Det er ekstremt stor forskjell på røykt pinnekjøtt, mye større forskjell enn på urøykt.
Røykemetodene varierer ganske mye, så selv om det ikke falt i smak sist vil jeg anbefale å gi det en sjanse ved en senere anledning.
Det er nå fre apr 26, 2024 5:15 am
Legg inn av T-Bag »
Det er ekstremt stor forskjell på røykt pinnekjøtt, mye større forskjell enn på urøykt.
Smaker sikkert om noen tilbyr, men det blir ikke aktuelt kjøpe inn selv, er rimelig sikker på at jeg ikke kommer til å like det samme hvordan det er røyka.
Legg inn av Kul_Djevel »
Nei. Men Nordfjord som alltid kjøpes helt uavhengig av å lese tester, fordi er meget fornøyd med deres pinnekjøtt. Ikke mer hokus pokus enn det. Jeg skrev bare et det er bra det er langt oppe. Viser jo at jeg har god smak da. Burde kanskje skrevet skjønner det er langt oppe.KingKongHalvor skrev: ↑tir des 06, 2022 11:09 pmSå du stoler blindt på et anonymt sitat fra en test bak en betalingsmur i DaBla?
Legg inn av PapaSmurf »
Pinnekjøtt skal selvsagt ikke være røkt. Da kan man like gjerne spise svinekam.4pLaY skrev: ↑tir des 06, 2022 11:51 pmSmaker sikkert om noen tilbyr, men det blir ikke aktuelt kjøpe inn selv, er rimelig sikker på at jeg ikke kommer til å like det samme hvordan det er røyka.
Legg inn av TheBaseline »
Legg inn av PapaSmurf »
Har smakt, var ikke en høydare. Det har vel med hva man er vant til og tradisjon å gjøre.
Legg inn av T-Bag »
Denne er vi ihvertfall enig om.
Legg inn av PapaSmurf »
Ah! Potetball med pinnekjøtt. Nå begynte jeg å glede meg til januar også.T-Bag skrev: ↑tor des 08, 2022 10:54 amDenne er vi ihvertfall enig om.
Her går det i enten R. Birkeland eller Solheim Kjøtt til jul, med mindre vi får tak i noe privat fra Voss.
Så blir det kjøpt inn litt når det selges ut i butikkene etter jul til å bruke til raspeballer o.l. da blir det gjerne urøykt.
Legg inn av morrisey »
Når jeg vokste opp var det vanlig at man hang pinnekjøttet selv. For meg blir det litt for mye styr, og er du uheldig med temperaturen, så kommer det fort beboere i kjøttet. Og den proteinen står jeg glatt over;-)Justice 97 skrev: ↑lør des 10, 2022 11:31 am Noe å tenke på før man går til innkjøp.
Kjendiskokk kaller pinnekjøtt-produksjonen en skandale: – Dette forklarer den dårlige smaken. Det skriker i hvert fiber i hele kokke-kroppen min, sier kjendiskokk Eirik Lillebø. Han har akkurat fått ny informasjon om produksjonsmetoden hos flere av landets største pinnekjøttprodusenter.
– Mye av pinnekjøttet jeg smaker er middelmådig, mesteparten er terningkast tre. Etter å ha tørket pinnekjøtt selv, fikk jeg en mistanke om hva som kan være forklaringen, sier Eirik Lillebø. – Det startet med at jeg skulle tørke pinnekjøtt i garasjen hjemme. Da tok det sju uker før det var ferdig tørket, sier Lillebø. Lillebø hadde på forhånd sjekket mange oppskrifter, og alle han fant anbefalte en tørketid på seks til åtte uker. – Det smakte helt nydelig og var noe helt annet enn mesteparten av det jeg har smakt fra butikk.
Men det sådde også en mistanke om årsaken. Året etter skulle han igjen lage pinnekjøtt, men nå hadde han dårligere tid. – Jeg hang opp kjøttet i garasjen som sist, men nå tok jeg fram en vifte vi vanligvis bruker om sommeren når det er varmt. Med vifta på var kjøttet klart etter bare tre uker. Men denne gangen var smaken omtrent som det jeg får i butikken, ganske midt på treet. Lillebø mener den korte tørketiden er forklaringen på at pinnekjøttet ikke fikk den samme gode smaken som ved første forsøk.
Fatland på Jæren er en av landets store pinnekjøtt-produsenter. Nettavisen får først opplyst at Fatland tørker pinnekjøtt på ti dager. Etter å ha fått presentert kritikken fra Eirik Lillebø, sier de det aller meste tørker på 14 dager, men ned mot ti dager i enkelte tilfeller. Nortura opplyser at de tørker pinnekjøtt i to ulike typer, en som tørker i tre uker og en som tørker på 14 dager. Også Strøm-Larsen i Oslo lager 25 tonn pinnekjøtt i året med en tørketid på rundt 14 dager.
Med andre ord, så vel store produsenter som mindre tørker kjøttet i langt kortere tid enn hva oppskrifter og tradisjon tilsier.
Rogaland er jo sauefylket da, og da har vi selvfølgelig også det beste pinnekjøttetDoktorS skrev: ↑tor nov 17, 2022 7:00 pmTerningkast 6 - RogalamTheBaseline skrev: ↑tor nov 17, 2022 10:38 am Noen som vet hvilket pinnekjøtt som ble testvinner? Skal seff ha pinnekjøtt til jul i år. Ønsker å kjøpe det beste kjøttet! Ser Dagbladet har hatt en test, men den er selvfølgelig bak en betalingsmur
Terningkast 5 - Aronmat, Nordfjord og First Price...
Legg inn av DoktorS »
Legg inn av Guttorm123 »
Det skal vel være både luftig og kjølig, bra ventilasjon og ikke for høy luftfuktighet, etter det jeg har lest.
You need to be a member in order to post a reply
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute
Gå tilbake til «Mat og Drikke»