Hva spiser og drikker du i kveld?
-
- Innlegg: 2589
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Starter året sunt - bakt Salma med hoisinsaus, ris og grønnsaker til.
En Big One fra fryseren, måtte lande litt etter gårsdagens svært vellykede måltid. Julepynten er ryddet bort, men ser det ligger noen kaker igjen til dessert
-
- Innlegg: 2589
Så er det januar og hverdag igjen. En måned jeg liker å ta alt litt ned, etter tidvis fråtsing og sløsing i desember. Nå skal kjøleskap og fryser få kjørt seg litt, så i dag blir det gratis middag - julepølse, medisterkaker og rødkål.
Første kontrollveiing i det nye året viste én kilo ned fra før jul, så det blir saus til også.
Første kontrollveiing i det nye året viste én kilo ned fra før jul, så det blir saus til også.
Jøss!KingKongHalvor skrev: ↑man jan 02, 2023 11:56 am
Første kontrollveiing i det nye året viste én kilo ned fra før jul, så det blir saus til også.
Jeg har ikke våget meg på vekta enda. Lever litt sunt en uke først.
Øl, vin, snop, snacks, lunsjbord, overdådige middager, desserter..
Hvis jeg har gått ned i vekt fra den 23. desember til 1. januar så må det et større under enn jomfrufødsel til.
En kilo NED i julen faktisk... Den var ny:)KingKongHalvor skrev: ↑man jan 02, 2023 11:56 am Så er det januar og hverdag igjen. En måned jeg liker å ta alt litt ned, etter tidvis fråtsing og sløsing i desember. Nå skal kjøleskap og fryser få kjørt seg litt, så i dag blir det gratis middag - julepølse, medisterkaker og rødkål.
Første kontrollveiing i det nye året viste én kilo ned fra før jul, så det blir saus til også.
Her ble det første ikke-julepreget middag på et par uker. Begynte med en kyllingsalat i pitabrød med selvmekket rømmedressing.
-
- Innlegg: 5307
Pizza æmerican style-ferdigbunn. Med svinekjøttdeig, lutefiskbacon, Dolmiosaus, ost og salsa.
Cola zero tiltaler min begavede gane imellom gapene.
Cola zero tiltaler min begavede gane imellom gapene.
-
- Innlegg: 2589
Stangekylling fra fryseren, servert med pasta og pesto, må bare kjøpe en basilikum. Brukt lite penger på mat så langt i år
Her blir det kalkunsuppe i dag - et godt minne fra barndommen dette - at vi hadde slik suppe i januar, etter nyttårkaklunen - kraft kokt på skroget. Jaggu - det er mye mat rundt om det jeg trodde var reinskjært. Så det blir vel mer en slags suppelapskaus. Supplerer det hele med purre, gulrot og hvite bønner. Smaker god til med ingefær og sitron, samt ymse krydder. Sunt og godt.
Mandagstaco er hverdagsvarianten. Altså kokt potet, brunsaus og amerikansk blanding rullet inn i kalde tortilla-lefser.
Frossenpizza med kylling.
Ganske mye krydder, egentlig rimelig spicy.
Tykk bunn, og med litt ostepimp ble det ganske godt.
Men litt i overkant mye sterkt krydder.
Ganske mye krydder, egentlig rimelig spicy.
Tykk bunn, og med litt ostepimp ble det ganske godt.
Men litt i overkant mye sterkt krydder.
Grandis, om jeg husker rett. Jeg gidder ikke å gå i dunken for papp og papir for å se på emballasjen, men jeg tror det var grandis med kylling. Fant den i Rema.
Stekt laksefilet med søtpotetmos, salat og rømmedressing med sitron, dill, salt og pepper.
I dag blir det fiskeboller. I hvit saus. Mandelpotet og gulrot til. Drysser over et godt dryss med revet muskatnøtt over det hele. Til dette blir det drukket gul saft. Altså - en klassisk hverdagsmiddag. Fiskebollene er fra Rørvik og er kjøpt på samvirkelaget.
Ser at den del (ganske mange) bruker bacon på toppen av det, noe jeg synes er fullstendig unødvendig, sågar synes jeg det ødelegger litt av den fine smaken. Ellers er jo fiskeboller i karri også en klassiker, og det blir det gjerne i morgen, da jeg bare surrer opp litt karripulver før jeg varmer restene.
Ser at den del (ganske mange) bruker bacon på toppen av det, noe jeg synes er fullstendig unødvendig, sågar synes jeg det ødelegger litt av den fine smaken. Ellers er jo fiskeboller i karri også en klassiker, og det blir det gjerne i morgen, da jeg bare surrer opp litt karripulver før jeg varmer restene.
Når vi har fiskeboller spiser jeg én fiskebolle for skams skyld, ellers dynger jeg på med bacon og karri oppå hvitsausen og poteten. Ligner egentlig mer på flesk og duppe det jeg spiser.DoktorS skrev: ↑tor jan 05, 2023 11:39 am I dag blir det fiskeboller. I hvit saus. Mandelpotet og gulrot til. Drysser over et godt dryss med revet muskatnøtt over det hele. Til dette blir det drukket gul saft. Altså - en klassisk hverdagsmiddag. Fiskebollene er fra Rørvik og er kjøpt på samvirkelaget.
Ser at den del (ganske mange) bruker bacon på toppen av det, noe jeg synes er fullstendig unødvendig, sågar synes jeg det ødelegger litt av den fine smaken. Ellers er jo fiskeboller i karri også en klassiker, og det blir det gjerne i morgen, da jeg bare surrer opp litt karripulver før jeg varmer restene.
Jeg likte godt fiskeboller da jeg var liten, var på grensen til favorittretten, men nå i dag er jeg ikke like begeistret. Mulig det har å gjøre med at jeg var vant til kritthvite fiskeboller i plastbeger fra kjøledisken mens min bedre halvdel (eller i dette tilfellet min verre halvdel) er vant til og sverger til de grå hermetikkfiskebollene fra Vesteraalens.
Potet, hvitsaus, bacon og karri er godt det, så jeg klager ikke når det blir foreslått til middag, men jeg foreslår det ikke sjøl.
I dag blir det forøvrig en annen rett fra barndommen. Pannekaker. Vi har noe H-melk igjen etter jul som har gått litt over dato, så da må man tenke smart. De spiser jeg forøvrig også bacon til. Bacon og sukker på pannekake er snadder.
Og så blir det minst en pannekake med blåbærsyltetøy, og da kommer jeg til å søle på t-skjorta og så får jeg kjeft. Noen ting endrer seg ikke fra man er barn til man blir voksen.
Ikke akkurat...
https://www.rff.no/produkter/fiskemat/fiskeboller
Renskåret hvitfisk - 52 prosent fisk.
Ja - det må være fra slike plastbokser - mye bedre enn de hermetiske.
Det var min plan også! Usikker på hva jeg skal ha til, men det blir vel en ordning på det.PapaSmurf skrev: ↑tor jan 05, 2023 11:52 amNår vi har fiskeboller spiser jeg én fiskebolle for skams skyld, ellers dynger jeg på med bacon og karri oppå hvitsausen og poteten. Ligner egentlig mer på flesk og duppe det jeg spiser.DoktorS skrev: ↑tor jan 05, 2023 11:39 am I dag blir det fiskeboller. I hvit saus. Mandelpotet og gulrot til. Drysser over et godt dryss med revet muskatnøtt over det hele. Til dette blir det drukket gul saft. Altså - en klassisk hverdagsmiddag. Fiskebollene er fra Rørvik og er kjøpt på samvirkelaget.
Ser at den del (ganske mange) bruker bacon på toppen av det, noe jeg synes er fullstendig unødvendig, sågar synes jeg det ødelegger litt av den fine smaken. Ellers er jo fiskeboller i karri også en klassiker, og det blir det gjerne i morgen, da jeg bare surrer opp litt karripulver før jeg varmer restene.
Jeg likte godt fiskeboller da jeg var liten, var på grensen til favorittretten, men nå i dag er jeg ikke like begeistret. Mulig det har å gjøre med at jeg var vant til kritthvite fiskeboller i plastbeger fra kjøledisken mens min bedre halvdel (eller i dette tilfellet min verre halvdel) er vant til og sverger til de grå hermetikkfiskebollene fra Vesteraalens.
Potet, hvitsaus, bacon og karri er godt det, så jeg klager ikke når det blir foreslått til middag, men jeg foreslår det ikke sjøl.
I dag blir det forøvrig en annen rett fra barndommen. Pannekaker. Vi har noe H-melk igjen etter jul som har gått litt over dato, så da må man tenke smart. De spiser jeg forøvrig også bacon til. Bacon og sukker på pannekake er snadder.
Og så blir det minst en pannekake med blåbærsyltetøy, og da kommer jeg til å søle på t-skjorta og så får jeg kjeft. Noen ting endrer seg ikke fra man er barn til man blir voksen.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute