Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Dagens middag:
Servert med gårdsklekket kyllingbryst (med hvitløk og urter) fra den Stole Hane. Herregud så nydelig middag. Nytt med Amicone 2018. 10/10. Ufattelig enkelt å tilberede, en fest for munnen.
Servert med gårdsklekket kyllingbryst (med hvitløk og urter) fra den Stole Hane. Herregud så nydelig middag. Nytt med Amicone 2018. 10/10. Ufattelig enkelt å tilberede, en fest for munnen.
Dagens middag:
https://www.seriouseats.com/pasta-cacio ... -carbonara
Brukte tørr tagliatelle (skal være bedre for å få sausen til å klebre seg til pastaen).
Servert med gårdsklekket kyllingbryst (med hvitløk og urter) fra den Stole Hane. Herregud så nydelig middag. Nytt med Amicone 2018. 10/10. Ufattelig enkelt å tilberede, en fest for munnen.
https://www.seriouseats.com/pasta-cacio ... -carbonara
Brukte tørr tagliatelle (skal være bedre for å få sausen til å klebre seg til pastaen).
Servert med gårdsklekket kyllingbryst (med hvitløk og urter) fra den Stole Hane. Herregud så nydelig middag. Nytt med Amicone 2018. 10/10. Ufattelig enkelt å tilberede, en fest for munnen.
Har funnet fram en bit kalkunbryst fra fryseren - blir en pastarett med brokkoli og en slags ostesaus, tenker jeg.
-
- Innlegg: 2589
Fikk lyst på calzone, så da blir det det. Deigen laget, fyllet blir skinke, champignon og løk.
Jeg må tilstå at det hadde vært bedre uten brokkoli !
Sesongens første skreimølje. Skrei, lever, rogn og mandelpotet. Så enkelt, men så luksus.
Med multekrem, og siste rest av kromkaker fra jula til dessert.
Med multekrem, og siste rest av kromkaker fra jula til dessert.
Stekt ris med kjøttdeig, løk, amerikansk grønnsaksblanding, en skvett fløte og srirachasaus.
-
- Innlegg: 2589
Så det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.
Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå.
Jeg liker rogn. Lever greier jeg ikke.KingKongHalvor skrev: ↑tir jan 10, 2023 7:54 pmSå det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.
Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå.
Lever og rogn er tradisjon, vil jeg tro. Rogn er superdigg, og bør jo klassifiseres som supermat, med tanke på næringsinnhold. Lever er lever, koker man det med løk så forsvinner transmaken. For å få et skreimåltid komplett, så må man ha med lever og rogn, synes jeg Det er det jeg er vokst opp med.KingKongHalvor skrev: ↑tir jan 10, 2023 7:54 pmSå det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.
Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå.
-
- Innlegg: 2589
Jeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.Tormund skrev: ↑tir jan 10, 2023 8:00 pmLever og rogn er tradisjon, vil jeg tro. Rogn er superdigg, og bør jo klassifiseres som supermat, med tanke på næringsinnhold. Lever er lever, koker man det med løk så forsvinner transmaken. For å få et skreimåltid komplett, så må man ha med lever og rogn, synes jeg Det er det jeg er vokst opp med.KingKongHalvor skrev: ↑tir jan 10, 2023 7:54 pmSå det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.
Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.
Det har litt spesiell smak, det er nok enklere når man har fått det inn med morsmelka.KingKongHalvor skrev: ↑tir jan 10, 2023 8:06 pmJeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.Tormund skrev: ↑tir jan 10, 2023 8:00 pmLever og rogn er tradisjon, vil jeg tro. Rogn er superdigg, og bør jo klassifiseres som supermat, med tanke på næringsinnhold. Lever er lever, koker man det med løk så forsvinner transmaken. For å få et skreimåltid komplett, så må man ha med lever og rogn, synes jeg Det er det jeg er vokst opp med.KingKongHalvor skrev: ↑tir jan 10, 2023 7:54 pm
Så det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.
Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.
Har du prøvd deg på kobbekjøtt når du har vært i nordnorge?
Mølje er for spesielt interesserte ass...KingKongHalvor skrev: ↑tir jan 10, 2023 8:06 pmJeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.Tormund skrev: ↑tir jan 10, 2023 8:00 pmLever og rogn er tradisjon, vil jeg tro. Rogn er superdigg, og bør jo klassifiseres som supermat, med tanke på næringsinnhold. Lever er lever, koker man det med løk så forsvinner transmaken. For å få et skreimåltid komplett, så må man ha med lever og rogn, synes jeg Det er det jeg er vokst opp med.KingKongHalvor skrev: ↑tir jan 10, 2023 7:54 pm
Så det var skrei i butta allerede, men den så dessverre litt sliten ut.
Kommer aldri til å forstå dette med lever og rogn, jeg gleder meg til å fråtse i den deilige, hvite fisken et par mnd fremover nå.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.
Rogn er digg ja, men jeg må maskere lukta som kommer ved tilberedning lærte å sette pris på det i tyveårene
-
- Innlegg: 2589
Sel? Det har jeg ikke fått tak i, hadde gjerne prøvd.Tormund skrev: ↑tir jan 10, 2023 8:10 pmDet har litt spesiell smak, det er nok enklere når man har fått det inn med morsmelka.KingKongHalvor skrev: ↑tir jan 10, 2023 8:06 pmJeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.Tormund skrev: ↑tir jan 10, 2023 8:00 pm
Lever og rogn er tradisjon, vil jeg tro. Rogn er superdigg, og bør jo klassifiseres som supermat, med tanke på næringsinnhold. Lever er lever, koker man det med løk så forsvinner transmaken. For å få et skreimåltid komplett, så må man ha med lever og rogn, synes jeg Det er det jeg er vokst opp med.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.
Har du prøvd deg på kobbekjøtt når du har vært i nordnorge?
Når man snakker om selkjøtt, så er det som regel biffstykker, som er perfekt til steking og grilling.KingKongHalvor skrev: ↑tir jan 10, 2023 9:43 pmSel? Det har jeg ikke fått tak i, hadde gjerne prøvd.Tormund skrev: ↑tir jan 10, 2023 8:10 pmDet har litt spesiell smak, det er nok enklere når man har fått det inn med morsmelka.KingKongHalvor skrev: ↑tir jan 10, 2023 8:06 pm
Jeg har stor interesse for tradisjonsmat, derfor måtte jeg også prøve det, i Vesterålen, med helt fersk fisk. Men det er jo ikke gøtt for en som ikke er vant til det. Tradisjoner i norsk matlaging stammer fra en tid da man absolutt ikke levde i overflod, man spiste det som var, man spiste alt på dyret, alt i fisken.
Den tradisjonen har jeg ikke, og jeg ble da skuffet som 50-åring, med litt utviklet gastronomisk sans da jeg prøvde mølje, mulig jeg hadde for store forventninger.
Har du prøvd deg på kobbekjøtt når du har vært i nordnorge?
Kobbesveiver er loffene til selene, det er kokekjøtt. De fleste som tilbereder det gjør det utendørs, fordi lukta er ganske så jævlig, men når det kommer på fatet er det en delikatesse.
-
- Innlegg: 2589
Fiskeboller i hvit saus m/karri. Potet og gulrot til. Vesterålens selvfølgelig. Fruktsalat til dessert og boller til kvelds. M/rosin.
Flink guttKingKongHalvor skrev: ↑ons jan 11, 2023 3:22 pm Fiskeboller i hvit saus m/karri. Potet og gulrot til. Vesterålens selvfølgelig. Fruktsalat til dessert og boller til kvelds. M/rosin.
Det er thaimat igjen.
Jeg blander meg ikke mye opp i dette, kona ruler på det feltet.
Ris, grønt og ytrefilet med noe hot saus og tilbehør jeg ikke vet hva heter.
Vi får middagsgjester. De kommer til å gnafse.
(jeg har tyvsmakt......dette blir sterke saker)
Jeg blander meg ikke mye opp i dette, kona ruler på det feltet.
Ris, grønt og ytrefilet med noe hot saus og tilbehør jeg ikke vet hva heter.
Vi får middagsgjester. De kommer til å gnafse.
(jeg har tyvsmakt......dette blir sterke saker)
Her hadde jeg klart å bestille matlevering på feil dag, så begynte blir litt skrapet i kjøleskapet. Men med noen kyllingfileter og sopp tatt med på farten hjem fra jobb ble det å finne frem noe ris, ymse grønnsaker, steke noen tomater og ta frem en pose Toro Bretagnesaus fra skuffen
Så blir det vel noe kvelsmat senere, men en ting er sikkert: det blir ikke noe med rosin :p
Så blir det vel noe kvelsmat senere, men en ting er sikkert: det blir ikke noe med rosin :p
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute