Hva spiser og drikker du i kveld?

Svar
KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Re: Hva spiser og drikker du i kveld?

Legg inn av KingKongHalvor »

Someone skrev: søn mar 05, 2023 7:34 am
KingKongHalvor skrev: lør mar 04, 2023 1:07 pm
Mye god vin fra Libanon, må ikke være Ch Musar heller.
Nei, men en av de vi hadde til var derfra, dog ikke toppmodellen deres da Polet har flere varianter derfra

Hadde denne, som er litt mer billigvarianten deres
https://www.vinmonopolet.no/Land/Libano ... /p/5892201

En av mine faste favoritter👌🏼

Brukeravatar
izzet2015
Innlegg: 1308

Legg inn av izzet2015 »

Karbonade med ertestuing. Sjokoladepudding med krem til dessert.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Var lurt på ta med en side med skrei fra Rema i går - for det blir middag i dag - tenker å gjøre en slags enkel variant av fish & chips, dvs stort sett bare panert fisk og en enkel utgave av stekte poteter, servert med remulade. Ganske godt blir det, vil jeg tro.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

KingKongHalvor skrev: lør mar 04, 2023 1:15 pm Sjøkrepsrisotto, Bogle Chardonnay i glasset.

Storfe indrefilet, fløtegratinerte poteter, Moulins de Citran til å skylle ned.
Et par ting her; biffen er en av de beste jeg har laget selv, det var billigtypen Prima fra Rema. Tom til halv pris.

Og sjøkrepsen var fantastisk. De hadde rå sjøkreps, smørstekte halene forsiktig, fantastisk smak og konsistens. Så får man bare prøve å glemme at det kostet 180kr for to sjøkreps. Heldigvis blir det mye god kraft av skall og hode.

I dag blir det enkelt, chili con carne. Og i dag blir den sterk, ingen å ta hensyn til.😅😋

Bjoro33

Legg inn av Bjoro33 »

Enkelt i kveld. Pasta med kjøttdeig og tomatsaus. Og sausen fra egne tomater

Ambient

Legg inn av Ambient »

I dag blei det ferske kamskjell, sjøkreps med de største klørne jeg har sett.
Aioli med fersk chilli
Sitronsaus med chilli, hvitløk
Focaccia.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

DoktorS skrev: søn mar 05, 2023 5:06 pm Var lurt på ta med en side med skrei fra Rema i går - for det blir middag i dag - tenker å gjøre en slags enkel variant av fish & chips, dvs stort sett bare panert fisk og en enkel utgave av stekte poteter, servert med remulade. Ganske godt blir det, vil jeg tro.
Holder på med min årlige matauk, og hele fileter av skrei fra Rema er veldig anvendelig. Loin blir de flotte stykkene man steker eller baker. Midtdelen til fish & chips, og halvdelen kuttes i småbiter til grateng og suppe. Koster 149kr/kg på Rema i år, Kiwi tar 199, det er jo verdt å merke seg.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Ambient skrev: søn mar 05, 2023 6:21 pm I dag blei det ferske kamskjell, sjøkreps med de største klørne jeg har sett.
Aioli med fersk chilli
Sitronsaus med chilli, hvitløk
Focaccia.

Mmm, hvor i landet bor du? Som har tilgang til sånt😅

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Gryterett med karri, kokosmelk, kylling og grønnsaker. Servert med ris, raita og pepsi max med mangosmak.

Brukeravatar
Big George
Innlegg: 7869

Legg inn av Big George »

Pølser med lompe også i dag.

Ambient

Legg inn av Ambient »

KingKongHalvor skrev: søn mar 05, 2023 6:25 pm
Ambient skrev: søn mar 05, 2023 6:21 pm I dag blei det ferske kamskjell, sjøkreps med de største klørne jeg har sett.
Aioli med fersk chilli
Sitronsaus med chilli, hvitløk
Focaccia.

Mmm, hvor i landet bor du? Som har tilgang til sånt😅
Oslo har butikken Georg A Nilsen rett ved siden av

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Ambient skrev: søn mar 05, 2023 8:25 pm
KingKongHalvor skrev: søn mar 05, 2023 6:25 pm
Ambient skrev: søn mar 05, 2023 6:21 pm I dag blei det ferske kamskjell, sjøkreps med de største klørne jeg har sett.
Aioli med fersk chilli
Sitronsaus med chilli, hvitløk
Focaccia.

Mmm, hvor i landet bor du? Som har tilgang til sånt😅
Oslo har butikken Georg A Nilsen rett ved siden av
Med penger får man alt.👍🏼😃

arknath

Legg inn av arknath »

Vann fra springen og brødskiver med servelat. Dyr mat med andre ord...

Someone

Legg inn av Someone »

Blomkålsuppe. Basen ble laget i går, så gjenstår bare koke noen bukketter, og steke litt spekeskinke til å ha i

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

I dag tenker jeg det blir klassikeren nakkekoteletter med poteter, surkål og gulrot. Lager varianten der kotelettene får stekt seg kjempemøre i ovn. De taper litt saftighet på dette, men smaken blir utmerket og det bli veldig mye deilig sjy. For øvrig har jeg lært meg litt tyttebærsyltetøy setter en spiss på koteletter også, selv om det ikke er en dyd av nødvendighet, som til kjøttkaker. Jeg husker en påske da noen hadde glemt å kjøpe tyttebærsyltetøy til kjøttkakemiddagen, og dette var jo i en tid da alle butikker var stengt i påsken - det ble en traumatisk opplevelse...

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Skreiskiver trukket i vann, gulrot og potet til. Og persillesmør.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Kyllingfilet med ris, grønnsaker og bretagne kyllingsaus.

lsklars

Legg inn av lsklars »

Moussaka.

Someone

Legg inn av Someone »

Wok, av typen Finud Classic, med kylling og nudler. Og en eller annen saus

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Kotelettene i går var ikke gode - verken på smak eller konsistens. Prima fra Rema. Tenkte det var like greit som NK, som jeg pleier å kjøpe... Men de var ikke spesielt møre etter mange timer - det verste var smak, jeg synes ikke det var god svinesmak og konsistensen også litt rar... Blir vel å spise resten onsdag, men får se...

I dag blir det salt uer. Ble kokt mye gulrot i går, så lager en stuing. To striper bacon til. De to andre stripene gikk med til lunsj, som spises i skrivende stund - Jegerbrød med Salat, tomat, bacon og ost.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Skal teste disse i dag, spent på smaken:
► Show Spoiler
Tilbehør blir trolig pasta med noe chilisaus

fargerik

Legg inn av fargerik »

Stekt kjøttpølse, poteter, gulrøtter og sjysaus fra Toro. (Gryter og sauser fra Toro halv pris i Rema med Æ i går)

startelver

Legg inn av startelver »

I dag blir det pasta i hvitløks tomatsaus og stekte karbonader .

Someone

Legg inn av Someone »

Skrei loin med spinat og granateple

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

Har ca. 150g biff igjen fra helga, og jeg skal lage mat til bare meg. Lurer på å lage beef stir fry. Får gruble litt.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Rema EMV Pizza Nduja

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Reprise på koteletter fra mandag. Lar se godgjøre seg lenge i ovnen, i håp om mer mørhet. Mens jeg sitter her og venter på en varelevering fra Plantasjen.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Tortellini med kjøttboller, ostesaus og litt grønt i form av sjampinjong, cherrytomater, hvitløk, løk og spinat.

KingKongHalvor
Innlegg: 2589

Legg inn av KingKongHalvor »

Stekt skreiloin med linsesalat, bakte småpoteter og rødvinssaus. Argentinske villreker med en frisk salat til forrett.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

KingKongHalvor skrev: ons mar 08, 2023 10:31 pm Stekt skreiloin med linsesalat, bakte småpoteter og rødvinssaus. Argentinske villreker med en frisk salat til forrett.
Forrett på en onsdag - jøye meg, det er forskjell på folk.... Regner dog med at Champagnen var av det enkle slaget, i aften, min gode mann? :-D

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»