Hva spiser og drikker du i kveld?

Svar
Queenie

Re: Hva spiser og drikker du i kveld?

Legg inn av Queenie »

Dagens middag:

Servert med gårdsklekket kyllingbryst (med hvitløk og urter) fra den Stole Hane. Herregud så nydelig middag. Nytt med Amicone 2018. 10/10. Ufattelig enkelt å tilberede, en fest for munnen.

Queenie

Legg inn av Queenie »

Dagens middag:
https://www.seriouseats.com/pasta-cacio ... -carbonara

Brukte tørr tagliatelle (skal være bedre for å få sausen til å klebre seg til pastaen).
Servert med gårdsklekket kyllingbryst (med hvitløk og urter) fra den Stole Hane. Herregud så nydelig middag. Nytt med Amicone 2018. 10/10. Ufattelig enkelt å tilberede, en fest for munnen.

Someone

Legg inn av Someone »

Findus Classic wok mix. Med kylling, nudler og en eller annen "ekostisk" ferdigsaus

SirJames

Legg inn av SirJames »

I aften blir det råstekte poteter og svenske köttbullar

Tormund

Legg inn av Tormund »

Kjører enkel middag i dag, gratinert omelett, med masse digg i og på.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Alt-i-ett gryte med torsk, ris, grønnsaker og fløte.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Har funnet fram en bit kalkunbryst fra fryseren - blir en pastarett med brokkoli og en slags ostesaus, tenker jeg.

Someone

Legg inn av Someone »

Halvparten av forrige ukes pølsegrateng er fisket opp fra fryseren

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Fikk lyst på calzone, så da blir det det. Deigen laget, fyllet blir skinke, champignon og løk.

SirJames

Legg inn av SirJames »

DoktorS skrev: tir jan 10, 2023 8:17 am Har funnet fram en bit kalkunbryst fra fryseren - blir en pastarett med brokkoli og en slags ostesaus, tenker jeg.
Omtrent det samme her, pastarett med marinert kalkun og en slags saus

Minus brokkolien 8-)

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

SirJames skrev: tir jan 10, 2023 4:00 pm
DoktorS skrev: tir jan 10, 2023 8:17 am Har funnet fram en bit kalkunbryst fra fryseren - blir en pastarett med brokkoli og en slags ostesaus, tenker jeg.
Omtrent det samme her, pastarett med marinert kalkun og en slags saus

Minus brokkolien 8-)
Jeg må tilstå at det hadde vært bedre uten brokkoli ! :-D

SirJames

Legg inn av SirJames »

DoktorS skrev: tir jan 10, 2023 4:59 pm
SirJames skrev: tir jan 10, 2023 4:00 pm
DoktorS skrev: tir jan 10, 2023 8:17 am Har funnet fram en bit kalkunbryst fra fryseren - blir en pastarett med brokkoli og en slags ostesaus, tenker jeg.
Omtrent det samme her, pastarett med marinert kalkun og en slags saus

Minus brokkolien 8-)
Jeg må tilstå at det hadde vært bedre uten brokkoli ! :-D
Good boy :D

Queenie

Legg inn av Queenie »

Lader opp til løpetur med vafler

startelver

Legg inn av startelver »

Blir fiskegrateng og bakt søtpotet i dag

Tormund

Legg inn av Tormund »

Sesongens første skreimølje. Skrei, lever, rogn og mandelpotet. Så enkelt, men så luksus.

Med multekrem, og siste rest av kromkaker fra jula til dessert.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Stekt ris med kjøttdeig, løk, amerikansk grønnsaksblanding, en skvett fløte og srirachasaus.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Tormund skrev: tir jan 10, 2023 7:04 pm Sesongens første skreimølje. Skrei, lever, rogn og mandelpotet. Så enkelt, men så luksus.

Med multekrem, og siste rest av kromkaker fra jula til dessert.
Så det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.

Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå. 😋

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 7:54 pm
Tormund skrev: tir jan 10, 2023 7:04 pm Sesongens første skreimølje. Skrei, lever, rogn og mandelpotet. Så enkelt, men så luksus.

Med multekrem, og siste rest av kromkaker fra jula til dessert.
Så det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.

Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå. 😋
Jeg liker rogn. Lever greier jeg ikke.

Tormund

Legg inn av Tormund »

KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 7:54 pm
Tormund skrev: tir jan 10, 2023 7:04 pm Sesongens første skreimølje. Skrei, lever, rogn og mandelpotet. Så enkelt, men så luksus.

Med multekrem, og siste rest av kromkaker fra jula til dessert.
Så det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.

Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå. 😋
Lever og rogn er tradisjon, vil jeg tro. Rogn er superdigg, og bør jo klassifiseres som supermat, med tanke på næringsinnhold. Lever er lever, koker man det med løk så forsvinner transmaken. For å få et skreimåltid komplett, så må man ha med lever og rogn, synes jeg :) Det er det jeg er vokst opp med.

Brukeravatar
Big George
Innlegg: 7860

Legg inn av Big George »

Kyllingvinger og kyllinglår

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Tormund skrev: tir jan 10, 2023 8:00 pm
KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 7:54 pm
Tormund skrev: tir jan 10, 2023 7:04 pm Sesongens første skreimølje. Skrei, lever, rogn og mandelpotet. Så enkelt, men så luksus.

Med multekrem, og siste rest av kromkaker fra jula til dessert.
Så det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.

Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå. 😋
Lever og rogn er tradisjon, vil jeg tro. Rogn er superdigg, og bør jo klassifiseres som supermat, med tanke på næringsinnhold. Lever er lever, koker man det med løk så forsvinner transmaken. For å få et skreimåltid komplett, så må man ha med lever og rogn, synes jeg :) Det er det jeg er vokst opp med.
Jeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.

Tormund

Legg inn av Tormund »

KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 8:06 pm
Tormund skrev: tir jan 10, 2023 8:00 pm
KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 7:54 pm

Så det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.

Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå. 😋
Lever og rogn er tradisjon, vil jeg tro. Rogn er superdigg, og bør jo klassifiseres som supermat, med tanke på næringsinnhold. Lever er lever, koker man det med løk så forsvinner transmaken. For å få et skreimåltid komplett, så må man ha med lever og rogn, synes jeg :) Det er det jeg er vokst opp med.
Jeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.
Det har litt spesiell smak, det er nok enklere når man har fått det inn med morsmelka.

Har du prøvd deg på kobbekjøtt når du har vært i nordnorge?

Queenie

Legg inn av Queenie »

KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 8:06 pm
Tormund skrev: tir jan 10, 2023 8:00 pm
KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 7:54 pm

Så det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.

Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå. 😋
Lever og rogn er tradisjon, vil jeg tro. Rogn er superdigg, og bør jo klassifiseres som supermat, med tanke på næringsinnhold. Lever er lever, koker man det med løk så forsvinner transmaken. For å få et skreimåltid komplett, så må man ha med lever og rogn, synes jeg :) Det er det jeg er vokst opp med.
Jeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.
Mølje er for spesielt interesserte ass...

Queenie

Legg inn av Queenie »

Rogn er digg ja, men jeg må maskere lukta som kommer ved tilberedning 😜 lærte å sette pris på det i tyveårene

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Tormund skrev: tir jan 10, 2023 8:10 pm
KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 8:06 pm
Tormund skrev: tir jan 10, 2023 8:00 pm

Lever og rogn er tradisjon, vil jeg tro. Rogn er superdigg, og bør jo klassifiseres som supermat, med tanke på næringsinnhold. Lever er lever, koker man det med løk så forsvinner transmaken. For å få et skreimåltid komplett, så må man ha med lever og rogn, synes jeg :) Det er det jeg er vokst opp med.
Jeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.
Det har litt spesiell smak, det er nok enklere når man har fått det inn med morsmelka.

Har du prøvd deg på kobbekjøtt når du har vært i nordnorge?
Sel? Det har jeg ikke fått tak i, hadde gjerne prøvd.

Tormund

Legg inn av Tormund »

KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 9:43 pm
Tormund skrev: tir jan 10, 2023 8:10 pm
KingKongHalvor skrev: tir jan 10, 2023 8:06 pm

Jeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.
Det har litt spesiell smak, det er nok enklere når man har fått det inn med morsmelka.

Har du prøvd deg på kobbekjøtt når du har vært i nordnorge?
Sel? Det har jeg ikke fått tak i, hadde gjerne prøvd.
Når man snakker om selkjøtt, så er det som regel biffstykker, som er perfekt til steking og grilling.
Kobbesveiver er loffene til selene, det er kokekjøtt. De fleste som tilbereder det gjør det utendørs, fordi lukta er ganske så jævlig, men når det kommer på fatet er det en delikatesse.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Fiskeboller i hvit saus m/karri. Potet og gulrot til. Vesterålens selvfølgelig. Fruktsalat til dessert og boller til kvelds. M/rosin.

SirJames

Legg inn av SirJames »

KingKongHalvor skrev: ons jan 11, 2023 3:22 pm Fiskeboller i hvit saus m/karri. Potet og gulrot til. Vesterålens selvfølgelig. Fruktsalat til dessert og boller til kvelds. M/rosin.
Flink gutt

fargerik

Legg inn av fargerik »

Det er thaimat igjen.
Jeg blander meg ikke mye opp i dette, kona ruler på det feltet.
Ris, grønt og ytrefilet med noe hot saus og tilbehør jeg ikke vet hva heter.
Vi får middagsgjester. De kommer til å gnafse.
(jeg har tyvsmakt......dette blir sterke saker)

Someone

Legg inn av Someone »

Her hadde jeg klart å bestille matlevering på feil dag, så begynte blir litt skrapet i kjøleskapet. Men med noen kyllingfileter og sopp tatt med på farten hjem fra jobb ble det å finne frem noe ris, ymse grønnsaker, steke noen tomater og ta frem en pose Toro Bretagnesaus fra skuffen

Så blir det vel noe kvelsmat senere, men en ting er sikkert: det blir ikke noe med rosin :p

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»