Og Kylling med pommes frites til en som ikke er glad i sjømat

Det er nå fre feb 03, 2023 8:33 am
Fort & gæli, omtrent som her:
Takk for tips, men ble noe omtrent som dette.... Jeg har jo tidligere laget ribbe i cola, som er veldig likt -dog hadde jeg i serk chili også - men kom fram til at det er like greit å ta på sausen etterpå. Men jeg skar ikke bort svoren, og den ble sprø - så det ble veldig bra. Tilbehøret var jo også helt annerledes, men sausen om lag dette... Jeg stekte ferdig ribba, dele den og hadde på sausen, så la jeg den litt tilbake i steikeovnen. Steike godt dette - meget mektig.basillen skrev: ↑lør jan 21, 2023 1:56 pmEt lite tips til en såre enkel, men usedvanlig god, dipsaus til ribbe servert på asiatisk vis. Bland soyasaus og eddik cirka i forholdet 2:1. Min dipskål består gjerne av 2 ss soyasaus, og 1 ss eddik. Ha så oppi litt hakket chili. For meg holder det med to-tre biter.DoktorS skrev: ↑lør jan 21, 2023 8:41 am Blir da denne tynnribben, som vel egentlig er buklist, som er like greit. Steker den som den er med salt og pepper, og så lager jeg en saus og heller over etter hvert... Jasminris, litt lettstekt kinakål, løk, cashewnøtter og ikke minst koriander må jeg ha til dette. Har en slant hvitvin til, fra boks - eller det som var en boks, men som nå er blitt en pose... Det går greit.
Av en eller annen merkelig grunn fikk jeg det for meg at jeg hadde lyst å prøve å lage hjemmelaga sjokoladepudding, men det er kanskje litt i seneste laget. Får se hva jeg finner på etter tre kopper kaffe...
Dette er nok ikke lite fjongt som en saus langet fra bunnen av, men tro meg: Denne dipen passer helt utmerket! Og hvis du vil virkelig gjøre maten digg - bland ribbefett ut i risen som du spiser ved siden av.
Høres fantastisk ut! Mitt tips var som sagt ikke ment å være en fullverdig erstatning til en skikkelig saus, men heller et tips om man vil ha en quick fix som, til tross for sin enkelhet, fungerer svært godt som dip til ribbe.DoktorS skrev: ↑lør jan 21, 2023 7:14 pm Takk for tips, men ble noe omtrent som dette.... Jeg har jo tidligere laget ribbe i cola, som er veldig likt -dog hadde jeg i serk chili også - men kom fram til at det er like greit å ta på sausen etterpå. Men jeg skar ikke bort svoren, og den ble sprø - så det ble veldig bra. Tilbehøret var jo også helt annerledes, men sausen om lag dette... Jeg stekte ferdig ribba, dele den og hadde på sausen, så la jeg den litt tilbake i steikeovnen. Steike godt dette - meget mektig.
Legg inn av Glycinello »
Legg inn av Big George »
Legg inn av KingKongHalvor »
Det er vel naturlig å drikke opp den flaske vin samme kveld? En flaske vin er jo tilpasset en person, mener jeg å ha lestKingKongHalvor skrev: ↑søn jan 22, 2023 12:20 pm Kalkunfilet med Ringerikspotet, kalkunsaus fra nyttårsaften hentet ut fra fryseren, og en ferdigkjøpt rødkål som skal piffes opp med litt appelsin og stjerneanis. Er Faustino igjen fra i går, passer ikke like bra til dette, men må jo drikkes.
Legg inn av KingKongHalvor »
Jau, men det ble sen middag da junior jobbet til kl 21. og da hadde jeg allerede smakt på øl og akevitt, hvitvin, en annen rødvin mens jeg laget maten.DoktorS skrev: ↑søn jan 22, 2023 12:54 pmDet er vel naturlig å drikke opp den flaske vin samme kveld? En flaske vin er jo tilpasset en person, mener jeg å ha lestKingKongHalvor skrev: ↑søn jan 22, 2023 12:20 pm Kalkunfilet med Ringerikspotet, kalkunsaus fra nyttårsaften hentet ut fra fryseren, og en ferdigkjøpt rødkål som skal piffes opp med litt appelsin og stjerneanis. Er Faustino igjen fra i går, passer ikke like bra til dette, men må jo drikkes.![]()
Høres godt ut, hvor mye og hvordan?KingKongHalvor skrev: ↑søn jan 22, 2023 12:20 pm en ferdigkjøpt rødkål som skal piffes opp med litt appelsin
Legg inn av KingKongHalvor »
Vasker en appelsin, skjærer av litt skall (tynt, ikke med det hvite), klemmer litt saft oppi og lar det koke 5-10 min. Jeg liker stjerneanis til også.SirJames skrev: ↑søn jan 22, 2023 1:44 pmHøres godt ut, hvor mye og hvordan?KingKongHalvor skrev: ↑søn jan 22, 2023 12:20 pm en ferdigkjøpt rødkål som skal piffes opp med litt appelsin
Legg inn av startelver »
Max er ikke min greie. Er ikke fan av sylteagurk og de har masser av det i alle dressingene sine.startelver skrev: ↑søn jan 22, 2023 3:20 pm Vi har fått noe som heter MAX burger her i Kristiansand, opprinnelig en svensk kjede.
Vil påstå at den slår Burger King på smak.
https://www.maxhamburger.no/
![]()
Legg inn av Glycinello »
Legg inn av KingKongHalvor »
Legg inn av Glycinello »
Legg inn av KingKongHalvor »
Legg inn av Glycinello »
You need to be a member in order to post a reply
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute
Gå tilbake til «Mat og Drikke»