Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Det ble sesongens favoritt igjen med en liten vri.
Pannestekt skrei og bacon smør med kapers, løk, vårløk og hvitløk.
Potetmos med brokkoli og mandeldryss, og gulrøtter/blomkål. https://www.nrk.no/mat/potetmos-med-bro ... 1.13900638
Denne utgaven av potetmos kan anbefales, for den blir ikke så mektig.
Drikke ble en Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2020 som var helt grei, men ikke så god som jeg hadde håpet på.
Pannestekt skrei og bacon smør med kapers, løk, vårløk og hvitløk.
Potetmos med brokkoli og mandeldryss, og gulrøtter/blomkål. https://www.nrk.no/mat/potetmos-med-bro ... 1.13900638
Denne utgaven av potetmos kan anbefales, for den blir ikke så mektig.
Drikke ble en Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2020 som var helt grei, men ikke så god som jeg hadde håpet på.
Og skulle noen lure, eller ikke lure for den saks skyld, ble det en Cremant de Jura fra Ligier. blanc de blancs og en klassisk value for money bobler for å si der på godt norskSomeone skrev: ↑lør mar 25, 2023 7:31 am
I dag står det crispy duck på menyen, basert på hermetisk andeconfit kjøpt i Frankrike i fjor. Gulrot, agurk og purre i strimler. Pannekakene varmes i dampovnen, og hoisinsausen spices opp med lime, chili, hvitløk og koriander. Avhengig av humøret pleier det enten bli en Cremant eller en Pinot Noir til
Ganske enkel/fattig tacos. Det blir slik når man går ned i vekt. Ble 4 extra thin lefser av Old El Paso og tja, det funket.
Kjøttkaker - altså. Lager det etter standardoppskriften som stort sett ligger rundt om på nettet. Den finnes i alle fall på Matprat. Ikke noe fiksfakserier. Krydder er ingefær og muskat, ved siden av pepper. Kjøttkakesausen er fra Toro.
Fra barndommen husker jeg at det var to tilbehør som var vanlig til kjøttkaker - ertestuing eller kålstuing. Jeg var og er helt og holdent på Team Kålstuing her. Synes det er mildere og bedre. Ertestuing er jeg generelt ingen stor fan av, men kan gå det også. Jeg lager den varianten av kålstuing som har en sausbase som består av både litt kokevann fra kålet og melk. Dette gir en litt lettere og friskere variant enn om man bare putter kokt kål i hvit saus. Stuingen skal selvsagt tilsmakes med revet muskatnøtt (og her har jeg selvsagt dertil egnet redskap).
Poteter må til. Ikke mer avansert enn Asterix her. Så er det det høyst nødvendige tilbehøret tyttebær. Her i form av syltetøy, type Heimelaga fra Nora.
Vann til drikke.
Fra barndommen husker jeg at det var to tilbehør som var vanlig til kjøttkaker - ertestuing eller kålstuing. Jeg var og er helt og holdent på Team Kålstuing her. Synes det er mildere og bedre. Ertestuing er jeg generelt ingen stor fan av, men kan gå det også. Jeg lager den varianten av kålstuing som har en sausbase som består av både litt kokevann fra kålet og melk. Dette gir en litt lettere og friskere variant enn om man bare putter kokt kål i hvit saus. Stuingen skal selvsagt tilsmakes med revet muskatnøtt (og her har jeg selvsagt dertil egnet redskap).
Poteter må til. Ikke mer avansert enn Asterix her. Så er det det høyst nødvendige tilbehøret tyttebær. Her i form av syltetøy, type Heimelaga fra Nora.
Vann til drikke.
Årets første i Ooni-ovnen.
Deigen har stått og godgjort seg siden onsdag. 4 oster (Fiordilatte, Parmesan, Pecorino, Selbu Blå) + Slegge Salami. Nam-nam.
Deigen har stått og godgjort seg siden onsdag. 4 oster (Fiordilatte, Parmesan, Pecorino, Selbu Blå) + Slegge Salami. Nam-nam.
Blir litt restemat nuh etter treninga
2 Tacotubs med vanlig kjøttdeig i den ene, og pulled pork i den andre. Tomater, rødløk, ananas, jalapenos, tacosaus.
2 Tacotubs med vanlig kjøttdeig i den ene, og pulled pork i den andre. Tomater, rødløk, ananas, jalapenos, tacosaus.
-
- Innlegg: 2589
Var heldig og fant kalveskank i skiver, så i dag blir det osso bucco. Viktig med litt god mat etter skitur. Blir nok noe italiensk i glasset.
Spagetti Bolognese. Men tidlig middag, så ikke umulig det blir en tacorest til kveldsmat gitt en god nok løpetur først
Det ble nattmat for meg etter en tur på byn i går. Instant spaghetti bolognese, tilsett bare kokende vann.
I dag fyser jeg igjen på stekt flesk, kokte poteter og kålstuing. En sikker schlæger her i huset.
Blir seifilet med løk, og poteter og saus. Litt frosne grønnsaker slenger vi også på.
I dag blir det Nduja pizzaen til Rema
Forbereder meg mentalt, og har 110 på speed dial
Forbereder meg mentalt, og har 110 på speed dial
Baguette med kylling, avokado, tomat, rødløk, paprika, agurk, isberg og majones med cholula, hvitløk og finhakket sylteagurk. Pommes frites og salat som tilbehør.
Enkelt i dag. Koteletter, brun saus, poteter, gulrøtter og erter.
Potetene ble knadd inn i sausen som jeg gjorde når jeg var en liten gutt, og middagen ble strengt tatt bedre av det
Potetene ble knadd inn i sausen som jeg gjorde når jeg var en liten gutt, og middagen ble strengt tatt bedre av det
startelver skrev: ↑man mar 27, 2023 12:02 pm Blir seifilet med løk, og poteter og saus. Litt frosne grønnsaker slenger vi også på.
Har hatt uåpnet seifilet i sikkert 6 uker nå. Hvilken saus anbefales?
Det der er faen meg Patrick Bateman sitat.Glycinello skrev: ↑man mar 27, 2023 7:21 pm Baguette med kylling, avokado, tomat, rødløk, paprika, agurk, isberg og majones med cholula, hvitløk og finhakket sylteagurk. Pommes frites og salat som tilbehør.
Kjøttkaker (Gilde), med brunsaus (Toro) og snarkokt ertestuing (Toro). Med potet og gulrot
Det er landskamp i kveld igjen, og jeg har jo igjen pizzadeig og tomatsaus, så hvorfor ikke. Det er jo godt med noe godt til landskamper.
Jeg fant denne lille artigkaren på tilbud på Meny, og det kan jo bli spennende topping:
https://www.askgard.no/produkt/nduja-st ... li-salami/
Jeg fant denne lille artigkaren på tilbud på Meny, og det kan jo bli spennende topping:
https://www.askgard.no/produkt/nduja-st ... li-salami/
Egg, bacon, pølser og rundstykker til frokost i hvert fall.
Middagen får jeg planlegge litt senere.
Middagen får jeg planlegge litt senere.
Har mye til felles med hanSaturn skrev: ↑tir mar 28, 2023 12:18 amDet der er faen meg Patrick Bateman sitat.Glycinello skrev: ↑man mar 27, 2023 7:21 pm Baguette med kylling, avokado, tomat, rødløk, paprika, agurk, isberg og majones med cholula, hvitløk og finhakket sylteagurk. Pommes frites og salat som tilbehør.
Impressive, very nice… Let’s see Paul Allens chicken baguette.Saturn skrev: ↑tir mar 28, 2023 12:18 amDet der er faen meg Patrick Bateman sitat.Glycinello skrev: ↑man mar 27, 2023 7:21 pm Baguette med kylling, avokado, tomat, rødløk, paprika, agurk, isberg og majones med cholula, hvitløk og finhakket sylteagurk. Pommes frites og salat som tilbehør.
-
- Innlegg: 2589
Favorittrett i dag - stekt skreiloin med ertepuré, stekt bacon, bakte cherrytomater, rösti og rødvinssaus. Beaujolais i glasset.
Bra tips, tar meg en tur i butikken. Best å passe nå imens skreiloin fremdeles er tilgjengelig. Går gjerne også inn på polet ved siden av butikken og tar med en Jean-Paul Brun Beaujolais Le Ronsay 2021KingKongHalvor skrev: ↑tir mar 28, 2023 3:59 pm Favorittrett i dag - stekt skreiloin med ertepuré, stekt bacon, bakte cherrytomater, rösti og rødvinssaus. Beaujolais i glasset.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute