Hartlepool United

Svar
paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Re: Hartlepool United

Legg inn av paul_dalton_11 »

På de siste seks ligakampene står med Pools med 3-1-2 og 10-8 i målforskjell. Dermed er vi helt oppe på åttende plass på formtabellen over de seks siste ligakampene. Dette er nok den type form vi må vise over lengre tid utover våren skal vi slippe unna nedrykksspøkelsets klamme klo før dommerne blåser for sommerferie.paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Hartlepool skal ha lagt inn bud på fire spisser - to i League1 og to i League2. Disse opplysningene skal komme fra eier Raj Singh som tydeligvis vil vise at det ikke er mangel på arbeid og tilgjengelige ressurser som er problemet i mangel på gjennombrudd i januarvinduet. De to spissene i League2 skal begge ha scoret tosifret antall mål denne sesongen, noe som gjør at det kun er 5-6 kandidater. Det er fort gjort å anta at det dreier seg om Danny Johnson og Luke Armstrong. Armstrong spiller i Harrogate og var en suksess da han var på lån hos oss i opprykksesongen. Johnson har vært en suksess på lån i Walsall i høst og er nå tilbakekalt til Mansfield. Danny er ikke ukjent med Hartlepool da han var en notorisk målscorer for juniorlaget vårt.

Tabellposisjonen vår er nok en turn-off for potensielle forsterkninger. En overgang til oss medfører er risiko for spill på femtenivået fra sommeren. Sammen med geografi, som vanlig er en utfordring, så gjør det at det ikke er enkelt å lokke etablerte spillere til Clarence Road. En oppsving i form med ti poeng på de seks siste kampene er nok til hjelp for å reklamere for Keith Curle sitt Hartlepoolprosjekt. Med kamp tirsdag i Carlisle og lørdagskamp hjemme mot Colchester går vi inn i en viktig periode i bunnstriden. Men det er ikke bare på gressmatta kampen utspiller seg, et godt januarvindu vil også kunne være avgjørende for klubbene i bunnstriden - noe Gillingham er et godt eksempel på. De ligger fortsatt på nedrykksplass, men det er ingen lenger som regner dem som nedrykkskandidat pga. flere kvalitetssigneringer under de nye eierne.paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Jakub Stolarczyk signerer for Pools
Stolarczyk (22) er keeper og kommer på lån fra Leicester. Han har en kamp for Leicester da han kom inn som innbytter i Europa League høsten 2021. Han står oppført med 11 ligakamper for Dunfermline vårsesongen 2022. Høstsesongen 2022 har han vært på utlån i Fleetwood. Her fikk han ingen ligakamper, men fikk hele 7 cupkamper fra start - senest i 3.runde-seieren 7.januar mot QPR. Jakub gir sunn konkurranse for Killip og skal spille med draktnummer 41 i Hartlepool.

Velkommen til Hartlepool Jakub Stolarczyk!paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Laget mot Carlisle
Manageren gjør to endringer i startelleveren på tross av 2-0 seier sist. Menayesse inn for Sterry er et bytte som nok gjøres for at man ikke vil risikere å overbelaste Sterry etter skade. Niang inn for Grey er et defensiv styrking av midtbanen. Grey var god i en offensiv rolle sist, men blir nå byttet ut med en duellsterk Niang som en følge at nå møter vi et opprykkjagende Carlisle på bortebane, mens vi sist spilte hjemme mot et lag i bunnstriden. Både Sterry og Grey er å finne på benken og klar til innhopp utover kampen.

Det er også to endringer på benken. Stolarczyk kom fra Leicester i går og er på plass på benken som keeperreserve. Murray kommer inn for Tumilty som forsvarsreserve.

Laget: Killip; Menayesse, Hartley, Pruti; Dodds, Featherstone, Dolan, Niang, Ferguson; Umerah, Hamilton. Reserver: Stolarczyk, Murray, Sterry, Sylla, Grey, Hastie, McDonald.paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

paul_dalton_11 skrev: tir jan 24, 2023 8:04 pm Murray kommer inn for Tumilty som forsvarsreserve.
Tumilty forlater Pools
Nå i kveld kommer bekreftelse på at Reghan Tumilty har forlatt klubben etter en gjensidig avtale mellom spiller og klubb om å terminere kontrakten. Han fikk 18 ligakamper (17 fra start) og 7 cupkamper (alle fra start) på det halvåret han fikk på Victoria Park. En spiller som alltid ga 100% og som alltid kom bort og takket fansen etter kamp - også når han hadde fått mye kritikk slengt fra tribunen. Det bodde mye fotball i han, men han manglet fart for å spille i League2. Nå blir det nok retur til skotsk fotball, og vi får håpe at han finner en klubb der han lykkes bedre enn han gjorde i Hartlepool.

Takk for innsatsen, Reghan Tumilty!paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

1-3 tap og ikke i nærheten av poeng i kveld. Menayesse ut med det som så ut som en alvorlig skade fem minutter før slutt. Han ble fraktet ut på båre og gjemte ansiktet inne i drakta, så basert på spillerens reaksjon så det ut som dette er en skade som vil holde han ute en stund. Førstehjelpmannskapet la en støtte på beinet for å stabilisere skaden. Fin scoring av Umerah da han reduserte til 1-2 etter 28 minutter, og dermed er han oppe i tosifret antall ligamål - og 13 totalt. Killip virker å ha mangel på selvtillit og kan ha godt av en pause. Vi trenger også noen offensive forsterkninger og vi må nok se noen resultater på overgangsmarkedet den siste uka før januarvinduet stenger.

Laget: Killip; Menayesse, Hartley, Pruti (McDonald 76); Dodds (Sterry 76), Featherstone (Sylla 83), Dolan (Hastie 83), Niang (Grey 67), Ferguson; Umerah, Hamilton. Ikke benyttet: Stolarczyk, Murray.paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

paul_dalton_11 skrev: tir jan 24, 2023 10:54 pm [Menayesse ut med det som så ut som en alvorlig skade fem minutter før slutt. Han ble fraktet ut på båre og gjemte ansiktet inne i drakta, så basert på spillerens reaksjon så det ut som dette er en skade som vil holde han ute en stund.
Menayesse ute resten av sesongen
Rollin Menayesse er ute minst seks måneder og mister dermed resten av sesongen. Han vil nå returnere til Walsall og gjøre rehabiliteringen der. Dermed blir han stående med 18 ligakamper (16 fra start) og to ligamål for Pools, i tillegg til 5 cupkamper i Hartlepooltrøya. Det skal være samme ankel som holdt han utenfor spill i høst. Uten Menayesse mister vi fysisk duellstyrke i midtforsvaret. Heldigvis har vi hentet i tre forsvarere i januar, så skaden setter ikke oss på bar bakke - men helt klart, vi hadde hatt en bedre bredde med en skadefri Rollin i vårsesongen.

Takk for innsatsen, Rollin Menayesse!paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Tayt Trusty signerer for Pools
Trusty kommer på lån fra Blackpool. 19-åringen beskrives som en offensiv midtbanespiller. Det er en posisjon som vi helt klart har manglet spillere i, men Trusty kommer til Victoria Park uten ligaerfaring. Han har vært på utlån i Hyde United og Radcliffe for å få erfaring med førstelagsspill. Han har vært på benken for Blackpool da Forest ble slått 4-1 i FA-cupens tredje runde, men han slapp ikke til på banen. Nå kommer han til Pools for å få ligaerfaring. I Hartlepools situasjon med nedrykksstrid føles dette som en gambling av en overgang, men vi får satse på at man har gjort sin research på en god måte og at Trusty kan bidra i nedrykkskampen.

Velkommen til Hartlepool, Tayt Trusty!paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Callum Cooke er ute til midten av februar. Midtbanespilleren har vært på undersøkelse for ny vurdering av ankelskaden. Resultatet av undersøkelsen konkluderte på samme måte som opprinnelig diagnose så spiller og klubb har fått beskjed at man bare skal fortsette den rehabiliteringen man allerede har startet på. Skaden vil holde Callum ute av spill til minst midten av februar.paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Et oppkjøpsbud på klubben skal være avslått. Det har gått rykter om at det skal ha kommet et bud på klubben, men det har vært ubekreftede rykter frem til Jeff Stelling gikk ut på twitter i går og skrev at han ikke på noen måte var involvert i forsøket på å kjøpe opp klubben. Han skriver også at han ikke vet hvem som stod bak budet, men han har forstått at budet ikke skal ha vært i nærheten av å være et tilstrekkelig bud.paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Laget mot Colchester
Gårsdagens signering Trusty går rett inn i startelleveren i hjemmekampen mot Colchester. Sterry er tilbake etter å ha blitt hvilt fra start sist. Dermed trekker Dodds tilbake på høyre midtstopperplass. Dermed er vår bakre femmer identisk med den som startet i 2-0 seieren mot Rochdale forrige helg. Grey er ute av troppen, sannsynligvis er det en ryggskade som holder han utenfor.

Mange fans uttrykker bekymring over at Killip får stå dagens kamp. Han har gjort mye merkelig i det siste og virker å være en keeper med lav selvtillit. Stolarczyk er innlånt fra Leicester, men er på benken for andre kamp på rad. Både Killip og Featherstone har vist manglende form i det siste, men det virker som noen spillere har klippekort på laget. Både Dolan og Featherstone er lite mobile og sittende midtbanespillere og mange stiller spørsmål om de kan spille samtidig. Det handler om å finne balansen i og mellom lagdeler og spissene vår lider av liten støtte fra midtbanen. Forhåpentligvis kan den nye mannen Trusty være med å skape bedre balanse på midtbanen.

Med tre dager igjen til januarvinduet stenger så virker det som Pools ikke lykkes på overgangmarkedet. Nå kan det selvfølgelig skje ting i vinduets siste fase, slik det gjerne kan gjøre for en del klubber. Hartlepoolfansen begynner å bli frustrerte med tanke på forsterkningene mange av våre konkurrenter har hentet inn. Så både manager, spillere og fans trenger nok en positiv opplevelse i ettermiddagens oppgjør mot 18.plass-plasserte Colchester.

Laget: Killip; Dodds, Hartley, Pruti; Sterry, Featherstone, Dolan, Trusty, Ferguson; Umerah, Hamilton. Reserver: Stolarczyk, Murray, Niang, Sylla, Hastie, McDonald, Ndjoli.paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Hartlepool vs. Colchester 1-2 (Sterry)
Nok en svak kamp av Hartlepool. Vi kom tidlig under 0-1 og vi skapte lite før det var gått 80 minutter. Sterry utlikner til 1-1 etter 82 minutter. Fem minutter senere slipper vi inn en unødvendig scoring. På begge baklengsscoringene så er ikke Killip helt patent. Han koster oss igjen poeng, og Keith Curle fortsetter å la han være førstekeeper. Det er vanskelig å se hvordan årets Hartlepoollag skal unngå nedrykk.

Laget: Killip; Dodds, Hartley (Sylla 36), Pruti; Sterry, Featherstone, Dolan (McDonald 75), Trusty (Hastie 75), Ferguson; Umerah, Hamilton (Ndjoli 23). Ikke benyttet: Stolarczyk, Murray, Niang.Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 712
Sted: Oslo
Has thanked: 128 times
Been thanked: 171 times

Legg inn av mikemodano »

Ny dommedagsstemning etter tapet for ColU sist, men annet var vel ikke ventet heller. Det er litt overraskende å se folk som Nick Loughlin gå i bresjen for lynsjemobben, der han ofte hamrer løs sin misnøye med både tropp og klubbens formannsskap. Han har vært så lenge i bransjen at en skulle tro at han visste bedre enn å male fanden på hver en vegg han kommer over. Ikke at han er alene, men han er blant dem det er enklest å merke seg. På tide å be ham stramme seg opp litt, tror jeg. Slikt tjener ikke til noe, og det er ikke som om klubben ikke har vært i hardt vær tidligere. "Tidenes verste Pools-tropp!" Joda, han har forutsetninger for å uttale seg i langt større grad enn hva jeg noensinne vil ha, men å konstant være så apokalyptisk virker ganske umodent. Det må sitte en ganske dyp misnøye med måten klubben drives på for at han, og flere, skal orke å levere til nuggen i hver uttalelse (jada, litt satt på spissen, men du vet hvor jeg vil, dalton).

Før midnatt kom det inn flere spillere på gratisoverganger fra både Stockport, Walsall og Crewe, og da gjenstår det å se om noen av disse er noe tess. I tillegg kom et par spillere inn på lån fra henholdsvis Milton Keynes Dons og Arsenal, så jeg. Du som leser de fleste bevegelsene registrert på seismografer rundt omkring vedrørende Pools-nytt, dalton: Hva fortelles om disse fem? Det kan være jeg har oversett noen også.

Doncaster borte til helgen. Hvordan har egentlig Luke Molyneux gjort det for dem siden overgangen sist sommer?paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Hele fem spillere kom inn gjennom dørene på januarvinduets dag.

Oliver Finney (25) kommer fra Crewe på en permanent overgang. Han er midtbanespiller og står oppført med 100 ligakamper (54 fra start) og 14 ligamål, alle for Crewe.

Taylor Foran (19) kommer fra Arsenal på lån ut sesongen. Han er midtstopper og har ingen ligakamper så langt i karrieren. Han skal være en duellsterk spiller som er hentet inn som en erstatter for Menayesse som er ute for resten av sesongen og har returnert til Walsall.

Connor Jennings (31) kommer fra Stockport på en permanent overgang. Han er angrepsspiller og står oppført med 338 ligakamper (274 fra start) og 73 ligamål. Han har spilt for
 • Scunthorpe, 16 ligakamper (2 fra start)
  Stockport (lån), 13 ligakamper - 4 ligamål.
  Macclesfield (lån), 16 ligakamper (14 fra start) - 14 ligamål
  Grimsby (lån), 12 ligakamper (9 fra start) - 1 ligamål
  Wrexham, 86 ligakamper (80 fra start) - 20 ligamål
  Tranmere, 140 ligakamper (125 fra start) - 27 ligamål
  Macclesfield (lån), 5 ligakamper - 1 ligamål
  Stockport, 41 ligakamper (18 fra start) - 5 ligamål
  Altrincham (lån), 9 ligakamper (8 fra start) - 1 ligamål
Dan Kemp (24) kommer fra MK Dons på lån ut sesongen. Han er midtbanespiller og står oppført med 67 ligakamper (48 fra start) og 6 ligamål. Han har spilt for
 • West Ham, 0 ligakamper
  Stevenage (lån), 6 ligakamper (5 fra start) - 1 ligamål
  Blackpool (lån), 8 ligakamper (3 fra start)
  Leyton Orient, 43 ligakamper (37 fra start) - 5 ligamål
  MK Dons, 10 ligakamper (3 fra start)
Brendan Kiernan (30) er midtbanespiller og kommer fra Walsall på permanent overgang. Han står oppført med 142 ligakamper og 17 ligamål, og har spilt en del år i Conference South og lengre ned i fotballpyramiden.
 • AFC Wimbledon, 17 ligakamper (4 fra start)
  Braintree (lån), 4 ligakamper (3 fra start)
  Bromley, 1 ligakamper
  Harrogate, 63 ligakamper (40 fra start) - 11 ligamål
  Walsall, 37 ligakamper (28 fra start) - 5 ligamål
  Grimsby (lån), 20 ligakamper (14 fra start) - 1 ligamålpaul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: ons feb 01, 2023 8:56 am Ny dommedagsstemning etter tapet for ColU sist, men annet var vel ikke ventet heller. Det er litt overraskende å se folk som Nick Loughlin gå i bresjen for lynsjemobben, der han ofte hamrer løs sin misnøye med både tropp og klubbens formannsskap. Han har vært så lenge i bransjen at en skulle tro at han visste bedre enn å male fanden på hver en vegg han kommer over. Ikke at han er alene, men han er blant dem det er enklest å merke seg. På tide å be ham stramme seg opp litt, tror jeg. Slikt tjener ikke til noe, og det er ikke som om klubben ikke har vært i hardt vær tidligere. "Tidenes verste Pools-tropp!" Joda, han har forutsetninger for å uttale seg i langt større grad enn hva jeg noensinne vil ha, men å konstant være så apokalyptisk virker ganske umodent. Det må sitte en ganske dyp misnøye med måten klubben drives på for at han, og flere, skal orke å levere til nuggen i hver uttalelse (jada, litt satt på spissen, men du vet hvor jeg vil, dalton).
Ja vet hvor du vil, men hva skal man si? Det er nok en kollektiv misnøye som sprer seg raskere i sosiale medier enn i gode, gamle dager da korrespondansen gikk via postvesenet. Det handler nok om urealistiske forventninger til Hartlepool som klubb. Fansen har blitt bortskjemt med League1-spill på 2000-tallet, og nå er vi på en mer historisk korrekt plassering i bunn-4 på fjerdenivået. Det har kommet mange hardt satsende klubber nedenfra siden opp- og nedrykk mellom EFL og femtenivået i 1987. Det er ikke lenger en automatikk at Hartlepool er en ligaklubb, noe fansen ikke klarer helt å ta inn over seg. Samtidig ser man hvor vanskelig det kan være å returnere som ligaklubb dersom man først rykker ned og mister ligastatusen. Selvfølgelig litt forenklet fremstilt, men jeg tror det er essensen i det du riktig beskriver som umodent. Og jeg må innrømme at jeg har synes det har vært flaut å lese en del av det som er skrevet det siste året.paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: ons feb 01, 2023 8:56 am Før midnatt kom det inn flere spillere på gratisoverganger fra både Stockport, Walsall og Crewe, og da gjenstår det å se om noen av disse er noe tess. I tillegg kom et par spillere inn på lån fra henholdsvis Milton Keynes Dons og Arsenal, så jeg. Du som leser de fleste bevegelsene registrert på seismografer rundt omkring vedrørende Pools-nytt, dalton: Hva fortelles om disse fem? Det kan være jeg har oversett noen også.
Her må jeg innrømme at jeg ikke vet mye om disse spillerne. Tre midtbanespilllere og en angrepsspiller balanserer spillerstallen bedre. En unggutt fra Arsenal må ses på som direkte erstatter for Menayesse som er ute for sesongen og har returnert til Walsall. Vi har lekket baklengsmål som en sil og det er ingenting som tyder på at vi er veldig forsterket defensivt i går. Dersom problemene vår viser seg å være midtbanen så kan gårsdagen være et skritt i riktig retning. Uansett så vil flere nye ansikter kunne gi følelse av en ny start og nytt håp for spillerne.

Jeg skal poste en rapport om de nye spillerne når jeg har sett dem i aksjon i Doncaster til helgen.paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: ons feb 01, 2023 8:56 am Doncaster borte til helgen. Hvordan har egentlig Luke Molyneux gjort det for dem siden overgangen sist sommer?
21 kamper (tre som innbytter), men ingen scoringer for fjorårets toppscorer i Hartlepool. Han mistet sesongpremieren pga skade, men har spilt fast etter det. Jeg tenker at han må ha vært brukbar spillemessig siden han virker å spille fast selv om han er målløs etter 21 kamper. Det lukter første scoring til helgen når gamle klubbkamerater kommer på besøk til Doncaster.paul_dalton_11
Innlegg: 554
Has thanked: 42 times
Been thanked: 13 times

Legg inn av paul_dalton_11 »

Litt av problemet i dette vinduet var at manager og chairman gikk ut og formidlet at man hadde et konkurransedyktig budsjett i januarvinduet. Halvveis ut i vinduet sa Singh at man hadde lagt inn bud på fire spisser, to fra league1 og to fra league2. De to spissene i league2 skulle begge være spillere med tosifret antall mål denne sesongen. Siden Curle ble ansatt i oktober ble det sagt at denne sesongen handlet om å komme seg til januar med kontakt med lagene foran på tabellen og gjøre en forskjell i januar. Når det skjedde såpass lite før vinduet siste dag bygde frustrasjonen seg opp blant fansen og når det i slutten av januar ble kjent at klubben hadde mottatt bud på toppscorer Umerah ble panikken stor for at vi skulle selge uten at det kom erstattere inn. Og det er nok bakgrunnen for dommedagsstemningen at det bygget seg opp et narrativ om at eier Singh ikke ville investere i januarvinduet og at man solgte sine beste spillere og rigget seg for spill i National League. Det ligger i sakens natur at med vår tabellplassering så vil det være vanskelig å tiltrekke seg gode spillere, selv om man matcher andre klubbers tilbud.

Nå har det ble også vært sånn at de negative supporterne roper høyest på sosiale medier. De mer sindige supportere som har litt mer is i magen og har vært ute en vinternatt før sitter mer stille i båten og vet at det ikke nytter å hive seg på disse dommedagsprofetiene. En del av dem har nok også sluttet å gå inn i disse diskusjonsforumene. Tilskuertallene på Victoria Park har holdt seg over 4000 tilskuere, så det er ikke alle som har gitt opp sesongen. På noen av de siste hjemmekampene har det vært litt giftig stemning og fansen har vendt seg mot spillere i motgang. Det er ikke bra for verken klubb, spillere eller resultater.

Heldigvis virker det som gårsdagens fem signeringer har snudd stemningen litt, men det er fortsatt noen nettroll som fortsatt sprer dommedagsprofetier ved å klage på at det er handlet kvantitet fremfor kvalitet. Nå er heldigvis januarvinduet stengt og usikkerhet med spilleroverganger er lagt bak oss. Det betyr at manager og spillere kan konsentrere seg om det sportslige og ta nok poeng til at vi klarer å legge minst to lag bak oss på tabellen når vi kommet til mai og sesongslutt.
These users thanked the author paul_dalton_11 for the post:
mikemodanoBrukeravatar
mikemodano
Innlegg: 712
Sted: Oslo
Has thanked: 128 times
Been thanked: 171 times

Legg inn av mikemodano »

paul_dalton_11 skrev: ons feb 01, 2023 4:36 pm Det er nok en kollektiv misnøye som sprer seg raskere i sosiale medier enn i gode, gamle dager da korrespondansen gikk via postvesenet.
Ah, korrespondanse via postvesenet, du. Tider.
Ikke at noen vil anta at mikemodano-nicket er et vesen som klorer seg fast til fortiden, men det var en langt mer uskyldsren epoke før internett kom og brakte oss nyheter rett inn på soverommet. En satte langt større pris på selv hver minste notis tidligere, og spenningen ved å hente ut et håndskrevet brev i postkassa kan aldri repliseres gjennom elektronisk korrespondanse. I den grad man orker, så er man oppdatert på hver minste bevegelse. Det er ikke spesielt sexy.
paul_dalton_11 skrev: ons feb 01, 2023 4:36 pm Det handler nok om urealistiske forventninger til Hartlepool som klubb. Fansen har blitt bortskjemt med League1-spill på 2000-tallet, og nå er vi på en mer historisk korrekt plassering i bunn-4 på fjerdenivået. Det har kommet mange hardt satsende klubber nedenfra siden opp- og nedrykk mellom EFL og femtenivået i 1987. Det er ikke lenger en automatikk at Hartlepool er en ligaklubb, noe fansen ikke klarer helt å ta inn over seg.
Pools' plass i næringskjeden er langt mindre forutbestemt enn den var på det tidspunktet da både du og jeg begynte å ha et øye til klubben. Når det gjelder Football League som en eksklusiv, lukket klubb, så er jeg nok ikke like romantisk i synet som jeg for eksempel er på en del andre punkter hva gjelder historien. Jeg mener ned- og opprykk mellom fjerdenivået og det øverste (såkalte) nonliganivået for lengst og rettmessig er blitt en del av ingrediensene i engelsk fotball, og så får man bare akseptere at det gjør små klubber som Hartlepool United mer konkurranseutsatte. Samtidig burde det bygge en ekstra skjerp innad, der det bør gå en liten faen i forhold til det å gjøre de rette tingene og forsøke å ligge i forkant av utviklingen. Dette vil også gå i sykluser, og da mener jeg i forhold til hvilke klubber som greier å få på plass disse faktorene. Akkurat denne dynamikken er fascinerende, for her er tross alt ikke de økonomiske forskjellene så voldsomme at det ikke er mulig å utlikne konkurransefortrinn. Blant gigantene oppe i Premier League er det en ganske annen virkelighet. Det handler mye om å finne riktige personer til de forskjellige oppgavene i administrasjonen. I perioder har også Pools hatt dyktige folk ansatt hos seg. I perioder har driftspersonellet kanskje ikke helt vært med på notene.

Når det gjelder det å unngå å havne på én av de to siste plassene, så får man litt føling med hvordan det var på 80-tallet, der man helst skulle unngå å havne blant de fire svakeste, siden det var om disse Football League etter hver sesong foretok en avstemming på hvorvidt de skulle få lov til å bli værende eller om én av dem måtte erstattes med vinneren fra nivået under. Ofte føltes svaret gitt selv før opplesingen av stemmesedlene den gang; nå er usikkerheten reell. Det er langt ifra noen automatikk i at Hartlepool blir værende på fjerdenivået utover denne sesongen, men la oss nå håpe at disse fem nykommerne kan bidra til en ny giv også blant klubbens mer erfarne.

Jeg ser enkelte hevde at Nicky Featherstone begynner å merke at han ikke lenger er noen ungdom. "His legs are gone", som man ofte sier i England når en spiller ikke lenger greier å holde tritt med tempoet. Er du av samme oppfatning? Han har jo tjent klubben eksemplarisk i flere sesonger, etter at det vel ble sådd litt tvil om kvalitetene hans rett etter ankomst.
These users thanked the author mikemodano for the post:
paul_dalton_11Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Fotball - Britisk Øvrig»