Serie A 2022/23

Svar
Juventus

Re: Serie A 2022/23

Legg inn av Juventus »

GiPazzini_85 skrev: man nov 28, 2022 10:36 pm
Juventus skrev: man nov 28, 2022 10:06 pm
GiPazzini_85 skrev: man nov 28, 2022 9:48 pm Nå smeller det i Juventus: https://football-italia.net/all-juventu ... li-resign/
Kan være mange grunner til dette og har vært mye misnøye i det siste.

- Svake sportslige resultater (Ut av gruppespillet i CL spesielt).
- Gikk på en kjempesmell med annonseringen av Superligaen som floppet fullstendig.
- Ekstremt store underskudd de siste årene.
- Regnskapsbråk. Vært en del spørsmål rundt regnskapsføringen i saker der man bytter spillere med høye overgangssummer for å få gevinster i regnskapet og klare kravene til FFP. (Pjanic-Arthur, Spinnazzola-Pellegrini som eksempler.
De punktene der må nok rangeres. Hadde punkt 2 og 3 vært så viktige så hadde ting skjedd tidligere. Her er det nok noe under punkt 4 først og fremst som er under opprulling. Og det kan neppe være slik at ting må skje såpass raskt bare for at man skal få silet inn Lapo Elkann. Så bra standing har han tross alt ikke med tanke på alle skandalene rundt transeknulling og rus på privaten. Det passer seg ikke helt i Juve-land der folk helst bør ha privatlivet i orden.
Det er vel prat om Alessandro Nasi inn. Exor som er eieren av Juventus er jo litt delt og det er vel prat om at Nasi ikke liker Andrea Agnelli. Så trenger også Johann Elkann støtten til Nasi som sitter med rundt 20 % av kontrollen. Elkann rundt 38 % og Agnelli med sin del av familien rundt 32 %. Det er oj som kjent en del intriger i denne familien og Nasi er visstnok ikke noe glad i Agnelli.

Så er det nok sant som du sier at de andre faktorene kanskje ikke er like viktig som nummer 4, men de ligger nok under der og at det har vært misnøye med styret av klubben. Det er jo strenge regnskapsregler å følge og en ting er verdien på spillerne (Visstnok har myndighetene brukt transfermarkt som eksempel, som jo ikke er veldig treffsikker da de fleste spillere blir solgt langt over registrert pris). Samtidig er det en del rundt lønninger hvor Juventus som er børsnotert i sin melding visstnok meldte at spillere sa opp 4 måneder med lønn mens de i realiteten visstnok bare mistet en lønning. Som jo gir helt feil info til investorer som vurderer å investere da kostnadene vil være vesentlig høyere enn forventet. Så får vi se hvor mye straff de får av myndighetene for eventuelle brudd på regnskapsregler og hvor mye ansvar revisor får for eventuelle feil.

GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

Kan man være vitne til en potensiell ny calciopoli her, bare i mindre omfang? https://football-italia.net/what-juvent ... stigation/

Ganske alvorlig, og man er tross alt bare i begynnelsen av etterforskningen.


Brukeravatar
Jolla
Innlegg: 3870

Legg inn av Jolla »

GiPazzini_85 skrev: lør nov 19, 2022 11:20 am
Jolla skrev: lør nov 19, 2022 11:08 am Alan Matturro på vei til Genoa i januar!

Trodde han kom til å bli plukket opp av et større lag etter den høsten han har hatt.
For å gjøre denne relevant for tråden, så ja, det ser slik ut. Det virker til å være at Inter er med på laget og at Matturro så skal til Genoa og spille i Serie B. Aldri sett spilleren, men ser han har blitt sammenlignet med Paolo Montero. Har du sett han?
Jeg har personlig ikke sett ham, kun hørt veldig gode rapporter fra andre folk jeg stoler på når det kommer til kontroll over de beste spillerne i Uruguay.

Har også endel tro på unge stoppere som slår igjennom i Uruguay. Man har sett at denne gjengen som regel tar nivået når de går til Europa. Typ Diego Lugano, Diego Godín, Martín Cáceres, José María Giménez og Ronald Araújo. Så jeg er litt forutinntatt. I hvert fall siden jeg ønsker at han lykkes.

KongOlav2

Legg inn av KongOlav2 »

Noen som kan si noe om billetter til Napoli-kamper. Ser at det ligger noe ute på deres hjemmesider, men fant ikke info om billettsalg til kamper litt frem i tid. Rent konkret lurer jeg og en kompis på å dra til Napoli ei helg i april for å se kamp.


MadBum

Legg inn av MadBum »

GiPazzini_85 skrev: tor des 22, 2022 1:10 pm Se her, ja: https://football-italia.net/chiellini-a ... osecutors/
Hva slags straff kan Juve vente seg av dette? Bøter, eller noe som kan ha innvirkning sportslig? Ala poengtrekk, degradering osv.

GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

MadBum skrev: tor des 22, 2022 1:50 pm
GiPazzini_85 skrev: tor des 22, 2022 1:10 pm Se her, ja: https://football-italia.net/chiellini-a ... osecutors/
Hva slags straff kan Juve vente seg av dette? Bøter, eller noe som kan ha innvirkning sportslig? Ala poengtrekk, degradering osv.
Dette blir vel i alle fall regnskapsjuks og da starter en med poengtrekk. Men så har en internasjonalt press på seg også, så vi får se med disse overgangene.

Brukeravatar
Big George
Innlegg: 7745

Legg inn av Big George »

Spent på Ola Solbakken i Roma. Klar fra nyttår.

GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

Huff, da var Fabian O'Neill død også. Livet hans har stort sett bare bestått seg av turing siden han la opp og nå sa levra takk for seg.

Han var glimrende i Cagliari før han ble ødelagt, som så mange andre, i Juventus.

Lezah

Legg inn av Lezah »

GiPazzini_85 skrev: søn des 25, 2022 7:09 pm Huff, da var Fabian O'Neill død også. Livet hans har stort sett bare bestått seg av turing siden han la opp og nå sa levra takk for seg.
In 2013, O'Neill wrote an autobiography, Hasta la última gota (Until the Last Drop). He had a gallbladder operation in June 2016 and was told to abstain from alcohol for three years, but began drinking a month later.

In February 2017, O'Neill said that he lost his fortune of US$14 million on "slow horses, fast women and gambling", but that he did not regret becoming poor. In his autobiography, he said that he once spent US$250,000 on 1,104 cows, having attended a cattle auction while drunk.

GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

Og der var Gianluca Vialli død også. Noe så nitrist.

GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

Med godt som halvspilt sesong så er det på tide å gjøre opp status rundt nordmennene som spiller A-lagsfotball i Italia. Det har blitt en knallhard realitetssjekk for flere av de unge norske spillerne etter at norsk fotball var i medvind i fjor og året før der i Italia.

Leo Skiri Østigård: Fjerdevalg i Napoli, bak Rrahmani og Kim, mens selv Juan Jesus er foran ham i køen. Og alle tre leverer bra samtidig som at Napoli går som toget. Her bør nok Østigård satse på et utlån eller innfinne seg med noen innhopp nå og da når det blir tett med kamper når e-cupen starter opp igjen.

Ola Solbakken: For tidlig å si noe som helst om trønderen som kom til Roma nå på nyåret.

Kristian Thorstvedt: Har havnet på benken da Traoré kom tilbake. Trolig kan eneste håpet her være nok en skade på Traoré eller at Traoré blir flyttet opp om f.eks Laurentie blir skadet. Har ikke overbevist etter overgangen fra Genk. Kjemper om plass en lagdel hvor det er veldig trang og kvaliteten veldig høy.

Emil Ceide: Har ikke grepet sjansen når vingene til Sassuolo har vært skadet. Må levere innen veldig kort tid dersom han ikke skal havne enda lenger bak i køen.

Emil Botheim: Fikk en grei start i Salernitana, men har siden blitt fjerdevalg. Etter sparkingen av Nicola kan det bli trangt på topp dersom klubben henter en trener som kjører én midtspiss, som f.eks Eusebio Di Francesco.

Emil Bohinen: Skader og formsvikt denne sesongen, men Bohinen bør være den nordmannen med de beste mulighetene med tanke på at konkurransen sentralt er litt begrenset. Var meget bra sammen med Ederson på midtbanen i vår. Spørsmålet er hva sparkingen av Nicola vil få å si.

Kristoffer Askildsen: Fremstår som nærmest sjanseløs i Lecce om dagen. Midtbanen er Lecces sterkeste lagdel og Gonzalez og Hjulmand har vært meget gode, mens Blin har levert bra i det siste. Har hentet Maleh (Fiorentina), noe som gjør at Askildsens muligheter blir minker vesentlig. Bør kunne ha bedre muligheter ved å returnere tilbake til Sampdoria, men et utlån til Serie B er nok mest optimalt.

Dennis Johnsen: Har alltid vært for ustabil i Venezia. Plundrer med å spille seg til fast plass for et svakt Venezia-lag som ligger i nedrykkssonen og vil kunne komme til å prøve å hente forsterkninger. Har selskap av broren sin, Mikael, etter denne kom tilbake fra et heller middels opphold i USL.

Julian Kristoffersen: Fikk ikke til stort for Cosenza på utlån fra Salernitana i fjor. Er langt, langt, langt bak i rekka hos Salernitana. Må fort ned til Serie C om han skal bli værende i Italia.

Martin Palumbo: Den lovende midtbanespilleren har fått en del spilletid for JuventusU23 i Serie C på utlån fra Udinese. Vanskelig å si hva Udinese tenker rundt fremtiden til han. Juventus har opsjon på kjøp her.

Brukeravatar
Big George
Innlegg: 7745

Legg inn av Big George »

Danske Ekstrabladet.dk har et innslag.
Dødsfald hos tidligere Serie A-spillere har skabt ny debat om midler, som Serie A-spillere indtog i 1990'erne
De to tidligere Serie A-profiler Gianluca Vialli og Sinisa Mihajlovic er begge afgået ved døden inden for de seneste fem uger, og det har nu ført til en debat i Italien om medikamenter, som spillerne indtog i 1990'erne.

Debatten er ført an af den tidligere italienske landsholdsspillere Dino og Roberto Baggio samt Massimo Brambati og rumænske Florin Raducioiu, som alle var aktive i Serie A i 1990'erne.

Baggio ønsker indsigt i, hvilke bivirkninger hyppigt anvendte medikamenter fra dengang har. Og det skyldes nervøsitet over en sammenhæng mellem midlerne og de to dødsfald.

- Klublægerne kunne ikke dope os, fordi vi blev tjekket hver tredje eller fjerde dag. Jeg vil bare gerne vide fra forskere, om de her medikamenter, som vi tog, kan medføre problemer i vores kroppe over længere tid, siger Baggio til italienske Gazzetta dello Sport ifølge nyhedsbureauet AFP.
Baggio begrunder ønsket om en undersøgelse af medikamenter med dødsfaldene. Og han er ikke den eneste.

Også Brambati er nervøs. Efter eget udsagn indtog han Micoren, som var det slik. Han ønsker ikke at sige, i hvilken klub han indtog det. Micoren er et præstationsfremmende middel, som først blev betragtet som et dopingmiddel fra årtusindskiftet.

- Jeg var 20 år, og de sagde til mig, at jeg med en dråbe kunne forbedre mine præstationer. Der var trænere, som blev sure, hvis du ikke tog det, siger Brambati i et interview med den italienske tv-station 7 Gold ifølge Gazzetta dello Sport.

- Når jeg i dag hører om de her ting, som sker med fodboldspillere fra min tid, så beder jeg til Gud.

Micoren bliver ifølge det spanske medie AS normalt udskrevet på recept til folk, som har astma og lavt blodtryk for at øge vejrtrækningen.

Den rumænske angriber Raducioiu husker også Micoren tydeligt fra sin aktive karriere.
- De sagde til os, at det var glukose. Det var en lyserød væske, som blev gjort klar dagen før en kamp om aftenen på hotellet, siger Radicioiu ifølge AFP til Orange Sport.

Rumæneren siger, at heller ikke han er klar over, hvad det var, han helt præcis indtog.

I 2000'erne var blandt andet Micoren et tema i italiensk fodbold, fordi flere tidligere Fiorentina-spillere, som angiveligt havde indtaget midlet, døde efter kræftforløb og hjerteanfald.

Både Vialli og Mihajlovic tabte også kampen til kræft. De blev henholdsvis 58 og 53 år.

LeSorcier

Legg inn av LeSorcier »

Noe nytt angående Zlatan? Var det i februar det var ventet at han skulle være tilbake?

Juventus

Legg inn av Juventus »

Vanskelig å se at noe annet lag enn Napoli skal vinne i år selv om de har startet bra før før det stopper litt opp på slutten. Uansett er det jo i år ingen lag som . Samtidig er ingen av lagene bak fantastiske så det er vanskelig å se Milan, Inter eller Juve vinne uke etter uke nesten uten poengtap som er det som må til skal man hente inn Napoli. Kampen mot Juventus var helt overlegen.

