Hartlepool United

Svar
paul_dalton_11

Re: Hartlepool United

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: lør jan 14, 2023 10:24 am Jeg mener jeg leste en litt kryptisk tweet her om dagen som hintet om at Sterry kanskje er på vei vekk nå i januar? Det kan godt være at det var oppspinn, for det finnes vel ingen gode sportslige argumenter for å kvitte seg med ham, selv om han, som du sier, dessverre er en del plaget av skader. Og nettopp skadehistorikken skremmer muligens også potensielle kjøpere fra å gjøre alvor av forsøk på å hente ham?
Det er ingen fare for at Pools vil kvitte seg med Sterry og ryktene sies at klubben har satt en prislapp på over £200k på vår høyreback. Det har gått rykter om at han er misfornøyd og at han var på vei bort, men det har spilleren selv benektet og sier han er fornøyd med å være i Hartlepool - men at skadene har ødelagt mye denne sesongen. Han har siste uken vært linket til Stockport og gamlesjefen Dave Challinor, men the hatters signerte en høyreback for et par dager siden. Det kan jo være at prislappen har skremt bort interessen.

Noe av bakgrunnen for ryktene kan være at Sterry har være ute med skade, og noen fans har spekulert at han ikke har ønsket å spille for klubben. Det har de siste par årene vært en del tilfeller at spillere har vært meldt skadet av klubben og så har de forsvunnet kort tid etter og være klar for spill ved første anledning. Men nå er vi bare halvveis i januar, så vi får nok ikke endelig fasit riktig ennå - enten ved en overgang eller at overgangsvinduet stenger med Sterry fortsatt i klubben.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

Mark Shelton ryktes å ha forlatt Pools, dalton?

Ellers er det ny bunnmatch i morgen når Rochdale kommer på besøk. Tapet i Gillingham sist kom kanskje ikke helt uventet slik som motstanderne har rustet den senere tiden, men et nytt tap i morgen vil gjøre Keith Curles arbeidsforhold enda vanskeligere. Jeg må innrømme å ikke se helt optimistisk på utsiktene. Du som er litt dypere inne i materien enn hva jeg er: Hva tror du?

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: fre jan 20, 2023 8:18 pm Mark Shelton ryktes å ha forlatt Pools, dalton?
Ja mike, i går kom meldingen om at både Mark Shelton og Christopher Missilou har forlatt Pools. Det er ingen tvil om at Hartlepool trenger å forsterke stallen i dette januarvinduet dersom man skal ha håp om ligaspill også neste år. I EFL er det begrensninger om hvor stor en tropp kan være, jeg mener det er rundt 25 spillere som kan registreres for ligaspill. I tillegg setter Financial Fair Play også begrensninger for lønnsutgifter. Jeg forstår nå slik at klubben rydder plass for å kunne hente inn spillere. Ideelt sett så er det nok mange spillere som burde forsvunnet ut døren før Mark Shelton, men vil vil anta at noe av problemet her er at de fleste av sommerens feilrekrutteringer er på toårskontrakter og ikke så lette å bli kvitt. Shelts er nok en av de få spillerne utenfor vår førsteellever som er attraktiv for andre klubber og med en utgående kontrakt denne sesongen, så var dette en overgang som kan gjøre plass til forsterkninger i troppen. Missilou kom på en korttidskontakt 18. november og tydeligvis var denne kontrakten kun på to måneder.

Mark Shelton (26) fikk 96 ligakamper (81 fra start) og åtte ligascoringer for Pools. Høydepunktet i Sheltons Hartlepoolkarriere var opprykksesongen der han utgjorde en solid sentral midtbanetrio sammen med Holohan og Featherstone. Denne sesongen står han kun med 13 ligakamper (7 fra start) og en ligascoring. Han har fått lite spilletid under Keith Curle, og de gangene han har spilt fra start var det ute av posisjon som back eller midtstopper pga. skadeproblemer. Så vi får håpe at han får spille fast i Oldham og det er bare å takke for innsatsen og ønske Shelts all lykke til videre.

Christopher Missilou (30) fikk fire ligakamper (to fra start) og en scoring for Pools. Han scoret i sin debut i 1-3 tapet mot Barrow. I neste kamp ble han byttet ut i pausen i 0-5 tapet mot Stockport og etter det så han fått svært lite spilletid, så denne avgangen er klart mindre overraskende enn at Shelton nå forlater klubben.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: fre jan 20, 2023 8:18 pm Ellers er det ny bunnmatch i morgen når Rochdale kommer på besøk. Tapet i Gillingham sist kom kanskje ikke helt uventet slik som motstanderne har rustet den senere tiden, men et nytt tap i morgen vil gjøre Keith Curles arbeidsforhold enda vanskeligere. Jeg må innrømme å ikke se helt optimistisk på utsiktene. Du som er litt dypere inne i materien enn hva jeg er: Hva tror du?
Jeg tenker at vi får en god indikator på sesongens videre skjebne i ettermiddag. Som du sier, Gillingham sine investeringer i januarvinduet gjør nok at de vil spille seg ut av bunnstrid - selv om de fortsatt ligger sist på tabellen. Colchester har også investert bra, så det er nok andre klubber på nedre halvdel av tabellen Pools må ta sikte på å passere på tabellen for å ha håp om fornyet kontrakt.

Jeg er nok avventende pessimist på Hartlepools vegne denne sesongen. Lønnsbudsjettet vårt ligger nok på bunn 3 i League2, noe som gjør at vi ikke er særlig attraktive for spillere i EFL. Legg til en noe ugunstig geografisk plassering, så er ikke god rekruttering enkelt å få til langt der oppe i nordøst. Historisk sett har vel Hartlepool vært en bunn fire klubb blant de 92 ligaklubbene. Etter at man innførte direkte opp- og nedrykk mellom EFL og National League, så har flere nye klubber kommet til i ligaen - og det er nok mulig å argumentere at Pools ikke lenger er en selvsagt medlem av de 92 ligaklubbene. Mange "nye" ligaklubber, som Forest Green, Burton, MK Dons, Morecambe, Accrington ("nygammel"), Cheltenham, Fleetwood, etc., har kommet inn i ligaen og er denne sesongen i League1. Dette gjør at Pools faller ned i hierarkiet og gjør nok at Pools må investere mer sportslig dersom man skal ha håp om å være en stabil ligaklubb. Så jeg ser heller ikke helt optimistisk på utsiktene. Det er bare å krysse fingrene for at vi er litt mer optimistisk når klokka nærmer seg klokka 18 i kveld, men håpet sitter nok mer i hjertet enn hjernen for øyeblikket.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Resultatet av baneinspeksjonen klokka 12:30 er at det blir ny baneinspeksjon klokka 14:00 norsk tid. Så det virker som det er touch and go med tanke på å få gjennomført kampen i dag.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

paul_dalton_11 skrev: lør jan 21, 2023 1:19 pm Resultatet av baneinspeksjonen klokka 12:30 er at det blir ny baneinspeksjon klokka 14:00 norsk tid. Så det virker som det er touch and go med tanke på å få gjennomført kampen i dag.
Game on. Banen er inspisert og friskmeldt til kamp. All ære til banemannskapene som fikk lagt på banedekke i går slik at banen ikke ble frossen av kulden. 9 av 12 kamper i League2 er avlyst. De øvrige kampene som spilles er Colchester vs. Gillingham og Stevenage vs. Orient.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Laget mot Rochdale
Keith Curle gjør tre endringer på laget. Det blir debut på Pruti og redebut på Hartley. Og gledelig å se at Sterry er tilbake i en oppstilling som ser ut som en 3-5-2 med Grey i den offensive midtbanerollen. De tre spillerne som mister plassen på laget er Menayesse, Sylla og Tumilty. Det er bare å krysse fingrene for at Dodds, Hartley og Pruti vil forsterke vår defensiv, samt at Dolan styrker midtbanen.

Laget: Killip; Dodds, Hartley, Pruti; Featherstone, Dolan, Grey; Umerah, Hamilton. Reserver: Boyes, Tumilty, Menayesse, Niang Sylla, Hastie, McDonald.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Skadesituasjonen er stadig bedre i Hartlepool. Sterry er tilbake i ettermiddag og Niang har vært tilbake på benken de to siste kampene. Cooke er ute med ankelskade og må til ny undersøkelse. Lacey og Crawford er langtidsskadd. Ndjoli og Murray skal også være tilbake på treningsfeltet, men de virker begge å være langt fra førstelagsspill.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Hartlepool vs. Rochdale 2-0 (Umerah, Hamilton)
Utrolig viktig 2-0 seier i denne 6-poengskampen i bunnstriden. En gjennomført god kamp av Pools i en kamp som var forholdsvis jevn før pause. Bortelagets Ebanks-Landell fikk direkte rødt kort etter et høyt spark i ansiktet på Hamilton som var aggressiv i presset. Tre minutter senere sendte Umerah oss i ledelsen 1-0 etter scoring på en retur i noe som hadde en liten eim av offside-lukt. Ti minutter senere økte Hamilton til 2-0. Pools ledelse var aldri truet og når bortelaget ble redusert til 9 mann etter at innbytter Graham fikk sitt andre gule kort ett minutt på overtid.

4353 tilskuere så et Hartlepoollag med mange gode prestasjoner og ingen spillere hadde en dårlig kamp. Eddie Kyle ga BBC Tees Sport-man of the match til Umerah. Men han argumenterte med at for første gang på lenge var det mange gode kandidater. Selv kunne jeg gitt prisen til banemann Dave Brown som holdt banen spillbar på tross av frosten som har herjet balløya siste døgnet. Både Dodds og Pruti viste mye positive takter og Hartley var den organisatoren bak der som vi har manglet. Med Hartley, Dolan og Featherstone har vi tre naturlige ledere sentralt i banen, noe som gir laget et løft. Menayesse kom inn for Sterry etter ca. en times spill, da man vil matche Sterry forsiktig. Menayesse fikk en smell i ankelen sist og det kan ha vært medvirkende for at han startet på benken. Godt å se Niang komme inn og gjøre comeback etter og ha vært ute siden oktober. Disse to byttene viser at manageren begynner å få flere alternativer og bedre bredde enn det som har vært tilfelle så langt i sesongen. Grey hadde en av sine bedre kamper i Hartlepooltrøya og en litt fri rolle offensivt på midtbanen virker å passe han godt. Dodds virker som en knallsignering. Han kan spille både på høyreback og som høyre midtstopper. Han har god fart og bidrar godt både defensivt og offensivt.

