikke bare hadde terrorisert hans folk og kunne bli sittende på tronen ettersom kirken i praksis hadde gitt fra seg alle sanksjonsmuligheter ved å gjøre han guddommelig, og gått så langt med sin hjernevasking at da polakkene vil få ham bort, oppdaget de til deres sjokk at russerne sloss fanatisk til tross for lidelsene de hadde blitt påført. Ivan lot tartarene satt skrekk i det russiske folket som opplevd nedbrenning av Moskva med masseslakteri, ettersom han var en feiging (som Putin i dag). Og da han drepte hans sønn, sendt han russerne ut i anarki hvor disse oppførte seg som monstre mot hverandre i begynnelsen på 1600-tallet. Dette var den første av flere interne konflikter som satt skrekk i både observatører og russiske toneangivende personer. Beevor bare skildret den siste.

I midten av 1600-tallet hadde russerne underlagt seg Ukraina med unntak av de vestre deler, fordi dette var en "gjenreisning av Rusriket", og man var egentlig sårt tilfredsstilt den gang, slik at krimtartarene forbli den største trusselen som måtte elimineres - men de vant ikke på grunn av hærmakt eller bedre organisering. De vant på grunn av andres feilene som kosakkenes troløshet (de generelt så ned på bondefolk, noe som i slutten kostet dem alt i 1918-1921), de katolske Vasakongenes arroganse og religiøs forfølgelse av ortodokse troende - det var messene som gav tsaren Ukraina, ikke hærmakt. Siden den gang oppfattet russerne seg som forsvarene av den rette troen, og var dermed opptatt av sør. De var i deres egne verden helt isolert fra resten av Europa.

Så kom Peter den store med hans imperiale ambisjoner. Det var erobringen av Riga i 1715 som åpnet opp Europa for Russland, som inntil da hadde dårlig kontroll i Karelen og Ingermanland (landet omkring St. Petersburg), som straks markerte seg som en aggressiv ekspansjonsmakt uten hemminger mot de andre europeiske stormaktene. Så snart Sverige var ryddet av vegen, var de andre plutselig blitt sårbar, og med den nye teknologien kunne russerne starte marsjen mot Konstantinopel. Men da hadde den nihilistiske mentaliteten for lengst etablert seg i folkebevisstheten som gav fra seg all frihet så bare tsaren bli fri, i bytte mot trygghet, stabilitet og moralsk balanse i et rike som i disses øyne var blitt "Guds rike".

Slik oppstå den moderne Russland. Skjønt, stundom virker det mer mongolsk enn russisk, ukrainerne i dag er fra et kulturelt og etnisk perspektiv mer "rene" etterkommere av rusfolket enn russerne, hvor tartarene lot til å bare skille seg ut med tro fremfor etnisitet.

Caputo

Legg inn av Caputo »

Som tatt ut av Monty Phyton fra Russlands FN-ambassadør

Russlands FN-ambassadør la fullt ansvar for skadene på Ukraina og Vesten, og sa at ødeleggelsene skyldes ukrainsk luftvern.
– Ukraina sier at de er angrepet av russiske missiler. Vi slapp opp for missiler i mars, juli og september. Det som faller ned nå, er rester av ukrainsk luftforsvar. Det er altså vestlige våpenleveranser til Ukraina som har ført til skadene, sa han.

Han gjentok også tidligere russiske anklager om at Nato fører en krig mot Russland i Ukraina via stedfortreder.

Han klaget også på at president Zelenskyj fikk tale via videolink, og viste til at FN-reglene krever personlig tilstedeværelse ved møter i rådet.

nometalhorse

Legg inn av nometalhorse »

Solvgutt1 skrev: tor nov 24, 2022 9:11 am Åpenbart fake da
Hva er fake? At de symbolsk sender en "blodig" slegge er åpenbart ikke fake.

De har også tidligere spredd video hvor en blir slått ihjel med slegge.
https://www.themoscowtimes.com/2022/11/ ... ent-a79487

oddvar_kjempebra

Legg inn av oddvar_kjempebra »

Karatel skrev: ons nov 23, 2022 11:09 pm
Jolla skrev: ons nov 23, 2022 10:34 pm Jeg synes at politikken til de allierte etter første verdenskrig ovenfor Tyskland, hvor idéen var å uskadeliggjøre nasjonen, og sørge for at "krigshisseren" Tyskland aldri igjen skulle ha mulighet til å reise seg opp eller true verdensfreden var feilslått.
Jeg synes at politikken til de allierte ovenfor vest-Tyskland etter andre verdenskrig, hvor idéen var at Tyskland skulle bli endel av verdenssamfunnet og bli tett bundet opp til resten av den vestlige verdens politiske verdier, og ha positive assosiasjoner til mennesker fra andre nasjoner gjennom at de fikk mange økonomiske støttepakker til å bygge opp sitt raserte land var genial.
Jeg er helt enig med deg, men her vil jeg tilføye at den allierte politikken overfor Vest-Tyskland også, og kanskje først og fremst, var en del av den kalde krigen. Et økonomisk sterkt, rikt og vellykket og velfungerende Vest-Tyskland skulle være et motstykke til det nedkjørte og ødelagte Øst-Tyskland og vise at den vestlige kapitalismen med markedsøkonomi var kommunismen og planøkonomien overlegen.
Hvilket jo den var. Enormt overlegen.

Solvgutt1

Legg inn av Solvgutt1 »

nometalhorse skrev: tor nov 24, 2022 9:57 am
Solvgutt1 skrev: tor nov 24, 2022 9:11 am Åpenbart fake da
Hva er fake? At de symbolsk sender en "blodig" slegge er åpenbart ikke fake.

De har også tidligere spredd video hvor en blir slått ihjel med slegge.
https://www.themoscowtimes.com/2022/11/ ... ent-a79487
Det er ikke Prigozhin, og det er neppe en "deputy to the European Union" heller. Så det er et skuespill.

Crazy Horse

Legg inn av Crazy Horse »

Garindan skrev: tor nov 24, 2022 4:07 am
Crazy Horse skrev: ons nov 23, 2022 10:52 pm
Karatel skrev: ons nov 23, 2022 7:35 pm

Det er utmerket at dette blir tatt opp i sikkerhetsrådet, men siden Russland har vetorett i sikkerhetsrådet, vil det ikke komme noe ut av det i praksis.
Det er vel ikke FN, Sikkerhetsråder og vetoretten vedkommende du svarer tar opp. Det er at Russland er en terrorstat på linje med IS, og at russere flest er mennesker blottet for moral. I tillegg virker de å være fullstendig idioter. Ja jeg vet det er unntak. Mange Hederlige unntak, men verdens syn på russere vil bli endret i lang tid. NRK viste nettopp et program om alle likvidasjonene i London og England. De gjør hva de vil, som med Krim og Donbas i 2014, med drap og forsøk på drap i England med gift og radioaktivt materiale.

De burde fratas vetoretten, kastes ut av internasjonale fora, sport og kultur og det bør utstedes arrestordre på ledende offiserer dersom krigsforbrytelser dokumenteres utover enhver rimelig tvil. Dette er neppe noe problem. Konfisker alt av eiendom til oligarker i London, i Miami og på rivieraen. La de holde seg i Russland. Det bør utstedes arrestordre på Putin og hele gjengen med krigsforbrytere i Kreml. Dette er bare symbolsk, da man aldri i mangel av invasjon som med nazi Tyskland får tak i svina. De vil imidlertid ikke tørre å forlate Russland. Det gjelder Lavrov også. Vesten kan aldri mer forholde seg til russere før forbryterne enten er kastet og stilt for retten eller erstattet med et nytt regimet som tar et rettslig oppgjør med de som er ansvarlig for Krim, Donbas 2014, nedskytningen av passasjerflyet, drap i utlandet og 24 02 2022. Nok må være nok.
Lavrov var nettopp på G20 i Indonesia. Fikk du det ikke med deg?
Fikk med meg at han havnet på sykehus, og at han i motsetning til tidligere ble frosset ut av mange siviliserte land. Det bør utstedes arrestordre på fascisten, da tør han ikke reise ut mer. Vesten er fortsatt redd for å provosere russerne. Stille i timen i 2014. Stille i timen ved nedskytningen av passasjerflyet før en nederlands domstol omsider har dømt de skyldige med arrestordre, og stille i timen når russiske agenter reiser rundt i England med radioaktivt materiale og gift på likvidasjonsoppdrag. Det bør være nok nå.

nometalhorse

Legg inn av nometalhorse »

Solvgutt1 skrev: tor nov 24, 2022 10:04 am
nometalhorse skrev: tor nov 24, 2022 9:57 am
Solvgutt1 skrev: tor nov 24, 2022 9:11 am Åpenbart fake da
Hva er fake? At de symbolsk sender en "blodig" slegge er åpenbart ikke fake.

De har også tidligere spredd video hvor en blir slått ihjel med slegge.
https://www.themoscowtimes.com/2022/11/ ... ent-a79487
Det er ikke Prigozhin, og det er neppe en "deputy to the European Union" heller. Så det er et skuespill.
Det er det da ingen som har påstått. Det er en symbolsk video for å få frem sitt poeng på en visuell måte.

Solvgutt1

Legg inn av Solvgutt1 »

nometalhorse skrev: tor nov 24, 2022 10:24 am
Solvgutt1 skrev: tor nov 24, 2022 10:04 am
nometalhorse skrev: tor nov 24, 2022 9:57 am
Hva er fake? At de symbolsk sender en "blodig" slegge er åpenbart ikke fake.

De har også tidligere spredd video hvor en blir slått ihjel med slegge.
https://www.themoscowtimes.com/2022/11/ ... ent-a79487
Det er ikke Prigozhin, og det er neppe en "deputy to the European Union" heller. Så det er et skuespill.
Det er det da ingen som har påstått. Det er en symbolsk video for å få frem sitt poeng på en visuell måte.
Jeg kjenner ikke til noen av personene på videoen, så i utgangspunktet kan den være laget av hvem som helst. Den tjener jo propagandaformål for mange ulike parter.

fargerik

Legg inn av fargerik »

Karatel skrev: tor nov 24, 2022 9:26 am
fargerik skrev: tor nov 24, 2022 6:03 am
seriemester2013 skrev: ons nov 23, 2022 11:54 pm
Vi må tørre å stenge havnene nå, vise russerne fingeren rett og slett.
Om de vil gjøre om på delelinjen har ikke avtalen oss i mellom verdi uansett, det har de til gangs vist med Ukraina
Ingen avtaler med russland har noen som helst verdi.
Russland TAR de som viser svakhet.
Russland respekterer intet, bortsett fra de som er sterkere.
De som anses som svakere, vil bli angrepet.
Nå må folk ta til vettet her, og slutte å kjøpe kinesiske varer.
Kina nekter å ta ansvar, det må de straffes for.
Skal du ha julegaver? Pass på, sjekk opprinnelsesland. Ikke kjøp varer fra putlers venner.
Der ser du hvor selektive vi er i vår fordømmelse og boikott. Vi skal slutte å kjøpe kinesiske varer fordi Kina ikke vil fordømme og isolere Putin og Russland. At vi skal slutte å kjøpe kinesiske varer og at vi skal fordømme og isolere Kina fordi Kina okkuperer Tibet og Xingjian og brutalt undertrykker tibetanere og uigurer, ofrer vi ikke en tanke. Vi handler med Kina uten å bry oss om tibetanere og uigurer.

Vi ser og bryr oss om det som er rett utenfor vår egen stuedør, mens vi ikke enser det som foregår i en avkrok i Asia, Afrika og Latin-Amerika. Da kan vi ikke vente og kreve at land i Asia, Afrika og Latin-Amerika skal bry seg om det som foregår i en avkrok i Europa. De er som oss: de ser og bryr seg bare om det som foregår utenfor deres egen stuedør og de tenker på sine egne interesser.
Du kan ta selektiviteten din og stappe den opp et visst sted.
Denne tråden har som tema at russland har gått til krig, ikke om andre ting.
Denne tråden har som tema de russiske overgrepene.
Denne tråden har som tema russisk terrorbombing.
Vil du ta opp all annen jævelskap verden rundt, har du full frihet til å opprette tråder for å diskutere det.

TomBrady12

Legg inn av TomBrady12 »

fargerik skrev: tor nov 24, 2022 10:34 am
Karatel skrev: tor nov 24, 2022 9:26 am
fargerik skrev: tor nov 24, 2022 6:03 am
Ingen avtaler med russland har noen som helst verdi.
Russland TAR de som viser svakhet.
Russland respekterer intet, bortsett fra de som er sterkere.
De som anses som svakere, vil bli angrepet.
Nå må folk ta til vettet her, og slutte å kjøpe kinesiske varer.
Kina nekter å ta ansvar, det må de straffes for.
Skal du ha julegaver? Pass på, sjekk opprinnelsesland. Ikke kjøp varer fra putlers venner.
Der ser du hvor selektive vi er i vår fordømmelse og boikott. Vi skal slutte å kjøpe kinesiske varer fordi Kina ikke vil fordømme og isolere Putin og Russland. At vi skal slutte å kjøpe kinesiske varer og at vi skal fordømme og isolere Kina fordi Kina okkuperer Tibet og Xingjian og brutalt undertrykker tibetanere og uigurer, ofrer vi ikke en tanke. Vi handler med Kina uten å bry oss om tibetanere og uigurer.

Vi ser og bryr oss om det som er rett utenfor vår egen stuedør, mens vi ikke enser det som foregår i en avkrok i Asia, Afrika og Latin-Amerika. Da kan vi ikke vente og kreve at land i Asia, Afrika og Latin-Amerika skal bry seg om det som foregår i en avkrok i Europa. De er som oss: de ser og bryr seg bare om det som foregår utenfor deres egen stuedør og de tenker på sine egne interesser.
Du kan ta selektiviteten din og stappe den opp et visst sted.
Denne tråden har som tema at russland har gått til krig, ikke om andre ting.
Denne tråden har som tema de russiske overgrepene.
Denne tråden har som tema russisk terrorbombing.
Vil du ta opp all annen jævelskap verden rundt, har du full frihet til å opprette tråder for å diskutere det.
Her er du på bærtur.

Du hevder at Kina må straffes for at de ikke tar ansvar. Da er det lov til å påpeke at vesten (etter samme tankesett) må straffes for å ikke ta ansvar i andre kriger utenfor vår region.

Vi gir jo totalt f… i en haug med konflikter rundt omkring i verden, så hvorfor skulle land i Afrika eller Sør-Amerika engasjere seg her?

fargerik

Legg inn av fargerik »

TomBrady12 skrev: tor nov 24, 2022 10:48 am
fargerik skrev: tor nov 24, 2022 10:34 am
Karatel skrev: tor nov 24, 2022 9:26 am

Der ser du hvor selektive vi er i vår fordømmelse og boikott. Vi skal slutte å kjøpe kinesiske varer fordi Kina ikke vil fordømme og isolere Putin og Russland. At vi skal slutte å kjøpe kinesiske varer og at vi skal fordømme og isolere Kina fordi Kina okkuperer Tibet og Xingjian og brutalt undertrykker tibetanere og uigurer, ofrer vi ikke en tanke. Vi handler med Kina uten å bry oss om tibetanere og uigurer.

Vi ser og bryr oss om det som er rett utenfor vår egen stuedør, mens vi ikke enser det som foregår i en avkrok i Asia, Afrika og Latin-Amerika. Da kan vi ikke vente og kreve at land i Asia, Afrika og Latin-Amerika skal bry seg om det som foregår i en avkrok i Europa. De er som oss: de ser og bryr seg bare om det som foregår utenfor deres egen stuedør og de tenker på sine egne interesser.
Du kan ta selektiviteten din og stappe den opp et visst sted.
Denne tråden har som tema at russland har gått til krig, ikke om andre ting.
Denne tråden har som tema de russiske overgrepene.
Denne tråden har som tema russisk terrorbombing.
Vil du ta opp all annen jævelskap verden rundt, har du full frihet til å opprette tråder for å diskutere det.
Her er du på bærtur.

Du hevder at Kina må straffes for at de ikke tar ansvar. Da er det lov til å påpeke at vesten (etter samme tankesett) må straffes for å ikke ta ansvar i andre kriger utenfor vår region.

Vi gir jo totalt f… i en haug med konflikter rundt omkring i verden, så hvorfor skulle land i Afrika eller Sør-Amerika engasjere seg her?
Nei.- Jeg er ikke på bærtur.
Kina støtter russland med sin unnfallenhet og kjølige pragmatisme.
Vi kan straffe Kina.
Iran støtter russland med missiler og droner, de handler vi ikke med og kan ikke straffe.
Nordkorea og belarus er russlands allierte og bestevenner, men de handler vi ikke med, og dermed kan vi ikke straffe dem.
Kina kan vi straffe. Mister de oss som kunder, svekkes økonomien deres.
Ikke kjøp kinesiske varer.

TomBrady12

Legg inn av TomBrady12 »

fargerik skrev: tor nov 24, 2022 10:54 am
TomBrady12 skrev: tor nov 24, 2022 10:48 am
fargerik skrev: tor nov 24, 2022 10:34 am
Du kan ta selektiviteten din og stappe den opp et visst sted.
Denne tråden har som tema at russland har gått til krig, ikke om andre ting.
Denne tråden har som tema de russiske overgrepene.
Denne tråden har som tema russisk terrorbombing.
Vil du ta opp all annen jævelskap verden rundt, har du full frihet til å opprette tråder for å diskutere det.
Her er du på bærtur.

Du hevder at Kina må straffes for at de ikke tar ansvar. Da er det lov til å påpeke at vesten (etter samme tankesett) må straffes for å ikke ta ansvar i andre kriger utenfor vår region.

Vi gir jo totalt f… i en haug med konflikter rundt omkring i verden, så hvorfor skulle land i Afrika eller Sør-Amerika engasjere seg her?
Nei.- Jeg er ikke på bærtur.
Kina støtter russland med sin unnfallenhet og kjølige pragmatisme.
Vi kan straffe Kina.
Iran støtter russland med missiler og droner, de handler vi ikke med og kan ikke straffe.
Nordkorea og belarus er russlands allierte og bestevenner, men de handler vi ikke med, og dermed kan vi ikke straffe dem.
Kina kan vi straffe. Mister de oss som kunder, svekkes økonomien deres.
Ikke kjøp kinesiske varer.
Du er såklart i din fulle rett til å boikotte kinesiske varer. Du var på bærtur da du angrep Karatels innlegg. Det er helt innenfor å sammenligne med andre situasjoner.

DennisB

Legg inn av DennisB »

TomBrady12 skrev: tor nov 24, 2022 10:48 am
fargerik skrev: tor nov 24, 2022 10:34 am
Karatel skrev: tor nov 24, 2022 9:26 am

Der ser du hvor selektive vi er i vår fordømmelse og boikott. Vi skal slutte å kjøpe kinesiske varer fordi Kina ikke vil fordømme og isolere Putin og Russland. At vi skal slutte å kjøpe kinesiske varer og at vi skal fordømme og isolere Kina fordi Kina okkuperer Tibet og Xingjian og brutalt undertrykker tibetanere og uigurer, ofrer vi ikke en tanke. Vi handler med Kina uten å bry oss om tibetanere og uigurer.

Vi ser og bryr oss om det som er rett utenfor vår egen stuedør, mens vi ikke enser det som foregår i en avkrok i Asia, Afrika og Latin-Amerika. Da kan vi ikke vente og kreve at land i Asia, Afrika og Latin-Amerika skal bry seg om det som foregår i en avkrok i Europa. De er som oss: de ser og bryr seg bare om det som foregår utenfor deres egen stuedør og de tenker på sine egne interesser.
Du kan ta selektiviteten din og stappe den opp et visst sted.
Denne tråden har som tema at russland har gått til krig, ikke om andre ting.
Denne tråden har som tema de russiske overgrepene.
Denne tråden har som tema russisk terrorbombing.
Vil du ta opp all annen jævelskap verden rundt, har du full frihet til å opprette tråder for å diskutere det.
Her er du på bærtur.

Du hevder at Kina må straffes for at de ikke tar ansvar. Da er det lov til å påpeke at vesten (etter samme tankesett) må straffes for å ikke ta ansvar i andre kriger utenfor vår region.

Vi gir jo totalt f… i en haug med konflikter rundt omkring i verden, så hvorfor skulle land i Afrika eller Sør-Amerika engasjere seg her?
Synes ikke Fargerik bommer her. Vi bør forholde oss til ting vi kan gjøre noe med. Vi kan straffe Kina ved å ikke kjøpe varene deres. Plenty med varer, gadgets og andre avtaler, er kinesiske. Vi kan derimot ikke gjøre noe med land vi ikke handler med.

Å snu problemstillingen på hodet, og se det slik Karatel og du her gjør, er ting vi ikke kan påvirke. Det gjør ingen nytte. Om andre vil boikotte oss, eller Europa av egne grunner, så får de bare gjøre det.
Dette blir på nytt en avsporing i mine øyne.

Og hvem sier at vi ikke enser uigurene en tanke. Det gjør i hvertfall jeg. Men mange bekker små, gjør en stor å. Det går en grense et sted, og den ble tråkket over ved Kinas likegyldighet til Russlands brutale krig.

Nå støtter ikke Kina Russland, men de fordømmer dem heller ikke. Det er feigt, og man har lett for å tro at man da innerst inne støtter Russland, men ikke tør å vise det, av hensyn til egen økonomi.

TomBrady12

Legg inn av TomBrady12 »

DennisB skrev: tor nov 24, 2022 11:19 am
TomBrady12 skrev: tor nov 24, 2022 10:48 am
fargerik skrev: tor nov 24, 2022 10:34 am
Du kan ta selektiviteten din og stappe den opp et visst sted.
Denne tråden har som tema at russland har gått til krig, ikke om andre ting.
Denne tråden har som tema de russiske overgrepene.
Denne tråden har som tema russisk terrorbombing.
Vil du ta opp all annen jævelskap verden rundt, har du full frihet til å opprette tråder for å diskutere det.
Her er du på bærtur.

Du hevder at Kina må straffes for at de ikke tar ansvar. Da er det lov til å påpeke at vesten (etter samme tankesett) må straffes for å ikke ta ansvar i andre kriger utenfor vår region.

Vi gir jo totalt f… i en haug med konflikter rundt omkring i verden, så hvorfor skulle land i Afrika eller Sør-Amerika engasjere seg her?
Synes ikke Fargerik bommer her. Vi må forholde oss til ting vi kan gjøre noe med. Vi kan straffe Kina ved å ikke kjøpe varene deres. Plenty med varer, gadgets og andre avtaler, er kinesiske. Vi kan derimot ikke gjøre noe med land vi ikke handler med.

Å snu problemstillingen på hodet, og se det slik Karatel og du her gjør, er ting vi ikke kan påvirke. Det gjør ingen nytte. Om andre vil boikotte oss, eller Europa av egne grunner, så får de bare gjøre det.
Dette blir på nytt en avsporing i mine øyne.

Og hvem sier at vi ikke enser uigurene en tanke. Det gjør i hvertfall jeg. Men mange bekker små, gjør en stor å. Det går en grense et sted, og den ble tråkket over ved Kinas likegyldighet til Russlands brutale krig.

Nå støtter ikke Kina Russland, men de fordømmer dem heller ikke. Det er feigt, og man har lett for å tro at man da innerst inne støtter Russland, men ikke tør å vise det, av hensyn til egen økonomi.
Det er beleilig at streken settes når de ikke foretar seg noe i Ukraina. Den burde vært satt for lenge siden, og det underbygger vel poenget. Vi agerer nå fordi det skjer noe i vår region. Det er ikke noe galt med det, vi beskytter våre egne interesser fremfor hva som skjer i situasjoner som ikke påvirker oss. Jeg er slik selv, men jeg synes ikke det er noe galt i at Karatel påpeker at Kinas rolle i konflikten er slik vår egen rolle ofte er i f.eks. Afrika.

DennisB

Legg inn av DennisB »

TomBrady12 skrev: tor nov 24, 2022 11:35 am
DennisB skrev: tor nov 24, 2022 11:19 am
TomBrady12 skrev: tor nov 24, 2022 10:48 am

Her er du på bærtur.

Du hevder at Kina må straffes for at de ikke tar ansvar. Da er det lov til å påpeke at vesten (etter samme tankesett) må straffes for å ikke ta ansvar i andre kriger utenfor vår region.

Vi gir jo totalt f… i en haug med konflikter rundt omkring i verden, så hvorfor skulle land i Afrika eller Sør-Amerika engasjere seg her?
Synes ikke Fargerik bommer her. Vi må forholde oss til ting vi kan gjøre noe med. Vi kan straffe Kina ved å ikke kjøpe varene deres. Plenty med varer, gadgets og andre avtaler, er kinesiske. Vi kan derimot ikke gjøre noe med land vi ikke handler med.

Å snu problemstillingen på hodet, og se det slik Karatel og du her gjør, er ting vi ikke kan påvirke. Det gjør ingen nytte. Om andre vil boikotte oss, eller Europa av egne grunner, så får de bare gjøre det.
Dette blir på nytt en avsporing i mine øyne.

Og hvem sier at vi ikke enser uigurene en tanke. Det gjør i hvertfall jeg. Men mange bekker små, gjør en stor å. Det går en grense et sted, og den ble tråkket over ved Kinas likegyldighet til Russlands brutale krig.

Nå støtter ikke Kina Russland, men de fordømmer dem heller ikke. Det er feigt, og man har lett for å tro at man da innerst inne støtter Russland, men ikke tør å vise det, av hensyn til egen økonomi.
Det er beleilig at streken settes når de ikke foretar seg noe i Ukraina. Den burde vært satt for lenge siden, og det underbygger vel poenget. Vi agerer nå fordi det skjer noe i vår region. Det er ikke noe galt med det, vi beskytter våre egne interesser fremfor hva som skjer i situasjoner som ikke påvirker oss. Jeg er slik selv, men jeg synes ikke det er noe galt i at Karatel påpeker at Kinas rolle i konflikten er slik vår egen rolle ofte er i f.eks. Afrika.
Neida, ikke noe i veien med det, og jeg er ikke uenig i hva du sier, men så var det jo det med temaet i tråden da, som Fargerik helt riktig legger vekt på. Det spores veldig lett av, også her. Men jeg har full forståelse for at denne krigen er et omfattende tema, og handler ikke bare om daglige kamper og selve krigen, men om "situasjonen i Ukraina".

fargerik

Legg inn av fargerik »

TomBrady12 skrev: tor nov 24, 2022 11:35 am
DennisB skrev: tor nov 24, 2022 11:19 am
TomBrady12 skrev: tor nov 24, 2022 10:48 am

Her er du på bærtur.

Du hevder at Kina må straffes for at de ikke tar ansvar. Da er det lov til å påpeke at vesten (etter samme tankesett) må straffes for å ikke ta ansvar i andre kriger utenfor vår region.

Vi gir jo totalt f… i en haug med konflikter rundt omkring i verden, så hvorfor skulle land i Afrika eller Sør-Amerika engasjere seg her?
Synes ikke Fargerik bommer her. Vi må forholde oss til ting vi kan gjøre noe med. Vi kan straffe Kina ved å ikke kjøpe varene deres. Plenty med varer, gadgets og andre avtaler, er kinesiske. Vi kan derimot ikke gjøre noe med land vi ikke handler med.

Å snu problemstillingen på hodet, og se det slik Karatel og du her gjør, er ting vi ikke kan påvirke. Det gjør ingen nytte. Om andre vil boikotte oss, eller Europa av egne grunner, så får de bare gjøre det.
Dette blir på nytt en avsporing i mine øyne.

Og hvem sier at vi ikke enser uigurene en tanke. Det gjør i hvertfall jeg. Men mange bekker små, gjør en stor å. Det går en grense et sted, og den ble tråkket over ved Kinas likegyldighet til Russlands brutale krig.

Nå støtter ikke Kina Russland, men de fordømmer dem heller ikke. Det er feigt, og man har lett for å tro at man da innerst inne støtter Russland, men ikke tør å vise det, av hensyn til egen økonomi.
Det er beleilig at streken settes når de ikke foretar seg noe i Ukraina. Den burde vært satt for lenge siden, og det underbygger vel poenget. Vi agerer nå fordi det skjer noe i vår region. Det er ikke noe galt med det, vi beskytter våre egne interesser fremfor hva som skjer i situasjoner som ikke påvirker oss. Jeg er slik selv, men jeg synes ikke det er noe galt i at Karatel påpeker at Kinas rolle i konflikten er slik vår egen rolle ofte er i f.eks. Afrika.
Norge har gitt uhjelp og bistand til Afrika i hele mitt lange, syndefulle liv.
Fritt etter hukommelsen mener jeg at Norge bidrar med røffly seks milliarder årlig til FOLKET som lider i Afrikanske land. Totalt gir vel Norge over førti milliarder kroner årlig i bistand og nødhjelp.
En annen ting, som er diskutert mange ganger, er at alt for mye av norsk nødhjelp har havnet i lommene på korrupte jævler.Jeg tror mye av det er rettet opp, men mye tyverier foregår sikkert fremdeles.
Det mest sinnsyke er at Norge gir bistand til Kina. DET MÅ STOPPES!!!!

Lille Norge kan ikke rykke inn i Afrika og ta over makten der og rette opp alt av korrupsjon og terror..
Ikke på noen som helst måte.
Det er en stor verden. At det er mye faenskap i Afrika rettferdiggjør ikke på noen som helst måte de russiske forbrytelsene mot menneskeheten som skjer i Ukraina akkurat nå mens vi sitter trygt her og taster.
Husk også at russernes vanvittige krig rammer hardt fattige, også i Afrika.
Har du sympati med fattige i Afrika? Fordøm russernes krig mot dem.

TomBrady12

Legg inn av TomBrady12 »

Vi er inne i en avsporing her nå, men hvis du tror at jeg forsvarer Russlands handlinger i Ukraina med at det skjer mye faenskap i Afrika, så leser du ikke hva jeg skriver.

Jeg skyr Russland som pesten og irriterer meg grenseløst over at Kina og India m.fl. ikke har tatt en mer aktiv rolle mot Russland. Men jeg skjønner samtidig at de ikke har det samme geografiske forholdet til krigen som vi har, siden vestens rolle i mer fjerntliggende konflikter stort sett går ut på å mane til diplomati og å gi humanitær bistand.

DennisB

Legg inn av DennisB »

Så enkelt er det altså. Kreml melder at Ukrainas lidelser vil være over om de bare gir etter for Russlands krav..

Og her snakker man om forhandlinger.. Russland vil jo tydeligvis ikke forhandle, ifølge dette. De vil ha viljen sin, og sine krav i gjennom. Et helt umulig utgangspunkt.

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news ... .Ufsztt16i

Brukeravatar
MacanT
Innlegg: 3094

Legg inn av MacanT »

Samtidig sier talsperson for det russiske forsvarsdepartementet Igor Konashenkov at angrepet mot Ukrainas infrastruktur onsdag var en stor suksess, og at de oppnådde sine mål.

Ja, ingen tvil om at de oppnådde sine mål. Ble kvalm, trist og forbannet når jeg så innslag på gårdagens nyhetssendinger. Sivile mennesker lå døde på gatene i Europeiske storbyer som et resultat av rene terrorangrep.

DennisB

Legg inn av DennisB »

MacanT skrev: tor nov 24, 2022 1:42 pm
Samtidig sier talsperson for det russiske forsvarsdepartementet Igor Konashenkov at angrepet mot Ukrainas infrastruktur onsdag var en stor suksess, og at de oppnådde sine mål.

Ja, ingen tvil om at de oppnådde sine mål. Ble kvalm, trist og forbannet når jeg så innslag på gårdagens nyhetssendinger. Sivile mennesker lå døde på gatene i Europeiske storbyer som et resultat av rene terrorangrep.
Ja, det er så grisestygt, men det som skjer, er jo at det har blitt så vanlig, at folk flest bare rynker på nesa etterhvert, og tenker at jaja, dette er jo Russland. Og så lurer de på hva de skal lage til middag.

Dette her er noe som aldri må bli snik-akseptert, fordi det liksom bare skjer. Militære mål my ass. Det må fortsettes å fordømmes, og fordømmes igjen, og støttes 100% oppunder Ukraina, for å få en ende på dette grusomme terrorveldet.

olek1970

Legg inn av olek1970 »

Armenias statsminister Pashinyan nektet å underskrive slutterklæringen under CSTO-toppmøte:


Ser ikke ut som noe Putin og Lukashenko hadde forventet i alle fall.
Og da har vel CSTO som enhet kollapset?.
Uff, endelig en «klubb» hvor Putin og Russland kunne være mektige, sterke, store og bli respektert så ender det sånn. Dakkars dakkars Putin😭😉
Sist redigert av olek1970 den tor nov 24, 2022 2:14 pm, redigert 1 gang totalt.

HLan9ister

Legg inn av HLan9ister »

Kutt i overføringene til omsorg og skole for å finansiere enorme overføringer til den russiske krigsmaskinen. Det er Putin-regimets plan for Russlands statsbudsjett neste år.

Russerne planlegger å bruke én tredjedel av neste års statsbudsjett på militære utgifter og sikkerhet. Det viser en analyse som nyhetsbyrået Reuters har utarbeidet. (Aftenposten)

Falcon
Innlegg: 2482

Legg inn av Falcon »

olek1970 skrev: tor nov 24, 2022 2:00 pm Armenias statsminister Pashinyan nektet å underskrive slutterklæringen under CSTO-toppmøte:

Ser ikke ut som noe Putin og Lukashenko hadde forventet i alle fall.
Og da har vel CSTO som enhet kollapset?
Aiai vlad, ser ut til at amerikanerne greide å lure armenerne på sin side også. Blir invasjon nå.

HLan9ister

Legg inn av HLan9ister »

Russland hevder at Ukraina selv eller andre land sendte rakettene som onsdag slo ut strømmen i Kyiv.

– Ikke en eneste rakett ble sendt mot mål i Kyiv, heter det i er uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet.

Eventuell skade skyldes at det falt ned luftvernraketter fra utenlandske eller ukrainske batterier som er lokalisert i boligområder i Kyiv, heter det videre.

(Nettavisen)

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

HLan9ister skrev: tor nov 24, 2022 2:09 pm Kutt i overføringene til omsorg og skole for å finansiere enorme overføringer til den russiske krigsmaskinen. Det er Putin-regimets plan for Russlands statsbudsjett neste år.

Russerne planlegger å bruke én tredjedel av neste års statsbudsjett på militære utgifter og sikkerhet. Det viser en analyse som nyhetsbyrået Reuters har utarbeidet. (Aftenposten)
Sovjetunionen brukte 12% på militære/våpen og kollapset totalt. At klovnen vil opp på over 30% gjør at hans historiekunnskaper er ekstremt selektive. For en krasj dette vil bli.

DennisB

Legg inn av DennisB »

HLan9ister skrev: tor nov 24, 2022 2:16 pm Russland hevder at Ukraina selv eller andre land sendte rakettene som onsdag slo ut strømmen i Kyiv.

– Ikke en eneste rakett ble sendt mot mål i Kyiv, heter det i er uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet.

Eventuell skade skyldes at det falt ned luftvernraketter fra utenlandske eller ukrainske batterier som er lokalisert i boligområder i Kyiv, heter det videre.

(Nettavisen)
De klarer ikke å holde styr på løgnene sine lenger. Dette står jo helt i kontrast til denne helt soleklare innrømmelsen:

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news ... .Ufsztt16i

Falcon
Innlegg: 2482

Legg inn av Falcon »

Fernandovonarb skrev: tor nov 24, 2022 2:20 pm
HLan9ister skrev: tor nov 24, 2022 2:09 pm Kutt i overføringene til omsorg og skole for å finansiere enorme overføringer til den russiske krigsmaskinen. Det er Putin-regimets plan for Russlands statsbudsjett neste år.

Russerne planlegger å bruke én tredjedel av neste års statsbudsjett på militære utgifter og sikkerhet. Det viser en analyse som nyhetsbyrået Reuters har utarbeidet. (Aftenposten)
Sovjetunionen brukte 12% på militære/våpen og kollapset totalt. At klovnen vil opp på over 30% gjør at hans historiekunnskaper er ekstremt selektive. For en krasj dette vil bli.
Med tanke på at spesielt det russiske militæret er gjennomkorrupt, så drypper det nok noe på oligarkene også. Mulig de må ta igjen noe av det tapte som har blitt fryst i vesten

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

Etter å ha sett den første russeren ta sitt eget liv på slagmarken, så er det til ettertanke at i dag er det 9 mnd siden vladolf satte i gang sin tredagers operasjon. Grei oppsummering av Darth.

Låst

Gå tilbake til «Konflikten i Ukraina»