Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Da var anden fortært, ble ett nydelig måltid som alltid når man lager dette!
Så rett og slett nydelig ut. En god porsjon i tillegg, så da er det vel avslapning i sofa eller godstol som gjelder for din del i kveld ?Chromeback skrev: ↑lør jan 14, 2023 9:28 pm Da var anden fortært, ble ett nydelig måltid som alltid når man lager dette!
Litt for god porsjonMehell skrev: ↑lør jan 14, 2023 10:14 pmSå rett og slett nydelig ut. En god porsjon i tillegg, så da er det vel avslapning i sofa eller godstol som gjelder for din del i kveld ?Chromeback skrev: ↑lør jan 14, 2023 9:28 pm Da var anden fortært, ble ett nydelig måltid som alltid når man lager dette!
Ligger i sofaen med en kald Staropramen, en av de beste alkoholfrie ølene som jeg har smakt så langt, og Black Bird på TVen
En gang innimellom skal man unne seg selv å bli stappmett. Og hva er vel bedre enn å gjøre det når man lager noe som også smaker nydeligChromeback skrev: ↑lør jan 14, 2023 10:16 pm
Litt for god porsjon
Ligger i sofaen med en kald Staropramen, en av de beste alkoholfrie ølene som jeg har smakt så langt, og Black Bird på TVen
Nyt resten av lørdagen.
Haha, ja vært ganske strukturert med måltidene så langt i 2023, så lørdagene har blitt en fin dag med full kos og hygge!Mehell skrev: ↑lør jan 14, 2023 10:19 pmEn gang innimellom skal man unne seg selv å bli stappmett. Og hva er vel bedre enn å gjøre det når man lager noe som også smaker nydeligChromeback skrev: ↑lør jan 14, 2023 10:16 pm
Litt for god porsjon
Ligger i sofaen med en kald Staropramen, en av de beste alkoholfrie ølene som jeg har smakt så langt, og Black Bird på TVen
Nyt resten av lørdagen.
Takk for det, i lige måde
Fixed it.Chromeback skrev: ↑lør jan 14, 2023 4:54 pm Blir and her i kveld. Usikker på hva tilbehøret blir, finner vel ut av det på veien til Andeby
Ble ganske bra. Ikke fantastisk, men ganske bra.PapaSmurf skrev: ↑lør jan 14, 2023 5:03 pm Vi har fått ukrainske naboer og til jul ville de takke oss som bor i nærheten for at de har fått en god mottakelse og hjelp fra oss i nabolaget, så de serverte pyrizhky til hele gjengen.
De var enormt gode. Det er som minipiroger (ser ut som en liten hold-it) med diverse fyll. Kylling, kjøttdeig, kålblanding (det var kanskje den beste av alle typene vi fikk servert).
De er ikke kjempestø i engelsk eller norsk for den saks skyld, men om jeg forstod dem rett er dette noe de spiser rett før jul, men da versjonene uten kjøtt.
Så nå har jeg gravd frem oppskrifter og skal prøve meg sjøl. Jeg ba naboen om oppskrift, men jeg tolket svaret til at det gikk kun på slump når hun lagde dem.
Og slump det er ikke min greie. I allefall ikke før jeg er trygg på retten. Frykter at det blir en nedtur med de jeg har funnet online, men det er artig å prøve noe nytt.
Blir litt som når man kjøper en iskald øl på en fortauscafe etter å ha trasket en hel dag i heten i en by i Italia. Det blir ikke det samme å kjøpe samme øl, kjøle den ned og sette seg ned med den foran gullrekka en fredag i februar.
Gullrekka kan ta smaken fra det meste, jaPapaSmurf skrev: ↑lør jan 14, 2023 10:54 pm
Ble ganske bra. Ikke fantastisk, men ganske bra.
Blir litt som når man kjøper en iskald øl på en fortauscafe etter å ha trasket en hel dag i heten i en by i Italia. Det blir ikke det samme å kjøpe samme øl, kjøle den ned og sette seg ned med den foran gullrekka en fredag i februar.
Hvis dere ikke har forsøkt å lage fra bunnen av så anbefaler jeg det. Langt fra vanskelig og bare litt mer jobb.
Lage en kjøttsaus som man krydrer etter smak, lage en tjukk hvitsaus, koke lasagneplatene et par minutter i en kasserolle og så er det bare å begynne å legge det lagvis i forma før man topper med ønsket ost.
Bestilte Kinamat til kvelds, biffkjøtt og grønnsaker med peppersaus. Fullførte med Hansa.
Er passe tilfreds.
Er passe tilfreds.
Lager det fra bunnen av her, bortsett fra at jeg kjøper ferdig bechamelsaus.PapaSmurf skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:00 pmHvis dere ikke har forsøkt å lage fra bunnen av så anbefaler jeg det. Langt fra vanskelig og bare litt mer jobb.
Lage en kjøttsaus som man krydrer etter smak, lage en tjukk hvitsaus, koke lasagneplatene et par minutter i en kasserolle og så er det bare å begynne å legge det lagvis i forma før man topper med ønsket ost.
But why koker du lasagneplatene?
Tror det er pga konsistensen på platene, men det er ikke noe man trenger å gjøre.SirJames skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:07 pmLager det fra bunnen av her, bortsett fra at jeg kjøper ferdig bechamelsaus.PapaSmurf skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:00 pmHvis dere ikke har forsøkt å lage fra bunnen av så anbefaler jeg det. Langt fra vanskelig og bare litt mer jobb.
Lage en kjøttsaus som man krydrer etter smak, lage en tjukk hvitsaus, koke lasagneplatene et par minutter i en kasserolle og så er det bare å begynne å legge det lagvis i forma før man topper med ønsket ost.
But why koker du lasagneplatene?
Selv kvernet 2.3 kg mørbrad i dag, så tenkte lasagne selv i morgen, tydeligvis dagen for det.
Koker heller ikke platene.Chromeback skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:12 pmTror det er pga konsistensen på platene, men det er ikke noe man trenger å gjøre.SirJames skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:07 pmLager det fra bunnen av her, bortsett fra at jeg kjøper ferdig bechamelsaus.PapaSmurf skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:00 pm
Hvis dere ikke har forsøkt å lage fra bunnen av så anbefaler jeg det. Langt fra vanskelig og bare litt mer jobb.
Lage en kjøttsaus som man krydrer etter smak, lage en tjukk hvitsaus, koke lasagneplatene et par minutter i en kasserolle og så er det bare å begynne å legge det lagvis i forma før man topper med ønsket ost.
But why koker du lasagneplatene?
Selv kvernet 2.3 kg mørbrad i dag, så tenkte lasagne selv i morgen, tydeligvis dagen for det.
2.3 kg? Blir lasagne de neste tre ukene, da
Er du beruset ennå, forresten? Ref inntaket av Staropramen
Haha, ja man skulle jo nesten tro detSirJames skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:18 pmKoker heller ikke platene.Chromeback skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:12 pmTror det er pga konsistensen på platene, men det er ikke noe man trenger å gjøre.
Selv kvernet 2.3 kg mørbrad i dag, så tenkte lasagne selv i morgen, tydeligvis dagen for det.
2.3 kg? Blir lasagne de neste tre ukene, da
Er du beruset ennå, forresten? Ref inntaket av Staropramen
Nei, noe av det havner nok i fryseren, og noe av lasagnen skal nok gis bort. Er jo nesten en kilo svin som skal oppi også
Neida, i dag nytes det bare
Kan bli full av for mange "alkoholfrie" øl også:
https://casknorway.no/staropramen/staro ... -alcoholic
Skal passe på, stopper etter to!SirJames skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:38 pmKan bli full av for mange "alkoholfrie" øl også:
https://casknorway.no/staropramen/staro ... -alcoholic
Fordi Hellstrøm kjefta når Truls ikke gjorde det.SirJames skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:07 pmLager det fra bunnen av her, bortsett fra at jeg kjøper ferdig bechamelsaus.PapaSmurf skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:00 pmHvis dere ikke har forsøkt å lage fra bunnen av så anbefaler jeg det. Langt fra vanskelig og bare litt mer jobb.
Lage en kjøttsaus som man krydrer etter smak, lage en tjukk hvitsaus, koke lasagneplatene et par minutter i en kasserolle og så er det bare å begynne å legge det lagvis i forma før man topper med ønsket ost.
But why koker du lasagneplatene?
Jeg er litt usikker på om du faktisk klarer det, da du skal drikke enorme mengderSirJames skrev: ↑lør jan 14, 2023 11:38 pmKan bli full av for mange "alkoholfrie" øl også:
https://casknorway.no/staropramen/staro ... -alcoholic
Eller er difinisjonen på alkoholfritt øl opp til 0,7%
Da har raguen til lasagnen stått halvannen time allerede, gi den fire-fem timer til nå så er vi der
Har aldri kokt lasagneplater, de blir jo kokt i stekeprosessen.
Eneste grunnen må være at det blir mulig å dele opp platene, uten at de går i tusen knas.
Den som fant opp en knekkbar lasagneplate, hadde blitt rik.
Forøvrig har jeg aldri klart å finne ut hva som egentlig er den riktige rekkefølgen på plater, bechamel og ragu.
Og for å svare på trådens tittel: Jambalaya.
Det skal vel være ragu —> bechamel —> plater. Usikker på det siste laget riktignok, om det skal være ragu, bechamel og så ost eller om det bare er ragu og ost.
Jeg bruker alltid bechamel under osten på topplaget.Chromeback skrev: ↑søn jan 15, 2023 11:40 amDet skal vel være ragu —> bechamel —> plater. Usikker på det siste laget riktignok, om det skal være ragu, bechamel og så ost eller om det bare er ragu og ost.
Jeg pleier å legge ragu, så plate, så bechamel - for synes det er logisk at det skal være lag, men men - blir nok ufattelig godt åkkesom. Lasagne er vel egentlig noe av det beste som finnes. Hadde en kollega som sa han var lite interessert i mat - og de hadde for ham ikke vært noen katastrofe hvis noe sa at hver eneste middag resten av livet for hans del kom til å bli lasagne..
Nuvel. Her er det enkelt. Restemat - det er kalkunen - bryst og lårstykker. Går i en kurry - ferdig glass, så enkelt og greit. Og ettersom de to vanlige helgetelefonene ble gjort unna i går, det ikke er søndagsavis og Dag og Tid er lest - så blir det å gå løs på bokstabelen - der jeg leser litt av hvert, blant annet om verdens krydder og Russland.
Nuvel. Her er det enkelt. Restemat - det er kalkunen - bryst og lårstykker. Går i en kurry - ferdig glass, så enkelt og greit. Og ettersom de to vanlige helgetelefonene ble gjort unna i går, det ikke er søndagsavis og Dag og Tid er lest - så blir det å gå løs på bokstabelen - der jeg leser litt av hvert, blant annet om verdens krydder og Russland.
-
- Innlegg: 2589
Lager man Toro eller Knorr trenger man ikke å koke pastaplater først, da er jo «raguen» en særdeles tyntflytende suppe. Lager man fra bunnen av liker jeg å bruke hjemmelaget pasta, om ikke så koker jeg ferdigkjøpte noen minutter først for at den ikke skal bli for tørr.
Her er det ragu -> plater -> bechamel, and then repeat three times. Dvs, siste laget er ragu toppet med ost.Chromeback skrev: ↑søn jan 15, 2023 11:40 amDet skal vel være ragu —> bechamel —> plater. Usikker på det siste laget riktignok, om det skal være ragu, bechamel og så ost eller om det bare er ragu og ost.
Feil eller ikke, smaken blir uansett herlig
Haha, fasiten på dette har jeg nok ikke, men alle italienske oppskrifter jeg har sett er i den rekkefølgen. I det store og det hele har det ikke så mye mer å si enn på presentasjonen av retten.
Ser også at det er en del som har ost i mellom alle lagene også. Så spørs det om man bruker bechamel eller ricotta-saus også.
Ser også at det kommer an på hva slags type lasagne man lager, man har Lasagna Napoletana, Lasagna all’Emiliana, Lasagna alla Bolognese al Forno osv.
Blir litt som pizza, man kan egentlig gjøre hva man vil, gøtt blir det uansett.
Ser også at det er en del som har ost i mellom alle lagene også. Så spørs det om man bruker bechamel eller ricotta-saus også.
Ser også at det kommer an på hva slags type lasagne man lager, man har Lasagna Napoletana, Lasagna all’Emiliana, Lasagna alla Bolognese al Forno osv.
Blir litt som pizza, man kan egentlig gjøre hva man vil, gøtt blir det uansett.
Satt og funderte på hvilken burgervariant jeg skulle kjøre i dag, da det dukket opp en tekstmelding om at jeg var invitert til potetball. Fan-tastisk. Horisontal i sofaen resten av kvelden.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute