Hva blir neste store oppfinnelse?

Svar
perchri
Innlegg: 659

Re: Hva blir neste store oppfinnelse?

Legg inn av perchri »

Noen skrev: søn aug 29, 2021 8:54 pm
Falcon skrev: søn aug 29, 2021 8:41 pm av mer realistiske ting kan man kanskje håpe på en kvantedatamaskiner til allmenn bruk
Hva kommer til å skje når disse kommer, i praksis?
Spennende og se hva som kommer. Ellers ,sånn statistisk ,har kurven vært veldig flat de siste 20 åra, kun med noen nudler av oppfinner topper av mindre betydning. Kvantedatamskin...å..nei..mer en nok med det som finnes av såkalte datamaskiner.

perchri
Innlegg: 659

Legg inn av perchri »

Guttorm123 skrev: man apr 18, 2022 10:00 am
Noen skrev: søn aug 29, 2021 7:57 pm Hva blir neste store oppfinnelse? Finnes det noe på trappene som kan få vel så stor innvirkning som - la oss si, fotoapparatet, platespilleren, TV, internett eller mobiltelefoner?
I fremtiden vil man sikkert le av dette konkrete spørsmålet.
..ja hvis vi har noe å le med? Vi skal ikke tulle for mye ,hverken med naturen eller teknologien....vi står allerede med støvla i kvikkleire.........
Å ta vare på oss sjøl er jo ikke lenger allemanns eie.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Den største oppfinnelsen burde være et middel som kan gjøre atomvåpen ubrukelig.

Brukeravatar
Zpiff
Innlegg: 663

Legg inn av Zpiff »

Varulv2468 skrev: lør jan 21, 2023 6:09 pm Den største oppfinnelsen burde være et middel som kan gjøre atomvåpen ubrukelig.
Hm, usikker på om det ville gjort verden mer fredelig.. (om det er poenget da).
Kanskje en pille som ville satt "grunnloven i Kardemommeby" som fundament i alle menneskers etiske tankegang, ville gjort susen(?).
Skjønt, hjernevask er ikke bra det heller..

Texas_John

Legg inn av Texas_John »

Designbabyer og kunstig livmor hvor barnet dyrkes frem i en boks fremfor i magen blir nok utbredt allerede i løpet av noen tiår.

perchri
Innlegg: 659

Legg inn av perchri »

Falcon skrev: søn aug 29, 2021 8:41 pm "Alle" venter på antigravitasjonsteknologi. Om noen kan bevise det, så blir det den viktigste oppfinnelsen noensinne, med god margin.

av mer realistiske ting kan man kanskje håpe på en kvantedatamaskiner til allmenn bruk
Håper ikke det....trøbbel mer en nok med de vi allerede har. Om de beviser det ..hva så...de må jo kunne utnytte den...og det tror jeg tar noen tusen år...eller aldri. Som å reise gjennom sorte hull. Fantasien har tatt overhånd for lengst. Ellers har det ikke skjedd stort de siste 30 åra, har flatet ut.

perchri
Innlegg: 659

Legg inn av perchri »

Falcon skrev: man aug 30, 2021 12:12 am
Zpiff skrev: søn aug 29, 2021 10:45 pm
Du kunne nok satt anførselstegn rundt ordet 'antigravitasjon...' også.
Det blir litt sånn 'antiretningsteknologi' rundt det 😉

Og strengt tatt, om dette handler om å "overvinne" gravitasjonskreftene til en gitt planet/klode ved å kunne "unnslippe" disse krefter (mer eller mindre).., så har man jo i prinsipp gjort dette - "with pure and 'simple' rocketscience".
Den samme vitenskapen tar også for seg å heller utnytte gravitasjonskrefter mer effektivt, ikke motarbeide (eller hva som nå/her legges i ordet 'anti') -noe man også har gjort, men som sikkert kan gjøres (enda) mer effektivt.
Men altså, fortsatt er det intet som tyder på at ordet/begrepet anti-gravitasjon. skulle gi noen (storslagen?)mening, hvis realisert(?).
hehe, du har rett at det er på teori/filosofi-stadiet. I de fleste sammenhenger brukes det om objekt som er løsrevet fra påvirkning av gravitasjon (en grense må vel settes, siden noe gravitasjon også eksisterer i rommet) slik at det kan bruke minst mulig energi på å reise fra A til B. Spekulerer man videre på det kan man se for seg et massivt fly med titusener av passasjerer som bruker et AAA-batteri på å reise verden rundt.
Husk forskerene maler sin egen kake med alle " nå har vi" eløøer "snart" ditt og datt. Noen må jo betale for fantasiene?

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Teknologi & Vitenskap»