WC langrenn, Beitostølen (9-11/12)

Svar
tartaglia2

Re: WC langrenn, Beitostølen (9-11/12)

Legg inn av tartaglia2 »

netrebske skrev: søn des 11, 2022 9:13 pm Tipper at NM tremila i skiathlon vil ha betydning for uttaket på den distansen i VM, da dette er eneste før VM, da den ble avlyst på Lillehammer. Der har Iversen en mulighet.
Historisk har den vært ganske utslagsgivende for uttaket og den vil sikkert være det i år også. Får bare håpe noen setter fart på rennet slik at det ikke blir samlet felt i 29,5 km.

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

thewaterfall skrev: søn des 11, 2022 8:58 pm
tartaglia2 skrev: søn des 11, 2022 5:42 pm

Vi har jevnt over dårlige erfaringer med å la utøvere mesterskapsdebutere i stafetten. Derfor bør vi prøve å unngå det denne gangen. Hvertfall når vi har såpass gode alternativer som Golberg, Tønseth, Nyenget, Holund og Valnes på klassisketappene. Vil tro minst 4, muligens alle, av disse går en av øvelsene før stafetten i VM.
Med formen Golberg viser nå så kan han jo sikkert gå begge klassisketappene uten at det svekker Norge nevneverdig forsåvidt. Men Iversen må jo altså slå disse andre kandidatene i renn før VM skal han være aktuell for en stafettetappe tenker jeg. Men la oss si han er på pallen i TdS i klassisk, på pallen i NM og på pallen i Les Rousses. Da bør han jo være høyaktuell for en stafettetappe basert på resultater i alle fall. Uansett så er det ikke slik at jeg tror Iversen får gå en stafett-etappe i VM så lenge han ikke er aktuell for andre distanser enn stafett og fem-mila, jeg mener det blir feil å ta han ut av diskusjonen basert på at det er "feil" stilart for hans del på den andre distansen han hadde vært mest aktuell for.
Golberg nr 2 skulle vært Holund

Er ikke noe klassiskrenn i NM, men om han er på pallen på skiathlon er han hvertfall med i diskusjonen om en plass der. Angående TdS er det slett ikke sikkert han får plass på det laget. Han kan ikke gå på sprintkvota og må derfor tas ut i den ordinære kvota på 6 løpere der han vil kjempe med Holund, Krüger, Tønseth, Røthe, Nyenget og flere om en av plassene. De mest aktuelle løperne til disse plassene har følgende resultater i WC så langt denne sesongen:

Tildheim Andersen - 1
Tønseth - 2, 2, 4
Røthe - 2, 9
Nyenget - 3, 3, 5, 5, 7
Holund - 3, 7, 8, 9, 23
Iversen - 4, 6, 12, 13, 35
Moseby - 5, 7, 50
Stenshagen - 7, 8, 9, 10, 46
Krüger - 10, 10, 11, 18, 53
Østberg Amundsen - 11

Vil tro Tønseth, Røthe, Nyenget og Holund er forholdsvis sikre basert på deres resultater så langt denne sesongen. Vil tro Tildheim Andersen og Krüger går i Davos og om de gjør det bra der spøker det for Iversens TdS-plass. Om Moseby eller Østberg Amundsen får gå i Davos (tror ikke de får gjøre det med mindre noen velger å stå over) og gjør det bra der kan de også slå Iversen ut av TdS-laget.

Edit: Kom på at Stenshagen også kan være aktuell til TdS

Antitroll

Legg inn av Antitroll »

thewaterfall skrev: søn des 11, 2022 1:55 pm Skjønner ikke hvorfor Iversen fikk sisteetappen med hans skøyteform, men kanskje det var en test for å sjekke fristil-formen hans før et uttak til skandinavisk cup.
Tipper at han ble satt opp på fristil i dag for å teste han litt mot TdS.

netrebske
Innlegg: 4258

Legg inn av netrebske »

Vil lederen av Skandinavisk cup få gå tour de ski? Skal konkureres i SC i Østersund til helgen.

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

netrebske skrev: søn des 11, 2022 10:43 pm Vil lederen av Skandinavisk cup få gå tour de ski? Skal konkureres i SC i Østersund til helgen.
I følge NSFs sesonginformasjon er de ikke garantert å få gå.

Tour de ski:
I utgangspunktet 10 utøvere av hvert kjønn. EL prioriteres.
Vi gjør fortløpende vurdering på å sende utøvere som kun deltar med mål om å sanke flest
mulig poeng for WC-sprint, i den grad de kjemper om sammenlagtseier. Vi gjør fortløpende
vurderinger underveis på enkeltutøvere, til det beste for laget og enkeltutøver, med tanke
på å avslutte touren før de siste etappene.
Kvoten på 10 utøvere pr kjønn består av: grunnkvote på 6, øvrige 4 må enten være fra topp
20 sprint WC, WC-leder eller COC-leder.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Vintersport»