Graffiti i New York tradisjonen - en del av Hip Hop kulturen?

Svar
Bantor
Innlegg: 1173

Graffiti i New York tradisjonen - en del av Hip Hop kulturen?

Legg inn av Bantor »

I Norge er det ganske vanlig å omtale graffiti i New York tradisjonen som Hip Hop graffiti. Du kan for eksempel sammenligne engelsk og norsk wikipedia om temaet. Engelsk wikipedia er langt mer forsiktig enn norsk wikipedia med å koble hip hop og graffiti.

Det finnes helt klart folk som anser graffiti i New York tradisjonen for å være en del av hip hop kulturen. Men det finnes også en god del mennesker som aldri har godtatt denne koblingen. Både blant graffiti malere og folk som driver med rap musikk.

Pernille

Legg inn av Pernille »

Tagging og graffiti er en forbannet uting som kun bidra til å forsøple det offentlige rommet. Hvis jeg en dag blir diktator og enehersker så kommer jeg til å innføre dødsstraff for alt som har med slikt å gjøre umiddelbart. Ingen nåde!

Bantor
Innlegg: 1173

Legg inn av Bantor »

Tror de som spammer norsk wikipedia, synes det er like greit at tagging og graffiti omtales som noe som svarte driver med.
Sannheten er at vel graffiti hadde koblinger til mange andre ungdomsmiljøer i New York, i storhetstiden på 1970- tallet.

Men realiteten både i Norge og USA, er at de fleste som driver med graffiti er hvite ungdommer. I hvert fall hvis vi skal tro oversiktene i USA over hvem som blir arrestert for tagging.

Pernille

Legg inn av Pernille »

Bantor skrev: tor des 15, 2022 3:58 pm Men realiteten både i Norge og USA, er at de fleste som driver med graffiti er hvite ungdommer. I hvert fall hvis vi skal tro oversiktene i USA over hvem som blir arrestert for tagging.
Jepp, og Breivik, som etter egen utsagn var en av de mest aktive taggerne i Oslo.

Bantor
Innlegg: 1173

Legg inn av Bantor »

Breivik var nok ikke en av de mest aktive taggerne i Oslo. Men han tagget ganske mye.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Kunst»