Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Tenker at det det blir stekt julepølse her i dag. Surkål og potet til. Alltid litt upassende størrelse på disse pølsene. Det er for mye til ett måltid, men for lite å dele opp til to - i alle fall om man er sulten. Litt usikker på resteopplegget for resten (...) av uka da, ettersom jeg har et bra stykke entrecote liggende også.. Men lørdagens står seg vel til tirsdag, vil jeg tro, selv om den er ganske blodig...
-
- Innlegg: 2589
Det blir jo ertesuppe da, som jeg startet på i går. Surt, kaldt, regn og bekmørkt allerede klokken 1430, så en varmende suppe passer ganske godt. Men, og det er jo et men her - prøvde å holde det litt nede, men likefullt har jeg altså 5 liter suppe. Hva i all verden skal jeg gjøre med det? Har ikke tenkt å spise det 5-6 dager på rad.
Nuvel, det er billige ingredienser, dette er kanskje 15 porsjoner, med en totalkostnad på kanskje 150kr, så det blir billig middag. Forutsatt at det blir spist da….
Nuvel, det er billige ingredienser, dette er kanskje 15 porsjoner, med en totalkostnad på kanskje 150kr, så det blir billig middag. Forutsatt at det blir spist da….
Hvorfor lage så mye hvis du ikke vet hva du skal gjøre med det? Kan det ikke fryses ned i porsjoner?KingKongHalvor skrev: ↑søn des 04, 2022 3:29 pm Det blir jo ertesuppe da, som jeg startet på i går. Surt, kaldt, regn og bekmørkt allerede klokken 1430, så en varmende suppe passer ganske godt. Men, og det er jo et men her - prøvde å holde det litt nede, men likefullt har jeg altså 5 liter suppe. Hva i all verden skal jeg gjøre med det? Har ikke tenkt å spise det 5-6 dager på rad.
Nuvel, det er billige ingredienser, dette er kanskje 15 porsjoner, med en totalkostnad på kanskje 150kr, så det blir billig middag. Forutsatt at det blir spist da….
Hvis nei, så kan du jo stille deg opp på Karl Johans gate og dele ut til forbipasserende
-
- Innlegg: 2589
Det er en god tanke, men litt kronglete da jeg befinner meg på et nedlagt fiskevær ytterst i Vesterålen.SirJames skrev: ↑søn des 04, 2022 3:31 pmHvorfor lage så mye hvis du ikke vet hva du skal gjøre med det? Kan det ikke fryses ned i porsjoner?KingKongHalvor skrev: ↑søn des 04, 2022 3:29 pm Det blir jo ertesuppe da, som jeg startet på i går. Surt, kaldt, regn og bekmørkt allerede klokken 1430, så en varmende suppe passer ganske godt. Men, og det er jo et men her - prøvde å holde det litt nede, men likefullt har jeg altså 5 liter suppe. Hva i all verden skal jeg gjøre med det? Har ikke tenkt å spise det 5-6 dager på rad.
Nuvel, det er billige ingredienser, dette er kanskje 15 porsjoner, med en totalkostnad på kanskje 150kr, så det blir billig middag. Forutsatt at det blir spist da….
Hvis nei, så kan du jo stille deg opp på Karl Johans gate og dele ut til forbipasserende
Man følger en oppskrift da, og det er vanskelig å koke ertesuppe uten en svineknoke. Er ikke alltid oppskrifter passer med antall porsjoner som er anbefalt. Som sagt, dette er billig mat, men jeg liker ikke å kaste. Ble bare mye mer enn antatt.
Frysing er ikke noe godt alternativ da jeg er på ferie. Spm var egentlig mer ment som et hjertesukk, at det ble så voldsomt.
Inviter naboene, det bor sikkert folk der oppe hvis du leter littKingKongHalvor skrev: ↑søn des 04, 2022 3:37 pmDet er en god tanke, men litt kronglete da jeg befinner meg på et nedlagt fiskevær ytterst i Vesterålen.SirJames skrev: ↑søn des 04, 2022 3:31 pmHvorfor lage så mye hvis du ikke vet hva du skal gjøre med det? Kan det ikke fryses ned i porsjoner?KingKongHalvor skrev: ↑søn des 04, 2022 3:29 pm Det blir jo ertesuppe da, som jeg startet på i går. Surt, kaldt, regn og bekmørkt allerede klokken 1430, så en varmende suppe passer ganske godt. Men, og det er jo et men her - prøvde å holde det litt nede, men likefullt har jeg altså 5 liter suppe. Hva i all verden skal jeg gjøre med det? Har ikke tenkt å spise det 5-6 dager på rad.
Nuvel, det er billige ingredienser, dette er kanskje 15 porsjoner, med en totalkostnad på kanskje 150kr, så det blir billig middag. Forutsatt at det blir spist da….
Hvis nei, så kan du jo stille deg opp på Karl Johans gate og dele ut til forbipasserende
Man følger en oppskrift da, og det er vanskelig å koke ertesuppe uten en svineknoke. Er ikke alltid oppskrifter passer med antall porsjoner som er anbefalt. Som sagt, dette er billig mat, men jeg liker ikke å kaste. Ble bare mye mer enn antatt.
Frysing er ikke noe godt alternativ da jeg er på ferie. Spm var egentlig mer ment som et hjertesukk, at det ble så voldsomt.
-
- Innlegg: 2589
Det er faktisk ikke veldig mange. Og en av grunnene til at jeg tar en liten ferie her - for å slippe folk.SirJames skrev: ↑søn des 04, 2022 3:38 pmInviter naboene, det bor sikkert folk der oppe hvis du leter littKingKongHalvor skrev: ↑søn des 04, 2022 3:37 pmDet er en god tanke, men litt kronglete da jeg befinner meg på et nedlagt fiskevær ytterst i Vesterålen.
Man følger en oppskrift da, og det er vanskelig å koke ertesuppe uten en svineknoke. Er ikke alltid oppskrifter passer med antall porsjoner som er anbefalt. Som sagt, dette er billig mat, men jeg liker ikke å kaste. Ble bare mye mer enn antatt.
Frysing er ikke noe godt alternativ da jeg er på ferie. Spm var egentlig mer ment som et hjertesukk, at det ble så voldsomt.
I dag blir det indiske rester etter i går, men ikke en ordentlig søndag uten litt matlaging. Fikk tak i ett stykk bringe på 1.5 kg for rundt 150,- i Sverige i går, så den står å preppes til felles middag med noen kompiser neste uke.
Kommet litt på vei her nå:
Saltbad:
Begynner å nærme seg vakuumpakking:
Kommet litt på vei her nå:
Saltbad:
Begynner å nærme seg vakuumpakking:
Ble litt i samme gaten her i kveld. Vigramør med kålrabistappe, surkål og mandelpoteter.DoktorS skrev: ↑søn des 04, 2022 9:54 am Tenker at det det blir stekt julepølse her i dag. Surkål og potet til. Alltid litt upassende størrelse på disse pølsene. Det er for mye til ett måltid, men for lite å dele opp til to - i alle fall om man er sulten. Litt usikker på resteopplegget for resten (...) av uka da, ettersom jeg har et bra stykke entrecote liggende også.. Men lørdagens står seg vel til tirsdag, vil jeg tro, selv om den er ganske blodig...
Så mandag er rett-opp-samvittighet-dagen?
Notert
Ser den.Glycinello skrev: ↑man des 05, 2022 12:48 pmHehe… På èn måte blir jo det slik. Prøver å kjøre minst to fiskemiddager i uken, så da er det greit å starte uken med fisk, så er jeg ferdig med en av to:)
For meg blir samvittigheten god nok bare jeg går et par runder rundt fiskedisken
SirJames skrev: ↑man des 05, 2022 12:50 pmGlycinello skrev: ↑man des 05, 2022 12:48 pmHehe… På èn måte blir jo det slik. Prøver å kjøre minst to fiskemiddager i uken, så da er det greit å starte uken med fisk, så er jeg ferdig med en av to:)
Skal sies at jeg liker fisk også da:)
Ser den.
For meg blir samvittigheten god nok bare jeg går et par runder rundt fiskedisken
-
- Innlegg: 2589
Ikke Toro som bidrar i dag, men Patak. Hot & spicy tikka masala. Med naan.
Tirsdag - uka verste dag. Utvilsomt. En tidligere kollega brukte å lage festmat på tirsdag for å gjøre den bedre for familien.... Vet ikke om jeg helt har sansen, for det er jo greit med noen triste dager også, som kontrast.
Har noe tørrmør fra Hole og et fenalår jeg gjerne skulle få startet på, og så fant jeg Fjordland risgrøt - stor pakke til en veldig billig penge. Den er litt melkete i smak og konsistens, men jeg kan ikke holde på å koke grøt til meg selv, tenker jeg... Men til kveldens siste fotballkamp tenker å jeg å spise grøt, med mør og fenalår til. Rød saft. Utsetter da lunsjen til godt over 1200, så jeg holder meg til 7-17-kuren
Har noe tørrmør fra Hole og et fenalår jeg gjerne skulle få startet på, og så fant jeg Fjordland risgrøt - stor pakke til en veldig billig penge. Den er litt melkete i smak og konsistens, men jeg kan ikke holde på å koke grøt til meg selv, tenker jeg... Men til kveldens siste fotballkamp tenker å jeg å spise grøt, med mør og fenalår til. Rød saft. Utsetter da lunsjen til godt over 1200, så jeg holder meg til 7-17-kuren
Laget klar en tomatsuppe i går, så det blir det bare koke noen egg, og makaroni (til barna) også er det nesten klart for servering
-
- Innlegg: 2589
Tirsdag er en helt fin dag når man har ferie, og tilgang til fersk fisk. Fersk kveitefilet (ikke disse uhåndterlige store skivene) til 125 kr/kg lar seg høre. Trekker kveiten og serverer med smørdampet gulrot, brokkolini og spisskål, persillepoteter og hollandaise.
Jaggu hadde de Bogle chardonnay her, så da blir festen komplett.
Jaggu hadde de Bogle chardonnay her, så da blir festen komplett.
Fisk er godt. Jeg vurderer å stikke til butikken og kjøpe en laks, siden bransjen ser ut til å nærmest gå konk.
Vi må vel støtte næringa......
https://www.nettavisen.no/okonomi/har-o ... -95-677719
link nr. 2 :
https://borsen.dagbladet.no/nyheter/han ... e/77954870
-
- Innlegg: 2589
Jobber videre med ertesuppe i dag, forbereder noe mye mer spennende i morgen.
Stekt ris med kylling, egg, gulrøtter, erter, løk, paprika, hvitløk, mais og en blanding av soyasaus og østerssaus.
Hellstrøm Salsiccia rå, Dolmio fløtesaus glass, p-frites, purre, noe tomatsaus også fra glass. Til slutt såvidt noe hvit kebabdressing.
-
- Innlegg: 5307
-
- Innlegg: 5307
Ikke alle som er like begeistret for ananas på pizza. Personlig synes jeg det er veldig godt, spesielt sammen med en litt sterk pepperoni og grønn paprika.
Noen som husker en ferdigpizza med de nevnte ingrediensene som de solgte på nitti-tallet? Tror det var Stabburet sin, svart eske og forholdsvis tynn bunn, og rikelig med fyll... Min alltime beste frossenpizza.
-
- Innlegg: 2589
Tok litt feil av dagene, det litt spennende og ekstraordinære blir i morgen, fredag altså. Telle feil den veien er greit når man har ferie, føles som en dag ekstra.
Så i dag blir det den andre halvparten av kveitefileten, men i dag blir den pannestekt, med samme tilbehør bortsett fra en annen saus. Chardonnay med karakter virker fortsatt passende følge. Og så skal jeg drekke litt Amarone til dessert.
Så i dag blir det den andre halvparten av kveitefileten, men i dag blir den pannestekt, med samme tilbehør bortsett fra en annen saus. Chardonnay med karakter virker fortsatt passende følge. Og så skal jeg drekke litt Amarone til dessert.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute