Norsk matutvalg suger

Svar
Brukeravatar
ehall
Innlegg: 3522

Re: Norsk matutvalg suger

Legg inn av ehall »

PapaSmurf skrev: man jan 30, 2023 8:33 pm Fra ferske tomahawks og nysurret porchetta til Gilde vakuumpakket indrefilet og Folkets marinerte ytrefilet av svin.
Sommertiden er noe av det verste, og godt eksempel til de enkle sjeler som hele tiden spør hva vi savner eller mangler i Norge.

Skal jeg grille her så er det gjerne vakumpakket Gilde eller Folkets. Blir ikke enklere enn det. Nå har de ikke så veldig avanserte alternativer over grensen som du nevner, men de har titalls hyllemeter ferskvaredisk med kjøtt vi kan ta med hjem å grille. Ta med noe godt å drikke fra monopolet som har høye avgifter, men ikke så høye som i Norge, da kan man faktisk kose seg ved grillen.

Er mulig Tine har latt Synnøve være, men nå jakter de på Q-meieriene. De, med mange andre, gir seg ikke før de har monopol. Alt for den godes sak :roll:

startelver

Legg inn av startelver »

Queenie skrev: man jan 30, 2023 8:58 pm
startelver skrev: man jan 30, 2023 5:49 pm
Starstruck skrev: man jan 30, 2023 3:03 pm

Du får dessverre ikke lavere priser av å introdusere flere kjeder, snarere tvert i mot. Flere kjeder vil føre til dyrere priser. Uansett hvor mye man skulle ønske at det ikke var slik så er dagligvare en profesjonalisert marginbransje. Ingen kjeder driver med store overskudd i prosent. De ligger på 2-4% i resultat, som vil i praksis si at hver gang du bruker 100 kroner i en butikk så sitter "systemet" igjen med 2-4 kr. Det er nesten ingenting vs stort sett alle andre bransjer. Skal man kunne drive med overskudd (som tross alt er et lovpålagt krav) så er det altså så lite å gå på i virkeligheten.

Hva betyr det i praksis? For eksempel at en kaviartube som koster 23 kr vil gå med tap på 22,30kr, at en posesuppe som koster 15 kr vil gå med tap på 14,60 kr eller at en batteripakke til 50kr vil gå med tap ved 48,50kr (gitt at alle varer har samme inntjening i utg pkt, noe de selvsagt ikke har).
Ikke helt enig her, jeg kan ta et eksempel, den nevnte kaviartuben koster bare 11 kroner hos Coop Xtra. Den er produsert i Danmark, ikke i Norge. Jeg oppdaget den ganske nylig når de norske kaviartubene gikk opp i pris, og fant ut at billigkaviaren ikke hadde øket i pris på samme måte.

Jeg merker nesten ingen forskjell på smak heller. Denne kaviartuben selges også i Danmark, men under et annet navn. Dette er et eksempel på en type "billigvarer" som en ny kjede kunne markedsført og som ville blitt godtatt av norske forbrukere.

Så kan vi si det samme om en hel drøss med matvarer , som produseres utenfor Norge. Coop er smarte og bruker lave kostnadsledd på sine egne produkter.

Bilde
Sjekket ingrediensene og forskjeller der?
På meg gikk det mest på smak, jeg trenger kaviar på eggeskivene og ellers på brødskiver. Er jo halv pris i forhold til den norske så penger spart.

Regner med den har mindre rogn siden den er billigere.

Et øyeblikk skal jeg sjekke. ..................

Rogn fra torsk 42%, salt, sukker, fisk fanget i nordlige atlanterhavet, rapsolje, potetflak, tomatpure, diverse konserveringsmidler

Produsert av Amanda Seafood, Fredrikshavn, Danmark for Coop.

startelver

Legg inn av startelver »

Dagligvare-ekspert Odd Gisholt tror ikke matprisene vil øke med ti prosent: – Jeg tror snarere kundene kan glede seg til utrolig mange gode tilbud fremover.


https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/M ... ar-smellen

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Tenker dette er tråden som passer best, og dette er noe som har irritert meg lenge nå.

https://www.tv2.no/nyheter/forbruker/bo ... /15449867/

Hvorfor blir dette liggende? Vi skulle handle i den lokale Rema-butikken i helgen, og stod mellom å kjøpe squash og aubergine. Det valget ble enkelt, for squashen hadde mugnet seg fast til kurven den lå i.

Synes mye av frukt- og grøntutvalget har sett forferdelig ut, kanskje spesielt etter at man startet gjenåpningen av samfunnet igjen. Hvitløk som har spiret for lengst, løksokker med en eller to av tre løk som har begynt å mugne, paprika som er så myk at man lurer på om dette er paprika lengre.

Full forståelse for at man har mange arbeidsoppgaver i løpet av en hverdag i en butikk, og mye trøkk, men skulle ønske at man var flinkere på å gå over ting som dette. Mugne varer burde være enkelt å unngå.

GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

Chromeback skrev: tir jan 31, 2023 9:12 am Tenker dette er tråden som passer best, og dette er noe som har irritert meg lenge nå.

https://www.tv2.no/nyheter/forbruker/bo ... /15449867/

Hvorfor blir dette liggende? Vi skulle handle i den lokale Rema-butikken i helgen, og stod mellom å kjøpe squash og aubergine. Det valget ble enkelt, for squashen hadde mugnet seg fast til kurven den lå i.

Synes mye av frukt- og grøntutvalget har sett forferdelig ut, kanskje spesielt etter at man startet gjenåpningen av samfunnet igjen. Hvitløk som har spiret for lengst, løksokker med en eller to av tre løk som har begynt å mugne, paprika som er så myk at man lurer på om dette er paprika lengre.

Full forståelse for at man har mange arbeidsoppgaver i løpet av en hverdag i en butikk, og mye trøkk, men skulle ønske at man var flinkere på å gå over ting som dette. Mugne varer burde være enkelt å unngå.
Synes nå egentlig at kvaliteten på frukt og grønt ble betraktelig dårlig på tampen av korona og har eskalert etter inflasjonen. Jeg og datteren min skulle lage middag en gang i fjor. Siden hun er fortsatt nokså liten så er rotmos fortsatt noe som som regel går hjem. Kjøpt en kurv med denne blandingen av beter, pastinakker og sellerirot. Emballasjen kan lure en litt der med mindre man fillerister pakken for å avdekke mugg. Kom hjem og det begynte å bli sent. Skulle da begynne på middagen, men så å si alt i pakken var ubrukelig da muggen lå i bunnen av pakken på så å si alt. Ikke akkurat sånn at man bare kan snu på hælen umiddelbart midt i middagen.

Synes for øvrig Rema har tatt seg sammen betraktelig de siste årene. Rema-butikken på mitt hjemsted er veldig bra, oversiktlig og har bra utskiftning av varer. Men for 10-15 år siden var Rema helt drepen. Husker jeg skulle kjøpe appelsiner på en Rema-butikken en gang, men snudde da jeg så at appelsinene badet i en blanding av mugg og appelsinjus. Rett og slett helsefarlig.

Spesielt hvitløksbeskrivelsen din kjenner jeg meg igjen i. En må jo nesten skvise hvert jævla fedd. Og de hele hvitløkene fra Kina er ikke noe alternativ. Løk og paprika synes jeg har vært relativt bra, men synes at brokkoliene ofte er visne. Kålrot (plastikkvekster) det samme, men det er mer et "produksjonsproblem" her til lands hvor man ikke finner en dugelig kålrot mer dersom man handler i butikk. Den som er glad i kålrotstappe er jo dømt til å bli evig skuffet mot slik det var før.

GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

basillen skrev: lør jan 28, 2023 2:43 pm Vår alles favoritt finne Sanna Sarromaa er på banen igjen og skriver om hvor elendig matutvalget er her til lands:

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/JQ ... vjetstaten

Jeg er ikke alltid enig med Sanna, men denne gangen har hun selvsagt 100 % rett. Det norske matutvalget er rett og slett helt tragisk sammenlignet med omtrent hvilket som helst annet land i verden. Været og matutvalget er de to desidert kjipeste tingene med å bo i Norge. Omtrent det eneste vi klarer bedre her til lands enn andre land er å lage gode brødprodukter.

Bare synd at vi dermed har etablert en kultur hvor vi spiser brød til tre av dagens fire måltider, slik at man dermed blir lei den ene tingen vi faktisk klarer bra.
Sarromaa har bare delvis rett her. Ja, matutvalget er tidvis helt håpløst. Men det at det er så veldig mye bedre jevnt over hele linja stemmer ikke. Det hele avhenger mest av butikkhierarkier og hva som man kan finne på en butikk på hjørnet. I Storbritannia kan f.eks en butikk på hjørnet knapt ha annet enn litt brød, noe ost, pålegg, TV-middager, men mest av alt øl og snacks. Da jeg studerte i Estland var butikkutvalget stort sett bedrøvelig på de butikkene som ikke lå inne på storsentrene, spesielt hva gjaldt frukt og grønt. Og frukt og grønt er ofte en gjenganger på de mindre butikkene rundt omkring i Europa.

Ellers har Sarromaa rett i at utvalget er bedrøvelig. Samtidig er det litt rart å klage på kaffen, med mindre det er utvalget av typer. For arabicakaffen holder bra kvalitet sammenlignet med de fleste andre land. Ellers er det ganske så håpløst hva gjelder mangel av kjøtthandel og fiskehandel her til lands, spesielt etter at kjøpesenterhelvete tok helt av i alle småbyer og tettsteder.

startelver

Legg inn av startelver »

Chromeback skrev: tir jan 31, 2023 9:12 am Tenker dette er tråden som passer best, og dette er noe som har irritert meg lenge nå.

https://www.tv2.no/nyheter/forbruker/bo ... /15449867/

Hvorfor blir dette liggende? Vi skulle handle i den lokale Rema-butikken i helgen, og stod mellom å kjøpe squash og aubergine. Det valget ble enkelt, for squashen hadde mugnet seg fast til kurven den lå i.

Synes mye av frukt- og grøntutvalget har sett forferdelig ut, kanskje spesielt etter at man startet gjenåpningen av samfunnet igjen. Hvitløk som har spiret for lengst, løksokker med en eller to av tre løk som har begynt å mugne, paprika som er så myk at man lurer på om dette er paprika lengre.

Full forståelse for at man har mange arbeidsoppgaver i løpet av en hverdag i en butikk, og mye trøkk, men skulle ønske at man var flinkere på å gå over ting som dette. Mugne varer burde være enkelt å unngå.
Jeg er glad i hvitløk, men de siste jeg har kjøpt spirer i kjøleskapet så de er klare til å plantes ut virker det som :roll: Og grønne inni, tyder på at de er overmodne.

De fleste hvitløk som selges i Norge er fra Kina faktisk. Men anbefaler å finne de som er produsert i Italia eller Spania, langt bedre kvalitet. Problemet er at lavpriskjeder som Rema ikke prioriterer det.

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

Chromeback skrev: tir jan 31, 2023 9:12 am Tenker dette er tråden som passer best, og dette er noe som har irritert meg lenge nå.

https://www.tv2.no/nyheter/forbruker/bo ... /15449867/

Hvorfor blir dette liggende? Vi skulle handle i den lokale Rema-butikken i helgen, og stod mellom å kjøpe squash og aubergine. Det valget ble enkelt, for squashen hadde mugnet seg fast til kurven den lå i.

Synes mye av frukt- og grøntutvalget har sett forferdelig ut, kanskje spesielt etter at man startet gjenåpningen av samfunnet igjen. Hvitløk som har spiret for lengst, løksokker med en eller to av tre løk som har begynt å mugne, paprika som er så myk at man lurer på om dette er paprika lengre.

Full forståelse for at man har mange arbeidsoppgaver i løpet av en hverdag i en butikk, og mye trøkk, men skulle ønske at man var flinkere på å gå over ting som dette. Mugne varer burde være enkelt å unngå.
Jeg vet ikke om det er slik mer, men da jeg hadde sommerjobb som lempeassistent på nittitallet kjøpte Rema konsekvent andresortering frukt og grønt.

Men frukt og grønt er jo generelt ræva i Norge. Jeg hadde aldri likt tomat før jeg kom til Spania og fikk beskjed om å smake. Wow! Kunne spise den som et eple.

Guttorm123
Innlegg: 5307

Legg inn av Guttorm123 »

GiPazzini_85 skrev: tir jan 31, 2023 9:26 am

Synes nå egentlig at kvaliteten på frukt og grønt ble betraktelig dårlig på tampen av korona og har eskalert etter inflasjonen.
Kjøper en fryste grønnsaker, så er disse høgst sannsynlig ferskere enn de som selges som ferske.

GiPazzini_85
Innlegg: 12991

Legg inn av GiPazzini_85 »

startelver skrev: tir jan 31, 2023 11:34 am
Chromeback skrev: tir jan 31, 2023 9:12 am Tenker dette er tråden som passer best, og dette er noe som har irritert meg lenge nå.

https://www.tv2.no/nyheter/forbruker/bo ... /15449867/

Hvorfor blir dette liggende? Vi skulle handle i den lokale Rema-butikken i helgen, og stod mellom å kjøpe squash og aubergine. Det valget ble enkelt, for squashen hadde mugnet seg fast til kurven den lå i.

Synes mye av frukt- og grøntutvalget har sett forferdelig ut, kanskje spesielt etter at man startet gjenåpningen av samfunnet igjen. Hvitløk som har spiret for lengst, løksokker med en eller to av tre løk som har begynt å mugne, paprika som er så myk at man lurer på om dette er paprika lengre.

Full forståelse for at man har mange arbeidsoppgaver i løpet av en hverdag i en butikk, og mye trøkk, men skulle ønske at man var flinkere på å gå over ting som dette. Mugne varer burde være enkelt å unngå.
Jeg er glad i hvitløk, men de siste jeg har kjøpt spirer i kjøleskapet så de er klare til å plantes ut virker det som :roll: Og grønne inni, tyder på at de er overmodne.

De fleste hvitløk som selges i Norge er fra Kina faktisk. Men anbefaler å finne de som er produsert i Italia eller Spania, langt bedre kvalitet. Problemet er at lavpriskjeder som Rema ikke prioriterer det.
Jo, som regel en stor kurv med spansk hvitløk og en med kinesisk på Rema.

Bustyvel

Legg inn av Bustyvel »

Noe av det mest provoserende i norske dagligvarebutikker er at det er så mange varer det er umulig å kjøpe i løsvekt. Vårløk, gulrøtter, hvitløk mv. Hvorfor skal det på død og liv pakkes inn i plast/papp og selges samlet? Hos oss blir det i hvert fall dette vanvittig mye svinn av.

T-Bag

Legg inn av T-Bag »

JauKaninen skrev: lør jan 28, 2023 6:39 pm Bor i en liten norsk by, vi har 3 Rema, 2 Coop Mega, 3 bunnpris og 3 Kiwi hvis jeg kommer på alle. I tillegg er Coop Extra 15 minutter unna, samme er Kiwi en annen retning.

Hva er vitsen med å ha så mange butikker med stort sett de samme varene?
Telte over i dag.
Bor i Bergen og kjører ca 18 km til jobb, på veien passerer jeg da 16 dagligvarebutikker som ligger under 100 m fra veien.
Dersom jeg øker til 2-300 m så kan man legge på minst 13 til.
Dvs mer enn 29 dagligvarebutikker uten at jeg må ta noe omveier på min "lange" 18km reise.

Det er helt latterlig, 1 av disse har ferskvaredisk (Meny) og 2 har en liten varmedisk (Spar) ellers er det bare drittbutikker.

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Bustyvel skrev: tir jan 31, 2023 12:39 pm Noe av det mest provoserende i norske dagligvarebutikker er at det er så mange varer det er umulig å kjøpe i løsvekt. Vårløk, gulrøtter, hvitløk mv. Hvorfor skal det på død og liv pakkes inn i plast/papp og selges samlet? Hos oss blir det i hvert fall dette vanvittig mye svinn av.
Amen.

startelver

Legg inn av startelver »

Bustyvel skrev: tir jan 31, 2023 12:39 pm Noe av det mest provoserende i norske dagligvarebutikker er at det er så mange varer det er umulig å kjøpe i løsvekt. Vårløk, gulrøtter, hvitløk mv. Hvorfor skal det på død og liv pakkes inn i plast/papp og selges samlet? Hos oss blir det i hvert fall dette vanvittig mye svinn av.
Og det er også en måte å skjule kiloprisen på , la oss for all del ikke selge løk til kilopris = mere penger i kassa.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Når kommer Zalo med tacoduft?

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

startelver skrev: tir jan 31, 2023 8:33 pm
Bustyvel skrev: tir jan 31, 2023 12:39 pm Noe av det mest provoserende i norske dagligvarebutikker er at det er så mange varer det er umulig å kjøpe i løsvekt. Vårløk, gulrøtter, hvitløk mv. Hvorfor skal det på død og liv pakkes inn i plast/papp og selges samlet? Hos oss blir det i hvert fall dette vanvittig mye svinn av.
Og det er også en måte å skjule kiloprisen på , la oss for all del ikke selge løk til kilopris = mere penger i kassa.
Vel, løk får du kjøpt i løsvekt de aller fleste steder, også Kiwi og Rema. Har alltid lurt på hvorfor folk kjøper disse dyre strømpene med 2-3 løk, når man kan plukke selv til mye lavere pris.

SirJames

Legg inn av SirJames »

KingKongHalvor skrev: søn feb 05, 2023 2:57 pm
startelver skrev: tir jan 31, 2023 8:33 pm
Bustyvel skrev: tir jan 31, 2023 12:39 pm Noe av det mest provoserende i norske dagligvarebutikker er at det er så mange varer det er umulig å kjøpe i løsvekt. Vårløk, gulrøtter, hvitløk mv. Hvorfor skal det på død og liv pakkes inn i plast/papp og selges samlet? Hos oss blir det i hvert fall dette vanvittig mye svinn av.
Og det er også en måte å skjule kiloprisen på , la oss for all del ikke selge løk til kilopris = mere penger i kassa.
Vel, løk får du kjøpt i løsvekt de aller fleste steder, også Kiwi og Rema. Har alltid lurt på hvorfor folk kjøper disse dyre strømpene med 2-3 løk, når man kan plukke selv til mye lavere pris.
Pleier å kjøpe et nett med 1 kg rødløk, koster ca 19,90 både på Rema og Coop

Someone

Legg inn av Someone »

Når det kommer til løk har jeg i flere år stort sett brukt First Price. Stort sett går det i rødløk, men synes det at løkene er mindre gjør at de gjerne har en mer passende størrelse

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Samme her, bruker mye løk, så en kilo er ikke noe problem for meg. Størrelse og kvalitet på First Price er i mine øyne best.

fargerik

Legg inn av fargerik »

KingKongHalvor skrev: søn feb 05, 2023 2:57 pm
startelver skrev: tir jan 31, 2023 8:33 pm
Bustyvel skrev: tir jan 31, 2023 12:39 pm Noe av det mest provoserende i norske dagligvarebutikker er at det er så mange varer det er umulig å kjøpe i løsvekt. Vårløk, gulrøtter, hvitløk mv. Hvorfor skal det på død og liv pakkes inn i plast/papp og selges samlet? Hos oss blir det i hvert fall dette vanvittig mye svinn av.
Og det er også en måte å skjule kiloprisen på , la oss for all del ikke selge løk til kilopris = mere penger i kassa.
Vel, løk får du kjøpt i løsvekt de aller fleste steder, også Kiwi og Rema. Har alltid lurt på hvorfor folk kjøper disse dyre strømpene med 2-3 løk, når man kan plukke selv til mye lavere pris.
Jeg kjøper alltid løk i løsvekt. Like god løk, men ikke vinneren av skjønnhetskonkurransen.
Men prisvinner...jepp!

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»