Hartlepool United

Svar
paul_dalton_11

Re: Hartlepool United

Legg inn av paul_dalton_11 »

Laget mot Doncaster
Fire debutanter fra start. Stolarczyk kommer inn for Killip på keeperplassen etter at sistnevnte har vært svak og uten selvtillit den seneste tiden. Finney, Kemp og Jennings går rett inn på laget. Meget overraskende på meg at toppscorer Umerah er en av spillerne som må vike, mulig det er mild sykdom som holder han utenfor startelleveren. Dolan må ta steget ned på benken er Dolan, mens Hamilton er ute med skade. Nykommerne Foran og Kiernan starter på benken og får mulighet til å komme inn i løpet av kampen dersom det trengs.

Rundt 1000 Poolies er ventet til dagens bortekamp. Med stengt overgangsvindu og 18 kamper igjen å spille kan det argumenteres for (som lokalavisa gjør) at sesongen til Hartlepool starter i dag. Det blir spennende å se de nye spillerne i aksjon. Faktisk er hele åtte av elleve spillere signert av Keith Curle. Kontinuitetbærerne er Featherstone, Ferguson og Sterry. Dermed virker det som Featherstone fortsatt verdsettes av manageren og at Curle mener at kapteinen fortsatt har bein som holder.

Laget: Stolarczyk; Sterry, Dodds, Hartley, Pruti, Ferguson; Featherstone, Finney, Trusty; Kemp, Jennings. Reserver: Killip, Foran, Dolan, Sylla, Kiernan, Grey, Umerah.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

paul_dalton_11 skrev: lør feb 04, 2023 3:28 pm Meget overraskende på meg at toppscorer Umerah er en av spillerne som må vike, mulig det er mild sykdom som holder han utenfor startelleveren.
Klubbens offisielle Facebookside melder at Umerah er på benken etter at sykdom har gjort at han ikke har trent denne uken. En sen fitness-test gjør at han er klar til et innhopp i løpet av kampen.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Doncaster vs. Hartlepool 0-1 (Dodds)
Tre meget viktige poeng ble sikret da Dodds scoret etter 88 minutter. En fin scoring etter fin pasning fra Umerah, men den var langt i fra ferdigscoret da Dodds løp 20 meter opp mot hjørnet av 16-meteren og skjøt et fint skudd helt inne ved den lengste stolpen. Hartlepool virket bedre defensivt i dag og den nye keeperen hadde ikke så mye å gjøre, men han gjorde sin jobb godt de gangene han måtte i aksjon. På midtbanen var Trusty og Finney lite synlige, men Featherstone var god sentralt. Kemp og Jennings viser ok takter innimellom og vil nok bli bedre når de får flere 90-minuttere i beina.

1032 Poolies er imponerende på bortebane. Første omgang var tam fra begge lag, men vi virket defensivt mer trygge enn tidligere i sesongen. Andre omgang er det mer tempo over. Vi forsvarer oss bra når vi blir nødt til det, og vi skaper også noen brukbare sjanser til å ta ledelsen. Eddie Kyle kåret Peter Hartley til MoM i konkurranse med Featherstone, selv om Eddie nesten hadde lyst å endre til Dodds pga. spillerens bidrag de siste 15 minutter. Keith Curle leverer i første forsøk etter at han har fått satt sitt preg på laget. Det er nok mange i Hartlepool som er fornøyd i kveld. Up the Pools!

Laget: Stolarczyk; Sterry (Kiernan 81), Dodds, Hartley, Pruti, Ferguson; Featherstone, Finney (Dolan 76), Trusty (Umerah 62); Kemp, Jennings. Ikke benyttet: Killip, Dolan, Sylla, Grey.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Vi står nå med 4-1-4 og 13-13 i målforskjell på de siste ni kampene etter at vi tapte 0-5 mot Stockport. Dette gir 13 poeng på ni kamper, et poengsnitt på 1,44 poeng. Fortsetter vi med et slik poengsnitt vil vi være veldig nær 50 poeng ved sesongslutt.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

paul_dalton_11 skrev: lør feb 04, 2023 3:41 pm Umerah er på benken etter at sykdom har gjort at han ikke har trent denne uken. En sen fitness-test gjør at han er klar til et innhopp i løpet av kampen.
Umerah kom inn siste halvtimen og var med og bidro til tre viktige poeng. Viruset holdt han borte fra trening et par dager, men heldigvis var han raskt tilbake. Vår toppscorer er heldigvis ikke den eneste som har kommet seg til hektene igjen. For ei uke siden var Keith Curle og Raj Singh ubrukelige idioter. I kveld virker det ut som de vet hva de holder på med og at også de kan friskmeldes. Det svinger fort i fotball.

Nå vant flere av våre konkurrenter i bunnstriden i dag. Men som Rob Law sier, det handler om hva vi selv gjør og ikke i så stor grad hva andre gjør. Det hjelper ikke om konkurrentene taper om vi ikke gjør jobben selv. Vi har fått en luke på fem poeng ned til Rochdale på sisteplass. Nå gjelder det å plukke poeng jevnlig slik at vi kan ta igjen noen av lagene foran oss på tabellen.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

For en fantastisk seier, dalton! Plutselig oppsto det ei lita luke ned til Rochdale på sisteplass, men Gillingham på plassen bak har to kamper til gode, og med to poengs avstand, så er ikke det akkurat det beste utgangspunktet for Pools. I forhold til klubbene på plassene foran, så har Pools spilt både to og tre kamper flere, så en kan trygt si at seieren i dag var nødvendig. Situasjonen er stadig prekær, men enhver trepoenger vil selvsagt hjelpe på. Gevinster borte er alltid en bonus i sådan en situasjon, for i utgangspunktet er det tre poeng hjemme og ett poeng ute som er rettesnora for veien ut av uføret. I så måte er det greit å ha et par ekstra poeng å gå på, selv om bunnsjiktet som sådan ikke har noe ønske om å følge den malen.

Jeg husker følelsen av eufori etter en annen 1-0-gevinst borte mot Doncaster: Tidlig i 05/06-sesongen var jeg på tur til fantastiske Belle Vue, og Jon Daly ble matchvinner. Dette var vel irens første mål i Pools-trøya etter overgangen fra irsk fotball på sommeren, og det var en enorm atmosfære blant de tilreisende, selv om de på langt nær talte like mange som de drøyt 1000 som hadde møtt opp i Doncaster i dag.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: lør feb 04, 2023 8:41 pm Jeg husker følelsen av eufori etter en annen 1-0-gevinst borte mot Doncaster: Tidlig i 05/06-sesongen var jeg på tur til fantastiske Belle Vue, og Jon Daly ble matchvinner. Dette var vel irens første mål i Pools-trøya etter overgangen fra irsk fotball på sommeren, og det var en enorm atmosfære blant de tilreisende, selv om de på langt nær talte like mange som de drøyt 1000 som hadde møtt opp i Doncaster i dag.
Det var faktisk forrige gang vi vant i Doncaster det, mike! En sterk seier på Belle Vue med et lag av legender som noen måneder før hadde spilt playoff-finale på Millenium. Jeg kan garantere at verken du eller de øvrige tilreisende hadde den minste anelse om at den sesongen skulle ende i nedrykk. Grøss og gru...

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

paul_dalton_11 skrev: man feb 06, 2023 7:53 pm Det var faktisk forrige gang vi vant i Doncaster det, mike!
Ja, så men. Til Pools' forsvar skal det sies at det kun var det fjerde møtet i Doncaster siden den gang (de tre foregående hadde alle endt med Donny-vinst), siden Rovers helst har ligget høyere i pyramiden enn Hartlepool. Og tenk at det skulle ende med nedrykk året etter den tapte finalen i Cardiff som altså kunne ha gitt klubben dens første sesong på nivå 2 overhode. Snakk om å ikke greie å forvalte et nydelig utgangspunkt (hei, Martin Scott - jeg snakker om deg!). Selv var jeg såpass tent ved starten av 05/06 at jeg så Pools' tre første seriekamper: Det akk så skuffende 0-2 hjemme for Bradford på åpningsdagen, 1-1 på Dean Court påfølgende midtuke, før turen til Belle Vue i Doncaster kom andre spillørdag. Jon Daly, som jo var kommet til fra irsk liga i løpet av sommeren, kriget inn kampens eneste mål mot klubben som vi vil huske nådde kvartfinalen i ligacupen senere den sesongen (der de hadde Arsenal i kne; utlikning til 2-2 helt på tampen av andre ekstraomgang, og påfølgende tap i straffekonken - i fjerde runde hadde Donny knust Aston Villa 3-0 i en temmelig vill match). Nydelig lag, der Sunderland-vidunderbarnet (og -rebellen) Sean Thornton endelig var i ferd med å få utløp for potensialet sitt.

La nå for all del ikke resultatet i Doncaster i helgen være et varsel om nedrykk på tampen av denne sesongen også.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: man feb 06, 2023 8:57 pm Jon Daly, som jo var kommet til fra irsk liga i løpet av sommeren, kriget inn kampens eneste mål mot klubben som vi vil huske nådde kvartfinalen i ligacupen senere den sesongen ...
Nå er det ikke helt riktig at Daly kom fra irsk liga i løpet av sommeren, så her er nok hukommelsen din ikke helt å stole på. Men det begynner å bli lenge siden, så du får være tilgitt for den.

Jon Daly signerte for Pools allerede i februar og han scoret i playoff-finalen i Cardiff. Han scoret også i 2-2 kampen i Bournemouth som sikret playoff-plass i siste ligarunde. Han kom faktisk fra divisjonskollega Stockport og i løpet 2004/05-sesongen så fant han nettmaskene for Grimsby (lån), Stockport og Hartlepool. Men han er irsk og har både u20- og u21-kamper for Irland.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

Minnet svikter igjen, ja. Ikke det første tegnet på Alzheimer herfra. Å ha så sterkt fokus på at Daly ble hentet i løpet av sommeren gjorde at jeg greide å glemme scoringen hans på Millennium Stadium. Helligbrøde. At han dessuten kom fra en divisjonskollega er helt mørkt. På tide å søke hjelp, tror jeg.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Foran Sutton kampen
Endelig lørdag og kampdag i League2. Etter den oppmuntrende seieren sist gjelder det nå å følge opp med nok en god prestasjon. Alt for ofte det siste halvannet året har en god prestasjon blitt fulgt opp av en kamp der spillerne "ikke møter opp" prestasjonsmessig. Så vi trenger å vise at januarvinduet har løftet oss til et nivå der prestasjonene er bedre og mer stabile. Det var absolutt positiv tegn sist. Nå gjelder det å vise at det ikke var et blaff.

Manager Curle kan glede seg over at Umerah er friskmeldt etter noen dager sykdom som gjorde at han måtte starte fra benken sist. Sannsynligvis vil han utgjøre spissduo sammen med nykommer Jennings. Hamilton skal være tilbake i trening og er forhåpentligvis frisk nok til å være klar til innhopp i løpet av kampen.

Med mange spillere inn på januarvinduet siste dag, samt seier sist, blir det spennende å se publikumsoppmøte i ettermiddag. Tilskuersnittet på Victoria Park er 4516 tilskuere. Nå er det spennende å se om ny optimisme kan gjøre at tallene gradvis øker utover våren. Fire og et halvt tusen er historiske gode tall i Hartlepool i nedrykksstrid. På 90-tallet ville vi typisk sett tilskuer tall under 2000 en kald februardag.

Nå blir det West Ham vs. Chelsea som forrett, Hartlepoolkamp som hovedrett og Bournemouth-kamp til dessert.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Laget mot Sutton
Keith Curle gjør to endringer på laget som vant 1-0 i Doncaster. Toppscorer Umerah er tilbake fra start etter at sykdom gjorde at han kom inn fra benken sist. Dermed trekkes Kemp ned på midtbanen og Trusty må ta steget ned på benken. Den andre endringen finner vi sentralt i midtforsvaret der Dolan kommer inn for Hartley. Murray tar plass på benken i Hartleys fravær. Jeg er usikker på om det er skade eller sykdom som holder Hartley utenfor troppen i dag. Dolan er en god erstatter i midtforsvaret og vi får satse på at han kroner 30-årsdagen sin med tre poeng.

