Din favorittscene

Svar
Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Re: Din favorittscene

Legg inn av Frank.N.Steen »

John Garfield skrev: fre des 30, 2022 4:31 pm Skikkelig gromgutt den godeste herr Paxton, som døde altfor tidlig. One false move er en stor favoritt hos meg også, sett mange ganger oppigjennom, men han hadde jo en annen finfin krimfilm i 1992 -trespass. Må nok ha et gjensyn med one false move og a simple plan til neste år.
Om jeg ikke husker feil, var det muligens ei Walter Hill film, der to brannmenn (William Sadler og Paxton) snubler over et kart, der vil lede dem i retning en skjult skatt, men der dessverre for dem, ligger i et av byens verste nabolag, samt at de er slettes ikke alene om å få nyss i at det er rikdom i nærområdet.

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Det ble lagd en god del østen-møter-vesten type actionfilm på 80-tallet, og selv om ikke alt var gull, fikk en ofte mye god underholdning i retur.
Noen hadde førsteklasses skuespillere og regissører bakom, men likevel floppet de, mens andre vokste seg større gjennom kabel-tv og videoutleie.

Year of the Dragon (1985) var ei sånn man tilfeldigvis ramla over, når den ble vist midt på nattetid, på en eller annen tv-kanal, og ble kjapt interessert i karakterer og handling, der spesielt John Lone leverte en solid skurkerolle, der virker litt "veik" fysisk, hvert fall satt opp mot den villere Mickey Rourke, som polsk politibetjent, der tar i bruk en del spesielle metoder, men Lone vet å sette seg i respekt hos sine motstandere, og har heller ingen grenser for hva som må gjøres, samt skitne til henda sine, i kampen om mer makt innen dopindustrien.

En annen minneverdig asiatisk skurk, fra den litt bortglemte Ridley Scott filmen, Black Rain (1989), der nevnte karakter, også bærer tydelig preg av vestens kulturelle innflytelse og jappe-era, kommer i klinsj med den gamle og tradisjonsrike "æreskodeksen" og ja snakk om heftig tilstedeværelse og intens skuespill:

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Noen koselige og fine John Candy scener, der oftest kom best frem i John Hughes sine filmer:

"Get in your mouse, and get out of here." - Uncle Buck (1989)

Lurer på om Farrelly Brødrene var fans av denne 80-talls komedien, ettersom musebilen vekker jo kjapt minner om den hårete bikkjebilen til gutta i Dum og Dummere (1994), samt at han som spiller klovn, er jo Mike Starr (the Gasman i nevnte 90-talls klassiker).

Noe med den fine stemningen, musikken og nei, Candy var jo ofte sånn på film, en "alles" favoritt onkel eller kompis, litt rølpete, veldig morsom men også en der byr opp til ei mer seriøs side, der likevel ikke belærte deg om rett og alt, særlig når en visste at man hadde driti på draget, men fremsto som en trøstende skulder eller varm klem, som bidro i å snu ei vond stund, om til en ikke fullt så fæl opplevelse.

Kombinasjonen komedie og drama, er akkurat i rett balanse, samt knall kjemi mellom hovedrolleinnehaverne, der særlig scenen hvor Candys brautende karakter, har endelig maktet å dytte Martins mer stive utgave, til bristepunktet, og hvor førstnevnte blir værende igjen ute i sprengkulda, og den utbrente bilen, pratende med seg selv, og nei, noe med overgangen til guttas lille party innpå motellet etter: "What did I do to get hooked up with this guy?"

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Kanskje ikke på samme nivå som nevnte Candy/Hughes filmer, men noe med de latterlige scenene, figurene og replikkene, som gjør at type komedier ala Who's Harry Crumb (1989) likevel blir meget underholdende og morsom:



Har dessverre ikke fått kjøpt inn noe av hans bidrag fra tv-show ala Saturday Night Live og kanadiske SCTV, men finner vel det meste utpå Youtube.
Veldig glad i hans versjon av Orson Welles, samt polkaduoen i hop med kompisen Eugene Levy, The Shmenge Brothers:


Thomas
Innlegg: 633

Legg inn av Thomas »



Enjoy

RIP Gandolfini

Saliph

Legg inn av Saliph »

Jeg kunne valgt ut utallige scener fra denne filmen, men jeg velger denne, fordi den er helt i begynnelsen (og dermed ikke spoiler noe), og setter standarden. Collateral har blitt et undervurdert mesterverk.


Neptun
Innlegg: 5550

Legg inn av Neptun »

Elsker denne scenen.
Class of 1999 er en oppfølger av kultklassikeren Class of 1984.
Her får respektløse pøbler som fortjent av "terminator" - lærere. Hadde vært noe for skolene på Oslo Øst.

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Steven Seagal sparker en fyr ut av det samme vinduet, 12-13 ganger etter hverandre. Filmmagi eller bare en som har gått fullstendig amok med redigeringen, jeg ler like godt hver bidige gang. Tror samme mann sto bakom en lignende scene der en fyr blir kasta gjennom et glassbord 15 ganger på rad, i ulike vinkler og tempo.

Om bare de utallige made in Romania DTV filmene hans var like artige som disse småklippene med fantastiske actionscener og spesial effekter, så ville alt vært så meget bedre:

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Film»