Engelsk nonliga

Svar
TrondLFC
Innlegg: 2690

Re: Engelsk nonliga

Legg inn av TrondLFC »

Denne er råstygg :

TommyCowan2

Legg inn av TommyCowan2 »

Noen som vet om det har skjedd noe ila 90 som har fått dette til å eskalere, eller om det var blind vold?

Brukeravatar
Mr.Meep
Innlegg: 7887
Sted: Toronto,Ontario,Canada

Legg inn av Mr.Meep »

TommyCowan2 skrev: ons sep 07, 2022 10:18 am Noen som vet om det har skjedd noe ila 90 som har fått dette til å eskalere, eller om det var blind vold?
Ryktes om tidligere lagkamerat

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

Manageravskjedigelser i Nat. League North:

Hos Spennymoor klaffet det aldri helt med duoen Anthony Johnson/Bernard Morley, og ekvipasjen fra nordvest i landet har nå måttet se seg om etter ny arbeidsgiver. Det er mye prat og fagre ord fra de to, men uttellingen på banen sto aldri helt i stil med lovnadene. Da var det like greit å la engasjementet opphøre og heller satse på en velkjent traver som Jason Ainsley på midlertidig basis. Han har hatt (og har kanskje fortsatt) en administrativ rolle i klubben, men er jo ikke direkte ukjent med å lede førstelaget etter sine utallige sesonger på sidelinja fra rundt 2005 og framover.

Vel så overraskende for oss utenforstående er det at Brackley har valgt å sende suksessmanageren Kevin Wilkin på dør. Brackley er en klubb som har slått solid fra seg i mange sesonger nå, og hver av de siste seks-sju sesongene på dette nivået har de vært blant klubbene som har sluppet inn færrest mål. Han skaffet dem sågar en triumf i ei nasjonal cupturnering i 2018 (FA Trophy), der man slo Bromley fra nivået over i Wembley-finalen. Det er vanskelig å se noen komme inn og overgå den jobben Wilkin har gjort, men så spiller antakelig flere faktorer enn kun rent sportslige inn her.

morrisey

Legg inn av morrisey »

Non league skaper ikke mange legender, men en som absolutt ble det var Ronnie Radford.
DET målet mot Newcastle i -72 blir nok aldri glemt. Vi snakker nok Herefords største helt.
Ronnie døde i dag, 79 år gammel.

TommyCowan2

Legg inn av TommyCowan2 »

Marske Utd forventes å ligge mye høyere enn der de ligger. Ny manager inn for å sette skuta på rett kjøl er tidligere fotballspiller og proffbokser Curtis Woodhouse. Han var sist i Gainsborough Trinity "uten å dra opp noen trær".

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

TommyCowan2 skrev: tor nov 03, 2022 9:51 am Marske Utd forventes å ligge mye høyere enn der de ligger. Ny manager inn for å sette skuta på rett kjøl er tidligere fotballspiller og proffbokser Curtis Woodhouse.
Rent umiddelbart synes jeg ikke det låter som noen god match. Marske er en familieklubb tvers igjennom, og å få inn en, tja, ikke akkurat engel til å lede laget trenger ikke nødvendigvis gi noen nivåheving over tid. Nå er jeg klar over at de har vokst en del siden jeg så dem i Northern League, men ei bølle som Woodhouse som arvtaker for en behagelig fyr som Carl Jarrett?

Sjekk for øvrig tabellen i divisjonen deres (Northern Premier League Premier Division) - Marske ligger på 16.plass med 20 poeng. Det er kun sju poeng opp til trioen på toppen. FC United som leder på målforskjell har tapt fem av 16 kamper. Spesielt.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

Her er synet som får paul_dalton til å miste nattesøvnen om dagen (høhø): National League North. Tenk å se Darlington endelig trone øverst på sjette nivå. Helt siden de ble reetablert som Darlo 1883 for ti år siden eller så har dette vært en milepæl for klubben og de mange tilhengerne. Vi kjenner jo alle til fotballens gravitasjonslover, som bestemmer at klubber som oftest søker seg tilbake til et naturlig utgangspunkt. For Darlington FC vil dét alltid bety fjerde nivå. De har to opprykk foran seg, med andre ord, men etter flere års uvisse, der klubben blant annet har spilt utabys i Bishop Auckland og opptrådt nede på femte nonliganivå i den lokale Northern League, så virker det endelig som om man er på rett kjøl. Selv for en med et bankende Hartlepool-hjerte er dette godt å se.

Alun Armstrong heter den ikke helt ukjente manageren, en nordøstgutt med blant annet Premier League-spill for Ipswich på en innholdsrik CV.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

En liten oppdatering på ståa på andre og tredje nonliganivå. National League North-tabellen er gjengitt over, og i den sydlige gruppa ser lista slik ut i skrivende stund: NLS. En Dennis Kutrieb er manager for Ebbsfleet Utd, og de har hatt en rimelig ok sesonginnledning, med 13 seire og null tap fra sine første 16. De spiller på smekre Stonebridge Road i Northfleet, og det er et stadion som definitivt fortjener oppmerksomhet på nasjonalt nivå.

La oss raskt ta med oss det geografiske oversiktskartet for klubbene på andre og tredje nonliganivå (her er sågar steps 4 og 5 fargemerket, uten at jeg går videre inn på dem i akkurat dette innlegget). Man merker seg at Step 3 altså har fire divisjoner nå for tiden, mot tidligere tre. Southern League har fått en ekstra divisjon på tredje nonliganivå (siden noen sesonger tilbake riktignok).

Den av de fire Step 3-avdelingene som tar for seg London og hovedstadens sydlige og østlige omegn er Isthmian League Premier Division (på folkemunne nok fortsatt best kjent som "Ryman League", siden Ryman sponset denne ligaen i 20 år fra 1997. Nå for tiden er det Pitching In som står som ligasponsor, men det greieste er uansett å referere til disse geografisk inndelte ligasystemene etter deres dåpsnavn, all den tid sponsornavnene fint kan skifte fra ett år til det neste). Her er det for tiden Hornchurch som topper tabellen. Hornchurch vil man huske som en hardtsatsende klubb fra halvannet tiår eller så tilbake, uten at det avstedkom noe mer enn spill på regionalt Conference-nivå den gang (eller nådde de faktisk helt opp til den øverste nonligadivisjonen?).

Southern Football League Premier Division South er det kortfattede (..) navnet på den divisjonen på Step 3 som tar for seg den sydvestlige geografien i England. Også her finner vi en tidligere akk så hardtsatsende klubb, nemlig Truro City, i førersetet. De får imidlertid skarp konkurranse fra Weston-super-Mare, en klubb som i mange år var medlem av Conference South, og som åpenbart har ambisjoner om å ta seg tilbake dit. Truro hører hjemme helt nede i Cornwall, og har åpenbare utfordringer i forhold til geografien, som gjør satsing mer kostbart enn for de fleste andre klubber på dette nivået.

Beveger vi oss videre nordover til Midlands-sjiktet, så finner vi Southern Football League Premier Division Central. Her er tetsjiktet kanskje ikke like spektakulært, men like fullt er det gjenkjennbare klubber vi ser helt i toppen i form av de gamle traverne på nasjonalt nonliganivå Tamworth og Nuneaton. Jeg har hatt gleden av å besøke alle klubbene som for tiden legger beslag på topp 5 på tabellen, og synes jo Leiston er en spesielt søt klubb der den ligger ute i Suffolk-landskapet. Men bevares - Nuneaton er også stilig.

Det nordligste av disse tre ligasystemene er Northern Premier League (Premier Division), og ikke bare 'Northern League', slik det står her. Her ser man Hyde United i tet, og det er også en klubb vi drar kjensel på fra tidligere spill på nasjonalt nonliganivå. I midtuken var de på tur over til nordøst, der de sørget for å skaffe seg en ordentlig fin skalp gjennom å vinne 1-0 hos Kevin Phillips' South Shields. Nok en smell for Shields, altså, som jo tapte et TV-sendt FA-cupoppgjør så sent som forrige helg, også det hjemme på det anlegget som opprinnelig gikk under navnet Filtrona Park. Gevinst i de tre kampene South Shields imidlertid har til gode på Hyde vil likevel føre dem helt opp på toppen av tabellen. Det virker imidlertid litt tynt framover hos den ambisiøse nordøstklubben.

Slik så det ut da Hyde, tilsynelatende fortjent, stakk av med alle poengene i South Shields tirsdag kveld.

Leeds_ModernTalking

Legg inn av Leeds_ModernTalking »


TommyCowan2

Legg inn av TommyCowan2 »

Scunthorpe er reddet!
Klubben, og fansen, har levd med kniven på strupen i en hel evighet nå. Jeg synes det så og si ukentlig har vært saker om at de om få strakser går konkurs, eller "winding up order" som de kaller det der borte.
Nå er nye eiere på plass og de feiret med å slå Halifax borte i går med 600 reisende, ekstatiske fans!

TrondLFC
Innlegg: 2690

Legg inn av TrondLFC »

Flott at Scunthorpe kom seg oppå, ville vært trist om 124 år med historie skulle gå opp i røyk.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

I den nordlige konferanseavdelingen har King's Lynn enn så lenge et lite grep om tetplassen. De kom jo ned fra nivået over etter forrige sesong, og øyner mulighetene for en rask retur til nonligaens elitedivisjon. De møter imidlertid skarp konkurranse fra AFC Fylde (først og fremst), Darlington og Brackley Town, der sistnevnte igjen har en sesong hvor de ganske klart har divisjonens sterkeste forsvar. Brackley har jo kvittet seg med sin mangeårige manager Kevin Wilkin, så det var ikke han alene som sørget for forsvarslåsen deres. Nå er det den tidligere Wycombe- og Cardiff-klippen Roger Johnson som har hånd om det sportslige, og som gammel forsvarsbauta har det kanskje føltes rett og rimelig å videreføre akkurat denne delen av Wilkins arv.

Darlington er det nok flere som ønsker å se tilbake på nasjonalt nivå. Det begynner å bli en del år siden nå at de ble tvangsflyttet ned til femte nonliganivå etter å ha blitt slått konkurs mens de forsøkte å unngå sportslig degradering fra Conference Premier (var det i 11/12, tro?), og siden da har de forsøkt å legge til rette for et comeback på elitenivå. Skal sesongen i år bli den hvor de endelig lykkes? De har til tross for en tredjeplass på lista virket noe ustabile, og de har da også spilt flere kamper enn de andre rundt seg på tabellen. I helgen greide de imidlertid igjen å sette Spennymoor til side i nordøstderbyet. Disse to har jo holdt det gående med hverandre siden de duellerte under Darlos første sesong nede i Northern League etter oppstarten som Darlington 1883. Nå er klubben uten 1883-suffikset. 3-2 endte det på Blackwell Meadows lørdag:

https://www.youtube.com/watch?v=7QC3eoJ ... otballClub

Jeg må innrømme at de sterke sympatiene jeg næret for nettopp Spennymoor fra denne perioden og en del sesonger framover nok føles svakere nå, noe som også i stor grad skyldes at det er svært få igjen av spillerne fra ti år tilbake. Ikke helt ulogisk, selvsagt. Folk som James Curtis og Glenn Taylor holder det gående, og en lirare som Rob Ramshaw er også enda med, men utover dette er det heller tynt, og kontinuiteten i det som foregår rent mannskapsmessig er heller ikke like imponerende som den en gang var. Når en ikke lenger reiser over med ujevne mellomrom for å både holde seg oppdatert og fôres med nytt, så svinner interessen gradvis hen. Like fullt er det dem jeg aller helst ønsker å se lykkes på dette nivået, så tirsdagens 1-0-gevinst hjemme mot Hereford var godt nytt i så måte. Det sikrer en tabellposisjon om lag midt på treet, med like stor avstand ned til streken som opp til playoff. Spennymoor har ekspandert voldsomt som klubb de siste ti sesongene, og snitter nå mer enn 1300 tilskuere pr hjemmekamp. Det er en markant kontrast til de 300 +/- som pleide å dukke opp da klubben enda hørte hjemme i den lokale andedammen Northern League.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

Med fare for å namedroppe Spennymoor Town altfor hyppig: I går kveld ble det klart at klubben har sikret seg midlertidige tjenester fra to Doncaster Rovers-spillere. Den ene bærer navnet Bobby Faulkner, mens den andre fikk meg til å sperre øynene opp: Liam Ravenhill. Er det ett navn vi ofte forknipper Doncaster Rovers og deres gyldne årgang sånn om lag midt på 00-tallet, så er det midtbanestrategen Ricky Ravenhill. Så da må jo Liam være...ja, nettopp: sønn av sin far.

I altfor mange sesonger allerede har James Curtis vært krumtappen i Moors-forsvaret. I utgangspunktet låter ikke det altfor gæli, med tanke på hvilken rekkevidde fyren har, men fyren rundet tross alt 40 i fjor, så at tiden begynner å fare vanskelig med ham er knappest til å komme forbi. Det er også en kjennsgjerning at Spennymoor sjelden har sett altfor komfortable ut i de bakre rekker de siste sesongene, og selv om Curtis ofte høster berøm enda på dette overtidstidspunktet i karrieren, så er det ikke til å komme forbi at man tenker at sluttstreken nærmer seg drastisk. En mer temposterk forsvarer hadde neppe skadet, til tross for all Curtis' plasseringsevne og duellstyrke. Kan Faulkner vise seg å være en slik? Hva vet vel jeg. 18 år gammel kunne han imidlertid vært Curtis' sønn, og å tro at han skal gjøre seg gjeldende på dette nivået allerede som tenåring er kanskje vel optimistisk.

I dag går turen til Chester. I det omvendte møtet vant dagens vertskap hele 3-0 oppe i County Durham, men til tross for nederlaget i Darlington forrige helg, så har heldigvis pilen pekt i riktig retning for Spennymoor de siste ukene. Tirsdag kveld fikk Hereford unngjelde med 1-0 på Brewery Field, og nederlaget mot kvekerne er det eneste på sju seriekamper (fem gevinster). Ergo har de sort- og hvitstripede fått en slags heng på playoffeltet. Kanskje skal en ikke bli overmodig, men et ok resultat i dag ville fort brakt ytterligere optimisme med seg. Chester spiller bare uavgjort for tiden; faktisk har samtlige av deres siste seks i ligaen endt med poengdeling. Ikke utenkelig her heller?

TomBrady12

Legg inn av TomBrady12 »

Det blir en rysare mellom Wrexham og Notts Co på mandag. Begge lagene står med 100 poeng før kampen (Wrexham har en kamp til gode, men 3 mål dårligere målforskjell).

En seier til Wrexham vil høyst sannsynlig medføre at de rykker opp, mens det vil være fordel Notts County hvis de skulle vinne.

Det er 25 poeng ned til Woking på 3. plass.

morrisey

Legg inn av morrisey »

3 kamper gjenstår, 8 poengs ledelse på Warrington Town...
Jeg tar sjansen på å gratulere South Shields med en ny hverdag på nivå 6. Målet er fortsatt Football League, og jeg tror Kevin Phillips er mannen til å ta dem dit.
Up the Mariners!

GatlingGun

Legg inn av GatlingGun »

TomBrady12 skrev: fre apr 07, 2023 11:39 pm Det blir en rysare mellom Wrexham og Notts Co på mandag. Begge lagene står med 100 poeng før kampen (Wrexham har en kamp til gode, men 3 mål dårligere målforskjell).

En seier til Wrexham vil høyst sannsynlig medføre at de rykker opp, mens det vil være fordel Notts County hvis de skulle vinne.

Det er 25 poeng ned til Woking på 3. plass.
Det blir en heftig kamp. Gleder meg til denne.

morrisey

Legg inn av morrisey »

Wrexham snytt for en ganske åpenbar straffe.

morrisey

Legg inn av morrisey »

0-1 nydelig frispark fra Bostock

Centrist

Legg inn av Centrist »

Bostock med nydelig frispark og 1-0 Notts! Hva nå Wrexham?

morrisey

Legg inn av morrisey »

morrisey skrev: lør apr 08, 2023 10:52 pm 3 kamper gjenstår, 8 poengs ledelse på Warrington Town...
Jeg tar sjansen på å gratulere South Shields med en ny hverdag på nivå 6. Målet er fortsatt Football League, og jeg tror Kevin Phillips er mannen til å ta dem dit.
Up the Mariners!
I Whitby har Tom Broadbent headet South Shields i ledelsen. Holder det seg er de oppe.

Centrist

Legg inn av Centrist »

Hvem andre enn Paul Mullin?

morrisey

Legg inn av morrisey »

Mullins utligner. Kan muligens vært et frispark til NC der...

morrisey

Legg inn av morrisey »

Nummeret før tverrliggeren brakk... Kjempetreff. Wrexham, men fikk ikke med meg hvem som skjøt.
Og Ben Foster.... Kan ikke påstå han styrker dette Wrexhamlaget. Mye rart han finner på.

morrisey

Legg inn av morrisey »

Mendy. 2-1 Wrexham

Centrist

Legg inn av Centrist »

morrisey skrev: man apr 10, 2023 5:27 pm Nummeret før tverrliggeren brakk... Kjempetreff. Wrexham, men fikk ikke med meg hvem som skjøt.
Og Ben Foster.... Kan ikke påstå han styrker dette Wrexhamlaget. Mye rart han finner på.
Skyter jo omtrent liggende også. Wrexham på vei opp!

morrisey

Legg inn av morrisey »

Cameron, og like langt.

Centrist

Legg inn av Centrist »

For en latterlig underholdende match (og opprykskamp og liga) dette er. Hadde ikke hatt hjerte til dette som Wrexham og Notts County-fan.

Retnuh

Legg inn av Retnuh »

3-2!

morrisey

Legg inn av morrisey »

Centrist skrev: man apr 10, 2023 5:40 pm For en latterlig underholdende match (og opprykskamp og liga) dette er. Hadde ikke hatt hjerte til dette som Wrexham og Notts County-fan.
Grusomt i forsvar av NC her. Og Elliot Lee gir dem straff som fortjent

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Fotball - Britisk Øvrig»