Joda modano, dette gir grunnlag for økende optimisme for utsiktene resten av sesongen! Men Rom ble ikke bygget på en dag, så vi trenger nok flere prestasjoner som dette - samt noen forsterkninger til. Men en seier som dette må gi selvtillit, noe som har vært en mangelvare store deler av høsten. Så vi får håpe at vi kan følge opp med en ny god prestasjon førstkommende tirsdag når vi reiser til Carlisle.

Laget: Killip; Dodds, Hartley, Pruti; Sterry (Menayesse 61), Featherstone, Dolan (Niang 75), Grey (Hastie 86), Ferguson; Umerah, Hamilton. Ikke benyttet: Boyes, Tumilty, Sylla, McDonald.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

På de siste seks ligakampene står med Pools med 3-1-2 og 10-8 i målforskjell. Dermed er vi helt oppe på åttende plass på formtabellen over de seks siste ligakampene. Dette er nok den type form vi må vise over lengre tid utover våren skal vi slippe unna nedrykksspøkelsets klamme klo før dommerne blåser for sommerferie.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Hartlepool skal ha lagt inn bud på fire spisser - to i League1 og to i League2. Disse opplysningene skal komme fra eier Raj Singh som tydeligvis vil vise at det ikke er mangel på arbeid og tilgjengelige ressurser som er problemet i mangel på gjennombrudd i januarvinduet. De to spissene i League2 skal begge ha scoret tosifret antall mål denne sesongen, noe som gjør at det kun er 5-6 kandidater. Det er fort gjort å anta at det dreier seg om Danny Johnson og Luke Armstrong. Armstrong spiller i Harrogate og var en suksess da han var på lån hos oss i opprykksesongen. Johnson har vært en suksess på lån i Walsall i høst og er nå tilbakekalt til Mansfield. Danny er ikke ukjent med Hartlepool da han var en notorisk målscorer for juniorlaget vårt.

Tabellposisjonen vår er nok en turn-off for potensielle forsterkninger. En overgang til oss medfører er risiko for spill på femtenivået fra sommeren. Sammen med geografi, som vanlig er en utfordring, så gjør det at det ikke er enkelt å lokke etablerte spillere til Clarence Road. En oppsving i form med ti poeng på de seks siste kampene er nok til hjelp for å reklamere for Keith Curle sitt Hartlepoolprosjekt. Med kamp tirsdag i Carlisle og lørdagskamp hjemme mot Colchester går vi inn i en viktig periode i bunnstriden. Men det er ikke bare på gressmatta kampen utspiller seg, et godt januarvindu vil også kunne være avgjørende for klubbene i bunnstriden - noe Gillingham er et godt eksempel på. De ligger fortsatt på nedrykksplass, men det er ingen lenger som regner dem som nedrykkskandidat pga. flere kvalitetssigneringer under de nye eierne.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Jakub Stolarczyk signerer for Pools
Stolarczyk (22) er keeper og kommer på lån fra Leicester. Han har en kamp for Leicester da han kom inn som innbytter i Europa League høsten 2021. Han står oppført med 11 ligakamper for Dunfermline vårsesongen 2022. Høstsesongen 2022 har han vært på utlån i Fleetwood. Her fikk han ingen ligakamper, men fikk hele 7 cupkamper fra start - senest i 3.runde-seieren 7.januar mot QPR. Jakub gir sunn konkurranse for Killip og skal spille med draktnummer 41 i Hartlepool.

Velkommen til Hartlepool Jakub Stolarczyk!

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Laget mot Carlisle
Manageren gjør to endringer i startelleveren på tross av 2-0 seier sist. Menayesse inn for Sterry er et bytte som nok gjøres for at man ikke vil risikere å overbelaste Sterry etter skade. Niang inn for Grey er et defensiv styrking av midtbanen. Grey var god i en offensiv rolle sist, men blir nå byttet ut med en duellsterk Niang som en følge at nå møter vi et opprykkjagende Carlisle på bortebane, mens vi sist spilte hjemme mot et lag i bunnstriden. Både Sterry og Grey er å finne på benken og klar til innhopp utover kampen.

Det er også to endringer på benken. Stolarczyk kom fra Leicester i går og er på plass på benken som keeperreserve. Murray kommer inn for Tumilty som forsvarsreserve.

Laget: Killip; Menayesse, Hartley, Pruti; Dodds, Featherstone, Dolan, Niang, Ferguson; Umerah, Hamilton. Reserver: Stolarczyk, Murray, Sterry, Sylla, Grey, Hastie, McDonald.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

paul_dalton_11 skrev: tir jan 24, 2023 8:04 pm Murray kommer inn for Tumilty som forsvarsreserve.
Tumilty forlater Pools
Nå i kveld kommer bekreftelse på at Reghan Tumilty har forlatt klubben etter en gjensidig avtale mellom spiller og klubb om å terminere kontrakten. Han fikk 18 ligakamper (17 fra start) og 7 cupkamper (alle fra start) på det halvåret han fikk på Victoria Park. En spiller som alltid ga 100% og som alltid kom bort og takket fansen etter kamp - også når han hadde fått mye kritikk slengt fra tribunen. Det bodde mye fotball i han, men han manglet fart for å spille i League2. Nå blir det nok retur til skotsk fotball, og vi får håpe at han finner en klubb der han lykkes bedre enn han gjorde i Hartlepool.

Takk for innsatsen, Reghan Tumilty!

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

1-3 tap og ikke i nærheten av poeng i kveld. Menayesse ut med det som så ut som en alvorlig skade fem minutter før slutt. Han ble fraktet ut på båre og gjemte ansiktet inne i drakta, så basert på spillerens reaksjon så det ut som dette er en skade som vil holde han ute en stund. Førstehjelpmannskapet la en støtte på beinet for å stabilisere skaden. Fin scoring av Umerah da han reduserte til 1-2 etter 28 minutter, og dermed er han oppe i tosifret antall ligamål - og 13 totalt. Killip virker å ha mangel på selvtillit og kan ha godt av en pause. Vi trenger også noen offensive forsterkninger og vi må nok se noen resultater på overgangsmarkedet den siste uka før januarvinduet stenger.

Laget: Killip; Menayesse, Hartley, Pruti (McDonald 76); Dodds (Sterry 76), Featherstone (Sylla 83), Dolan (Hastie 83), Niang (Grey 67), Ferguson; Umerah, Hamilton. Ikke benyttet: Stolarczyk, Murray.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

paul_dalton_11 skrev: tir jan 24, 2023 10:54 pm [Menayesse ut med det som så ut som en alvorlig skade fem minutter før slutt. Han ble fraktet ut på båre og gjemte ansiktet inne i drakta, så basert på spillerens reaksjon så det ut som dette er en skade som vil holde han ute en stund.
Menayesse ute resten av sesongen
Rollin Menayesse er ute minst seks måneder og mister dermed resten av sesongen. Han vil nå returnere til Walsall og gjøre rehabiliteringen der. Dermed blir han stående med 18 ligakamper (16 fra start) og to ligamål for Pools, i tillegg til 5 cupkamper i Hartlepooltrøya. Det skal være samme ankel som holdt han utenfor spill i høst. Uten Menayesse mister vi fysisk duellstyrke i midtforsvaret. Heldigvis har vi hentet i tre forsvarere i januar, så skaden setter ikke oss på bar bakke - men helt klart, vi hadde hatt en bedre bredde med en skadefri Rollin i vårsesongen.

Takk for innsatsen, Rollin Menayesse!

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Tayt Trusty signerer for Pools
Trusty kommer på lån fra Blackpool. 19-åringen beskrives som en offensiv midtbanespiller. Det er en posisjon som vi helt klart har manglet spillere i, men Trusty kommer til Victoria Park uten ligaerfaring. Han har vært på utlån i Hyde United og Radcliffe for å få erfaring med førstelagsspill. Han har vært på benken for Blackpool da Forest ble slått 4-1 i FA-cupens tredje runde, men han slapp ikke til på banen. Nå kommer han til Pools for å få ligaerfaring. I Hartlepools situasjon med nedrykksstrid føles dette som en gambling av en overgang, men vi får satse på at man har gjort sin research på en god måte og at Trusty kan bidra i nedrykkskampen.

Velkommen til Hartlepool, Tayt Trusty!

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Callum Cooke er ute til midten av februar. Midtbanespilleren har vært på undersøkelse for ny vurdering av ankelskaden. Resultatet av undersøkelsen konkluderte på samme måte som opprinnelig diagnose så spiller og klubb har fått beskjed at man bare skal fortsette den rehabiliteringen man allerede har startet på. Skaden vil holde Callum ute av spill til minst midten av februar.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Et oppkjøpsbud på klubben skal være avslått. Det har gått rykter om at det skal ha kommet et bud på klubben, men det har vært ubekreftede rykter frem til Jeff Stelling gikk ut på twitter i går og skrev at han ikke på noen måte var involvert i forsøket på å kjøpe opp klubben. Han skriver også at han ikke vet hvem som stod bak budet, men han har forstått at budet ikke skal ha vært i nærheten av å være et tilstrekkelig bud.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Laget mot Colchester
Gårsdagens signering Trusty går rett inn i startelleveren i hjemmekampen mot Colchester. Sterry er tilbake etter å ha blitt hvilt fra start sist. Dermed trekker Dodds tilbake på høyre midtstopperplass. Dermed er vår bakre femmer identisk med den som startet i 2-0 seieren mot Rochdale forrige helg. Grey er ute av troppen, sannsynligvis er det en ryggskade som holder han utenfor.

Mange fans uttrykker bekymring over at Killip får stå dagens kamp. Han har gjort mye merkelig i det siste og virker å være en keeper med lav selvtillit. Stolarczyk er innlånt fra Leicester, men er på benken for andre kamp på rad. Både Killip og Featherstone har vist manglende form i det siste, men det virker som noen spillere har klippekort på laget. Både Dolan og Featherstone er lite mobile og sittende midtbanespillere og mange stiller spørsmål om de kan spille samtidig. Det handler om å finne balansen i og mellom lagdeler og spissene vår lider av liten støtte fra midtbanen. Forhåpentligvis kan den nye mannen Trusty være med å skape bedre balanse på midtbanen.

Med tre dager igjen til januarvinduet stenger så virker det som Pools ikke lykkes på overgangmarkedet. Nå kan det selvfølgelig skje ting i vinduets siste fase, slik det gjerne kan gjøre for en del klubber. Hartlepoolfansen begynner å bli frustrerte med tanke på forsterkningene mange av våre konkurrenter har hentet inn. Så både manager, spillere og fans trenger nok en positiv opplevelse i ettermiddagens oppgjør mot 18.plass-plasserte Colchester.

Laget: Killip; Dodds, Hartley, Pruti; Sterry, Featherstone, Dolan, Trusty, Ferguson; Umerah, Hamilton. Reserver: Stolarczyk, Murray, Niang, Sylla, Hastie, McDonald, Ndjoli.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Hartlepool vs. Colchester 1-2 (Sterry)
Nok en svak kamp av Hartlepool. Vi kom tidlig under 0-1 og vi skapte lite før det var gått 80 minutter. Sterry utlikner til 1-1 etter 82 minutter. Fem minutter senere slipper vi inn en unødvendig scoring. På begge baklengsscoringene så er ikke Killip helt patent. Han koster oss igjen poeng, og Keith Curle fortsetter å la han være førstekeeper. Det er vanskelig å se hvordan årets Hartlepoollag skal unngå nedrykk.

Laget: Killip; Dodds, Hartley (Sylla 36), Pruti; Sterry, Featherstone, Dolan (McDonald 75), Trusty (Hastie 75), Ferguson; Umerah, Hamilton (Ndjoli 23). Ikke benyttet: Stolarczyk, Murray, Niang.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

Ny dommedagsstemning etter tapet for ColU sist, men annet var vel ikke ventet heller. Det er litt overraskende å se folk som Nick Loughlin gå i bresjen for lynsjemobben, der han ofte hamrer løs sin misnøye med både tropp og klubbens formannsskap. Han har vært så lenge i bransjen at en skulle tro at han visste bedre enn å male fanden på hver en vegg han kommer over. Ikke at han er alene, men han er blant dem det er enklest å merke seg. På tide å be ham stramme seg opp litt, tror jeg. Slikt tjener ikke til noe, og det er ikke som om klubben ikke har vært i hardt vær tidligere. "Tidenes verste Pools-tropp!" Joda, han har forutsetninger for å uttale seg i langt større grad enn hva jeg noensinne vil ha, men å konstant være så apokalyptisk virker ganske umodent. Det må sitte en ganske dyp misnøye med måten klubben drives på for at han, og flere, skal orke å levere til nuggen i hver uttalelse (jada, litt satt på spissen, men du vet hvor jeg vil, dalton).

Før midnatt kom det inn flere spillere på gratisoverganger fra både Stockport, Walsall og Crewe, og da gjenstår det å se om noen av disse er noe tess. I tillegg kom et par spillere inn på lån fra henholdsvis Milton Keynes Dons og Arsenal, så jeg. Du som leser de fleste bevegelsene registrert på seismografer rundt omkring vedrørende Pools-nytt, dalton: Hva fortelles om disse fem? Det kan være jeg har oversett noen også.

Doncaster borte til helgen. Hvordan har egentlig Luke Molyneux gjort det for dem siden overgangen sist sommer?

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Hele fem spillere kom inn gjennom dørene på januarvinduets dag.

Oliver Finney (25) kommer fra Crewe på en permanent overgang. Han er midtbanespiller og står oppført med 100 ligakamper (54 fra start) og 14 ligamål, alle for Crewe.

Taylor Foran (19) kommer fra Arsenal på lån ut sesongen. Han er midtstopper og har ingen ligakamper så langt i karrieren. Han skal være en duellsterk spiller som er hentet inn som en erstatter for Menayesse som er ute for resten av sesongen og har returnert til Walsall.

Connor Jennings (31) kommer fra Stockport på en permanent overgang. Han er angrepsspiller og står oppført med 338 ligakamper (274 fra start) og 73 ligamål. Han har spilt for
  • Scunthorpe, 16 ligakamper (2 fra start)
    Stockport (lån), 13 ligakamper - 4 ligamål.
    Macclesfield (lån), 16 ligakamper (14 fra start) - 14 ligamål
    Grimsby (lån), 12 ligakamper (9 fra start) - 1 ligamål
    Wrexham, 86 ligakamper (80 fra start) - 20 ligamål
    Tranmere, 140 ligakamper (125 fra start) - 27 ligamål
    Macclesfield (lån), 5 ligakamper - 1 ligamål
    Stockport, 41 ligakamper (18 fra start) - 5 ligamål
    Altrincham (lån), 9 ligakamper (8 fra start) - 1 ligamål
Dan Kemp (24) kommer fra MK Dons på lån ut sesongen. Han er midtbanespiller og står oppført med 67 ligakamper (48 fra start) og 6 ligamål. Han har spilt for
  • West Ham, 0 ligakamper
    Stevenage (lån), 6 ligakamper (5 fra start) - 1 ligamål
    Blackpool (lån), 8 ligakamper (3 fra start)
    Leyton Orient, 43 ligakamper (37 fra start) - 5 ligamål
    MK Dons, 10 ligakamper (3 fra start)
Brendan Kiernan (30) er midtbanespiller og kommer fra Walsall på permanent overgang. Han står oppført med 142 ligakamper og 17 ligamål, og har spilt en del år i Conference South og lengre ned i fotballpyramiden.
  • AFC Wimbledon, 17 ligakamper (4 fra start)
    Braintree (lån), 4 ligakamper (3 fra start)
    Bromley, 1 ligakamper
    Harrogate, 63 ligakamper (40 fra start) - 11 ligamål
    Walsall, 37 ligakamper (28 fra start) - 5 ligamål
    Grimsby (lån), 20 ligakamper (14 fra start) - 1 ligamål

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: ons feb 01, 2023 8:56 am Ny dommedagsstemning etter tapet for ColU sist, men annet var vel ikke ventet heller. Det er litt overraskende å se folk som Nick Loughlin gå i bresjen for lynsjemobben, der han ofte hamrer løs sin misnøye med både tropp og klubbens formannsskap. Han har vært så lenge i bransjen at en skulle tro at han visste bedre enn å male fanden på hver en vegg han kommer over. Ikke at han er alene, men han er blant dem det er enklest å merke seg. På tide å be ham stramme seg opp litt, tror jeg. Slikt tjener ikke til noe, og det er ikke som om klubben ikke har vært i hardt vær tidligere. "Tidenes verste Pools-tropp!" Joda, han har forutsetninger for å uttale seg i langt større grad enn hva jeg noensinne vil ha, men å konstant være så apokalyptisk virker ganske umodent. Det må sitte en ganske dyp misnøye med måten klubben drives på for at han, og flere, skal orke å levere til nuggen i hver uttalelse (jada, litt satt på spissen, men du vet hvor jeg vil, dalton).
Ja vet hvor du vil, men hva skal man si? Det er nok en kollektiv misnøye som sprer seg raskere i sosiale medier enn i gode, gamle dager da korrespondansen gikk via postvesenet. Det handler nok om urealistiske forventninger til Hartlepool som klubb. Fansen har blitt bortskjemt med League1-spill på 2000-tallet, og nå er vi på en mer historisk korrekt plassering i bunn-4 på fjerdenivået. Det har kommet mange hardt satsende klubber nedenfra siden opp- og nedrykk mellom EFL og femtenivået i 1987. Det er ikke lenger en automatikk at Hartlepool er en ligaklubb, noe fansen ikke klarer helt å ta inn over seg. Samtidig ser man hvor vanskelig det kan være å returnere som ligaklubb dersom man først rykker ned og mister ligastatusen. Selvfølgelig litt forenklet fremstilt, men jeg tror det er essensen i det du riktig beskriver som umodent. Og jeg må innrømme at jeg har synes det har vært flaut å lese en del av det som er skrevet det siste året.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: ons feb 01, 2023 8:56 am Før midnatt kom det inn flere spillere på gratisoverganger fra både Stockport, Walsall og Crewe, og da gjenstår det å se om noen av disse er noe tess. I tillegg kom et par spillere inn på lån fra henholdsvis Milton Keynes Dons og Arsenal, så jeg. Du som leser de fleste bevegelsene registrert på seismografer rundt omkring vedrørende Pools-nytt, dalton: Hva fortelles om disse fem? Det kan være jeg har oversett noen også.
Her må jeg innrømme at jeg ikke vet mye om disse spillerne. Tre midtbanespilllere og en angrepsspiller balanserer spillerstallen bedre. En unggutt fra Arsenal må ses på som direkte erstatter for Menayesse som er ute for sesongen og har returnert til Walsall. Vi har lekket baklengsmål som en sil og det er ingenting som tyder på at vi er veldig forsterket defensivt i går. Dersom problemene vår viser seg å være midtbanen så kan gårsdagen være et skritt i riktig retning. Uansett så vil flere nye ansikter kunne gi følelse av en ny start og nytt håp for spillerne.

Jeg skal poste en rapport om de nye spillerne når jeg har sett dem i aksjon i Doncaster til helgen.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: ons feb 01, 2023 8:56 am Doncaster borte til helgen. Hvordan har egentlig Luke Molyneux gjort det for dem siden overgangen sist sommer?
21 kamper (tre som innbytter), men ingen scoringer for fjorårets toppscorer i Hartlepool. Han mistet sesongpremieren pga skade, men har spilt fast etter det. Jeg tenker at han må ha vært brukbar spillemessig siden han virker å spille fast selv om han er målløs etter 21 kamper. Det lukter første scoring til helgen når gamle klubbkamerater kommer på besøk til Doncaster.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Litt av problemet i dette vinduet var at manager og chairman gikk ut og formidlet at man hadde et konkurransedyktig budsjett i januarvinduet. Halvveis ut i vinduet sa Singh at man hadde lagt inn bud på fire spisser, to fra league1 og to fra league2. De to spissene i league2 skulle begge være spillere med tosifret antall mål denne sesongen. Siden Curle ble ansatt i oktober ble det sagt at denne sesongen handlet om å komme seg til januar med kontakt med lagene foran på tabellen og gjøre en forskjell i januar. Når det skjedde såpass lite før vinduet siste dag bygde frustrasjonen seg opp blant fansen og når det i slutten av januar ble kjent at klubben hadde mottatt bud på toppscorer Umerah ble panikken stor for at vi skulle selge uten at det kom erstattere inn. Og det er nok bakgrunnen for dommedagsstemningen at det bygget seg opp et narrativ om at eier Singh ikke ville investere i januarvinduet og at man solgte sine beste spillere og rigget seg for spill i National League. Det ligger i sakens natur at med vår tabellplassering så vil det være vanskelig å tiltrekke seg gode spillere, selv om man matcher andre klubbers tilbud.

Nå har det ble også vært sånn at de negative supporterne roper høyest på sosiale medier. De mer sindige supportere som har litt mer is i magen og har vært ute en vinternatt før sitter mer stille i båten og vet at det ikke nytter å hive seg på disse dommedagsprofetiene. En del av dem har nok også sluttet å gå inn i disse diskusjonsforumene. Tilskuertallene på Victoria Park har holdt seg over 4000 tilskuere, så det er ikke alle som har gitt opp sesongen. På noen av de siste hjemmekampene har det vært litt giftig stemning og fansen har vendt seg mot spillere i motgang. Det er ikke bra for verken klubb, spillere eller resultater.

Heldigvis virker det som gårsdagens fem signeringer har snudd stemningen litt, men det er fortsatt noen nettroll som fortsatt sprer dommedagsprofetier ved å klage på at det er handlet kvantitet fremfor kvalitet. Nå er heldigvis januarvinduet stengt og usikkerhet med spilleroverganger er lagt bak oss. Det betyr at manager og spillere kan konsentrere seg om det sportslige og ta nok poeng til at vi klarer å legge minst to lag bak oss på tabellen når vi kommet til mai og sesongslutt.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

paul_dalton_11 skrev: ons feb 01, 2023 4:36 pm Det er nok en kollektiv misnøye som sprer seg raskere i sosiale medier enn i gode, gamle dager da korrespondansen gikk via postvesenet.
Ah, korrespondanse via postvesenet, du. Tider.
Ikke at noen vil anta at mikemodano-nicket er et vesen som klorer seg fast til fortiden, men det var en langt mer uskyldsren epoke før internett kom og brakte oss nyheter rett inn på soverommet. En satte langt større pris på selv hver minste notis tidligere, og spenningen ved å hente ut et håndskrevet brev i postkassa kan aldri repliseres gjennom elektronisk korrespondanse. I den grad man orker, så er man oppdatert på hver minste bevegelse. Det er ikke spesielt sexy.
paul_dalton_11 skrev: ons feb 01, 2023 4:36 pm Det handler nok om urealistiske forventninger til Hartlepool som klubb. Fansen har blitt bortskjemt med League1-spill på 2000-tallet, og nå er vi på en mer historisk korrekt plassering i bunn-4 på fjerdenivået. Det har kommet mange hardt satsende klubber nedenfra siden opp- og nedrykk mellom EFL og femtenivået i 1987. Det er ikke lenger en automatikk at Hartlepool er en ligaklubb, noe fansen ikke klarer helt å ta inn over seg.
Pools' plass i næringskjeden er langt mindre forutbestemt enn den var på det tidspunktet da både du og jeg begynte å ha et øye til klubben. Når det gjelder Football League som en eksklusiv, lukket klubb, så er jeg nok ikke like romantisk i synet som jeg for eksempel er på en del andre punkter hva gjelder historien. Jeg mener ned- og opprykk mellom fjerdenivået og det øverste (såkalte) nonliganivået for lengst og rettmessig er blitt en del av ingrediensene i engelsk fotball, og så får man bare akseptere at det gjør små klubber som Hartlepool United mer konkurranseutsatte. Samtidig burde det bygge en ekstra skjerp innad, der det bør gå en liten faen i forhold til det å gjøre de rette tingene og forsøke å ligge i forkant av utviklingen. Dette vil også gå i sykluser, og da mener jeg i forhold til hvilke klubber som greier å få på plass disse faktorene. Akkurat denne dynamikken er fascinerende, for her er tross alt ikke de økonomiske forskjellene så voldsomme at det ikke er mulig å utlikne konkurransefortrinn. Blant gigantene oppe i Premier League er det en ganske annen virkelighet. Det handler mye om å finne riktige personer til de forskjellige oppgavene i administrasjonen. I perioder har også Pools hatt dyktige folk ansatt hos seg. I perioder har driftspersonellet kanskje ikke helt vært med på notene.

Når det gjelder det å unngå å havne på én av de to siste plassene, så får man litt føling med hvordan det var på 80-tallet, der man helst skulle unngå å havne blant de fire svakeste, siden det var om disse Football League etter hver sesong foretok en avstemming på hvorvidt de skulle få lov til å bli værende eller om én av dem måtte erstattes med vinneren fra nivået under. Ofte føltes svaret gitt selv før opplesingen av stemmesedlene den gang; nå er usikkerheten reell. Det er langt ifra noen automatikk i at Hartlepool blir værende på fjerdenivået utover denne sesongen, men la oss nå håpe at disse fem nykommerne kan bidra til en ny giv også blant klubbens mer erfarne.

Jeg ser enkelte hevde at Nicky Featherstone begynner å merke at han ikke lenger er noen ungdom. "His legs are gone", som man ofte sier i England når en spiller ikke lenger greier å holde tritt med tempoet. Er du av samme oppfatning? Han har jo tjent klubben eksemplarisk i flere sesonger, etter at det vel ble sådd litt tvil om kvalitetene hans rett etter ankomst.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: tor feb 02, 2023 12:14 pm Jeg ser enkelte hevde at Nicky Featherstone begynner å merke at han ikke lenger er noen ungdom. "His legs are gone", som man ofte sier i England når en spiller ikke lenger greier å holde tritt med tempoet. Er du av samme oppfatning? Han har jo tjent klubben eksemplarisk i flere sesonger, etter at det vel ble sådd litt tvil om kvalitetene hans rett etter ankomst.
Faktisk litt usikker her, mikey. Eddie Kyle har ment Featherstone har vært blant de bedre de siste kampene. Men vi blir ofte løpt over i midtbaneleddet, men jeg er usikker på om det er enkeltspillere eller balansen på midtbanen som er problemet. En del fans mener at Dolan og Featherstone er like typer som begge er litt stasjonære og liker seg best i en dyp rolle. Og det hevdes at begge ikke kan spille samtidig. Featherstone har ikke vært like dominerende på midten som vi er vant til de siste sesongene. Spørsmålet er om det skyldes at han har passert best før dato eller om han har dårligere medspillere enn før? Eller kanskje han er en spillertype som ikke passer like godt i Keith Curle sine langballer?

Med tre forsterkninger i midtbaneleddet tror jeg at vi snart vil få svar på Featherstone sin ranking hos manageren. Det skal sies at midtbanen var minst fungerende da Featherstone i høst var ute med skade en periode. Men han nærmer seg 35 så det vil være naturlig å anta at han er på vei nedover. Featherstone har helt fra ankomsten vært en spiller som har delt fansen, men han har vært et soleklart førstevalg hos alle managere. Så jeg er spent på laguttaket lørdag. Vil lagoppstillingen fortsatt inneholde Featherstone eller er vi på vei inn i en ny tid med en ny midtbanegeneral?

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: tor feb 02, 2023 12:14 pm Pools' plass i næringskjeden er langt mindre forutbestemt enn den var på det tidspunktet da både du og jeg begynte å ha et øye til klubben. Når det gjelder Football League som en eksklusiv, lukket klubb, så er jeg nok ikke like romantisk i synet som jeg for eksempel er på en del andre punkter hva gjelder historien. Jeg mener ned- og opprykk mellom fjerdenivået og det øverste (såkalte) nonliganivået for lengst og rettmessig er blitt en del av ingrediensene i engelsk fotball, og så får man bare akseptere at det gjør små klubber som Hartlepool United mer konkurranseutsatte. Samtidig burde det bygge en ekstra skjerp innad, der det bør gå en liten faen i forhold til det å gjøre de rette tingene og forsøke å ligge i forkant av utviklingen. Dette vil også gå i sykluser, og da mener jeg i forhold til hvilke klubber som greier å få på plass disse faktorene. Akkurat denne dynamikken er fascinerende, for her er tross alt ikke de økonomiske forskjellene så voldsomme at det ikke er mulig å utlikne konkurransefortrinn.
Jeg tror du er inne i sakens kjerne her. Dette vil naturlig gå i sykluser, noe mange fans ikke klarer å ta innover seg.
Du er også inne på at de økonomiske forskjellene ikke er så store. Det har du rett i. Dermed handler det mye om å bruke de tilgjengelig midlene på en god måte. Det å være smart på overgangsmarkedet, ansette gode folk i og rundt førstelaget, samt å prioritere hva man bruker penger på. Hartlepool har brukt mye midler på å bygge opp igjen akademiet etter returen til EFL. Og man har valgt å ikke bruke penger på et reservelag. Skulle vi rykke ned denne sesongen vil investeringen i akademiet være bortkastet og faren for at junioravdelingen legges ned vil være stor. Etter overgangsvinduet stengte har vi nå en spillerstall på neste 30 spillere og ikke noe reservelag til å matche alle spillerne utenfor førsteelleveren. Man kan også argumentere for at sportslig så vil det være bedre å bruke pengene til akademiet til å lønne førstelagsspillere for å ha et mer slagkraftig lag. For drømmen om å finansiere junioravdelingen med å selge talenter til større klubber er vel ikke mer enn en drøm i det lange løp? Og det har vært mange ledere og mellomledere ansatt de siste årene i administrasjonen uten at det virker at klubben blir mer vel drevet av den grunn. Samtidig er det viktig å ha en forutsigbar klubbøkonomi som ikke bukker under når vi er inne i nedre nivå av syklusene.

Som du skriver, denne dynamikken er fascinerende. Og det er noe av det som gjør det spennende å følge med på breddefotballen på øya. Etter sju dårlige år følger gjerne sju gode år. Og det er vel det som skaper engasjement og frustrasjon hos Hartlepoolfansen, man frykter nedrykk og dårligere tider. Kanskje noen av oss i større grad klarer å sette pris på en spennende nedrykksstrid og dermed blir mindre frustrert i slike tider?

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Fotball - Britisk Øvrig»