Nå venter et ganske lett kampprogram de neste seks rundene med 20 (Cremonese), 17 (Sassuolo), 16 (Salernitana), 15 (Spezia), 12 (Empoli) i tillegg til Roma (7). Så bør vel ha økt forspranget til runde 24.

Derimot er det spennende i kampen om topp 4. Hvor det kun skiller 4 poeng fra andre til sjuendeplass.

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9974

Legg inn av Korgutt »


fugletitteren

Legg inn av fugletitteren »

Korgutt skrev: fre jan 20, 2023 9:30 pm 15 minuspoeng til Juventus trolig.
https://www.tv2.no/sport/fotball/medier ... /15445706/
For en flau klubb. Kontinuerlig juks, burde blitt rykket godt ned i divisjonene så det tok de årevis å komme opp igjen.

Folk_flesk

Legg inn av Folk_flesk »

Premie-klovnen Agnelli involvert ja. Hvorfor ble man ikke overrasket.

GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

Det er på sin plass, men det tragiske er jo at dette er nok bare toppen av isberget hva gjelder Juventus sitt juks og fanteri denne gangen også. Man hadde sjansen til å ta dette ved roten i 2006, men myndighetene bløtnet og det ble med bare nedrykk til Serie B.

Juventus

Legg inn av Juventus »

Latterlige greier. Transfermarkt blir brukt som grunnlag for dommen. Er ikke mange ettertraktede spillere som går for i nærheten av hva transfermarkt mener de er verdt

Ble jo frikjent i første omgang i en ordentlig rettssak så blir nok det igjen selv om FIGC er lite glad i Juventus etter Super League blant annet.

Rossoneri

Legg inn av Rossoneri »

Juventus skrev: fre jan 20, 2023 11:48 pm Latterlige greier. Transfermarkt blir brukt som grunnlag for dommen. Er ikke mange ettertraktede spillere som går for i nærheten av hva transfermarkt mener de er verdt

Ble jo frikjent i første omgang i en ordentlig rettssak så blir nok det igjen selv om FIGC er lite glad i Juventus etter Super League blant annet.
Siste ord er nok ikke sagt i denne saken.

Rett verdi på en spiller er vel i utgangspunktet det som noen er villig til å betale (som med andre varer og tjenester), og som oftest uproblemaitisk. I disse sakene dere to klubber bytter spillere er det mer utfordrene, som f.eks Napoli sitt kjøp av Osimhen, ca €71 mill., men der Lille "kjøper" fire spillere fra Napoli for €20 mill, hvorav tre juniorer. Vil tro at Napoli får en solid gevinst på disse spilleren i sitt regnskap, selv om kostnadene på Osimhen blir noe høyere i regnskapet hvert år. Lille hadde nok neppe vært villig til å betale tilsvarende beløp om ikke de fikk betalt det de fikk for Osimhen. Tilsvarende for Juventus med kjøpet av Arthuro fra Barcelona og salg av Pjanic til Barcelona. Det er vel få som tror at spillerene hadde vært verdsatt til beløpene i denne transaksjonen om det kun var en av spilleren som ble kjøp/solgt.

Blir spennende å se hva som blir utfallet at dette til slutt.

Juventus

Legg inn av Juventus »

Rossoneri skrev: søn jan 22, 2023 12:12 am
Juventus skrev: fre jan 20, 2023 11:48 pm Latterlige greier. Transfermarkt blir brukt som grunnlag for dommen. Er ikke mange ettertraktede spillere som går for i nærheten av hva transfermarkt mener de er verdt

Ble jo frikjent i første omgang i en ordentlig rettssak så blir nok det igjen selv om FIGC er lite glad i Juventus etter Super League blant annet.
Siste ord er nok ikke sagt i denne saken.

Rett verdi på en spiller er vel i utgangspunktet det som noen er villig til å betale (som med andre varer og tjenester), og som oftest uproblemaitisk. I disse sakene dere to klubber bytter spillere er det mer utfordrene, som f.eks Napoli sitt kjøp av Osimhen, ca €71 mill., men der Lille "kjøper" fire spillere fra Napoli for €20 mill, hvorav tre juniorer. Vil tro at Napoli får en solid gevinst på disse spilleren i sitt regnskap, selv om kostnadene på Osimhen blir noe høyere i regnskapet hvert år. Lille hadde nok neppe vært villig til å betale tilsvarende beløp om ikke de fikk betalt det de fikk for Osimhen. Tilsvarende for Juventus med kjøpet av Arthuro fra Barcelona og salg av Pjanic til Barcelona. Det er vel få som tror at spillerene hadde vært verdsatt til beløpene i denne transaksjonen om det kun var en av spilleren som ble kjøp/solgt.

Blir spennende å se hva som blir utfallet at dette til slutt.
Ja samtidig er jo spørsmålet hvordan man skal vurdere dette her. Veldig vanskelig å bedømme verdi av spillere og transfermartk er ikke et godt nok verktøy.

Mye av greia går jo ut på at det er to klubber som gjør en handel og hvis Juventus er skyldige så kan de ikke være det alene. For de har jo ikke gjort disse handelene alene. Barcelona for eksempel hvis Arthur-Pjanc handelen ikke er en reel handel, men for å fikse regnskapet er jo Barcelona like skyldige som Juventus i den handelen. Samtidig mente Transfermarkt at Arthur var verdt 56 av de 76 Juve kjøpte han for mens Pjanic visstnok var verdt 45 av 60. Så det var jo ikke ekstremt store forskjeller og ikke noe uvanlig avvik fra hva som er normalen. En annen handel er for eksempel Pellegrini mot Spinnazola.

Som du nevner er vel Osimhen en av de verre overgangene med tre ungutter som var borte fra Lille året etter.

Så blir vel alle kjøp og salg sendt inn og må registreres og godkjennes av FIGC vil jeg tro også i Serie A. Hvis de mente at Juventus gjorde kjøp og salg som ikke var i nærheten av reel verdi hvorfor stoppet de ikke overgangene?

Så er jo dette et kortvaig problem for man kommer til et punkt hvor det ikke går lenger. Som man jo ser av Juventus sine store underskudd de siste årene. Med Arthur inn til en dyr kostpris så får man jo en svær årlig avskrivning regnskapsmessig. I så fall må man jo i stadig økende grad drive og bytte spillere for å dekke opp de stadig voksende avskrivningene. Man utsetter jo bare tapene regnskapsmessig. Problemet er jo at man får gevinsten på spillerene man selger med en gang mens spillerene som kjøpes avskrives over kontrakten.

GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

Juventus skrev: man jan 23, 2023 5:39 am
Rossoneri skrev: søn jan 22, 2023 12:12 am
Juventus skrev: fre jan 20, 2023 11:48 pm Latterlige greier. Transfermarkt blir brukt som grunnlag for dommen. Er ikke mange ettertraktede spillere som går for i nærheten av hva transfermarkt mener de er verdt

Ble jo frikjent i første omgang i en ordentlig rettssak så blir nok det igjen selv om FIGC er lite glad i Juventus etter Super League blant annet.
Siste ord er nok ikke sagt i denne saken.

Rett verdi på en spiller er vel i utgangspunktet det som noen er villig til å betale (som med andre varer og tjenester), og som oftest uproblemaitisk. I disse sakene dere to klubber bytter spillere er det mer utfordrene, som f.eks Napoli sitt kjøp av Osimhen, ca €71 mill., men der Lille "kjøper" fire spillere fra Napoli for €20 mill, hvorav tre juniorer. Vil tro at Napoli får en solid gevinst på disse spilleren i sitt regnskap, selv om kostnadene på Osimhen blir noe høyere i regnskapet hvert år. Lille hadde nok neppe vært villig til å betale tilsvarende beløp om ikke de fikk betalt det de fikk for Osimhen. Tilsvarende for Juventus med kjøpet av Arthuro fra Barcelona og salg av Pjanic til Barcelona. Det er vel få som tror at spillerene hadde vært verdsatt til beløpene i denne transaksjonen om det kun var en av spilleren som ble kjøp/solgt.

Blir spennende å se hva som blir utfallet at dette til slutt.
Ja samtidig er jo spørsmålet hvordan man skal vurdere dette her. Veldig vanskelig å bedømme verdi av spillere og transfermartk er ikke et godt nok verktøy.

Mye av greia går jo ut på at det er to klubber som gjør en handel og hvis Juventus er skyldige så kan de ikke være det alene. For de har jo ikke gjort disse handelene alene. Barcelona for eksempel hvis Arthur-Pjanc handelen ikke er en reel handel, men for å fikse regnskapet er jo Barcelona like skyldige som Juventus i den handelen. Samtidig mente Transfermarkt at Arthur var verdt 56 av de 76 Juve kjøpte han for mens Pjanic visstnok var verdt 45 av 60. Så det var jo ikke ekstremt store forskjeller og ikke noe uvanlig avvik fra hva som er normalen. En annen handel er for eksempel Pellegrini mot Spinnazola.

Som du nevner er vel Osimhen en av de verre overgangene med tre ungutter som var borte fra Lille året etter.

Så blir vel alle kjøp og salg sendt inn og må registreres og godkjennes av FIGC vil jeg tro også i Serie A. Hvis de mente at Juventus gjorde kjøp og salg som ikke var i nærheten av reel verdi hvorfor stoppet de ikke overgangene?

Så er jo dette et kortvaig problem for man kommer til et punkt hvor det ikke går lenger. Som man jo ser av Juventus sine store underskudd de siste årene. Med Arthur inn til en dyr kostpris så får man jo en svær årlig avskrivning regnskapsmessig. I så fall må man jo i stadig økende grad drive og bytte spillere for å dekke opp de stadig voksende avskrivningene. Man utsetter jo bare tapene regnskapsmessig. Problemet er jo at man får gevinsten på spillerene man selger med en gang mens spillerene som kjøpes avskrives over kontrakten.
Dette ankepunktet mot transfermarkt forsvinner egentlig når Juventusledere over telefon har vedgått at de f.eks har vært med på å overprise Arthur.

Juventus

Legg inn av Juventus »

GiPazzini_85 skrev: søn feb 12, 2023 1:31 pm
Juventus skrev: man jan 23, 2023 5:39 am
Rossoneri skrev: søn jan 22, 2023 12:12 am

Siste ord er nok ikke sagt i denne saken.

Rett verdi på en spiller er vel i utgangspunktet det som noen er villig til å betale (som med andre varer og tjenester), og som oftest uproblemaitisk. I disse sakene dere to klubber bytter spillere er det mer utfordrene, som f.eks Napoli sitt kjøp av Osimhen, ca €71 mill., men der Lille "kjøper" fire spillere fra Napoli for €20 mill, hvorav tre juniorer. Vil tro at Napoli får en solid gevinst på disse spilleren i sitt regnskap, selv om kostnadene på Osimhen blir noe høyere i regnskapet hvert år. Lille hadde nok neppe vært villig til å betale tilsvarende beløp om ikke de fikk betalt det de fikk for Osimhen. Tilsvarende for Juventus med kjøpet av Arthuro fra Barcelona og salg av Pjanic til Barcelona. Det er vel få som tror at spillerene hadde vært verdsatt til beløpene i denne transaksjonen om det kun var en av spilleren som ble kjøp/solgt.

Blir spennende å se hva som blir utfallet at dette til slutt.
Ja samtidig er jo spørsmålet hvordan man skal vurdere dette her. Veldig vanskelig å bedømme verdi av spillere og transfermartk er ikke et godt nok verktøy.

Mye av greia går jo ut på at det er to klubber som gjør en handel og hvis Juventus er skyldige så kan de ikke være det alene. For de har jo ikke gjort disse handelene alene. Barcelona for eksempel hvis Arthur-Pjanc handelen ikke er en reel handel, men for å fikse regnskapet er jo Barcelona like skyldige som Juventus i den handelen. Samtidig mente Transfermarkt at Arthur var verdt 56 av de 76 Juve kjøpte han for mens Pjanic visstnok var verdt 45 av 60. Så det var jo ikke ekstremt store forskjeller og ikke noe uvanlig avvik fra hva som er normalen. En annen handel er for eksempel Pellegrini mot Spinnazola.

Som du nevner er vel Osimhen en av de verre overgangene med tre ungutter som var borte fra Lille året etter.

Så blir vel alle kjøp og salg sendt inn og må registreres og godkjennes av FIGC vil jeg tro også i Serie A. Hvis de mente at Juventus gjorde kjøp og salg som ikke var i nærheten av reel verdi hvorfor stoppet de ikke overgangene?

Så er jo dette et kortvaig problem for man kommer til et punkt hvor det ikke går lenger. Som man jo ser av Juventus sine store underskudd de siste årene. Med Arthur inn til en dyr kostpris så får man jo en svær årlig avskrivning regnskapsmessig. I så fall må man jo i stadig økende grad drive og bytte spillere for å dekke opp de stadig voksende avskrivningene. Man utsetter jo bare tapene regnskapsmessig. Problemet er jo at man får gevinsten på spillerene man selger med en gang mens spillerene som kjøpes avskrives over kontrakten.
Dette ankepunktet mot transfermarkt forsvinner egentlig når Juventusledere over telefon har vedgått at de f.eks har vært med på å overprise Arthur.
Så det du sier er at Barcelona har lurt Juventus til å betale overpris for Arthur? Det er ikke positivt for regnskapet til Juventus å betale mer for spillere enn de er verdt. Samtidig solgte man jo Pjanic som er positivt for regnskapet til Juventus. Uansett hvis Juventus er skyldige her så er jo Barcelona også skyldige. Juventus får ikke gjennomført salg og kjøp av spillere alene.

Samtidig er det ingen regler Juventus har brutt her. Det er ingen regler mot å kjøpe eller selge spillere for mer enn de er verdt (Hva de er verdt bestemmes jo normalt av hva en klubb er villig til å kjøpe eller selge for). Samtidig skal jo alle kjøp sendes inn og bli godkjent og hvis de mener at overgangene ikke er realistiske så burde de ikke vært godkjent.

Rossoneri

Legg inn av Rossoneri »

Juventus skrev: ons feb 22, 2023 12:23 pm
GiPazzini_85 skrev: søn feb 12, 2023 1:31 pm
Juventus skrev: man jan 23, 2023 5:39 am

Ja samtidig er jo spørsmålet hvordan man skal vurdere dette her. Veldig vanskelig å bedømme verdi av spillere og transfermartk er ikke et godt nok verktøy.

Mye av greia går jo ut på at det er to klubber som gjør en handel og hvis Juventus er skyldige så kan de ikke være det alene. For de har jo ikke gjort disse handelene alene. Barcelona for eksempel hvis Arthur-Pjanc handelen ikke er en reel handel, men for å fikse regnskapet er jo Barcelona like skyldige som Juventus i den handelen. Samtidig mente Transfermarkt at Arthur var verdt 56 av de 76 Juve kjøpte han for mens Pjanic visstnok var verdt 45 av 60. Så det var jo ikke ekstremt store forskjeller og ikke noe uvanlig avvik fra hva som er normalen. En annen handel er for eksempel Pellegrini mot Spinnazola.

Som du nevner er vel Osimhen en av de verre overgangene med tre ungutter som var borte fra Lille året etter.

Så blir vel alle kjøp og salg sendt inn og må registreres og godkjennes av FIGC vil jeg tro også i Serie A. Hvis de mente at Juventus gjorde kjøp og salg som ikke var i nærheten av reel verdi hvorfor stoppet de ikke overgangene?

Så er jo dette et kortvaig problem for man kommer til et punkt hvor det ikke går lenger. Som man jo ser av Juventus sine store underskudd de siste årene. Med Arthur inn til en dyr kostpris så får man jo en svær årlig avskrivning regnskapsmessig. I så fall må man jo i stadig økende grad drive og bytte spillere for å dekke opp de stadig voksende avskrivningene. Man utsetter jo bare tapene regnskapsmessig. Problemet er jo at man får gevinsten på spillerene man selger med en gang mens spillerene som kjøpes avskrives over kontrakten.
Dette ankepunktet mot transfermarkt forsvinner egentlig når Juventusledere over telefon har vedgått at de f.eks har vært med på å overprise Arthur.
Så det du sier er at Barcelona har lurt Juventus til å betale overpris for Arthur? Det er ikke positivt for regnskapet til Juventus å betale mer for spillere enn de er verdt. Samtidig solgte man jo Pjanic som er positivt for regnskapet til Juventus. Uansett hvis Juventus er skyldige her så er jo Barcelona også skyldige. Juventus får ikke gjennomført salg og kjøp av spillere alene.

Samtidig er det ingen regler Juventus har brutt her. Det er ingen regler mot å kjøpe eller selge spillere for mer enn de er verdt (Hva de er verdt bestemmes jo normalt av hva en klubb er villig til å kjøpe eller selge for). Samtidig skal jo alle kjøp sendes inn og bli godkjent og hvis de mener at overgangene ikke er realistiske så burde de ikke vært godkjent.
Det er vel opplagt at begge spillere er solgt til overpris, og at dette er postivt for begge klubbene sine regnskaper på kort sikt. Det er vel ingen som hevder at Juventus betaler overpris for Arthur, men selger Pjanic til markedspris.

At Barcelona er like skyldig som Juventus får ikke ligaen i Italia gjort så mye med.

Brukeravatar
Jolla
Innlegg: 3870

Legg inn av Jolla »

Juventus skrev: ons feb 22, 2023 12:23 pm
Uansett hvis Juventus er skyldige her så er jo Barcelona også skyldige. Juventus får ikke gjennomført salg og kjøp av spillere alene.
Det har du helt rett i. Bartemannen i Barcelona hadde jo gjort akkurat det samme for å balansere regnskapet sitt året før også, når Barcelona og Valencia byttet keepere. Cillessen hadde imponert når Ter Stegen hadde vært skadet, så Valencia kontaktet Barcelona for å kjøpe Cillessen for €10 mill. Barcelona og Valencia ble istedenfor enige om at Barcelona skulle kjøpe Neto for €26 mill som ny reservekeeper, mens Valencia kjøpte Cillessen for €35 mill.

Kjøp avskrives over hele kontrakten, mens salg kasseres i det aktuelle året. Således så tjente Barcelona på denne avtalen i året 2020, og regnskapet så bedre ut.


Men som @Rossoneri nevner så er det uvesentlig at Barcelona også har brutt loven når Juventus blir straffet.

Brukeravatar
k9b
Innlegg: 1289

Legg inn av k9b »

Hvor mye vinner Napoli med til slutt? Oppe i 18 poeng nå, mtp hvor elendige alle de andre topplagene er, så kan vi kanskje tippe det lander på noe sånt som 28-30 poeng til slutt?

Rimelig artig. Antar at bøtta med de store ørene også er øremerket til den vakre byen, og det blir cirka det siste som skjer i Napoli fordi det er liten tvil om at den byen kommer til å gå så jævlig av hengslene når det skjer at det ikke er noe igjen morgenen etter.

GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

k9b skrev: man feb 27, 2023 10:07 am Hvor mye vinner Napoli med til slutt? Oppe i 18 poeng nå, mtp hvor elendige alle de andre topplagene er, så kan vi kanskje tippe det lander på noe sånt som 28-30 poeng til slutt?

Rimelig artig. Antar at bøtta med de store ørene også er øremerket til den vakre byen, og det blir cirka det siste som skjer i Napoli fordi det er liten tvil om at den byen kommer til å gå så jævlig av hengslene når det skjer at det ikke er noe igjen morgenen etter.
Dette med at det er så "artig" er et kvasinostalgisk halmstrå. Ja, morsomt at Juventus ikke vinner, men når et lag fra såpass langt sør vinner så burde de hatt mer lokalt særpreg. Det finnes så mange knallgode napolitanere der ute, men ingen spiller for Napoli. Kvaratskhelia er jo en artist, men ellers begynner dette Napoli-laget å kjede meg.

Brukeravatar
k9b
Innlegg: 1289

Legg inn av k9b »

GiPazzini_85 skrev: man feb 27, 2023 10:45 am
k9b skrev: man feb 27, 2023 10:07 am Hvor mye vinner Napoli med til slutt? Oppe i 18 poeng nå, mtp hvor elendige alle de andre topplagene er, så kan vi kanskje tippe det lander på noe sånt som 28-30 poeng til slutt?

Rimelig artig. Antar at bøtta med de store ørene også er øremerket til den vakre byen, og det blir cirka det siste som skjer i Napoli fordi det er liten tvil om at den byen kommer til å gå så jævlig av hengslene når det skjer at det ikke er noe igjen morgenen etter.
Dette med at det er så "artig" er et kvasinostalgisk halmstrå. Ja, morsomt at Juventus ikke vinner, men når et lag fra såpass langt sør vinner så burde de hatt mer lokalt særpreg. Det finnes så mange knallgode napolitanere der ute, men ingen spiller for Napoli. Kvaratskhelia er jo en artist, men ellers begynner dette Napoli-laget å kjede meg.
Det er helt fair, men gjelder det samme for når Inter og Milan vant sine gull omtrent uten Milano-baserte spillere?

Dette Napoli-laget gjør mye, men det kjeder meg ikke. Rimelig langt ifra.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Fotball - Internasjonal»