Hva spiser og drikker du i kveld?

Svar
Someone

Re: Hva spiser og drikker du i kveld?

Legg inn av Someone »

Chromeback skrev: fre jan 06, 2023 7:10 pm
Fulgte informasjonen om kjernetemperaturen som Google oppga, men den kom litt på vel rå på 58 grader for resten av selskapet, men jeg foretrekker den sånn. Da er culotten ekstremt mør og god, men skjønner at folk kan bli litt skeptiske når den ser såpass rå ut.

Trenger en culotte et par grader mer enn andre stykningsdeler? Denne ser rødere ut enn en indrefilet på samme tempertur?

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Ble bare en pinnekjøttmiddag i jula - på julaften. Så når alt kommer på halv pris, frister jo det - og sannelig - i dag er det en fin lørdag for pinnekjøtt. Valgte røkt denne gangen - fra Spekeloftet. Synes det lukta litt sur røyk og kjøttet var ikke akkurat veldig tørt, så litt skeptisk - men jeg skal trekke det og servere med smørsaus, så blir nok litt dempet der. Øl og akevitt - eller skal man driste seg til øl og whisky til. Ja, jaggu tror jeg det. Så får literflaska med Gammel Opland stå uåpna til neste lutefisk i november 2023....

.. satser på temmelig tidlig middag så jeg kan få i meg Stilton og portvin etterpå, for det ble ikke rørt i går.

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Someone skrev: lør jan 07, 2023 7:39 am
Chromeback skrev: fre jan 06, 2023 7:10 pm
Fulgte informasjonen om kjernetemperaturen som Google oppga, men den kom litt på vel rå på 58 grader for resten av selskapet, men jeg foretrekker den sånn. Da er culotten ekstremt mør og god, men skjønner at folk kan bli litt skeptiske når den ser såpass rå ut.

Trenger en culotte et par grader mer enn andre stykningsdeler? Denne ser rødere ut enn en indrefilet på samme tempertur?
Det kan fort være. Tenker jeg skal prøve akkurat over 60 grader neste gang, så får jeg se hva resultatet blir😅

Someone

Legg inn av Someone »

Her blir det smørstekt uerfilet. Sammen med saltbakte beter og ringerikspoteter. Tenker lage en beurre blanc til. Burde da være innertier med en champis til?

Jaauda

Legg inn av Jaauda »

Kylling, ris, salat

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Someone skrev: lør jan 07, 2023 5:49 pm Her blir det smørstekt uerfilet. Sammen med saltbakte beter og ringerikspoteter. Tenker lage en beurre blanc til. Burde da være innertier med en champis til?
Mmm, helt min filosofi. Når folk spinker og sparer i starten av januar, når det er lenge til neste lønningsdag og noe annet å se frem til, da er champagne tingen. INGEN har noen gang blitt i dårlig humør av å få et glass champagne i hånden. Hvilken, om man må få lov til å spørre?

Nydelig meny forresten, den skal jeg prøve!👍🏼👌🏼😃

SirJames

Legg inn av SirJames »

Bortelaget pizza

Tormund

Legg inn av Tormund »

Fortsetter å fråtse i julepålegg siden det selges ut til halvpris for tiden. Fersk brød med oksetunge og melk attåt her i aftes.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Chicken tandoori med nanbrød og salat. Pepsi Max til drikke.

Someone

Legg inn av Someone »

KingKongHalvor skrev: lør jan 07, 2023 6:25 pm
Someone skrev: lør jan 07, 2023 5:49 pm Her blir det smørstekt uerfilet. Sammen med saltbakte beter og ringerikspoteter. Tenker lage en beurre blanc til. Burde da være innertier med en champis til?
Mmm, helt min filosofi. Når folk spinker og sparer i starten av januar, når det er lenge til neste lønningsdag og noe annet å se frem til, da er champagne tingen. INGEN har noen gang blitt i dårlig humør av å få et glass champagne i hånden. Hvilken, om man må få lov til å spørre?

Nydelig meny forresten, den skal jeg prøve!👍🏼👌🏼😃
Tok en Guy Charlemagne opp fra lageret og la på kjøling nå. Tenker dette blir en veldig chardonnay-vennlig rett.

Litt kategorien "lett for meg å si" men jeg svir ikke av hele desemberlønningen på julegaver og gløgg, så lever normalt i januar også. Dessuten nå man har en liten vinkjeller så er jo kostnaden for denne flasken tatt for lengst. Tipper den har ligger der +-2 år

SirJames

Legg inn av SirJames »

Glycinello skrev: lør jan 07, 2023 7:24 pm Chicken tandoori med nanbrød og salat. Pepsi Max til drikke.
Bilde

Someone

Legg inn av Someone »

Tormund skrev: lør jan 07, 2023 7:14 pm Fortsetter å fråtse i julepålegg siden det selges ut til halvpris for tiden. Fersk brød med oksetunge og melk attåt her i aftes.
Her forsvant siste del av svigerfars lammerull til lunsj, så nå er det tomt bortsett fra jeg har igjen 1/2 av min edamer fra 2019 :p

Kul_Djevel

Legg inn av Kul_Djevel »

Spiser par pils med juleøl (må tømmes) og drikker litt kyllingvinger før byen :D

morrisey

Legg inn av morrisey »

Er flere måneder siden jeg spiste andebryst, så i dag falt valget på det. Med søtpotetmos, karamelliserte pærer og appelsinsaus.
Karamelliserte pærer er ikke nødvendigvis min beste ide, men funket noenlunde.
Ripasso i glasset. Vigna 800. Julegave som jeg ikke har smakt før, men var helt grei.

Someone

Legg inn av Someone »

morrisey skrev: lør jan 07, 2023 7:37 pm Er flere måneder siden jeg spiste andebryst, så i dag falt valget på det. Med søtpotetmos, karamelliserte pærer og appelsinsaus.
Karamelliserte pærer er ikke nødvendigvis min beste ide, men funket noenlunde.
Ripasso i glasset. Vigna 800. Julegave som jeg ikke har smakt før, men var helt grei.
Høres nydelig ut, dog til andebryst kan jeg for en annen anledning anbefale Hellstrøms olivensaus. Den har mye av den samme syrligheten som appelsinsausen, men her kommer det fra lime

Tormund

Legg inn av Tormund »

Someone skrev: lør jan 07, 2023 7:27 pm
Tormund skrev: lør jan 07, 2023 7:14 pm Fortsetter å fråtse i julepålegg siden det selges ut til halvpris for tiden. Fersk brød med oksetunge og melk attåt her i aftes.
Her forsvant siste del av svigerfars lammerull til lunsj, så nå er det tomt bortsett fra jeg har igjen 1/2 av min edamer fra 2019 :p
Aaah, edamer, for en nydelig ost. Har kjøpt to stykk på tilbud nå, den ene har jeg åpnet, den andre skal få ligge til neste jul :)

morrisey

Legg inn av morrisey »

Someone skrev: lør jan 07, 2023 7:45 pm
morrisey skrev: lør jan 07, 2023 7:37 pm Er flere måneder siden jeg spiste andebryst, så i dag falt valget på det. Med søtpotetmos, karamelliserte pærer og appelsinsaus.
Karamelliserte pærer er ikke nødvendigvis min beste ide, men funket noenlunde.
Ripasso i glasset. Vigna 800. Julegave som jeg ikke har smakt før, men var helt grei.
Høres nydelig ut, dog til andebryst kan jeg for en annen anledning anbefale Hellstrøms olivensaus. Den har mye av den samme syrligheten som appelsinsausen, men her kommer det fra lime
Da tenker jeg søtpotetmosen ikke er den beste sammen med? Ei heller brunkartofler... Hva bruker du som følge?

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

SirJames skrev: lør jan 07, 2023 7:26 pm
Glycinello skrev: lør jan 07, 2023 7:24 pm Chicken tandoori med nanbrød og salat. Pepsi Max til drikke.
Bilde
Toro og Nirus(?) leverer på en lørdagskveld ;)

Nå fikk jeg lyst til å se Pulp Fiction.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Overraskende godt med pinnekjøtt i dag - sikkert fint å være sulten... Juleølet fra Moss Bryggeri var vesentlig bedre enn det fra Aass, kjøpt på Gardermoen. Det første fikk jeg av en besøkende kompis fra, ja - Moss...

... det var ikke kokken fra Moss, han kjente, men jeg fulgte da delvis hans oppskrift, med smørsausen. Den mildner det hele, uten å kamuflere smaken av råvarene - kanskje er det noe av trikset.. vet ikke...

...ble også en solid runde med Stilton og Portvin. Nå er det bare litt mer whisky på programmet....

Ellers - bare for å nevne det her - vi må snart ta et treff - la oss si før påske en gang? Jeg har bare møtt Someone. Men kjenner nesten KKH bedre i det den kulinariske delen av livet ... :-D

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

DoktorS skrev: lør jan 07, 2023 11:07 pm Overraskende godt med pinnekjøtt i dag - sikkert fint å være sulten... Juleølet fra Moss Bryggeri var vesentlig bedre enn det fra Aass, kjøpt på Gardermoen. Det første fikk jeg av en besøkende kompis fra, ja - Moss...

... det var ikke kokken fra Moss, han kjente, men jeg fulgte da delvis hans oppskrift, med smørsausen. Den mildner det hele, uten å kamuflere smaken av råvarene - kanskje er det noe av trikset.. vet ikke...

...ble også en solid runde med Stilton og Portvin. Nå er det bare litt mer whisky på programmet....

Ellers - bare for å nevne det her - vi må snart ta et treff - la oss si før påske en gang? Jeg har bare møtt Someone. Men kjenner nesten KKH bedre i det den kulinariske delen av livet ... :-D
Jeg vil absolutt tro at å trekke pinnekjøttet og servere med smørsaus vil være en veldig fin måte å spise det på for folk som ikke er vant til den røkte varianten.

Og jada, sett en dato, gjerne på Lompa. Jeg kommer.

Someone

Legg inn av Someone »

morrisey skrev: lør jan 07, 2023 7:51 pm
Someone skrev: lør jan 07, 2023 7:45 pm
morrisey skrev: lør jan 07, 2023 7:37 pm Er flere måneder siden jeg spiste andebryst, så i dag falt valget på det. Med søtpotetmos, karamelliserte pærer og appelsinsaus.
Karamelliserte pærer er ikke nødvendigvis min beste ide, men funket noenlunde.
Ripasso i glasset. Vigna 800. Julegave som jeg ikke har smakt før, men var helt grei.
Høres nydelig ut, dog til andebryst kan jeg for en annen anledning anbefale Hellstrøms olivensaus. Den har mye av den samme syrligheten som appelsinsausen, men her kommer det fra lime
Da tenker jeg søtpotetmosen ikke er den beste sammen med? Ei heller brunkartofler... Hva bruker du som følge?
Jeg har typisk servert den med hasselbackpoteter og spinatpurre

Someone

Legg inn av Someone »

Someone skrev: lør jan 07, 2023 5:49 pm Her blir det smørstekt uerfilet. Sammen med saltbakte beter og ringerikspoteter. Tenker lage en beurre blanc til. Burde da være innertier med en champis til?
Ble fornøyd med resultatet. Bildet lyver litt da sausen var fyldigere enn den ser ut. Bra kombinasjoner, selv om presentasjonen og fargesammensetningen nok kan forbedres

Bilde

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Masse reinsdyrkjøtt fra Kolonihagen til halv pris på Rema i går, passet bra da jeg egentlig hadde planlagt å lage gryte av hjort fra fryseren. Den blir liggende til senere i vinter.
Fant en oppskrift med en boks kondensert melk, og det passer bra, vet liksom ikke hva annet jeg skal bruke den til som står i skapet. Får vel spandere på et glass rødvin til dette.

Someone

Legg inn av Someone »

Hjemmelagde hamburgere, laget på bibringe og litt ymse rester. Med pommes noisettes

SirJames

Legg inn av SirJames »

Risgrøt med sukker & kanel

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

KingKongHalvor skrev: søn jan 08, 2023 12:49 pm Masse reinsdyrkjøtt fra Kolonihagen til halv pris på Rema i går, passet bra da jeg egentlig hadde planlagt å lage gryte av hjort fra fryseren. Den blir liggende til senere i vinter.
Fant en oppskrift med en boks kondensert melk, og det passer bra, vet liksom ikke hva annet jeg skal bruke den til som står i skapet. Får vel spandere på et glass rødvin til dette.

Det ble en St Emilion Grand Cru, passelig avslutning på tre ukers juleferie. I morgen venter den brutale hverdagen igjen.

LeSorcier

Legg inn av LeSorcier »

SirJames skrev: søn jan 08, 2023 2:51 pm Risgrøt med sukker & kanel
Klassiker!

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

SirJames skrev: søn jan 08, 2023 2:51 pm Risgrøt med sukker & kanel
Mæn! Det er ikke middag for en voksen kar. Hva koste du deg med etterpå?😅

Machine_Head

Legg inn av Machine_Head »

Jeg og samboeren fikk en airfryer til jul, igår ble det kyllinglår marinert med honning, soyasaus, hvitløk og sitron. Smaken fra marinaden var god men ganske svak, men resultatet man får i airfryeren er fader meg helt rått altså. Kyllingen ble stekt 16 minutter totalt, og den kom ut med litt crispy og godt “skinn”, samtidig som at den var veldig juicy og god. Har også testet kyllingfilet og bacon i den, med samme imponerende resultat.

SirJames

Legg inn av SirJames »

KingKongHalvor skrev: søn jan 08, 2023 8:57 pm
SirJames skrev: søn jan 08, 2023 2:51 pm Risgrøt med sukker & kanel
Mæn! Det er ikke middag for en voksen kar. Hva koste du deg med etterpå?😅
70 gram popcorn

Er på slankern 😅

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»