Hva spiser og drikker du i kveld?

Svar
KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Re: Hva spiser og drikker du i kveld?

Legg inn av KingKongHalvor »

Starter året sunt - bakt Salma med hoisinsaus, ris og grønnsaker til.

Someone

Legg inn av Someone »

En Big One fra fryseren, måtte lande litt etter gårsdagens svært vellykede måltid. Julepynten er ryddet bort, men ser det ligger noen kaker igjen til dessert

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Så er det januar og hverdag igjen. En måned jeg liker å ta alt litt ned, etter tidvis fråtsing og sløsing i desember. Nå skal kjøleskap og fryser få kjørt seg litt, så i dag blir det gratis middag - julepølse, medisterkaker og rødkål.

Første kontrollveiing i det nye året viste én kilo ned fra før jul, så det blir saus til også.😋

Someone

Legg inn av Someone »

Pølsegrateng

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

KingKongHalvor skrev: man jan 02, 2023 11:56 am
Første kontrollveiing i det nye året viste én kilo ned fra før jul, så det blir saus til også.😋
Jøss!

Jeg har ikke våget meg på vekta enda. Lever litt sunt en uke først.

Øl, vin, snop, snacks, lunsjbord, overdådige middager, desserter..

Hvis jeg har gått ned i vekt fra den 23. desember til 1. januar så må det et større under enn jomfrufødsel til.

startelver

Legg inn av startelver »

Ser ut som det bare blir en kjedelig pizza i dag.

Rexwiller

Legg inn av Rexwiller »

Fullkortspagetti med tomatsaus.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Mandagstaco

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

KingKongHalvor skrev: man jan 02, 2023 11:56 am Så er det januar og hverdag igjen. En måned jeg liker å ta alt litt ned, etter tidvis fråtsing og sløsing i desember. Nå skal kjøleskap og fryser få kjørt seg litt, så i dag blir det gratis middag - julepølse, medisterkaker og rødkål.

Første kontrollveiing i det nye året viste én kilo ned fra før jul, så det blir saus til også.😋
En kilo NED i julen faktisk... Den var ny:)

Her ble det første ikke-julepreget middag på et par uker. Begynte med en kyllingsalat i pitabrød med selvmekket rømmedressing.

Guttorm123
Innlegg: 5307

Legg inn av Guttorm123 »

SirJames skrev: man jan 02, 2023 3:51 pmMandagstaco
Hva er forskjellen på disse ukedag-tacovariantene?

Feelsocl

Legg inn av Feelsocl »

Pizza æmerican style-ferdigbunn. Med svinekjøttdeig, lutefiskbacon, Dolmiosaus, ost og salsa.

Cola zero tiltaler min begavede gane imellom gapene.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Stangekylling fra fryseren, servert med pasta og pesto, må bare kjøpe en basilikum. Brukt lite penger på mat så langt i år😅

Someone

Legg inn av Someone »

Stekt ørret, med mango- og avokadosalat. Tipper med ris, og en lime/rømme dressing

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Her blir det kalkunsuppe i dag - et godt minne fra barndommen dette - at vi hadde slik suppe i januar, etter nyttårkaklunen - kraft kokt på skroget. Jaggu - det er mye mat rundt om det jeg trodde var reinskjært. Så det blir vel mer en slags suppelapskaus. Supplerer det hele med purre, gulrot og hvite bønner. Smaker god til med ingefær og sitron, samt ymse krydder. Sunt og godt.

Rexwiller

Legg inn av Rexwiller »

Guttorm123 skrev: man jan 02, 2023 7:29 pm
SirJames skrev: man jan 02, 2023 3:51 pmMandagstaco
Hva er forskjellen på disse ukedag-tacovariantene?
Mandagstaco er hverdagsvarianten. Altså kokt potet, brunsaus og amerikansk blanding rullet inn i kalde tortilla-lefser.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Kalkun, mandelpoteter, surkål, rødvinssaus

fargerik

Legg inn av fargerik »

Frossenpizza med kylling.
Ganske mye krydder, egentlig rimelig spicy.
Tykk bunn, og med litt ostepimp ble det ganske godt.
Men litt i overkant mye sterkt krydder.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Wok med kylling, nudler og teriyakisaus.

SirJames

Legg inn av SirJames »

fargerik skrev: tir jan 03, 2023 5:46 pm Frossenpizza med kylling.
Ganske mye krydder, egentlig rimelig spicy.
Tykk bunn, og med litt ostepimp ble det ganske godt.
Men litt i overkant mye sterkt krydder.
Hvilken pizza er dette?

LeSorcier

Legg inn av LeSorcier »

Det ble taco i dag.

fargerik

Legg inn av fargerik »

SirJames skrev: tir jan 03, 2023 7:40 pm
fargerik skrev: tir jan 03, 2023 5:46 pm Frossenpizza med kylling.
Ganske mye krydder, egentlig rimelig spicy.
Tykk bunn, og med litt ostepimp ble det ganske godt.
Men litt i overkant mye sterkt krydder.
Hvilken pizza er dette?
Grandis, om jeg husker rett. Jeg gidder ikke å gå i dunken for papp og papir for å se på emballasjen, men jeg tror det var grandis med kylling. Fant den i Rema.

Gårdsdattra

Legg inn av Gårdsdattra »

Dampet fløtepudding med kokte gulrøtter, poteter og smelta smør. Hvitvin til.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Restemiddag, så blir pastaskruer blandet med tacokarbonadedeig, salsa og rødløk

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Stekt laksefilet med søtpotetmos, salat og rømmedressing med sitron, dill, salt og pepper.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

I dag blir det fiskeboller. I hvit saus. Mandelpotet og gulrot til. Drysser over et godt dryss med revet muskatnøtt over det hele. Til dette blir det drukket gul saft. Altså - en klassisk hverdagsmiddag. Fiskebollene er fra Rørvik og er kjøpt på samvirkelaget.

Ser at den del (ganske mange) bruker bacon på toppen av det, noe jeg synes er fullstendig unødvendig, sågar synes jeg det ødelegger litt av den fine smaken. Ellers er jo fiskeboller i karri også en klassiker, og det blir det gjerne i morgen, da jeg bare surrer opp litt karripulver før jeg varmer restene.

LeSorcier

Legg inn av LeSorcier »

DoktorS skrev: tor jan 05, 2023 11:39 am I dag blir det fiskeboller.
Ikke noe snikk-snakk - Bjellands hermetikk, takk!

Tormund

Legg inn av Tormund »

Skal man alt spise melboller aka fiskeboller, så må det være bacon til. MÅ!

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

DoktorS skrev: tor jan 05, 2023 11:39 am I dag blir det fiskeboller. I hvit saus. Mandelpotet og gulrot til. Drysser over et godt dryss med revet muskatnøtt over det hele. Til dette blir det drukket gul saft. Altså - en klassisk hverdagsmiddag. Fiskebollene er fra Rørvik og er kjøpt på samvirkelaget.

Ser at den del (ganske mange) bruker bacon på toppen av det, noe jeg synes er fullstendig unødvendig, sågar synes jeg det ødelegger litt av den fine smaken. Ellers er jo fiskeboller i karri også en klassiker, og det blir det gjerne i morgen, da jeg bare surrer opp litt karripulver før jeg varmer restene.
Når vi har fiskeboller spiser jeg én fiskebolle for skams skyld, ellers dynger jeg på med bacon og karri oppå hvitsausen og poteten. Ligner egentlig mer på flesk og duppe det jeg spiser.

Jeg likte godt fiskeboller da jeg var liten, var på grensen til favorittretten, men nå i dag er jeg ikke like begeistret. Mulig det har å gjøre med at jeg var vant til kritthvite fiskeboller i plastbeger fra kjøledisken mens min bedre halvdel (eller i dette tilfellet min verre halvdel) er vant til og sverger til de grå hermetikkfiskebollene fra Vesteraalens.

Potet, hvitsaus, bacon og karri er godt det, så jeg klager ikke når det blir foreslått til middag, men jeg foreslår det ikke sjøl.

I dag blir det forøvrig en annen rett fra barndommen. Pannekaker. Vi har noe H-melk igjen etter jul som har gått litt over dato, så da må man tenke smart. De spiser jeg forøvrig også bacon til. Bacon og sukker på pannekake er snadder.

Og så blir det minst en pannekake med blåbærsyltetøy, og da kommer jeg til å søle på t-skjorta og så får jeg kjeft. Noen ting endrer seg ikke fra man er barn til man blir voksen.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

LeSorcier skrev: tor jan 05, 2023 11:46 am
DoktorS skrev: tor jan 05, 2023 11:39 am I dag blir det fiskeboller.
Ikke noe snikk-snakk - Bjellands hermetikk, takk!
Ikke akkurat...
https://www.rff.no/produkter/fiskemat/fiskeboller

Renskåret hvitfisk - 52 prosent fisk.

Ja - det må være fra slike plastbokser - mye bedre enn de hermetiske.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

PapaSmurf skrev: tor jan 05, 2023 11:52 am
DoktorS skrev: tor jan 05, 2023 11:39 am I dag blir det fiskeboller. I hvit saus. Mandelpotet og gulrot til. Drysser over et godt dryss med revet muskatnøtt over det hele. Til dette blir det drukket gul saft. Altså - en klassisk hverdagsmiddag. Fiskebollene er fra Rørvik og er kjøpt på samvirkelaget.

Ser at den del (ganske mange) bruker bacon på toppen av det, noe jeg synes er fullstendig unødvendig, sågar synes jeg det ødelegger litt av den fine smaken. Ellers er jo fiskeboller i karri også en klassiker, og det blir det gjerne i morgen, da jeg bare surrer opp litt karripulver før jeg varmer restene.
Når vi har fiskeboller spiser jeg én fiskebolle for skams skyld, ellers dynger jeg på med bacon og karri oppå hvitsausen og poteten. Ligner egentlig mer på flesk og duppe det jeg spiser.

Jeg likte godt fiskeboller da jeg var liten, var på grensen til favorittretten, men nå i dag er jeg ikke like begeistret. Mulig det har å gjøre med at jeg var vant til kritthvite fiskeboller i plastbeger fra kjøledisken mens min bedre halvdel (eller i dette tilfellet min verre halvdel) er vant til og sverger til de grå hermetikkfiskebollene fra Vesteraalens.

Potet, hvitsaus, bacon og karri er godt det, så jeg klager ikke når det blir foreslått til middag, men jeg foreslår det ikke sjøl.

I dag blir det forøvrig en annen rett fra barndommen. Pannekaker. Vi har noe H-melk igjen etter jul som har gått litt over dato, så da må man tenke smart. De spiser jeg forøvrig også bacon til. Bacon og sukker på pannekake er snadder.

Og så blir det minst en pannekake med blåbærsyltetøy, og da kommer jeg til å søle på t-skjorta og så får jeg kjeft. Noen ting endrer seg ikke fra man er barn til man blir voksen.
Det var min plan også! Usikker på hva jeg skal ha til, men det blir vel en ordning på det.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»