Situasjonen i Ukraina Del 2

Låst
Brukeravatar
kytec
Innlegg: 7953

Re: Situasjonen i Ukraina Del 2

Legg inn av kytec »

Fernandovonarb skrev: tor mar 23, 2023 3:18 pm
Hmm skrev: tor mar 23, 2023 3:15 pm

I min vernepliktstid fikk vi klar instruks på hva vi skulle gjøre under et eventuelt angrep.

Først møte opp på sted x med utstyr x, deretter få utdelt amfetamin. Så trekke oss kontrollert og etter planlagt rute bakover, med oppgaver som å sinke fienden sprenge diverse osvosv. Dette ville ta 4-7 dager, og vi kunne ikke påregne å få noe særlig søvn. Beregnet overlevelse, 1-4 timer eller noe sånt.....avhengig av hvor mange aktive oppgaver man fikk.
Greit at det ikke skjedde noe :roll:
Woot. Ble aldri nevnt år jeg var inne i 1990. Tror knapt noen i mitt kompani visste hva det var. Hvor var du?
Var også inne i 1990 hadde garantert husket det om en offiser fortalte at han ville dele ut narkotika til oss.

Brukeravatar
Gaute65
Innlegg: 1536

Legg inn av Gaute65 »

Suppe til ukrainske soldater. I tråden sier han at det er 175 ukrainske brigader. Hvis hver brigade består av 5000 menn, har Ukraina 875000 menn under våpen. Det høres litt mye ut.


Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Crazy Horse skrev: tor mar 23, 2023 10:57 am Med all mulig respekt for mye av det Varulv skriver, da han har mye rett og mye kunnskap, så tar han også feil. Som når han nærmest skrøt opp wagner og regulære russiske styrker utenfor Bakhmut med at de var oppfinnsomme og kreative. Det er nettopp det de ikke er. Hele det russiske forsvaret er som det sivile samfunnet bygd opp rundt en autoritær fryktkultur.
Infiltreringstaktikk som har vært sett i Popasnafronten, ville ikke ha vært mulig uten en viss oppfinnsomhet og kreativitet, men det burde huskes at dette var den første av ganske mange forsøk på taktiske alternativer som lykkes under hele krigen. Dette gjør Wagner-troppene til unntaket som bekreftet regelen og den største trusselen mot Ukraina fordi disse som leder og overlever infiltreringsangrepene, kan lære bort det de hadde lært, til andre. Da må disse infiltreringslagene elimineres med alle midler, de var blitt meget giftig som ikke kunne tolereres. Det er hvorfor spesialsstyrker og NATO-trente kontingenter sendes til Bakhmut. Det er disse som er høyest prioritert for å tvinge om krigens gang inn på en mer komfortable sti. Wagner-militante besto av de meste kamperfarne, trente og motiverte mennene - mange av dem veteraner helt tilbake til 1994 - eliten av eliten, flere tiårs kompetanse, opplæring og erfaring har akkumulert inn i en enhet på flere tusen menn som kunne bruke titusener av dårlige trente og svake motiverte menn på en måte som rigide og autoritære offiserer ikke kunne.

Fryktkulturen i de russiske styrkene er et stort problem for russerne selv, men det er sagt tidlig i et innlegg om det russiske folkets væremåte at kulturell tankegang er å unngå ansvar og sterk synlighet for disse over seg, og dette er innbakt inn i den russiske psyken. Bare langvarig tilpasning og frikobling fra de kulturelle normstenkningene kan frigjøre en sterk potensialitet, da er det ikke rart at Wagner skulle være først ut med å finne en taktikk som virker, selv om den er ekstremt kostbart og kynisk. Dermed må disse som utgjøre kjernen i slike tropper utryddes med ekstrem kraft - det russiske militæret kan lære av dem. Russerne er egentlig etteraperne. Når noen få suksess, vil de andre etterape dette. Det er hvordan de lærer og bli bedre i sin håndtering - de blir ikke smartere, men de blir farligere.

Jack

Legg inn av Jack »

Interessant. Men Sør-Afrikas regjering har dessverre bukket under for russisk innflytelse.



Ellers er det morsomt at Medvedev sier landet som eventuelt arresterer putin vil bli nuket sønder og sammen... Så de vil altså bruke atombomber på sin egen president?! Spenstig!
Sist redigert av Jack den tor mar 23, 2023 5:12 pm, redigert 1 gang totalt.

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

Knaberaps skrev: tor mar 23, 2023 4:25 pm
Big George skrev: tor mar 23, 2023 2:13 pm Et viktig poeng. Man ser aldri bra musikk og film komme fra autoritære land
Tja, vi har da Tro lo lo lo.
Men selv der slet de med å komme på teksten siden regimet ikke hadde sagt hva sangen skulle handle om.

Brukeravatar
JauKaninen  
Innlegg: 1655

Legg inn av JauKaninen »

Hmm skrev: tor mar 23, 2023 10:03 am
► Show Spoiler
Det er ikke så lenge siden vi telte ned (opp?) til 100.000. Nå nærmer det seg allerede 200.000. Det er jo åpenbart at Ukraina kjemper mot dårligere og dårligere soldater nå.

keizersoze
Innlegg: 1716

Legg inn av keizersoze »

Fernandovonarb skrev: tor mar 23, 2023 2:44 pm
LANISTA skrev: tor mar 23, 2023 1:09 pm Lurer på hvor mye speed som går med her. Det er vanlig men ingen snakker om det. Alkohol gjør deg sløv og snøvlete. Kokain gjør deg klar og våken, men bare for noen timer. Amfetamin holder deg krystallklar 24 timer. Det brukes. Vi brukte det. Det brukes i den rimelige brutale stillingskrigen som pågår nå.
Russerne har hatt et hellig forhold til vodka, og historisk så ble vodkaleveransene høyere verdsatt enn mat under stalingradslaget hos den røde hær. De døyvet nervene husker jeg at leste en gang. Tyskerne brukte et amfetaminlignende stoff som kanskje var smartere rent effektivitetsmessig. Mulig russerne bruker alt de kommer over nå, for narkotika er rapportert. Her er vodka funnet som sikkert er en del av deres GRU😁
Nå tapte jo tyskerne slaget om Stalingrad da...Så kanskke vodka er veien å gå.
Selv om det selvsagt nok er flere faktorer involvert.

Falcon
Innlegg: 2482

Legg inn av Falcon »

tror russerne kommer til å trekker seg enda mer tilbake fra Kherson, kanskje helt ned til flaskehalsen mot Krim.

Deila

Legg inn av Deila »


Troygirl

Legg inn av Troygirl »

Gaute65 skrev: tor mar 23, 2023 4:56 pm Suppe til ukrainske soldater. I tråden sier han at det er 175 ukrainske brigader. Hvis hver brigade består av 5000 menn, har Ukraina 875000 menn under våpen. Det høres litt mye ut.

Grunnen til at man ser så mye suppe på Ukraina-Twitter nå er Politico-artikkelen jeg linket til i går. Der stod det at de ukrainske soldatene hadde vært fornøyd med alt de ble servert i Oklahoma, bortsett fra at det ikke var nok suppe. Derfor hadde de introdusert mer suppe på menyen.
Fort Sill officials said they were impressed with the Ukrainians’ hard work and dedication. They live in the Fort Sill barracks, eat in the dining hall with U.S. soldiers, and are not authorized to leave the base.

After they arrived, they made a special request: to add more soup options to the menu.

“They like soup. They’re very, you know, soup-centric. So we added some soup to the meals that they received,” the senior Fort Sill official said.
https://www.politico.com/news/2023/03/2 ... a-00088166

Bilde

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

Falcon skrev: tor mar 23, 2023 5:58 pm tror russerne kommer til å trekker seg enda mer tilbake fra Kherson, kanskje helt ned til flaskehalsen mot Krim.
En ny tilbaketrekning på gang? Stemmer dette så er det dramatisk, for da er ukrainerne over elva på et blunk.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Mye snakk om Mirage 2000 for tiden. Dette franske jagerflyet er egentlig ikke så potensialt som F-16, og det er mulig at 2000C kan bli levert til Ukraina - men dette er ikke hva ukrainerne helt trenger; de trenger multirolles stridsplattformer for stand-off våpenbruk, det mene BVR luftmålsmissiler, kortavstands kryssermissiler og JDAM-ER styrte presisjonsbomber.

Mirage 2000 har aktuelt kommet langt bak F-16 fordi dette flyet fra Frankrike bare bruker franskproduserte våpen, MICA BVR-missilet har ikke sett strid med et mulig unntak fra Kashmir. Dette IR-styrte missilet kan ignorere radarforstyrrelsestiltak og ukrainerne har aktuelt bestilt dette våpenet for et krigsskip under bygging i Tyrkia, med en rekkevidde på 50 til 60 km. De må bruke europeiskutviklede kryssermissiler som "Storm Shadow". Men på den andre siden, selve flyet og bevæpningen er meget godt kjent for hele verden ettersom franskmennene ikke hatt restriksjoner på våpenteknologisalg i kontrast til amerikanerne. MICA-missilet kan "bare" når 60 km i kontrast til AMRAAM, kanskje det er hvorfor Macrons handling tolereres.

Ukrainerne trenger fly som kan slåss på meget lang avstand på mer enn 30 km, for å unngå russisk luftvern og engasjere russiske kampfly over feltet, både de og russerne har skrekkelige dårlige sovjetiskutviklede BVR-missiler som er helt bruktløst med unntak av disse for MiG-31. Teoretisk sett må de være over 40 km vekk for å unngå direkte nedskytning med S-300. Da er AMRAAM med opptil 100-120 km i skuddvidde å foretrekke. Hvis ukrainske Mirage 2000 kan skyte ned Su-25 fly og engasjere disses eskorte av Su-27 og Su-35 som vanligvis er et par dusin kilometer lengre vekk, kan dette få konsekvenser for russerne.

Apropos det om Nova Kakhovka; det er sannsynlig bare rotering av troppene, dessuten har det vist seg i de siste uker at ukrainske dronebruk oversteg russernes meste bange anelser, da de innså at ukrainsk kontraskytning hadde blitt langt verre; og dermed kan ikke la store styrker bli stående for nær østbredden bare få kilometer vekk fra ukrainsk artilleri. De har opplevd gang på gang at deres elitestyrker trent for sjøstrid var blitt utmanøvrert og drevet vekk alene med droner. Det er veldige sterke forsvarslinjer et dusin kilometer dypere inn på landet.

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

Varulv2468 skrev: tor mar 23, 2023 6:58 pm
Apropos det om Nova Kakhovka; det er sannsynlig bare rotering av troppene,
Ja dette har de da gjort flere ganger før også. Så jeg stusset veldig på at det skulle være en big deal nå.

Regner med det er noen som har vært litt for dramatiske i rapporteringen.

Falcon
Innlegg: 2482

Legg inn av Falcon »

Varulv2468 skrev: tor mar 23, 2023 6:58 pm Mye snakk om Mirage 2000 for tiden. Dette franske jagerflyet er egentlig ikke så potensialt som F-16, og det er mulig at 2000C kan bli levert til Ukraina - men dette er ikke hva ukrainerne helt trenger; de trenger multirolles stridsplattformer for stand-off våpenbruk, det mene BVR luftmålsmissiler, kortavstands kryssermissiler og JDAM-ER styrte presisjonsbomber.

Mirage 2000 har aktuelt kommet langt bak F-16 fordi dette flyet fra Frankrike bare bruker franskproduserte våpen, MICA BVR-missilet har ikke sett strid med et mulig unntak fra Kashmir. Dette IR-styrte missilet kan ignorere radarforstyrrelsestiltak og ukrainerne har aktuelt bestilt dette våpenet for et krigsskip under bygging i Tyrkia, med en rekkevidde på 50 til 60 km. De må bruke europeiskutviklede kryssermissiler som "Storm Shadow". Men på den andre siden, selve flyet og bevæpningen er meget godt kjent for hele verden ettersom franskmennene ikke hatt restriksjoner på våpenteknologisalg i kontrast til amerikanerne. MICA-missilet kan "bare" når 60 km i kontrast til AMRAAM, kanskje det er hvorfor Macrons handling tolereres.

Ukrainerne trenger fly som kan slåss på meget lang avstand på mer enn 30 km, for å unngå russisk luftvern og engasjere russiske kampfly over feltet, både de og russerne har skrekkelige dårlige sovjetiskutviklede BVR-missiler som er helt bruktløst med unntak av disse for MiG-31. Teoretisk sett må de være over 40 km vekk for å unngå direkte nedskytning med S-300. Da er AMRAAM med opptil 100-120 km i skuddvidde å foretrekke. Hvis ukrainske Mirage 2000 kan skyte ned Su-25 fly og engasjere disses eskorte av Su-27 og Su-35 som vanligvis er et par dusin kilometer lengre vekk, kan dette få konsekvenser for russerne.
Tror både Mirage-saken og saken med de finske jagerflyene (som er helt urealistisk) kan sees i sammenheng med å utøve politisk press mot Pentagon i forbindelse med overføring av F-16.

Brukeravatar
Crynix
Innlegg: 1165
Sted: Oslo

Legg inn av Crynix »

OrmenLange skrev: tor mar 23, 2023 12:09 pm
Fernandovonarb skrev: tor mar 23, 2023 11:48 am
► Show Spoiler
Mange av disse "bombene" er små med splinter som slynges rundt. Ikke nok til å rive lemmer av, men mer med å skade soldater slik at de må vekk. Noen løper også på ren frykt/adrenalin selv om beina er fullt av splinter. Det skaper uansett voldsomt frykt ved at du aldri vet når noe sånt kan havne i hodet ditt.

Ser også at regulære håndgranater er populære for nedslipp, og de er kanskje en bedre referanse for hvor dødeliig de er. De dreper ved treff i nærheten, eller skader meget alvorlig. Har sett soldater mistet føtter av dette.
Det er en velkjent og kynisk strategi å skade fiendene heller enn å drepe dem, fordi en skadd soldat vil kreve mye mer ressurser enn en død soldat og er i praksis en stor belastning for sine medsoldater.
For noen år siden hadde jeg en kollega som tidligere hadde vært leiesoldat. Jeg husker ikke helt hvor han var stasjonert, men jeg innbiller meg at det var i Midtøsten et sted.

Normal taktikk gikk ut på ikke-dødelige enkeltskudd for å nøytralisere en fiende. Bein og knær var det man siktet på. Når man fikk ned en fiende, og hans medsoldater kom ilende til for å hjelpe vedkommende, slo man over på "F for familie" som han kalte det (full-auto) og pepret løs.

Væpnede konflikter er både kyniske og ekstremt brutale.

Brukeravatar
Foucault
Innlegg: 781

Legg inn av Foucault »

Fernandovonarb skrev: tor mar 23, 2023 6:34 pm
Falcon skrev: tor mar 23, 2023 5:58 pm tror russerne kommer til å trekker seg enda mer tilbake fra Kherson, kanskje helt ned til flaskehalsen mot Krim.
En ny tilbaketrekning på gang? Stemmer dette så er det dramatisk, for da er ukrainerne over elva på et blunk.
Stemmer ikke:

« Den ukrainske generalstaben sier meldingen om at russiske styrker hadde trukket seg tilbake fra en by i Kherson fylke, ikke stemmer».

«Det var det ukrainske forsvarsdepartementet som torsdag meldte at russiske styrker hadde trukket seg tilbake fra byen Nova Kakhovka. Uttalelsen kom til tross for at det ikke har vært noen meldinger i det siste om at kampene er trappet opp».

«Et par timer senere ble opplysningen dementert av den ukrainske generalstaben som sier at uttalelsen fra departementet skyldes «feil bruk av tilgjengelig data».

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news ... get-latest

Brukeravatar
Gaute65
Innlegg: 1536

Legg inn av Gaute65 »

Garindan skrev: tor mar 23, 2023 4:38 pm
Gaute65 skrev: tor mar 23, 2023 4:14 pm
Garindan skrev: tor mar 23, 2023 3:42 pm Det samme med alle de andre lignende videoer som viser granater bli droppet loddrett ned i åpne stridsvognluker og skyttergraver etc.
Hvorfor er de videoen som viser dropp ned stridsvognluker fake?
Fordi det virket ikke som den gjorde noe skade. Det samme med den videoen som ble postet for flere måneder siden over russere i en skyttergrav hvor folk her på forumet bemerket at russerne ikke så veldig påvirket ut av det, nærmest apatiske. Den andre logiske forklaringen kan være at de slett ikke ble bombet, men at granatdroppet ble "lagt på" etterpå. Men jeg vet ikke. Jeg bare synes det ser merkelig ut, akkurat som andre har bemerket. Jeg bare har en annen forklaring enn mange her. Er ingen ekspert på å skille fake fra ekte. Min umiddelbare tanke er at det bare er fake propaganda. Hvis videoen hadde kommet fra "den andre siden" så hadde du sikkert tenkt det samme.
Slik som denne mener du?

startelver

Legg inn av startelver »

Jack skrev: tor mar 23, 2023 2:38 pm
missChance skrev: tor mar 23, 2023 2:36 pm
Fernandovonarb skrev: tor mar 23, 2023 2:30 pm Enklere å skyte folk som ikke kan skyte tilbake er nok medvirkende til at wagnersjefen sier dette. Synes dog kommentaren er interessant, fordi det kan legge ytterligere press på den regulære russiske hæren. Det er flere og flere tegn på at de frykter en Ukrainsk motoffensiv rundt Bakhmut, og han har nok ikke lyst til å være den som taper den.
Håper det stemmer!
Originalkilden for de som måtte ønske den:

https://www.bloomberg.com/news/articles ... e-setbacks
Den er bak en betalingsmur men Moscow Times har gjengitt det.

https://www.themoscowtimes.com/2023/03/ ... erg-a80590

Koffer

Legg inn av Koffer »

Crynix skrev: tor mar 23, 2023 7:18 pm
OrmenLange skrev: tor mar 23, 2023 12:09 pm
Fernandovonarb skrev: tor mar 23, 2023 11:48 am
► Show Spoiler
Mange av disse "bombene" er små med splinter som slynges rundt. Ikke nok til å rive lemmer av, men mer med å skade soldater slik at de må vekk. Noen løper også på ren frykt/adrenalin selv om beina er fullt av splinter. Det skaper uansett voldsomt frykt ved at du aldri vet når noe sånt kan havne i hodet ditt.

Ser også at regulære håndgranater er populære for nedslipp, og de er kanskje en bedre referanse for hvor dødeliig de er. De dreper ved treff i nærheten, eller skader meget alvorlig. Har sett soldater mistet føtter av dette.
Det er en velkjent og kynisk strategi å skade fiendene heller enn å drepe dem, fordi en skadd soldat vil kreve mye mer ressurser enn en død soldat og er i praksis en stor belastning for sine medsoldater.
For noen år siden hadde jeg en kollega som tidligere hadde vært leiesoldat. Jeg husker ikke helt hvor han var stasjonert, men jeg innbiller meg at det var i Midtøsten et sted.

Normal taktikk gikk ut på ikke-dødelige enkeltskudd for å nøytralisere en fiende. Bein og knær var det man siktet på. Når man fikk ned en fiende, og hans medsoldater kom ilende til for å hjelpe vedkommende, slo man over på "F for familie" som han kalte det (full-auto) og pepret løs.

Væpnede konflikter er både kyniske og ekstremt brutale.
Stemmer det. En kamerat av meg var leiesoldat i flere år, og bekrefter dette. Han jobber i dag som «mekler» forresten.

En skadd soldat binder opp flere andre. Under redning kan de også bli skutt og skadet/drept.

Var nok (semi-auto) som ble/blir brukt da dette er mer presist enn (full-auto).

Troygirl

Legg inn av Troygirl »

Falcon skrev: tor mar 23, 2023 5:58 pm tror russerne kommer til å trekker seg enda mer tilbake fra Kherson, kanskje helt ned til flaskehalsen mot Krim.
Så en beskrivelse der de sammenliknet det russiske forsvaret på sørsiden av Dnieper i Kherson-regionen med en sil som ikke vil tåle alvorlig motstand. En ukrainsk offensiv kan føre til en kollaps av fronten.

"Hello, Crimea!" 🖐

Troygirl

Legg inn av Troygirl »

Jeg må innrømme jeg var skeptisk til Giorgia Meloni da hun ble statsminister, men her treffer hun klokkeklart. Bravo! 👏👏👏


Brukeravatar
Gaute65
Innlegg: 1536

Legg inn av Gaute65 »

Russerne er bekymret for ukrainske angrep og bygger skyttergraver i Russland


Crazy Horse

Legg inn av Crazy Horse »

Varulv2468 skrev: tor mar 23, 2023 4:57 pm
Crazy Horse skrev: tor mar 23, 2023 10:57 am Med all mulig respekt for mye av det Varulv skriver, da han har mye rett og mye kunnskap, så tar han også feil. Som når han nærmest skrøt opp wagner og regulære russiske styrker utenfor Bakhmut med at de var oppfinnsomme og kreative. Det er nettopp det de ikke er. Hele det russiske forsvaret er som det sivile samfunnet bygd opp rundt en autoritær fryktkultur.
Infiltreringstaktikk som har vært sett i Popasnafronten, ville ikke ha vært mulig uten en viss oppfinnsomhet og kreativitet, men det burde huskes at dette var den første av ganske mange forsøk på taktiske alternativer som lykkes under hele krigen. Dette gjør Wagner-troppene til unntaket som bekreftet regelen og den største trusselen mot Ukraina fordi disse som leder og overlever infiltreringsangrepene, kan lære bort det de hadde lært, til andre. Da må disse infiltreringslagene elimineres med alle midler, de var blitt meget giftig som ikke kunne tolereres. Det er hvorfor spesialsstyrker og NATO-trente kontingenter sendes til Bakhmut. Det er disse som er høyest prioritert for å tvinge om krigens gang inn på en mer komfortable sti. Wagner-militante besto av de meste kamperfarne, trente og motiverte mennene - mange av dem veteraner helt tilbake til 1994 - eliten av eliten, flere tiårs kompetanse, opplæring og erfaring har akkumulert inn i en enhet på flere tusen menn som kunne bruke titusener av dårlige trente og svake motiverte menn på en måte som rigide og autoritære offiserer ikke kunne.

Fryktkulturen i de russiske styrkene er et stort problem for russerne selv, men det er sagt tidlig i et innlegg om det russiske folkets væremåte at kulturell tankegang er å unngå ansvar og sterk synlighet for disse over seg, og dette er innbakt inn i den russiske psyken. Bare langvarig tilpasning og frikobling fra de kulturelle normstenkningene kan frigjøre en sterk potensialitet, da er det ikke rart at Wagner skulle være først ut med å finne en taktikk som virker, selv om den er ekstremt kostbart og kynisk. Dermed må disse som utgjøre kjernen i slike tropper utryddes med ekstrem kraft - det russiske militæret kan lære av dem. Russerne er egentlig etteraperne. Når noen få suksess, vil de andre etterape dette. Det er hvordan de lærer og bli bedre i sin håndtering - de blir ikke smartere, men de blir farligere.
Jeg har verken tro på Wagner gruppen eller regulære russiske styrker og dette med kreativitet, fantasi og selvstendig tenkning i forhold til måloppnåelse. Mye av det vi har sett fra denne krigen - som at Wagner og regulære styrker flokker seg sammen når de er under angrep er så hodeløst at det knapt er til å tro. «Spre dere for helvete» ville jeg tenkt og ropt om jeg var russer, men nei. Videre at disse små gruppene med infanterister drives rett i den visse død uten artilleri- eller luftstøtte. Det er knapt til å tro. Tema for meg er om ukrainerne - flasket opp i samme øst slaviske fryktkultur - er like tafatte.

Jeg har noe erfaring fra byggebransjen. Om man for 20 år siden ba polakker med spader flytte x antall m3 masse fra punkt A til punkt B, og ny ordre om å flytte alt tilbake, så gjorde polakkene dette uten å stille et kritisk spørsmål til betydelig latter fra oss nordmenn. Mobbing ? Utvilsomt ja. Poenget med dette eksemplet er at øst europeere kommer fra en fryktbasert kultur hvor kritisk og selvstendig tenkning er tabu. Polakker og baltere har akklimatisert seg med EU og Vest-Europa. Russere står på stedet hvil. Noe denne krigen har vist. Tross et massivt overtak - særlig i startfasen - sviktet alt. I luften og på bakken. Ingen kommunikasjon mellom luft og bakke. Ingen planlegging. Ingen struktur. Hele krigen sett med russiske øyne er en skandale, en svart komedie. Militærhistorikere vil om 100 år sammenligne denne invasjonen med Napoleons angrep på Russland i 1812, og general Custers angrep på Cheyenne og Sioux indianere i 1876. Militære fiaskoer.

Ukrainerne har fått og får hjelp fra militærstrateger i vest og fra etterretningen. De skynder seg langsomt. Har tusener av soldater under opplæring i vest på Leopard 2 og andre våpensystemer. De returner snart, og vil sloss mot en hær som nå henter tanks produsert på 1950 og 60- tallet fra museum. Jeg er sikker på at det kommer en voldsom ukrainsk offensiv om ikke lenge. Vet ikke hvor, men den kommer. Og til dette flymaset. Ville vært en fordel for ukrainere med F16 mv ja, men det er ikke nødvendig av den simple grunn at russerne verken har hatt eller vil få kontroll over ukrainsk luftrom. Russiske fly blir skutt ned, fordi russerne er noen udugelige svin.

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

Troygirl skrev: tor mar 23, 2023 10:12 pm Jeg må innrømme jeg var skeptisk til Giorgia Meloni da hun ble statsminister, men her treffer hun klokkeklart. Bravo! 👏👏👏

Det der var så ekstremt godt levert av Meloni. Det der var et politisk tilsvar som kan sammenlignes med Per Egil Ahlsens frisparkmål under cupfinalen 1984.

Og italiensk er et perfekt språk å bruke når noen skal settes grundig på plass.

Brukeravatar
JauKaninen  
Innlegg: 1655

Legg inn av JauKaninen »

Alltid betryggende å høre på David Patraeus. Kommer med ganske nyanserende informasjon om det kinesiske besøket til Russland. F.eks skal handelen Putin ha fått gjennomslag for med Kina komme med kraftig rabattert pris fordel Kina.

Så for Kina er dette tydeligvis bare en mulighet til å drive god forretning.



Fantastisk forøvrig å se at Meloni er på rett side, det kan jo være litt enten eller når noen langt til høyre kommer til makten.

Hmm

Legg inn av Hmm »

De russiske tapstallene holder seg høye.




Men ifølge MOD UK så gnager russerne seg fremover meter for meter.


ingenkanvite

Legg inn av ingenkanvite »

Et veiskille i våpenhjelpen.
Slovakia har publisert en video av at ukrainske teknikere og piloter kom for å hente 4 MIG-29 jagerfly som var gitt dem fra Slovakia. Kameraene har plukket opp det øyeblikket der de tar av og flyr til Ukraina med sine nye fly.
Verd å merke seg at Slovakia annonserer dette. Det er en markering og en provokasjon mot Russland.
Skal vise at et lite land ikke er redd den store bjørnen, og kanskje som et eksempel til etterfølgelse for andre land.

Brukeravatar
Albania
Innlegg: 1208

Legg inn av Albania »

Ser ut til at DeSantis har gått tilbake på uttalelsene vedrørende Ukraina og "territorial dispute".






Hetfield

Legg inn av Hetfield »

JauKaninen skrev: fre mar 24, 2023 12:58 am Fantastisk forøvrig å se at Meloni er på rett side, det kan jo være litt enten eller når noen langt til høyre kommer til makten.
Når henne og selv Orban snur, sier det litt om hvor langt Putin har gått.

Caputo

Legg inn av Caputo »

Hvor mye støttepersonell trengs for typ f16?


Låst

Gå tilbake til «Konflikten i Ukraina»