Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Sjøkreps, kjøpt på kaia i går, samt litt reker. Frosne 40-60.
Skallet er allerede kokt kraft på, så i morgen blir det suppe.
Skallet er allerede kokt kraft på, så i morgen blir det suppe.
-
- Innlegg: 2589
Fort & gæli, omtrent som her:
https://www.matprat.no/oppskrifter/familien/hamburger/
I tillegg tilsetter jeg bittelitt gressløk og litt finhakket rødløk i deigen, samt krydder etter humør
Tilbehør denne gangen blir sylteagurk og skivet tomat, samt bbq-saus, grov sennep og litt ketchup
Har ikke kvern, så utgangspunktet er ferdig karbonadedeig
Takk for tips, men ble noe omtrent som dette.... Jeg har jo tidligere laget ribbe i cola, som er veldig likt -dog hadde jeg i serk chili også - men kom fram til at det er like greit å ta på sausen etterpå. Men jeg skar ikke bort svoren, og den ble sprø - så det ble veldig bra. Tilbehøret var jo også helt annerledes, men sausen om lag dette... Jeg stekte ferdig ribba, dele den og hadde på sausen, så la jeg den litt tilbake i steikeovnen. Steike godt dette - meget mektig.basillen skrev: ↑lør jan 21, 2023 1:56 pmEt lite tips til en såre enkel, men usedvanlig god, dipsaus til ribbe servert på asiatisk vis. Bland soyasaus og eddik cirka i forholdet 2:1. Min dipskål består gjerne av 2 ss soyasaus, og 1 ss eddik. Ha så oppi litt hakket chili. For meg holder det med to-tre biter.DoktorS skrev: ↑lør jan 21, 2023 8:41 am Blir da denne tynnribben, som vel egentlig er buklist, som er like greit. Steker den som den er med salt og pepper, og så lager jeg en saus og heller over etter hvert... Jasminris, litt lettstekt kinakål, løk, cashewnøtter og ikke minst koriander må jeg ha til dette. Har en slant hvitvin til, fra boks - eller det som var en boks, men som nå er blitt en pose... Det går greit.
Av en eller annen merkelig grunn fikk jeg det for meg at jeg hadde lyst å prøve å lage hjemmelaga sjokoladepudding, men det er kanskje litt i seneste laget. Får se hva jeg finner på etter tre kopper kaffe...
Dette er nok ikke lite fjongt som en saus langet fra bunnen av, men tro meg: Denne dipen passer helt utmerket! Og hvis du vil virkelig gjøre maten digg - bland ribbefett ut i risen som du spiser ved siden av.
Drakk Riesling til middagen, men etter hvert skal jeg over på denne.... Det kom 18 flasker til landet, og jeg har sikret meg to...
https://www.whiskysaga.com/blog/fable-c ... 2009-12-yo
https://www.whiskysaga.com/blog/fable-c ... 2009-12-yo
Høres fantastisk ut! Mitt tips var som sagt ikke ment å være en fullverdig erstatning til en skikkelig saus, men heller et tips om man vil ha en quick fix som, til tross for sin enkelhet, fungerer svært godt som dip til ribbe.DoktorS skrev: ↑lør jan 21, 2023 7:14 pm Takk for tips, men ble noe omtrent som dette.... Jeg har jo tidligere laget ribbe i cola, som er veldig likt -dog hadde jeg i serk chili også - men kom fram til at det er like greit å ta på sausen etterpå. Men jeg skar ikke bort svoren, og den ble sprø - så det ble veldig bra. Tilbehøret var jo også helt annerledes, men sausen om lag dette... Jeg stekte ferdig ribba, dele den og hadde på sausen, så la jeg den litt tilbake i steikeovnen. Steike godt dette - meget mektig.
Nevnte det også fordi vi, i likhet med deg, også hadde ribbe på asiatisk vis i kveld .
Gikk for en pizza i kveld. Topping var marinert kylling, chorizo, rødløk, tomat, paprika og soltørket tomat, tomatsaus og osteblanding.
Planen er å gå på besøk i dag. Pinnekjøtt og fotballkamp på menyen, så spørsmålet er egentlig bare om jeg tør å se Arsenal-United med venner, eller om jeg skal låse meg inne og se den alene.
- Big George
- Innlegg: 7869
Søndag Stekt kjøttdeig og løk med mandelpoteter i brun saus.
Det blir nok den mest eksklusive søndagsmiddagen på lang tid.
Det blir nok den mest eksklusive søndagsmiddagen på lang tid.
-
- Innlegg: 2589
Kalkunfilet med Ringerikspotet, kalkunsaus fra nyttårsaften hentet ut fra fryseren, og en ferdigkjøpt rødkål som skal piffes opp med litt appelsin og stjerneanis. Er Faustino igjen fra i går, passer ikke like bra til dette, men må jo drikkes.
Det er vel naturlig å drikke opp den flaske vin samme kveld? En flaske vin er jo tilpasset en person, mener jeg å ha lestKingKongHalvor skrev: ↑søn jan 22, 2023 12:20 pm Kalkunfilet med Ringerikspotet, kalkunsaus fra nyttårsaften hentet ut fra fryseren, og en ferdigkjøpt rødkål som skal piffes opp med litt appelsin og stjerneanis. Er Faustino igjen fra i går, passer ikke like bra til dette, men må jo drikkes.
Her blir det også rester - gårsdagens vellykkede asiatiske ribbe. Men merker at svinekjøtt, i alle fall det fete, er temmelig tungt fordøyelige greier... Dog skal jeg ikke overspise i dag. Og kjører på med litt mer koriander - det frisker opp.
Ellers blir det nå å planlegge en drøy uke framover, slik at jeg passer på å tømme kjøleskapet og også får med meg litt skrei og sjømat før jeg reiser langt sørover... Torsketunger også. Får se hvor mye jeg orker..
Ellers blir det nå å planlegge en drøy uke framover, slik at jeg passer på å tømme kjøleskapet og også får med meg litt skrei og sjømat før jeg reiser langt sørover... Torsketunger også. Får se hvor mye jeg orker..
-
- Innlegg: 2589
Jau, men det ble sen middag da junior jobbet til kl 21. og da hadde jeg allerede smakt på øl og akevitt, hvitvin, en annen rødvin mens jeg laget maten.DoktorS skrev: ↑søn jan 22, 2023 12:54 pmDet er vel naturlig å drikke opp den flaske vin samme kveld? En flaske vin er jo tilpasset en person, mener jeg å ha lestKingKongHalvor skrev: ↑søn jan 22, 2023 12:20 pm Kalkunfilet med Ringerikspotet, kalkunsaus fra nyttårsaften hentet ut fra fryseren, og en ferdigkjøpt rødkål som skal piffes opp med litt appelsin og stjerneanis. Er Faustino igjen fra i går, passer ikke like bra til dette, men må jo drikkes.
Skanken, sausen, potetmosen og rotgrønnsakene ble veeeldig bra. Og komboen med vin:
Høres godt ut, hvor mye og hvordan?KingKongHalvor skrev: ↑søn jan 22, 2023 12:20 pm en ferdigkjøpt rødkål som skal piffes opp med litt appelsin
-
- Innlegg: 2589
Vasker en appelsin, skjærer av litt skall (tynt, ikke med det hvite), klemmer litt saft oppi og lar det koke 5-10 min. Jeg liker stjerneanis til også.SirJames skrev: ↑søn jan 22, 2023 1:44 pmHøres godt ut, hvor mye og hvordan?KingKongHalvor skrev: ↑søn jan 22, 2023 12:20 pm en ferdigkjøpt rødkål som skal piffes opp med litt appelsin
Vi har fått noe som heter MAX burger her i Kristiansand, opprinnelig en svensk kjede.
Vil påstå at den slår Burger King på smak.
https://www.maxhamburger.no/
Vil påstå at den slår Burger King på smak.
https://www.maxhamburger.no/
Max er ikke min greie. Er ikke fan av sylteagurk og de har masser av det i alle dressingene sine.startelver skrev: ↑søn jan 22, 2023 3:20 pm Vi har fått noe som heter MAX burger her i Kristiansand, opprinnelig en svensk kjede.
Vil påstå at den slår Burger King på smak.
https://www.maxhamburger.no/
Selv sverger jeg til Big Tasty på McD om jeg skal spise på slike kjeder. Den er the shit
Skulle lage kjøttkake i dag. Men så ble det så vanvittig mye rester av fredagens lasagne at vi to voksne som satt alene her i går spiste rester av den.
Så da blir det kyllinggryte i dag som egentlig skulle lages i går. Kjøttkakene får vente til neste helg.
Så da blir det kyllinggryte i dag som egentlig skulle lages i går. Kjøttkakene får vente til neste helg.
Flaks med søndagen denne uken også. Sosakjøt ble servert i barndomsheimen og det var helt nydelig.
Kantinemat i to uker fremover for meg.
Slipper i hvert fall å lage mat, selv om den selvfølgelig ikke blir like god som hjemmelaget.
Slipper i hvert fall å lage mat, selv om den selvfølgelig ikke blir like god som hjemmelaget.
-
- Innlegg: 2589
En stor gryte med 4-timers ragu står og småputrer. Blir spaghetti bolognese i dag, så får vi se hva som skjer med resten. Lasagne og calzone er opplagte alternativer, men det er fryseren også.
Ovnsbakt ørret på en seng av brokkoli, cherrytomater, sjampinjong, løk, paprika og fløte. Servert med ris.
Kjøttpudding, basert på en farsedeig. Med Toro peppersaus som modifiseres med blant annet litt grønn pepper
Får se hva slags fisk de har på Meny... Jeg har brukt hjemmekontortiden til å allerede steke noen poteter i ovnen, så blir raskt å få til en middag når det er tid for middag.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute