Razzia mot klubb i Tromsø

Svar
Kamstål

Razzia mot klubb i Tromsø

Legg inn av Kamstål »

Sitat VG.no:
Politiet i Tromsø har slått til mot det som skal være en stor, ulovlig pokerturning. Det var iTromsø som først meldte om aksjonen.

– Jeg kan bekrefte at vi har gjennomført en aksjon mot et lokale der vi mistenker at det foregikk ulovlig organisert pokerspilling i Tromsø, sier operasjonsleder i politiet, Eirik Kileng til VG.

En person er pågrepet og siktet i forbindelse med saken. Det er også tatt beslag, men Kileng ønsker ikke utdype detaljene.

Han opplyser at det var 30-40 personer til stede i lokalene da politiet aksjonerte.

Ifølge VGs opplysninger skal det ha vært flere hundre tusen kroner totalt i omløp under turneringen. Pengene ble oppbevart i en safe i lokalet.

iTromsø har også fått opplysninger om tilsvarende beløp.
Noen med info her?

Knaberaps

Legg inn av Knaberaps »

Bare en av 30 - 40 personer arrestert. Innehaveren av lokalet kanskje. Eller kodekjenneren til safen. Eventuelt at han prøvde å hindre politiet i å komme inn...

Slogdongen

Legg inn av Slogdongen »

Viktig at befolkiningen skal være slaver av norsk tipping.

Lezah

Legg inn av Lezah »

Det er vel VGD-legenden CaptainOfIndustry.

Kamstål

Legg inn av Kamstål »

En observasjon, litt på siden av denne saken, men innsatsen man kan spille for ihht lotteriloven har ikke økt siden pokerspill ble lovlig i 2015. 1000kr da, 1000kr nå..

Den eneste endringen fra utgangspunktet som jeg har fått med meg, er vel at det ble økt fra 10 til 20 spillere per sammenkomst.

Tormund

Legg inn av Tormund »

Kamstål skrev: tor apr 27, 2023 11:13 pm Sitat VG.no:
Politiet i Tromsø har slått til mot det som skal være en stor, ulovlig pokerturning. Det var iTromsø som først meldte om aksjonen.

– Jeg kan bekrefte at vi har gjennomført en aksjon mot et lokale der vi mistenker at det foregikk ulovlig organisert pokerspilling i Tromsø, sier operasjonsleder i politiet, Eirik Kileng til VG.

En person er pågrepet og siktet i forbindelse med saken. Det er også tatt beslag, men Kileng ønsker ikke utdype detaljene.

Han opplyser at det var 30-40 personer til stede i lokalene da politiet aksjonerte.

Ifølge VGs opplysninger skal det ha vært flere hundre tusen kroner totalt i omløp under turneringen. Pengene ble oppbevart i en safe i lokalet.

iTromsø har også fått opplysninger om tilsvarende beløp.
Noen med info her?
Hentet fra lokalavisa: Intervju med styrelederen

Vegard Dahl er styreleder i Tromsø Kortklubb som arrangerte turneringen i et leid lokale.

Tromsø Kortklubb er en forening registrert innenfor idrettslag- og klubber og har også en lukket Facebook-gruppe med 519 medlemmer.

Styrelederen sier at turneringen begynte klokken 18.00 torsdag kveld.

De 33 spillerne var da fordelt på fem bord i lokalet de leier Dahl hadde vunnet noen hender, men etter omtrent én time ble spillet avbrutt av politiet.

Også politiet bekrefter at det var om lag 30 personer på stedet.

– Politiet kom plutselig busende inn. De trodde tydeligvis at de skulle finne noe annet enn det de fant. Vi ble sjokkerte over at det plutselig sprang inn omtrent 15 politibetjenter, sier Dahl.

– Hvordan opplevde du dette?

– Alle satt i ro og fred. Det kan selvfølgelig hende at noen ble redd.

– Ble du redd?

– Nei, jeg vet jo at det er mange klubber rundt om i Norge hvor politifolk deltar i spillet. Det er ikke noe nytt. Vi har vært ærlig og åpen om hva vi driver med siden 2018. Nå bestemte de seg for å aksjonere, noe jeg mener er misbruk av ressurser, sier Dahl.

Tromsø Kortklubb arrangerer, ifølge styrelederen, det han selv kaller en pokerfestival to ganger i året. Denne festivalen kaller de Tromsø Open og det er flere turneringer som er en del av festivalen, og det var det som foregikk torsdag kveld.

– Vi har 600 medlemmer fra alle samfunnslag. Vi har advokater, journalister, leger og politifolk. Vi har vært 100 prosent åpne om hva vi holder på med, siden dag én. Vi har trodd vi har drevet på en måte som er godkjent, siden politiet har visst om driften i fem år, sier Dahl.

På onsdag fikk de spille i fred, da kostet det 1000 kroner å være med i det de kaller «NLH Turbo». Torsdag spilte spillerne det de kaller for «Mystery Bounty». Da kostet det 2.500 kroner å delta.
Det betyr at de totalt kjempet om omtrent 80.000 kroner. Premiepengene fordeles på spillerne. Dahl legger videre til at Tromsø Kortklubb tar en liten andel for å dekke utgiftene de har for å arrangere turneringen.

– Halvparten av premiepengene legges i konvolutter med ukjent beløp. Når man slår ut en spiller, trekker man en konvolutt. Den andre halvparten fordeles blant de som gjør det best, sier Dahl og legger til at han selv har vunnet flere turneringer.

Han understreker at de opererer etter filosofien til Norsk Pokerforbund, som kjemper for å gjøre det lovlig å spille poker i Norge innenfor trygge rammer.

– Én person ble pågrepet, og er sammen med flere andre personer siktet for å tilby eller medvirke til å tilby pengespill uten tillatelse. Det har blitt beslaglagt et betydelig pengebeløp i kontanter, samt digitale enheter og utstyr som ble benyttet til pokerspilling, sier politiadvokat Simon Nystuen i pressemeldingen som ble sendt ut fredag.


– I gråsonen
– Men er dette lov?

– Jeg tenker det er helt i gråsonen. Vi var litt flere spillere enn det som er lov. At det koster 1.500 kroner mer enn staten bestemmer at vi kan ha i innsats, når du kan spille det tidobbelte på bingoen eller oddsen. Når vi under en festival øker innsatsen litt, tar folk det mer seriøst, da blir det ekstra gøy å vinne. Vi skjønner ikke hvorfor staten skal inn å regulere dette, sier han.

Fredag morgen var døra til lokalet forseglet. «Bryt ikke seglet, det medfører straffansvar», står det på klistremerket politiet har etterlatt på døra. iTromsø har snakket med flere beboere i bygget som ikke vet noe om hva som har skjedd.

Det er selskapet Desiro Eiendom AS som leier ut lokalet. Daglig leder Dan-Erik Torsteinsen oppdaget først at det var en politiaksjon på gang da han leste avisa.

– De virker som en trivelig gjeng. Vi har aldri fått inntrykk av at det er noe påfallende, sier Dan-Erik Torsteinsen.

Reagerer kraftig på politiet
Larsen og resten av arrangørene i Tromsø Kortklubb ble avhørt av politiet etter razziaen.

Så måtte styrelederen bli med på politistasjonen. Der satt han til klokken 01.00 i natt.

Dahl håper at politiet henlegger saken.

– Jeg håper de henlegger saken, men de har tatt alt av penger. Dette er jo spillernes penger som skulle gå til premier. Det er ganske vilt.

Politiet ser alvorlig på saken
Politiadvokat Simen Nystuen sier det ble beslaglagt kontanter for flere hundre tusen kroner, i tillegg til utstyr som var nødvendig for å gjennomføre turneringen.

– Politiet ser alvorlig på saken. Siden det er mistanke om aktiviteter som har pågått over lang tid, og at det er store summer i omløp, kan denne typen virksomhet gi grobunn for skatte og avgiftsunndragelser, sier Nystuen og legger til:

– I tillegg utsettes hver enkelt deltaker for et uregulert spilletilbud som kan føre til avhengighet og økonomisk uføre som følge av manglende regulering og tilsyn.

Politiadvokaten understreker at det er strenge krav for å arrangere pokerturneringer i Norge. Det er begrensninger for hvor mye hver enkelt deltaker skal kunne risikere å tape.

– Langvarig og profesjonelt organisert tilbud
– Det er også andre tilleggskrav som må oppfylles. Det skal gjennomføres i private hjem, og ikke ha et profesjonelt preg. Det er lite som tilsier at lovlig vennelagspoker er oppfylt her, sier han.

Etterforskningen er pågående, men politiet mener å ha sikret seg et godt inntrykk av de som er ansvarlige for å organisere turneringen. Etterforskningen fortsetter fremover.

– Politiet mistenker at aktiviteten har pågått over år, og slik virksomheten var innrettet fremstår det som et langvarig og profesjonelt organisert tilbud om pokerspilling, langt utenfor rammene for lovlig «vennelagspoker», sier Nystuen.

Politiadvokaten ønsker ikke å si hvor mange som er siktet, men opplyser at personene er siktet etter pengespillovens paragraf 4, for å «tilby eller medvirke til å tilby pengespill uten å ha tillatelse fra lotter- og Stiftelsestilsynet».

– Det betyr at dere har siktet de som arrangerer turneringen, og ikke de som har deltatt som spillere?

– Det stemmer.

Tormund

Legg inn av Tormund »

Hvis klipp og lim fra betalingsmur ikke er tillatt her, så beklager jeg, og mod får slette :)

FjodorDVD

Legg inn av FjodorDVD »

Dette er ultrakomisk og moraliserende politiarbeid. Sånn blir det når man går til politiaksjon mot offerløs kriminalitet. Det trengs virkelig en skroting av slike lover nå.

Brukeravatar
JauKaninen  
Innlegg: 1736

Legg inn av JauKaninen »

"Politiet i Tromsø mistenker ulovlig pengespill."

Å nei, så forferdelig. Noen kamerater ønsker å møtes for å spille kort

Gjellsimle

Legg inn av Gjellsimle »

Jeg var selv til stede på Midt-Norsk Mesterskap i poker for omlag 10 år siden, på et sammfunnshus i Orkanger da politiet kom stormende inn, 10-15 stk med hunder og våpen. De ankom både i biler og helikoptre, noen visstnok helt fra Oslo (!). Helt latterlig, der sitter en 50-60 stk og spiller, vanlige familiefolk. Noen gamle kjerringer, sikkert fra idrettslag eller husflidslag, driver kiosksalget og serverer hjemmelagede kaker osv. Og der plutselig stormes det inn viduer og dører. Det verste er, når støyen hadde lagt seg etter et minutts tid, så kunne en se på flere av politifolkene at de var direkte flaue over hva i alle dager de drev på med. De hadde sikkert sett for seg en MC gjeng eller lignende kriminelle, ikke Ola og Kari som spiller som om det var en bingokveld. Bare de som drev arrangementet ble tatt med, om de i det hele tatt ble det, og alle andre måtte bare oppgi navn og adresse.

Dette er jo på en måte vel og greit, i og med at pokerspilling var ulovlig på det tidspunktet, og at Politiet sikkert fikk en særdeles overdreven meldig om kriminell aktivitet. MEN, så kommer det jeg mener er det verste: Jeg var svært spent på avisene dagen etterpå, i og med at jeg tenkte at her har politiet dummet seg kraftig ut. Men der kunne de opplyse noe i retning av, jeg husker ikke helt: Politet avbrøt ulovlig pokerturnering, NARKOBESLAG gjort. Det viste seg, at en av hundene hadde markert på en av deltakerne, og han hadde noe hasj i lommen. Omtrent som om hvis du hadde stoppet 60 stk på gaten, så hadde ikke hunden gjort utslag på en eller flere, likevel så prøvde de å sette dette i sammenheng.
Helt fullstendig, ubegripelig latterlig. Jeg glemmer aldri fjeset på dem, etter at de hadde stormet inn, og ble møtt av litt humring fra salen og "hva er det dere driver med egentlig"

startelver

Legg inn av startelver »

Det er bare å gi opp Norge. Vi lever i steinalderen. Dra over grensen til Sverige eller Danmark og der kan du spille lovlig på casinoer!

Fjern norsk tipping sitt monopol og start opp casinoer i Norge så kan du få slutt på dette. Møkkaland!

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Poker»