Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Smeller sammen en pastarett med stekte ostepølser og rødløk
Prøvde meg på gyros i pita. Ikke helt som jeg husket det fra Hellasferien, men godt likevel.
Klarte å spise opp 300 gram indrefilet av disse vindmølleplagede dyrene..... fint med enkelt tilbehør.
Dessert må man ha - Springbank 10, Redbreast Lustau og Kilkerran 12. Herlige saker. Der Springbanken har kompleksitet, har Redbreast en herlig avslappet stil med tydelig karakter av Oloroso-sherry. Ikke så kompleks, men god. Kilkerran kommer med letthet og litt mer røyk...
.. apropos røyk. Er så lenge siden jeg har røyt sigar at jeg fikk lyst på det også.
Hva gjelder mat og drikke generelt gleder jeg meg over å ha fått en ny kollega som i sitt tidligere liv har jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Matprat. Egentlig har jeg lyst å spise alle måltider i kantina bare med henne og prate om mat.
Dessert må man ha - Springbank 10, Redbreast Lustau og Kilkerran 12. Herlige saker. Der Springbanken har kompleksitet, har Redbreast en herlig avslappet stil med tydelig karakter av Oloroso-sherry. Ikke så kompleks, men god. Kilkerran kommer med letthet og litt mer røyk...
.. apropos røyk. Er så lenge siden jeg har røyt sigar at jeg fikk lyst på det også.
Hva gjelder mat og drikke generelt gleder jeg meg over å ha fått en ny kollega som i sitt tidligere liv har jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Matprat. Egentlig har jeg lyst å spise alle måltider i kantina bare med henne og prate om mat.
Torskegryte i dag, Fant en oppskrift fra det glade kjøkken som kan anbefales. Plusset på litt reker som jeg fant i fryseren for å supplere litt.
-
- Innlegg: 2589
Ønske om god, gammeldags pizza her, og det er heller ikke å forakte, selvom jeg liker napolitansk best. Men da blir det en stor pizza som fyller en hel stekeplate, med masse fyll - kjøttdeig, pepperoni, løk, tomat, sopp og paprika. Og et lass med ost.
Tror jeg må ha et glass rødt til dette, det blir tungt.
Tror jeg må ha et glass rødt til dette, det blir tungt.
Ble en god gammeldags burger, med tomat, salat, sylteagurk, syltet rødløk, cheddar og bacon.
I dag ble det litt hastverk, så endte opp med fiskekaker, ris, men rakk hive inn en hjertesalat i ovnen som ble gratinert
Barnevennelig 64-årslag i dag (ikke for meg). Pizza fra Pizzabakeren i småfrekk kombinasjon med kaffi, kaker, smågodt og iskrem. Med litt mellomrom mellom rettene riktignok. Heftig start på uka.
-
- Innlegg: 2589
Siste middag hjemme på 9-10 dager, da må det jo bare bli fisk.
Stekt skrei med kokte poteter, gulrøtter og brokolini, med en enkel smørsaus.
Stekt skrei med kokte poteter, gulrøtter og brokolini, med en enkel smørsaus.
Brokkolini blir det også her - men ingen fisk, noen grillpølser som ligger over - så lager en tykk ostesaus over det hele og setter i ovnen. ...
... når alt er blitt så dyrt, så er det i alle fall greit å konstatere at man får en pakke grillpølser til 30 kroner og sannelig blir det mange middager av det.
... når alt er blitt så dyrt, så er det i alle fall greit å konstatere at man får en pakke grillpølser til 30 kroner og sannelig blir det mange middager av det.
-
- Innlegg: 2589
Jeg er jo litt heldig stilt sånn sett. Var vant til å handle for 2-3 hver dag, frem til i høst, nå er det stort sett bare til meg selv. Da oppleves det som billigere selvom det meste har blitt dyrere.DoktorS skrev: ↑tir mar 21, 2023 5:18 pm Brokkolini blir det også her - men ingen fisk, noen grillpølser som ligger over - så lager en tykk ostesaus over det hele og setter i ovnen. ...
... når alt er blitt så dyrt, så er det i alle fall greit å konstatere at man får en pakke grillpølser til 30 kroner og sannelig blir det mange middager av det.
Grillpølser ja, det er godt. På grillen.
Etter Rema sin Thaisuppe tilsatt litt kylling og nudler i ettermiddag, ble kveldsmaten en god restefest i form av ostesmørbrød med n'duja
Jeg har et par poser frosne gnocchi som jeg er usikker på hvordan jeg skal bruke.
Noen som har tips?
Jeg har prøvd litt, men syns ikke jeg får noe dreisen på det.
Noen som har tips?
Jeg har prøvd litt, men syns ikke jeg får noe dreisen på det.
Hva med å bruke dem som tilbehør til en middag? Ha dem i stedet for poteter eller pasta, rett og slett.
I dag må det endelig bli torsketunger! I fjor tror jeg jeg ikke hadde inspirasjonen til å gå i gang. Det forutsetter at Fiskeriet har det inne, men regner med det. Jeg lager det på min vanlige måten - dobbeltpanert. Servert hvetetortilla. Salat, rødløk og majones tilsmakt med safran. Dessuten biter av litt umoden mango og rikelig med rosépepper. Mektig og godt !
Dette er jo god mat om man skulle feire bursdag også!!
Dette er jo god mat om man skulle feire bursdag også!!
Brukte Thaisuppe fra Eldorado som base, tilsatte litt kylling og ekstra grønnsaker. TK5
40% rabatt på noe pizza i rema i dag. Kom hjem fra sykkeltur nå nettopp, og ble overrasket over at klokka er blitt nesten seks. Jeg har smokka på stekeovnen og skal strast schmokke inn en pizza.
Pizza til dax18 bør funke greit.
Pizza til dax18 bør funke greit.
Litt restepreget middag i dag. Stekt torsk, søtpotetmos og stekte sjampinjonger, løk, hvitløk, paprika og tomat. Rørte inn litt kremost og fløte og lot det surre litt.
Middag uten barn i dag, så en modifisert varient av denne: Blant annet tilsatt stekt squash, og bruker en slags rød chili tagliatelle som pasta. Som det faktisk er litt futt i. Ble en tysk tørr riesling i glasset fra Battenfeld Spanier
https://siljespiser.no/2020/11/29/pasta ... flotesaus/
https://siljespiser.no/2020/11/29/pasta ... flotesaus/
Blitt veldig lite god matlaging i det siste, mest innkjøp av gode råvarer den siste tiden og så enkle middager i mellom.
Men hatt en snacksoppskrift i hodet i flere uker nå, og i dag var tiden inne. Ble ikke helt perfekt, nærbutikken var blant annet utsolgt for vårløk av alle ting.
Men uansett, i kveld skal vi kose oss med tortillachips og flambert mango og jordbær ved siden av, og en koriander crema som det visstnok kalles, mens vi ser på MasterChef Australia.
Det er flambert i en triple sec og rom, sånn for øvrig.
Men hatt en snacksoppskrift i hodet i flere uker nå, og i dag var tiden inne. Ble ikke helt perfekt, nærbutikken var blant annet utsolgt for vårløk av alle ting.
Men uansett, i kveld skal vi kose oss med tortillachips og flambert mango og jordbær ved siden av, og en koriander crema som det visstnok kalles, mens vi ser på MasterChef Australia.
Det er flambert i en triple sec og rom, sånn for øvrig.
Tenkte trinesmatblogg som jeg liker (ikke sponset ) som jeg hadde tenkt å prøve, så kom jeg over denne. etter det du sa - noe mer grønnsaker/spices eller er vi der ?
oj, takk. jeg ser den lokale gode (litt dyr, men kvalitet) fiskehandleren har det nå. beklager ignoransen, men dobbeltpanert, men en blanding dyppet på forhånd og så i pannen ?DoktorS skrev: ↑tor mar 23, 2023 11:49 am I dag må det endelig bli torsketunger! I fjor tror jeg jeg ikke hadde inspirasjonen til å gå i gang. Det forutsetter at Fiskeriet har det inne, men regner med det. Jeg lager det på min vanlige måten - dobbeltpanert. Servert hvetetortilla. Salat, rødløk og majones tilsmakt med safran. Dessuten biter av litt umoden mango og rikelig med rosépepper. Mektig og godt !
Dette er jo god mat om man skulle feire bursdag også!!
Tja, vi spiste med barna så da gjorde vi ikke så mye annet enn å tilsette kylling og nudler. Men hvis ikke hadde jeg kanskje hatt opp mer krydder og grønnsaker. Ellers er Rema sin Tom Kha også bra, forskjellen er litt mer hele biter grønnsaker
Ellers er det bar kona og meg, så lager vi ofte Trines Thaisuppe, siden vi er inne på henne
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute