Hvor stor frihet og tillitt bør folkevalgte få?

Svar
Folk_flesk

Re: Hvor stor frihet og tillitt bør folkevalgte få?

Legg inn av Folk_flesk »

Solvgutt1 skrev: fre jan 28, 2022 2:00 pm
Hva kan man gjøre for å få på plass et system som ikke gir politikere adgang til å berike seg på skattebetalernes regning med regelrett løgn eller kreative tolkninger. Det ene er straffbart, det andre ikke nødvendigvis. Begge deler er imidlertid forkastelig og fullstendig uakseptabelt. Hvor lite frihet og tillitt må de gis før vi kan føle oss trygge på at de ikke lurer til seg goder?
Å få på plass en noenlunde kompetent Stortingsadministrasjon er iallefall et tiltak. Når lederen av Stortingets administrasjon likevel ser ut til å bli sittende etter alle disse skandalene, så virker ikke viljen å være sterk nok til dette dessverre. Man kan mistenke at politikerne synes det er viktigere med en føyelig administrasjon enn en kompetent en. Man burde også gjennomgå alle disse særordningene som gjør at politikerne får langt bedre betingelser enn vanlige lønnstakere. Dette med pensjon har jo vært oppe og her har det vel skjedd en justering? Det er mye annet rart, slik som "etterlønn" til folk som overhodet ikke har problem med å finne seg en ny jobb. Motivet er ikke å straffe politikerne - selv om mange av dem hadde fortjent en runde eller to med spanskrøret - men å demontere en ukultur av fristelser og frynsegoder en gang for alle.

Tror det er et skrikende behov for færre svakt begrunnede privilegier og mer vanlige arbeidstakerrettigheter. Og så må noen ta en runde med kraftig luktesalt inne i den administrasjonen, som ideelt sett burde hatt en leder med et minimum av troverdighet.

chelsea8

Legg inn av chelsea8 »

Ikke folkevalgt, men misbruk av fellesskapets midler av en offentlig tjenestemann. Jeg kan ikke forstå at dette ikke er korrupsjon og stjeling av offentlige midler. Hva gjør en havnesjef på Svalbard i Miami et par ganger på et år?

https://www.svalbardposten.no/cruisetur ... ser/501820

Reiseregningene til Kjetil Bråten utgjorde en sum på nesten 400 000 kroner i 2022. Den største summen kom etter en cruisemesse i Miami.

Bilde

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Politikk - Norsk»