Laget: Stolarczyk; Sterry, Dodds, Dolan, Pruti, Ferguson; Featherstone, Finney, Kemp; Umerah, Jennings. Reserver: Killip, Foran, Murray, Sylla, Trusty, Kiernan, Grey.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Hartlepool vs. Sutton 2-2 (Kemp, Dodds)
Poengdeling hjemme mot Sutton etter at man lå under 0-2 etter en halv time. Så snudde kampen da bortelagets Eastmond ble utvist etter 37 minutter. To minutter før pause satte Kemp inn et nydelig frispark og tre minutter på overtid i førsteomgangen utliknet Dodds med et nydelig langskudd. 4385 tilskuere så at Pools dominerte ballinnehavet etter pause, men det ble ingen flere scoringer på Victoria Park i ettermiddag. Dessverre så sviktet iFollow i dag slik at jeg ikke fikk sett kampen. Men betryggende å se at vi har moral til å komme tilbake etter at det så veldig mørkt ut etter en halv time.

Laget: Stolarczyk; Sterry (Foran 60), Dodds, Dolan, Pruti, Ferguson; Featherstone (Trusty 77), Finney (Grey 69), Kemp; Umerah, Jennings (Kiernan 77). Ikke benyttet: Killip, Murray, Sylla.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Laget mot Crewe
Keith Curle gjør to endringer i startoppstillingen foran kveldens kamp i Crewe. I midtforsvaret kommer Foran inn for Dolan. Dermed stiller vi med tre midtstoppere som står med 15 ligakamper tilsammen så langt i karrieren. Men tross mangel på rutine har alle tre imponert så langt etter ankomst Hartlepool. Siste endringen finner vi på spissplass der Hamilton returnerer etter skade og erstatter Jennings. Både Dolan og Jennings finnes på benken. Hartley er fortsatt ikke klar for spill etter at han måtte ut med skade i 1-0 seieren mot Doncaster. En spiller landet oppå foten hans, noe som forhåpentligvis ikke holder han utenfor alt for lenge.

Laget: Stolarczyk; Sterry, Dodds, Dolan, Pruti, Ferguson; Featherstone, Finney, Kemp; Umerah, Jennings. Reserver: Killip, Niang, Dolan, Sylla, Kiernan, Grey, Jennings.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

Det er ikke ofte NRK Dagsrevyen gjester Hartlepool, men Gry Blekastad Almås var på plass på Headland i dag i forbindelse med fokus på britisk vindkraft.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

0-2 tap i Crewe og et direkte rødt kort på Sterry etter 12 minutter gjør at vi må klare oss uten vår eminente høyre vingback i flere kamper. Heldigvis skal Hartley være tilbake i trening og Jennings skal også være ok etter å ha slitt med en liten skade som gjorde at han startet på benken sist.

Josh Umerah vant kåringen for PFA fans månedens spiller i League2 for januar måned. En passende feiring ville vært å kronet dette med å bli matchvinner borte mot Wimbledon.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Laget mot Wimbledon
Keith Curle gjør tre endringer i startoppstillingen foran dagens kamp på Plough Lane i Wimbledon, en endring i hvert ledd. I midtforsvaret er Hartley tilbake etter skade, noe som fører til at Dodds flyttes ut på høyre vingback for suspenderte Sterry. På midtbanen kommer Sylla inn for Finney. Siste endringen finner vi på spissplass der Jennings er tilbake fra start og erstatter Hamilton.

Nykommer Leon Clarke starter kampen på benken. 38-åringen har vært klubbløs siden han forlot Bristol Rovers i sommer. Signeringen oser litt desperasjon, men vi får gi fotballnomaden en sjanse før vi avskriver spissen. Han har bra rutine og har trent med klubben i over ei uke før han signerte. Vi får håpe han kan bidra mer enn Theo Robinson gjorde i høst.

Laget: Stolarczyk; Dodds, Foran, Hartley, Pruti, Ferguson; Featherstone, Sylla, Kemp; Umerah, Jennings. Reserver: Killip, Niang, Dolan, Finney, Kiernan, Trusty, Jennings.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Wimbledon vs Hartlepool 2-2 (Kemp 2)
Et meget viktig bortepoeng ble sikret nesten seks minutter på overtid da banens minstemann steg til værs og headet inn et Ferguson-innlegg. Samme mann hadde gitt Pools nytt håp da han satte inn en frisparkperle etter 71 minutter. Dermed står MK Dons-spilleren med tre scoringer på tre kamper etter at han ankom Hartlepool på deadlineday. Pools startet første kvarteret veldig bra, men så overtok hjemmelaget banespillet etter 20 minutter. De tok ledelsen etter en halv times spill, et resultat som holdt seg til pause. Pools kom sterkt ut etter pause, men mot spillets gang doblet Wimbledon ledelsen etter 53 minutter. Da så det mørkt ut med tanke på poeng, men Kemp ville det annerledes og dermed får Keith Curle sine gutter med seg et poeng på bussturen hjem fra hovedstaden. Og når Crewe i tillegg satte to sene scoringer og sikret 2-2 i Harrogate så snudde lykken veldig i sluttminuttene for våre gutter.

Laget: Stolarczyk; Dodds, Foran, Hartley, Pruti (Clarke 46), Ferguson; Featherstone (Niang 90+7), Sylla (Finney 74), Kemp; Umerah, Jennings (Kiernan 86). Ikke benyttet: Killip, Dolan, Trusty.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

Det er mye hissig gemytt å se etter gårskveldens 1-0-hjemmetap for Newport. «Must win» var omkvedet før kampen i går, og visstnok ble de frammøtte servert en heller slapp forestilling fra et tannlaust vertskap. Så vidt jeg registrerte manglet flere spillere på grunn av skader og suspensjoner? Denne troppen er så mager og inneholder tilsynelatende såpass begrenset med kvalitet at her blir Pools skadelidende så fort en nøkkelspiller er ute. Curle får det sedvanlige glatte lag, og virker å stå foran en omgang med tjære og fjær om vi skal feste lit til de mest rebelske blant Pools-tilhengerne på nettet. Selv Jeff Stelling har gått ut og anmodet klubben om å skille lag med den gamle landslagsspilleren. Men hvem bør i så fall inn? Craig Harrison? Viv Busby? Tore Strømøy? I fall det blir tredjemann på den lista får vi håpe han kan lete fram en bemidlet onkel i Amerika for å spytte inn litt cash. Dette stinker dessverre retur til femte nivå, dalton.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

Hah, grei timing på den posten. Hadde jeg ventet i en times tid, så hadde jeg kunnet opplyse om at Keith Curle har fått sparken. Over til deg, dalton.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

mikemodano skrev: ons feb 22, 2023 10:26 pm Hah, grei timing på den posten. Hadde jeg ventet i en times tid, så hadde jeg kunnet opplyse om at Keith Curle har fått sparken. Over til deg, dalton.
Takk modano, dalton kan melde om at John Askey er ny manager i Hartlepool. Dermed har man handlet raskt etter at Curle ble sparket på hue og ræva ut av managersetet i går.

0-1 tapet mot Newport tirsdag må være den dårligste fotballkampen jeg har sett. Prestasjonen var fryktelig og førte til at blant annet Jeff Stelling krevde på Twitter managerens avgang etter prestasjonen. Fotballen med langballer har ikke vært populær slik det har vært utført. Formasjon og taktikk har også blitt heftig kritisert. Umerah har blitt veldig isolert på topp. Spillere har spilt i posisjoner som ikke er naturlig. Og manageren gjorde hele tiden endringer for å tilpasse seg motstanderne. Alt dette er bagateller dersom man vinner, men når resultatene uteblir og fansen frykter nedrykk blir det store og alvorlige innvendinger til mannen med det sportslige ansvaret.

Det er alltid trist når en manager må gå da dette er et tegn på at klubben sliter sportslig. En skifte er ikke noe garanti for suksess, men det blir spennende å se hva John Askey kan utrette som Hartlepoolsjef. Jeg ser det er mange York-fans som har vært inne og kommentert på at vi har fått en kvalitetsmanager. Han skal være kjent for attraktiv fotball og har vært manager for Shrewsbury, Port Vale, Macclesfield og York. Han får med seg Mark Goodlad som assistent. Antony Sweeney vil fortsette som trener i førstelagsteamet.

Brukeravatar
mikemodano
Innlegg: 886
Sted: Oslo

Legg inn av mikemodano »

paul_dalton_11 skrev: tor feb 23, 2023 5:09 pm Takk modano, dalton kan melde om at John Askey er ny manager i Hartlepool. Dermed har man handlet raskt etter at Curle ble sparket på hue og ræva ut av managersetet i går.
Man vet at når paul_dalton tar i bruk ord av lettere grov karakter, så har den omtalte neppe gjort altfor mye riktig. Jeg tar selvsagt også høyde for at dette er tilegnet sprogbrug etter flere års utlendighet i Nord-Norge, men så lenge Keith Curle endelig er strøket av managerlista på Victoria Park ser vi mellom fingra med bainnskapen denne gang. Tenk det: Nok en forhenværende Hartlepool United-manager skal motta lønnskompensasjon fra klubbens mildt sagt inkompetente formann Raj Singh. Dermed blir den gamle Macc lad John Askey Pools' tredje boss siden Graeme Lees regjeringstid. Det virker som en liten evighet siden man sto i fare for å ta seg til nasjonal cupfinale, men vi skal ikke mer enn tolv måneder tilbake i tid. 9.mars vant Rotherham semifinalestraffekonken på the Vic etter 2-2 ved full tid og ekstraomganger. Deretter slo Millers Pools' nemesis Sutton Utd i finalen på Wembley foran mer enn 30 000 måneden etter.

Det er nærmest sjokkerende sett utenfra hvor raskt klubben sørget for å annonsere John Askey som påtroppende manager. Her må da formann og styre for én gangs skyld ha ligget i forkant? Det må nesten ha vært kontakt mellom partene allerede før Curle ble tuppet ut på den dessverre ikke altfor trafikerte Clarence Road? Nå er det ikke enkelt å finne den røde tråden i Singhs manageransettelser, men likevel er det lov å være litt lett optimist nå som Askey er på tur inn? Han skaffet York City retur til nasjonalt spill, og selv om løpebanen hans der endte med sparken for noen måneder tilbake, så ser man likevel ikke mange Minstermen-fans syte over jobben John Askey gjorde i løpet av den tiden han fikk i klubben. Nå er naturligvis utgangspunktet i Hartlepool temmelig bedritent, men kanskje kan han benytte sine kontakter til å hanke inn en og annen forsterkning på gratisovergang (det er vel stadig tillatt, til tross for at vinterovergangsvinduet for lengst er lukket?) ? Jøsses, dalton, jeg ble nesten litt yr i mellomgølvet av denne nyheten, jeg. Spennende!

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Hartlepool vs. Walsall 3-3 (Kemp 2, Jennings)
Pools kommer tilbake og sikrer seg poeng etter to scoringer på overtid. Walsall ledet 1-0 til pause og doblet ledelsen fire minutter etter hvilen. Kemp reduserte på straffe etter 56 minutter, men da bortelaget økte til 3-1 etter 72 minutter så det mørkt ut med tanke på å få noe ut av denne kampen. Særlig med tanke på hvor enkelt vi slipper inn mål denne sesongen, ofte uten godt nok press på ballfører. Vi skulle hatt straffe når Featherstone ble felt i skuddøyeblikket, men vi måtte vente til det 90. minutt da vi igjen fikk straffe. Kemp sikker også denne gangen når han sendte keeper feil vei og skjøt i motsatt side sammenliknet med den første straffen. Minuttet senere får vi frispark på venstre kant. Kemp slår inn et fint innlegg, Pruti header ballen tilbake inn mot mål der Jennings står umarket på femmeteren og header ballen i mål. Dermed får manageren en god start med et poeng som lukter never-say-die-mentalitet. Som Eddie Kyle sa ved kampslutt: "Jeg aner ikke om John Askey er en god manager eller ikke, men han er tydelig en manager med flaks". Vi får håpe at hellet fortsetter og det vil nok hjelpe med en uke på treningsfeltet med sine nye spillere. Det vil også hjelpe dersom vi får tilbake spillere som Sterry (suspendert), Dodds (skade) og Umerah (skade).

Laget: Stolarczyk; Foran, Hartley (Dolan 70), Pruti (Niang 58); Kiernan, Featherstone (Finney 80), Sylla, Kemp, Ferguson; Hamilton (Clarke 80), Jennings. Ikke benyttet: Killip, McDonald, Grey.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

På tide med en oppdatering.

Tranmere vs. Hartlepool 1-1 (Cooke)
Det ble også poeng i John Askeys andre kamp som Hartlepoolmanager og dermed står han med to uavgjort på to forsøk. Manageren fikk flere spillere tilbake fra karantene og skade. Sterry og Cooke gikk rett inn på laget fra start, og sistnevnte henviste kaptein Featherstone til benken. Men den kanskje største overraskelsen var at Murray var tilbake i førsteelleveren der han spilte godt sentralt i stoppertrioen. Cooke kronet comebacket med scoring, men Tranmere utliknet på straffe i andre omgang ved vår tidligere spiller Josh Hawkes. Både manager, spillere og fans var meget misfornøyd med straffen som de mente var utenfor 16-meteren - og en del stilte også spørsmål om det var forseelse i det hele tatt. Selv så synes jeg den så grei ut. Uansett, et sterkt bortepoeng mot Tranmere. Likevel, vi trenger noen seirer dersom vi skal sikre fornyet kontrakt.

Laget: Stolarczyk; Foran, Murray (Dolan 72), Pruti; Sterry, Cooke (Featherstone 63), Sylla, Kemp, Ferguson; Hamilton (Grey 45), Jennings. Ikke benyttet: Killip, Finney, McDonald, Clarke.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Dan Kemp er kåret til månedens spiller i League2 for februar. Etter fem scoringer på seks kamper fra offensiv midtbaneposisjon var nok til å vinne kåringa. Han er også nominert til månedens mål med en av sine to frisparkperler. Den utvalgte scoringen er frisparket mot Wimbledon.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Flere spillere tilbake i trening
John Askey kunne forrige helg glede seg over å ha Cooke tilbake i spill og midtbanespilleren ble satt rett inn i førsteelleverenn. Denne uken har flere spillere returnert til treningsfeltet. Det er gledelig å se at både Crawford og Umerah er tilbake på gress. Crawford har vært ute siden i oktober og hans retur til treningsfeltet er gode nyheter. Dermed er Lacey eneste langtidsskadde spiller. Dodds er fortsatt uten med skade, mens Hartley nå er i sine siste dager av protokollen etter hjernerystelsen.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Game on. Etter en kort baneinspeksjon i morgentimene er det gitt klarsignal på at dagens kamp på Victoria Park går som planlagt. Banemann Dave Brown og hans mannskap har beskyttet gressmatta mot nattefrosten og med sola framme så er lørdagen reddet med tanke på lørdagsunderholdningen.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

paul_dalton_11 skrev: fre mar 10, 2023 7:55 pm Cooke gikk rett inn på laget fra start, og sistnevnte henviste kaptein Featherstone til benken.
Det er verdt å nevne at det var vår solide venstre vingback Ferguson som overtok kapteinsbindet i Featherstones fravær.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

Hartlepool vs. Northampton 1-1 (Umerah)
Forrige helg ble det uavgjort for tredje gang på tre forsøk under John Askey. Denne gang mot et Northampton-lag som jager direkte opprykk, noe som vitner om fremgang når vi spiller jevnt med et topplag. Slik har det ikke sett ut tidligere i sesongen. Første omgang var muligens årsbeste fra Hartlepool, men nok en gang klarer vi ikke å beholde ledelsen kampen ut. Northampton utliknet ti minutter før slutt, noe som forsåvidt var et rettferdig resultat over 90 minutter. Umerah var tilbake med etter skade og kvitterte med en fin scoring. Ellers mange gode prestasjoner fra Hartlepoolspillere med Stolarczyk, Murray og Sylla som kanskje de tre aller beste.

Laget: Stolarczyk; Foran, Murray (Dodds 74), Pruti; Sterry, Cooke (Featherstone 63), Sylla, Kemp, Ferguson; Umerah, Jennings. Ikke benyttet: Killip, Dolan, Finney, Kiernan, McDonald.

paul_dalton_11

Legg inn av paul_dalton_11 »

To spillere sendt ut på lån
Mikael Ndjoli (24) er sendt ut på lån til Radcliffe FC. Spissen virker å være langt unna førstelagsspill og er en spiller som vil nyte godt av førstelagsfotball. Radcliffe ligger på andreplass ti poeng bak South Shields på step 3.

Leon Clarke (38) er sendt ut på lån til Rushall Olympic FC. Dermed ble det bare to innhopp i Hartlepooldrakt på vetaranspissen som veteranspissen som signerte så sent som i februar. Rushall ligger på femteplass i Southern League premier (step 3) og ser ut til å ha god kontroll på den siste playoff-plassen.

Det at begge spillere går ned tre divisjoner for å få førstelagsspill viser nok at de er langt unna nivået i League2. Pools har en spillerstall på ca. 30 spillere uten å ha et reservelag. Så litt trimming av spillerstallen virker fornuftig.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Fotball - Britisk Øvrig»