Trenger en culotte et par grader mer enn andre stykningsdeler? Denne ser rødere ut enn en indrefilet på samme tempertur?Chromeback skrev: ↑fre jan 06, 2023 7:10 pm
Fulgte informasjonen om kjernetemperaturen som Google oppga, men den kom litt på vel rå på 58 grader for resten av selskapet, men jeg foretrekker den sånn. Da er culotten ekstremt mør og god, men skjønner at folk kan bli litt skeptiske når den ser såpass rå ut.
Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Ble bare en pinnekjøttmiddag i jula - på julaften. Så når alt kommer på halv pris, frister jo det - og sannelig - i dag er det en fin lørdag for pinnekjøtt. Valgte røkt denne gangen - fra Spekeloftet. Synes det lukta litt sur røyk og kjøttet var ikke akkurat veldig tørt, så litt skeptisk - men jeg skal trekke det og servere med smørsaus, så blir nok litt dempet der. Øl og akevitt - eller skal man driste seg til øl og whisky til. Ja, jaggu tror jeg det. Så får literflaska med Gammel Opland stå uåpna til neste lutefisk i november 2023....
.. satser på temmelig tidlig middag så jeg kan få i meg Stilton og portvin etterpå, for det ble ikke rørt i går.
.. satser på temmelig tidlig middag så jeg kan få i meg Stilton og portvin etterpå, for det ble ikke rørt i går.
Det kan fort være. Tenker jeg skal prøve akkurat over 60 grader neste gang, så får jeg se hva resultatet blirSomeone skrev: ↑lør jan 07, 2023 7:39 amTrenger en culotte et par grader mer enn andre stykningsdeler? Denne ser rødere ut enn en indrefilet på samme tempertur?Chromeback skrev: ↑fre jan 06, 2023 7:10 pm
Fulgte informasjonen om kjernetemperaturen som Google oppga, men den kom litt på vel rå på 58 grader for resten av selskapet, men jeg foretrekker den sånn. Da er culotten ekstremt mør og god, men skjønner at folk kan bli litt skeptiske når den ser såpass rå ut.
Her blir det smørstekt uerfilet. Sammen med saltbakte beter og ringerikspoteter. Tenker lage en beurre blanc til. Burde da være innertier med en champis til?
-
- Innlegg: 2589
Mmm, helt min filosofi. Når folk spinker og sparer i starten av januar, når det er lenge til neste lønningsdag og noe annet å se frem til, da er champagne tingen. INGEN har noen gang blitt i dårlig humør av å få et glass champagne i hånden. Hvilken, om man må få lov til å spørre?
Nydelig meny forresten, den skal jeg prøve!
Fortsetter å fråtse i julepålegg siden det selges ut til halvpris for tiden. Fersk brød med oksetunge og melk attåt her i aftes.
Tok en Guy Charlemagne opp fra lageret og la på kjøling nå. Tenker dette blir en veldig chardonnay-vennlig rett.KingKongHalvor skrev: ↑lør jan 07, 2023 6:25 pmMmm, helt min filosofi. Når folk spinker og sparer i starten av januar, når det er lenge til neste lønningsdag og noe annet å se frem til, da er champagne tingen. INGEN har noen gang blitt i dårlig humør av å få et glass champagne i hånden. Hvilken, om man må få lov til å spørre?
Nydelig meny forresten, den skal jeg prøve!
Litt kategorien "lett for meg å si" men jeg svir ikke av hele desemberlønningen på julegaver og gløgg, så lever normalt i januar også. Dessuten nå man har en liten vinkjeller så er jo kostnaden for denne flasken tatt for lengst. Tipper den har ligger der +-2 år
Glycinello skrev: ↑lør jan 07, 2023 7:24 pm Chicken tandoori med nanbrød og salat. Pepsi Max til drikke.
Her forsvant siste del av svigerfars lammerull til lunsj, så nå er det tomt bortsett fra jeg har igjen 1/2 av min edamer fra 2019 :p
Er flere måneder siden jeg spiste andebryst, så i dag falt valget på det. Med søtpotetmos, karamelliserte pærer og appelsinsaus.
Karamelliserte pærer er ikke nødvendigvis min beste ide, men funket noenlunde.
Ripasso i glasset. Vigna 800. Julegave som jeg ikke har smakt før, men var helt grei.
Karamelliserte pærer er ikke nødvendigvis min beste ide, men funket noenlunde.
Ripasso i glasset. Vigna 800. Julegave som jeg ikke har smakt før, men var helt grei.
Høres nydelig ut, dog til andebryst kan jeg for en annen anledning anbefale Hellstrøms olivensaus. Den har mye av den samme syrligheten som appelsinsausen, men her kommer det fra limemorrisey skrev: ↑lør jan 07, 2023 7:37 pm Er flere måneder siden jeg spiste andebryst, så i dag falt valget på det. Med søtpotetmos, karamelliserte pærer og appelsinsaus.
Karamelliserte pærer er ikke nødvendigvis min beste ide, men funket noenlunde.
Ripasso i glasset. Vigna 800. Julegave som jeg ikke har smakt før, men var helt grei.
Aaah, edamer, for en nydelig ost. Har kjøpt to stykk på tilbud nå, den ene har jeg åpnet, den andre skal få ligge til neste jul
Da tenker jeg søtpotetmosen ikke er den beste sammen med? Ei heller brunkartofler... Hva bruker du som følge?Someone skrev: ↑lør jan 07, 2023 7:45 pmHøres nydelig ut, dog til andebryst kan jeg for en annen anledning anbefale Hellstrøms olivensaus. Den har mye av den samme syrligheten som appelsinsausen, men her kommer det fra limemorrisey skrev: ↑lør jan 07, 2023 7:37 pm Er flere måneder siden jeg spiste andebryst, så i dag falt valget på det. Med søtpotetmos, karamelliserte pærer og appelsinsaus.
Karamelliserte pærer er ikke nødvendigvis min beste ide, men funket noenlunde.
Ripasso i glasset. Vigna 800. Julegave som jeg ikke har smakt før, men var helt grei.
Toro og Nirus(?) leverer på en lørdagskveldSirJames skrev: ↑lør jan 07, 2023 7:26 pmGlycinello skrev: ↑lør jan 07, 2023 7:24 pm Chicken tandoori med nanbrød og salat. Pepsi Max til drikke.
Nå fikk jeg lyst til å se Pulp Fiction.
Overraskende godt med pinnekjøtt i dag - sikkert fint å være sulten... Juleølet fra Moss Bryggeri var vesentlig bedre enn det fra Aass, kjøpt på Gardermoen. Det første fikk jeg av en besøkende kompis fra, ja - Moss...
... det var ikke kokken fra Moss, han kjente, men jeg fulgte da delvis hans oppskrift, med smørsausen. Den mildner det hele, uten å kamuflere smaken av råvarene - kanskje er det noe av trikset.. vet ikke...
...ble også en solid runde med Stilton og Portvin. Nå er det bare litt mer whisky på programmet....
Ellers - bare for å nevne det her - vi må snart ta et treff - la oss si før påske en gang? Jeg har bare møtt Someone. Men kjenner nesten KKH bedre i det den kulinariske delen av livet ...
... det var ikke kokken fra Moss, han kjente, men jeg fulgte da delvis hans oppskrift, med smørsausen. Den mildner det hele, uten å kamuflere smaken av råvarene - kanskje er det noe av trikset.. vet ikke...
...ble også en solid runde med Stilton og Portvin. Nå er det bare litt mer whisky på programmet....
Ellers - bare for å nevne det her - vi må snart ta et treff - la oss si før påske en gang? Jeg har bare møtt Someone. Men kjenner nesten KKH bedre i det den kulinariske delen av livet ...
-
- Innlegg: 2589
Jeg vil absolutt tro at å trekke pinnekjøttet og servere med smørsaus vil være en veldig fin måte å spise det på for folk som ikke er vant til den røkte varianten.DoktorS skrev: ↑lør jan 07, 2023 11:07 pm Overraskende godt med pinnekjøtt i dag - sikkert fint å være sulten... Juleølet fra Moss Bryggeri var vesentlig bedre enn det fra Aass, kjøpt på Gardermoen. Det første fikk jeg av en besøkende kompis fra, ja - Moss...
... det var ikke kokken fra Moss, han kjente, men jeg fulgte da delvis hans oppskrift, med smørsausen. Den mildner det hele, uten å kamuflere smaken av råvarene - kanskje er det noe av trikset.. vet ikke...
...ble også en solid runde med Stilton og Portvin. Nå er det bare litt mer whisky på programmet....
Ellers - bare for å nevne det her - vi må snart ta et treff - la oss si før påske en gang? Jeg har bare møtt Someone. Men kjenner nesten KKH bedre i det den kulinariske delen av livet ...
Og jada, sett en dato, gjerne på Lompa. Jeg kommer.
Jeg har typisk servert den med hasselbackpoteter og spinatpurremorrisey skrev: ↑lør jan 07, 2023 7:51 pmDa tenker jeg søtpotetmosen ikke er den beste sammen med? Ei heller brunkartofler... Hva bruker du som følge?Someone skrev: ↑lør jan 07, 2023 7:45 pmHøres nydelig ut, dog til andebryst kan jeg for en annen anledning anbefale Hellstrøms olivensaus. Den har mye av den samme syrligheten som appelsinsausen, men her kommer det fra limemorrisey skrev: ↑lør jan 07, 2023 7:37 pm Er flere måneder siden jeg spiste andebryst, så i dag falt valget på det. Med søtpotetmos, karamelliserte pærer og appelsinsaus.
Karamelliserte pærer er ikke nødvendigvis min beste ide, men funket noenlunde.
Ripasso i glasset. Vigna 800. Julegave som jeg ikke har smakt før, men var helt grei.
Ble fornøyd med resultatet. Bildet lyver litt da sausen var fyldigere enn den ser ut. Bra kombinasjoner, selv om presentasjonen og fargesammensetningen nok kan forbedres
-
- Innlegg: 2589
Masse reinsdyrkjøtt fra Kolonihagen til halv pris på Rema i går, passet bra da jeg egentlig hadde planlagt å lage gryte av hjort fra fryseren. Den blir liggende til senere i vinter.
Fant en oppskrift med en boks kondensert melk, og det passer bra, vet liksom ikke hva annet jeg skal bruke den til som står i skapet. Får vel spandere på et glass rødvin til dette.
Fant en oppskrift med en boks kondensert melk, og det passer bra, vet liksom ikke hva annet jeg skal bruke den til som står i skapet. Får vel spandere på et glass rødvin til dette.
-
- Innlegg: 2589
KingKongHalvor skrev: ↑søn jan 08, 2023 12:49 pm Masse reinsdyrkjøtt fra Kolonihagen til halv pris på Rema i går, passet bra da jeg egentlig hadde planlagt å lage gryte av hjort fra fryseren. Den blir liggende til senere i vinter.
Fant en oppskrift med en boks kondensert melk, og det passer bra, vet liksom ikke hva annet jeg skal bruke den til som står i skapet. Får vel spandere på et glass rødvin til dette.
Det ble en St Emilion Grand Cru, passelig avslutning på tre ukers juleferie. I morgen venter den brutale hverdagen igjen.
-
- Innlegg: 2589
Jeg og samboeren fikk en airfryer til jul, igår ble det kyllinglår marinert med honning, soyasaus, hvitløk og sitron. Smaken fra marinaden var god men ganske svak, men resultatet man får i airfryeren er fader meg helt rått altså. Kyllingen ble stekt 16 minutter totalt, og den kom ut med litt crispy og godt “skinn”, samtidig som at den var veldig juicy og god. Har også testet kyllingfilet og bacon i den, med samme imponerende resultat.
70 gram popcornKingKongHalvor skrev: ↑søn jan 08, 2023 8:57 pmMæn! Det er ikke middag for en voksen kar. Hva koste du deg med etterpå?
Er på slankern
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute