IS-barna (og kvinnene)

Svar
Centrist

Re: IS-barna (og kvinnene)

Legg inn av Centrist »

Corvus skrev: tor mar 30, 2023 10:16 am Det første er jo bare en persons mening. Det andre er igrunnen bare det samme.
Hun avslutter med "Leaving them in camps abroad, without any prospects of them bringing them to justice, would fail to meet the demands of justice and accountability."
Da glemmer man at det å sitte i forferdelige camper i Syria er straff det også, mye verre enn å sitte i et behagelig fengsel i Norge.
Hvis du skal unngå å besvare argumenter ene og alene fordi det er en persons meninger, har du vel ikke så mye å gjøre på et diskusjonsfora. Disse meningene i artiklene er dessuten begrunnet i fakta og empirisk data.

Parodien, og ja jeg er så usaklig at jeg kaller det en parodi for man må kalle en spade for en spade, er komplett når du sammenligner leirene i Syria med fengsler i Norge. Den sammenligningen er helt irrelevant. Det som er viktig er at de ulike medlemmene av IS ikke har blitt straffeforfulgt. Denne formen for varetekstfengslingen uten at domstolene har ført en kjennelse, er helt hårreisende for en rettstat.

Det i seg selv er et argument for hvorfor Syria ikke vil være i stand til å beskytte rettighetene til disse menneskene tilstrekkelig nok.
Når ei heller en internasjonal domstol er realistisk, er det beste alternativet å hente de hjem til sine respektive land.

Den andre artikkelen belyser dette poenget enda bedre. Straffeforfølgelsen av fremmedkrigere i Irak lider av brede lover mot terrorisme som fører til en ensartet-tilnærming. Man redegjør ikke for rollen den mistenkte har spilt i IS, se HR-2022-2418-A i sammenligning og hvor detaljert den dommen er. Dessuten har man problemer med å etterforske krigsforbrytelser i tilstrekkelig grad og beskyttelsen av rettighetene til de mistenkte (ihvertfall i lys av EMK og EMD) i form av rettferdig og effektiv rettergang blir ikke tilstrekkelig overholdt.

Noen av disse fremmedkrigerne er dessuten ikke i leire eller varetekstsfengslet kontrollert av den syriske stat, og herunder Irak som er relevant for andre land. Muligheten for å straffeforfølge disse i tråd med internasjonale konvesjoner er tilnærmet null når de er i leire kontrollert av ikke-statlige organisasjoner. Utveksling av fanger mellom den syriske stat og kurdiske organisasjoner har videre fremstått svært vanskelig.

Den siste setningen i andre artikkelen summerer opp det hele, som du avfeier med å ignorere rettstatlige prinsipper fordi det er så ille i disse leirene. Det er liksom bra nok for deg.
"Leaving them in camps abroad, without any prospects of them bringing them to justice, would fail to meet the demands of justice and accountability."

Fordomsfull

Legg inn av Fordomsfull »

Neptun skrev: tor mar 30, 2023 10:53 am Breivik dukket opp her også, selvsagt.

Synd med slik debattsabotasje om en viktig sak. Men vi er vant med det.
Her, kom Breivik seilende inn, se forrige side;

WeirdFish skrev: ↑ons mar 29, 2023 10:03 am
"Det er vel ingenting som tyder på at disse kvinnene IKKE er radikalisert lenger."

ulefos skrev: ↑ons mar 29, 2023 11:20 am
"hva slags grunnlag har du for å uttale deg?"

Neptun skrev: ↑ons mar 29, 2023 2:24 pm
"Skal liksom tvilen komme dem til gode etter 10 år viet til terrorgruppen IS som har myrdet tusenvis på mest bestialske vis?
Venstresiden er iallefall konsekvent når de setter terroristers "rettigheter" før Norge og nordmenns sikkerhet."

ehall » ons mar 29, 2023 7:28 pm;
Kan ikke huske at venstresiden var like overbærende med Breivik.

Fordomsfull

Legg inn av Fordomsfull »

Corvus skrev: tor mar 30, 2023 10:16 am
Centrist skrev: tor mar 30, 2023 12:32 am
Corvus skrev: ons mar 29, 2023 11:56 pm Muligheten til å få de dømt og fengslet er selvsagt der.
Norge har heller ikke myndighet eller noe med hva slags straffer som dømmes i andre land, så lenge det ikke er dødsstraff.
Les følgende og argumenter mot argumentene i henvisningene. De ulike kildene har de samme argumentene som jeg påpeker.

https://www.aftenposten.no/meninger/kro ... hoegestoel
https://lieber.westpoint.edu/foreign-fi ... osecution/
UN Resolution 2178 fra 2014, Sikkerhetsrådet; som bla. oppfordrer alle medlemslandene til å få sine egne statsborgere hjem fra Syria og Irak.
Det første er jo bare en persons mening. Det andre er igrunnen bare det samme.
Hun avslutter med "Leaving them in camps abroad, without any prospects of them bringing them to justice, would fail to meet the demands of justice and accountability."
Da glemmer man at det å sitte i forferdelige camper i Syria er straff det også, mye verre enn å sitte i et behagelig fengsel i Norge.
Det er rart at du snakker om Syria - som om dette er en stat i balanse og med et fungerende rettsvesen. Mens bare for noen dager siden meldte USA, at de har angrepet mål i Syria som var iranske og som, hevdet USA - hadde angrepet amerikanere i Syria. Og Israel har vegret seg for, ifølge israelske medier - å selge eller la stater som Israel selger våpen til - selge&formidle våpen til Ukraina;- Fordi de er redde for at da vil russerne i Syria - ikke la Israel angripe iranske&Hezzbollah-mål i Syria - uten russisk innblanding.
Dette aspektet virker å være helt fraværende i dine innvendinger og ditt evindelige gnål om at Syria må dømme disse fremmedkrigerne fra hele verden - som om du ser for deg at Ukraina holder rettssaker i de områdene de kriger mot russerne i.
Dessuten er det lutfattige kurdere som har kontrollen over de aktuelle fangeirene og ikke skjønner jeg hvem som har fortalt deg at kurderne og Assad har et godt samarbeidsforhold med Assad. Og det er kurderne som ber de statene som fremmedkrigerne kommer fra - om å hente hjem sine respektive statsborgere. Og altså IKKE Assad. Og nettopp dette er FN enig med kurderne i, så er og USA. Og derfor har blant annet USA, Tyskland og Danmark har tatt konsekvensen av dette - og hentet hjem sine IS-mødre med unger.
Sist redigert av Fordomsfull den tor mar 30, 2023 1:39 pm, redigert 2 ganger totalt.

Fordomsfull

Legg inn av Fordomsfull »

Pernille skrev: tor mar 30, 2023 11:33 am
ulefos skrev: tor mar 30, 2023 10:54 am sannheten er vel at de var barn når de dro, i alle fall den yngste på 16, og den gang hadde ingen av oss hørt om IS
Det fritar dem hverken for straff eller ansvar. Dette er de samme søstrene som Åsne Seierstad skriver om i boken sin, og det er ingenting som tilsier at de ikke visste hva de gikk til da de først ble radikalisert av lokal koranlærer i moskeen de frekventerte og senere Islam.net og Profetens Ummah med sjarmtrollene Ubaydullah Hussayn og Arfan Bhatti i spissen.
Har du hørt om noen hjemkomne syriafarere som ikke har blitt dømt for sin tilknytting til IS?

Brukeravatar
ehall
Innlegg: 3522

Legg inn av ehall »

Guttorm123 skrev: tor mar 30, 2023 8:11 am
Neptun skrev: tor mar 30, 2023 8:07 am Ingen norske medier (venstrevridde) vil finne på å stille spørsmål om en slik uttalelse. Det er en uskreven lov.
Mulig at de på eget initiativ har omgjort denne uttalelsen, som en del av en agenda?
Ser på Lippestad som en meget oppegående advokat så tviler på han roter sånn med sannheten. Er mye mer nærliggende at NRK i sin lykke å få terroristene hjem, at de roter med ordene. Jeg stoler overhodet ikke en puck på norsk media, de har egen agenda med alt de skriver om. Eneste måten å få fakta, er å høre på et opptak hva Lippestad selv sa (så lenge det ikke er klippet).

Fordomsfull

Legg inn av Fordomsfull »

Knaberaps skrev: ons mar 29, 2023 3:22 pm
Fordomsfull skrev: ons mar 29, 2023 2:51 pm Jeg tror mange av de opplevde oppholdet i tråd med det jeg har lest i intervjuer med folk som dro til Syria - som et sant helvete som de raskt oppdaget de ville bort fra, men som de visste ville bli straffet med døden for om det ble oppdaget at de ville dra hjem igjen og forlate IS.
Jeg tror gjerne at de sier dette. De mener jo også at de ikke har gjort noe galt.
De angrer på at de dro og de sier de ikke har gjort noe galt. Men det tiltross, har ikke noen hjemkomne Syriafarere sluppet rettsak med påfølgende fengselsstraff og der den NEST mildeste har vært fengselsstraff i ett år og fire måneder; IS-moren
Mens han her fikk en annen straff
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/G ... deltakelse
og han her
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/4 ... for-terror
og han her
https://www.aftenposten.no/norge/i/oBVg ... k-rettssak
og her
https://www.aftenposten.no/norge/i/XMP7 ... eyesterett
jf at en her fikk bare 8 måneders straff

ms_8

Legg inn av ms_8 »

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/AP ... e-dem-hjem

VG sin leiar støtter hentinga og interessant nok tillatter dei ikkje kommentarfelt

Eg trur veldig mange folk ikkje forstår dette på samme måte. Spesielt når andre folk berre kan glemme å bli hentet av norske myndigheter og heller ikkje kan forvente å få hjelp om man blir fengsla i andre land. Eg trur heller ikkje det er normalt at Norge henter igjen norske barn som er fanget eller i store problemer i utlandet.

Resultatet er vel at desse får nokon par års fengsel og så havner dei nok på trygd og skattebetalarane må fø på desse er eg redd. La oss berre håpe at desse kvinene aldri får sjå sine barn igjen og at ungene havner oss foreldra som tar vare på dei og sikrer at dei tar ein utdanning og havner i jobb. Slik at noko godt kan skje med dette.

Daltrey

Legg inn av Daltrey »

Guttorm123 skrev: tor mar 30, 2023 6:05 am
Pernille skrev: tor mar 30, 2023 5:40 am

Nei, barna ble unnfanget da de somaliskfødte søstrene var fødemaskiner for de hellige krigerne i det nye kalifatet.
"– Barna har vært på en lang og fremmed reise. De virket glade over å være tilbake i Norge, sier Lippestad".

En rar formulering om noen som aldri har vært i Norge før, ....
Hos NRK, som vi er tvunget til å betale for, er de minst like glade når slike usannheter blir servert.

Neptun
Innlegg: 5550

Legg inn av Neptun »

Fordomsfull skrev: tor mar 30, 2023 1:38 pm
Pernille skrev: tor mar 30, 2023 11:33 am
ulefos skrev: tor mar 30, 2023 10:54 am sannheten er vel at de var barn når de dro, i alle fall den yngste på 16, og den gang hadde ingen av oss hørt om IS
Det fritar dem hverken for straff eller ansvar. Dette er de samme søstrene som Åsne Seierstad skriver om i boken sin, og det er ingenting som tilsier at de ikke visste hva de gikk til da de først ble radikalisert av lokal koranlærer i moskeen de frekventerte og senere Islam.net og Profetens Ummah med sjarmtrollene Ubaydullah Hussayn og Arfan Bhatti i spissen.
Har du hørt om noen hjemkomne syriafarere som ikke har blitt dømt for sin tilknytting til IS?
Hun med den "syke ungen" (bare løgn) fikk en svært mild, nærmest symbolsk straff for årevis med terror sammen med IS.

Folk som har betalt inn for lite skatt f.eks. få langt strengere straffer. Det sier litt om hvor forrykt vårt såkalte rettsvesen er.

Neptun
Innlegg: 5550

Legg inn av Neptun »

Guttorm123 skrev: tor mar 30, 2023 8:11 am
Neptun skrev: tor mar 30, 2023 8:07 am

Ingen norske medier (venstrevridde) vil finne på å stille spørsmål om en slik uttalelse. Det er en uskreven lov.
Mulig at de på eget initiativ har omgjort denne uttalelsen, som en del av en agenda?
Vet ikke hvor mange medier som har gjengitt det på denne måten.
Men det kan selvsagt være at de i gledesrus over å få somaliske terroister (med norsk pass) til Norge har forvrengt Lippestads uttalelse.

Burde snart avstedkomme en debatt om hvorfor norske myndigheter kaster statsborgerskap etter utlendinger som har søkt midlertidig beskyttelse i Norge.
Det har ingenting med asylinsituttet å gjøre. De (rette partiene) ser nok på de "nye borgerne" som stemmekveg. Hvorfor stiller ingen spørsmål om virksomheten? Denne saken og flere andre viser jo til fulle hvor feilslått det er.

Pernille

Legg inn av Pernille »

Neptun skrev: tor mar 30, 2023 4:29 pm Hun med den "syke ungen" (bare løgn) fikk en svært mild, nærmest symbolsk straff for årevis med terror sammen med IS.

Folk som har betalt inn for lite skatt f.eks. få langt strengere straffer. Det sier litt om hvor forrykt vårt såkalte rettsvesen er.
Det var på hengende håret at hun fikk noe straff i det hele tatt. Saken gikk helt opp til Høyesterett og der vant påtalemyndighetene frem med 1 stemme (3 av dommerne var for straff mens 2 ville frifinne). Å være medlem av den mest perverse terrororganisasjonen siden krigens dager er tydeligvis ikke så veldig alvorlig for våre nye landsmenn.

Guttorm123
Innlegg: 5307

Legg inn av Guttorm123 »

Neptun skrev: tor mar 30, 2023 4:35 pm

Vet ikke hvor mange medier som har gjengitt det på denne måten.
Men det kan selvsagt være at de i gledesrus over å få somaliske terroister (med norsk pass) til Norge har forvrengt Lippestads uttalelse.
Det tror jeg også.

Brukeravatar
ehall
Innlegg: 3522

Legg inn av ehall »

Neptun skrev: tor mar 30, 2023 4:29 pm Hun med den "syke ungen" (bare løgn) fikk en svært mild, nærmest symbolsk straff for årevis med terror sammen med IS.
Det var Solberg og hennes folk som fant på «sykdommen» for å få terroristen til Norge. Før «hjemkomsten» var sykdommen i fokus og hadde alt å si, når de kom hjem var plutselig alt om barnet taushetsbelagt. Åpenbart for alle med øyne åpne om hva som skjedde. Selvfølgelig med den påfølgende latterlige lave straffen som Solberg vet alt om, hurra for naive nordmenn.

ms_8

Legg inn av ms_8 »

ehall skrev: tor mar 30, 2023 5:10 pm
Neptun skrev: tor mar 30, 2023 4:29 pm Hun med den "syke ungen" (bare løgn) fikk en svært mild, nærmest symbolsk straff for årevis med terror sammen med IS.
Det var Solberg og hennes folk som fant på «sykdommen» for å få terroristen til Norge. Før «hjemkomsten» var sykdommen i fokus og hadde alt å si, når de kom hjem var plutselig alt om barnet taushetsbelagt. Åpenbart for alle med øyne åpne om hva som skjedde. Selvfølgelig med den påfølgende latterlige lave straffen som Solberg vet alt om, hurra for naive nordmenn.
Ja den saken var ein skam for Norge, men dessverre ser vi at slike saker ofte blir taushetbelagt. Klart at våre politikere helst vil sleppe at dette kommer ut og då er det lett å bruke loven for å beskytte barnet.

Dessverre kjem slike saker til å bli malen.

Centrist

Legg inn av Centrist »

Pernille skrev: tor mar 30, 2023 4:49 pm Å være medlem av den mest perverse terrororganisasjonen siden krigens dager er tydeligvis ikke så veldig alvorlig for våre nye landsmenn.
Jeg vet jeg kommer til å angre, men hva mener du med "våre nye landsmenn" i denne sammenheng? Stortinget, domstolene, herunder Høyesterett, er dominert av norsk-etniske personer.

Pernille

Legg inn av Pernille »

Centrist skrev: tor mar 30, 2023 5:46 pm
Pernille skrev: tor mar 30, 2023 4:49 pm Å være medlem av den mest perverse terrororganisasjonen siden krigens dager er tydeligvis ikke så veldig alvorlig for våre nye landsmenn.
Jeg vet jeg kommer til å angre, men hva mener du med "våre nye landsmenn" i denne sammenheng? Stortinget, domstolene, herunder Høyesterett, er dominert av norsk-etniske personer.
Beklager, en upresis setning. Det jeg mente er at myndighetene ikke tar det særlig alvorlig at en del av våre nye landsmenn blir medlem av den mest perverse terrororganisasjonen siden krigens dager.

Fordomsfull

Legg inn av Fordomsfull »

Daltrey skrev: tor mar 30, 2023 4:29 pm
Guttorm123 skrev: tor mar 30, 2023 6:05 am
Pernille skrev: tor mar 30, 2023 5:40 am

Nei, barna ble unnfanget da de somaliskfødte søstrene var fødemaskiner for de hellige krigerne i det nye kalifatet.
"– Barna har vært på en lang og fremmed reise. De virket glade over å være tilbake i Norge, sier Lippestad".

En rar formulering om noen som aldri har vært i Norge før, ....
Hos NRK, som vi er tvunget til å betale for, er de minst like glade når slike usannheter blir servert.
Har du undersøkt dette selv er klarer du ikke å google? Her kan du høre Lippestad snakke
https://tv.vg.no/video/262092/her-ankom ... a-sostrene
Og her er sitat fra NRK om det samme;
"– Kvinnene erkjenner ikke straffskyld for innholdet i siktelsen, forteller forsvarer Geir Lippestad til NRK.

Han representerer den eldste av de to kvinnene. Hilde Firman Fjellså er forsvarer for den yngste av dem.

– Barna har vært på en lang og fremmed reise. Hjemreisen har gått bra og møte med oss gikk godt. Barna virket trygge og gode. Foreldrene virket glade over å være tilbake i Norge, sier Lippestad."
https://www.nrk.no/norge/terrorsiktede- ... 1.16272095
Så - av alle idiotiske teite misforståelser som en måtte dra frem; Det er selvfølgelig hjemreisen til de to mødrene en snakker om.

Guttorm123
Innlegg: 5307

Legg inn av Guttorm123 »

Fordomsfull skrev: tor mar 30, 2023 6:14 pm
Har du undersøkt dette selv er klarer du ikke å google? Her kan du høre Lippestad snakke
https://tv.vg.no/video/262092/her-ankom ... a-sostrene
Og her er sitat fra NRK om det samme;
"– Kvinnene erkjenner ikke straffskyld for innholdet i siktelsen, forteller forsvarer Geir Lippestad til NRK.

Han representerer den eldste av de to kvinnene. Hilde Firman Fjellså er forsvarer for den yngste av dem.

– Barna har vært på en lang og fremmed reise. Hjemreisen har gått bra og møte med oss gikk godt. Barna virket trygge og gode. Foreldrene virket glade over å være tilbake i Norge, sier Lippestad."
https://www.nrk.no/norge/terrorsiktede- ... 1.16272095
Så - av alle idiotiske teite misforståelser som en måtte dra frem; Det er selvfølgelig hjemreisen til de to mødrene en snakker om.
– Barna har vært på en lang og fremmed reise. Hjemreisen har gått bra og møte med oss gikk godt. Barna virket trygge og gode. De virket glade over å være tilbake i Norge, sier Lippestad.

https://www.nrk.no/nyheter/lippestad_-_ ... 1.16356374

Fordomsfull

Legg inn av Fordomsfull »

Pernille skrev: tor mar 30, 2023 4:49 pm
Neptun skrev: tor mar 30, 2023 4:29 pm Hun med den "syke ungen" (bare løgn) fikk en svært mild, nærmest symbolsk straff for årevis med terror sammen med IS.

Folk som har betalt inn for lite skatt f.eks. få langt strengere straffer. Det sier litt om hvor forrykt vårt såkalte rettsvesen er.
Det var på hengende håret at hun fikk noe straff i det hele tatt. Saken gikk helt opp til Høyesterett og der vant påtalemyndighetene frem med 1 stemme (3 av dommerne var for straff mens 2 ville frifinne). Å være medlem av den mest perverse terrororganisasjonen siden krigens dager er tydeligvis ikke så veldig alvorlig for våre nye landsmenn.
Hun ble dømt til 3,6 måneder i Tingretten og hun&hennes forsvarer anket til Lagretten. Som dømte henne til 2,6 år. En dom som ble anket til Høyesterett - som fastsatte dommen til ett år og fire måneder.

Fordomsfull

Legg inn av Fordomsfull »

ms_8 skrev: tor mar 30, 2023 5:20 pm
ehall skrev: tor mar 30, 2023 5:10 pm
Neptun skrev: tor mar 30, 2023 4:29 pm Hun med den "syke ungen" (bare løgn) fikk en svært mild, nærmest symbolsk straff for årevis med terror sammen med IS.
Det var Solberg og hennes folk som fant på «sykdommen» for å få terroristen til Norge. Før «hjemkomsten» var sykdommen i fokus og hadde alt å si, når de kom hjem var plutselig alt om barnet taushetsbelagt. Åpenbart for alle med øyne åpne om hva som skjedde. Selvfølgelig med den påfølgende latterlige lave straffen som Solberg vet alt om, hurra for naive nordmenn.
Ja den saken var ein skam for Norge, men dessverre ser vi at slike saker ofte blir taushetbelagt. Klart at våre politikere helst vil sleppe at dette kommer ut og då er det lett å bruke loven for å beskytte barnet.

Dessverre kjem slike saker til å bli malen.
AT et barn blir beskyttet er så gjennomført i norske såvel som i vestlig rettsvesen og sikkert over det meste av kloden ellers - at en må nesten være litt hemmet for ikke å forstå viktigheten av det! Særlig her i Norge, der ungene til mødre som ble forelsket i tyske soldater og fikk barn med dem - ble mobbet for å være tyskerunge til de var godt voksne. Du ville kanskje at ungen skulle henges ut med bilde&video for å bli kalt for IS-unge og terror-unge?
Sist redigert av Fordomsfull den tor mar 30, 2023 6:44 pm, redigert 1 gang totalt.

Fordomsfull

Legg inn av Fordomsfull »

ehall skrev: tor mar 30, 2023 5:10 pm
Neptun skrev: tor mar 30, 2023 4:29 pm Hun med den "syke ungen" (bare løgn) fikk en svært mild, nærmest symbolsk straff for årevis med terror sammen med IS.
Det var Solberg og hennes folk som fant på «sykdommen» for å få terroristen til Norge. Før «hjemkomsten» var sykdommen i fokus og hadde alt å si, når de kom hjem var plutselig alt om barnet taushetsbelagt. Åpenbart for alle med øyne åpne om hva som skjedde. Selvfølgelig med den påfølgende latterlige lave straffen som Solberg vet alt om, hurra for naive nordmenn.
Jen aner ikke hvordan det går med ungen og jeg er skrudd slik sammen at jeg får da inderlig håpe at barnet har fått den beste hjelpen og har det så bra som det er mulig. Men du ville gjerne hatt barnets sykehistorie utlagt, med bilder? Kabskje du ved en eventuell dødsannonse av ungen, ville krevd at da kunne de til helvete sende moren ned igjen i leiren?

ms_8

Legg inn av ms_8 »

Fordomsfull skrev: tor mar 30, 2023 6:24 pm
ms_8 skrev: tor mar 30, 2023 5:20 pm
ehall skrev: tor mar 30, 2023 5:10 pm

Det var Solberg og hennes folk som fant på «sykdommen» for å få terroristen til Norge. Før «hjemkomsten» var sykdommen i fokus og hadde alt å si, når de kom hjem var plutselig alt om barnet taushetsbelagt. Åpenbart for alle med øyne åpne om hva som skjedde. Selvfølgelig med den påfølgende latterlige lave straffen som Solberg vet alt om, hurra for naive nordmenn.
Ja den saken var ein skam for Norge, men dessverre ser vi at slike saker ofte blir taushetbelagt. Klart at våre politikere helst vil sleppe at dette kommer ut og då er det lett å bruke loven for å beskytte barnet.

Dessverre kjem slike saker til å bli malen.
AT et barn blir beskyttet er så gjennomført i norske såvel som i vestlig rettsvesen og sikkert over det meste av kloden ellers - at en må nesten være litt hemmet for ikke å forstå viktigheten av det! Særlig her i Norge, der ungene til mødre som ble forelsket i tyske soldater og fikk barn med dem - ble mobbet får å være tyskerunge til de var godt voksne. Du ville kanskje at ungen skulle henges ut med bilde&video for å bli kalt for IS-unge og terror-unge?
Eg sa ikkje at vi ikkje skulle beskytte barnet. Berre at man bruker beskyttelse for barnet som grunn for å ikkje komme med opplysninger. Eg er helt enig at vi ikkje skal offentliggjøre barnet, men at tilstanden til barnet ikkje vart snakket om. Betyr også at man ikkje veit om barnet var faktisk livsfarlig sjuk eller om det var brukt som ein unnskyldig for å hente barnet og kvinnen. Mobbinga av tyskerunge og for den slags skyld ISunger tar eg sterkt avstand frå.

Fordomsfull

Legg inn av Fordomsfull »

Neptun skrev: tor mar 30, 2023 4:29 pm
Fordomsfull skrev: tor mar 30, 2023 1:38 pm
Pernille skrev: tor mar 30, 2023 11:33 am

Det fritar dem hverken for straff eller ansvar. Dette er de samme søstrene som Åsne Seierstad skriver om i boken sin, og det er ingenting som tilsier at de ikke visste hva de gikk til da de først ble radikalisert av lokal koranlærer i moskeen de frekventerte og senere Islam.net og Profetens Ummah med sjarmtrollene Ubaydullah Hussayn og Arfan Bhatti i spissen.
Har du hørt om noen hjemkomne syriafarere som ikke har blitt dømt for sin tilknytting til IS?
Hun med den "syke ungen" (bare løgn) fikk en svært mild, nærmest symbolsk straff for årevis med terror sammen med IS.

Folk som har betalt inn for lite skatt f.eks. få langt strengere straffer. Det sier litt om hvor forrykt vårt såkalte rettsvesen er.
Har du sittet mye i fengsel og derfor synes at en straff på ett år og fire måneder er latterlig kort tid? Skjønt jeg ville tro at norske myndigheter ville la henne sone med fotlenke der hun bor, slik at hun kan ha mest&best mulig kontakt med barna. Pleier du å lyge og/eller få leger til å lyge diagnoser på dine eventuelle barn - for at folk skal synes synd i deg?
Sist redigert av Fordomsfull den tor mar 30, 2023 6:43 pm, redigert 2 ganger totalt.

Fordomsfull

Legg inn av Fordomsfull »

ms_8 skrev: tor mar 30, 2023 6:29 pm
Fordomsfull skrev: tor mar 30, 2023 6:24 pm
ms_8 skrev: tor mar 30, 2023 5:20 pm

Ja den saken var ein skam for Norge, men dessverre ser vi at slike saker ofte blir taushetbelagt. Klart at våre politikere helst vil sleppe at dette kommer ut og då er det lett å bruke loven for å beskytte barnet.

Dessverre kjem slike saker til å bli malen.
AT et barn blir beskyttet er så gjennomført i norske såvel som i vestlig rettsvesen og sikkert over det meste av kloden ellers - at en må nesten være litt hemmet for ikke å forstå viktigheten av det! Særlig her i Norge, der ungene til mødre som ble forelsket i tyske soldater og fikk barn med dem - ble mobbet får å være tyskerunge til de var godt voksne. Du ville kanskje at ungen skulle henges ut med bilde&video for å bli kalt for IS-unge og terror-unge?
Eg sa ikkje at vi ikkje skulle beskytte barnet. Berre at man bruker beskyttelse for barnet som grunn for å ikkje komme med opplysninger. Eg er helt enig at vi ikkje skal offentliggjøre barnet, men at tilstanden til barnet ikkje vart snakket om. Betyr også at man ikkje veit om barnet var faktisk livsfarlig sjuk eller om det var brukt som ein unnskyldig for å hente barnet og kvinnen. Mobbinga av tyskerunge og for den slags skyld ISunger tar eg sterkt avstand frå.
OK, beklager at eg ble litt hissig.

Corvus

Legg inn av Corvus »

ulefos skrev: tor mar 30, 2023 10:50 am
Corvus skrev: ons mar 29, 2023 11:42 pm
Selvsagt vil Syria ha disse bort. Det er ingen land i verden som er interessert i å ha bestialske terrorister i sitt land. Men det er i Syria de har begått de groteske handlingene sine. Da kan ikke bare Syria sende alle ut.
på samme måte som at Norge sender ut kriminelle med statsborgerskap i andre land, og sett fra dette landet er et problem at landet vedkommende egentlig bor i ikke vil at i mot dem

og nå har altså Norge gjort akkurat det samme, helt til nå
Svært sjelden Norge sender ut kriminelle til andre land om kriminaliteten er gjort i Norge. De soner som regel i Norge.

Corvus

Legg inn av Corvus »

Centrist skrev: tor mar 30, 2023 12:42 pm
Corvus skrev: tor mar 30, 2023 10:16 am Det første er jo bare en persons mening. Det andre er igrunnen bare det samme.
Hun avslutter med "Leaving them in camps abroad, without any prospects of them bringing them to justice, would fail to meet the demands of justice and accountability."
Da glemmer man at det å sitte i forferdelige camper i Syria er straff det også, mye verre enn å sitte i et behagelig fengsel i Norge.
Hvis du skal unngå å besvare argumenter ene og alene fordi det er en persons meninger, har du vel ikke så mye å gjøre på et diskusjonsfora. Disse meningene i artiklene er dessuten begrunnet i fakta og empirisk data.

Parodien, og ja jeg er så usaklig at jeg kaller det en parodi for man må kalle en spade for en spade, er komplett når du sammenligner leirene i Syria med fengsler i Norge. Den sammenligningen er helt irrelevant. Det som er viktig er at de ulike medlemmene av IS ikke har blitt straffeforfulgt. Denne formen for varetekstfengslingen uten at domstolene har ført en kjennelse, er helt hårreisende for en rettstat.

Det i seg selv er et argument for hvorfor Syria ikke vil være i stand til å beskytte rettighetene til disse menneskene tilstrekkelig nok.
Når ei heller en internasjonal domstol er realistisk, er det beste alternativet å hente de hjem til sine respektive land.


[/i]
At Syria ikke er i stand til å beskytte rettighetene til disse terroristene er det bare å drite i, etter hva de har gjort. Jo lengre de er i fangeleire i Syria jo bedre er det. Kommer de til Norge så er de frie til å drive terror/radikalisere andre på kort tid. Det er ingen tjent med.

Neptun
Innlegg: 5550

Legg inn av Neptun »

Fordomsfull skrev: tor mar 30, 2023 6:32 pm
Neptun skrev: tor mar 30, 2023 4:29 pm
Fordomsfull skrev: tor mar 30, 2023 1:38 pm
Har du hørt om noen hjemkomne syriafarere som ikke har blitt dømt for sin tilknytting til IS?
Hun med den "syke ungen" (bare løgn) fikk en svært mild, nærmest symbolsk straff for årevis med terror sammen med IS.

Folk som har betalt inn for lite skatt f.eks. få langt strengere straffer. Det sier litt om hvor forrykt vårt såkalte rettsvesen er.
Har du sittet mye i fengsel og derfor synes at en straff på ett år og fire måneder er latterlig kort tid? Skjønt jeg ville tro at norske myndigheter ville la henne sone med fotlenke der hun bor, slik at hun kan ha mest&best mulig kontakt med barna. Pleier du å lyge og/eller få leger til å lyge diagnoser på dine eventuelle barn - for at folk skal synes synd i deg?
Hvorfor slik personfokus - dårlige argumenter?
Litt nytt fra vårt fantastiske rettsvesen:

Fengsel i 1 år og 4 måneder for voldtekt til seksuell omgang uten samleie.
Saken gjelder utmåling av straff for en mann i tyveårene som i 2016 brukte hånden til en jevnaldrende sovende kvinne til å masturbere seg. Handlingen rammes av straffeloven § 291 bokstav b om voldtekt, og lagmannsretten fastsatte straffen til fengsel i 1 år og 8 måneder.

https://www.domstol.no/no/hoyesterett/a ... 9LDzetzgYM

Brukte hånden til en sovende kvinne til å masturbere seg.
I Norge er dette ansett som verre enn å medvirke til drap og grotesk terror terror i årevis.

Fordomsfull

Legg inn av Fordomsfull »

Corvus skrev: tor mar 30, 2023 7:31 pm
Centrist skrev: tor mar 30, 2023 12:42 pm
Corvus skrev: tor mar 30, 2023 10:16 am Det første er jo bare en persons mening. Det andre er igrunnen bare det samme.
Hun avslutter med "Leaving them in camps abroad, without any prospects of them bringing them to justice, would fail to meet the demands of justice and accountability."
Da glemmer man at det å sitte i forferdelige camper i Syria er straff det også, mye verre enn å sitte i et behagelig fengsel i Norge.
Hvis du skal unngå å besvare argumenter ene og alene fordi det er en persons meninger, har du vel ikke så mye å gjøre på et diskusjonsfora. Disse meningene i artiklene er dessuten begrunnet i fakta og empirisk data.

Parodien, og ja jeg er så usaklig at jeg kaller det en parodi for man må kalle en spade for en spade, er komplett når du sammenligner leirene i Syria med fengsler i Norge. Den sammenligningen er helt irrelevant. Det som er viktig er at de ulike medlemmene av IS ikke har blitt straffeforfulgt. Denne formen for varetekstfengslingen uten at domstolene har ført en kjennelse, er helt hårreisende for en rettstat.

Det i seg selv er et argument for hvorfor Syria ikke vil være i stand til å beskytte rettighetene til disse menneskene tilstrekkelig nok.
Når ei heller en internasjonal domstol er realistisk, er det beste alternativet å hente de hjem til sine respektive land.


[/i]
At Syria ikke er i stand til å beskytte rettighetene til disse terroristene er det bare å drite i, etter hva de har gjort. Jo lengre de er i fangeleire i Syria jo bedre er det. Kommer de til Norge så er de frie til å drive terror/radikalisere andre på kort tid. Det er ingen tjent med.
Du hadde helt sikkert ikke uttalt deg så jævla eplekjekt&skråsikkert om du ikke hadde vært i leirene selv. Og derfor - VISSTE hva du uttaler deg om.
Så de forbannede besserwisserne som hevder at det i leirene formelig auler med unger, unger og småbarn som bor&lever i helt jævlige forhold - de kan en i trygg forvissning om at Corvus har rett - også bare drite i.
Nei, jeg må bare gi meg, blir for sur.

Corvus

Legg inn av Corvus »

Fordomsfull skrev: tor mar 30, 2023 7:56 pm
Corvus skrev: tor mar 30, 2023 7:31 pm
Centrist skrev: tor mar 30, 2023 12:42 pm

Hvis du skal unngå å besvare argumenter ene og alene fordi det er en persons meninger, har du vel ikke så mye å gjøre på et diskusjonsfora. Disse meningene i artiklene er dessuten begrunnet i fakta og empirisk data.

Parodien, og ja jeg er så usaklig at jeg kaller det en parodi for man må kalle en spade for en spade, er komplett når du sammenligner leirene i Syria med fengsler i Norge. Den sammenligningen er helt irrelevant. Det som er viktig er at de ulike medlemmene av IS ikke har blitt straffeforfulgt. Denne formen for varetekstfengslingen uten at domstolene har ført en kjennelse, er helt hårreisende for en rettstat.

Det i seg selv er et argument for hvorfor Syria ikke vil være i stand til å beskytte rettighetene til disse menneskene tilstrekkelig nok.
Når ei heller en internasjonal domstol er realistisk, er det beste alternativet å hente de hjem til sine respektive land.


[/i]
At Syria ikke er i stand til å beskytte rettighetene til disse terroristene er det bare å drite i, etter hva de har gjort. Jo lengre de er i fangeleire i Syria jo bedre er det. Kommer de til Norge så er de frie til å drive terror/radikalisere andre på kort tid. Det er ingen tjent med.
Du hadde helt sikkert ikke uttalt deg så jævla eplekjekt&skråsikkert om du ikke hadde vært i leirene selv. Og derfor - VISSTE hva du uttaler deg om.
Så de forbannede besserwisserne som hevder at det i leirene formelig auler med unger, unger og småbarn som bor&lever i helt jævlige forhold - de kan en i trygg forvissning om at Corvus har rett - også bare drite i.
Nei, jeg må bare gi meg, blir for sur.
At du blir sur fordi du ikke får terroristene hjem til Norge lever jeg godt med.

Hadde jeg selv vært en islamistsk rabiat terrorist så hadde jeg avfunnet meg med at det faktisk var særdeles fortjent at jeg satt i en leir under dårlige forhold. Hadde ikke fortjent en dritt.

pfrog567

Legg inn av pfrog567 »

Fordomsfull skrev: tor mar 30, 2023 7:56 pm
Corvus skrev: tor mar 30, 2023 7:31 pm
At Syria ikke er i stand til å beskytte rettighetene til disse terroristene er det bare å drite i, etter hva de har gjort. Jo lengre de er i fangeleire i Syria jo bedre er det. Kommer de til Norge så er de frie til å drive terror/radikalisere andre på kort tid. Det er ingen tjent med.
Du hadde helt sikkert ikke uttalt deg så jævla eplekjekt&skråsikkert om du ikke hadde vært i leirene selv. Og derfor - VISSTE hva du uttaler deg om.
Så de forbannede besserwisserne som hevder at det i leirene formelig auler med unger, unger og småbarn som bor&lever i helt jævlige forhold - de kan en i trygg forvissning om at Corvus har rett - også bare drite i.
Nei, jeg må bare gi meg, blir for sur.
Hvis kvinnene i denne leiren hadde hatt vett og fornuft, så hadde de ikke satt barn til verden når de er der. Bare det tyder på at de ikke tenker på barnas beste. Men i stedet tilfredsstillelser de IS-krigere..
For deretter å bruke barna for alt de er verd til å sikre seg en utvei ut av leirene når de er blitt lei av terroristlivet..

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Aktuelt»