Just Do It
Hva spiser og drikker du i kveld?
-
- Innlegg: 5307
Enig, de er gale.
Selv steker jeg den før jeg spiser den.
Jeg har vært og plukket ramsløk , smaker nesten som hvitløk. Det vokser vilt flere steder i Norge.
Kan brukes i alle matretter.
Trickset er å male det opp , bruk gjerne en blender eller kaffekvern. Så skal det tørkes i ca 48 timer.
Så kan du lagre det som krydder i lufttett beholder.
Kan brukes i alle matretter.
Trickset er å male det opp , bruk gjerne en blender eller kaffekvern. Så skal det tørkes i ca 48 timer.
Så kan du lagre det som krydder i lufttett beholder.
Kjøpt deg kåk? Hvor skal du flytte?Ale skrev: ↑tir mai 02, 2023 8:45 pmEnig i det. Verdt 40-60 kr. 80 kr, nope. Tror ikke det blir mye av den når jeg flytter for meg selv om et par uker.Guttorm123 skrev: ↑tir mai 02, 2023 7:46 pmDet er den ikke verdt, synes jeg. Det finnes langt bedre ferdigpizzaer . Men smak og behag.
Middag i dag ble stekte nudler med biffkjøtt. Brokkoli, aspargesbønner, paprika, gulrot, løk, hvitløk,sjampinjong og bambusskudd stod for tilskudd av mikronæringsstoff. Saus ble lagd av østerssaus, soyasaus og litt teriyakisaus.
Stekt ørret, med asparges, nypoteter og en slags sitronsmørsaus, med både dill og sitrozest
Tipper det blir Coop sine sticky & smoky spareribs, med ovnsbakte potetbåter etter trening i kveld
Ute på reis, så lunsjen var grønnsaksuppe og pølser i brød i loungen på Gardermoen. Ingen høydare, men var nå spiselig.
Middag i kveld blir sushi. Lenge siden jeg har hatt det nå, så ser veldig frem til den.
Middag i kveld blir sushi. Lenge siden jeg har hatt det nå, så ser veldig frem til den.
Ble middag på kinesisk restaurant i dag. Thai curry med ekstra biff, fantastisk godt.
Lenge siden laks her - så blir litt laks, litt ovnsbakte poteter og nykål, for første gang i år.... Blir nok veldig enkelt med smelta smør, tenker jeg. Glass vann til. Til dessert blir det vannmelon.
Laks her også. I samspill med nudler, grønnsaker og østersssaus blandet med sriracha.
Tyske hvite asparges er sikret. Ser prisen er ned 100kr/kg siden forrige gang. Hollandaise laget i spumaen, men vurderer litt mer cayennepepper i enn vanlig. Også kjøpt inn noe god skinke. En eller annen Kruger-Rumpf riesling i glasset, dog tror jeg at jeg lar GGene ligger noen år til
I dag har jeg bakt brød! Dvs, deigen ble satt i går, og det var jo fint å etterheve og steke mens jeg hadde hjemmekontor 2,5 time på starten av dagen.... Det var på veldig høy tid å få testet en julegave som er over 2 år gammel....
https://traktoren.no/brodform-m-lokk-25cm
... så tenker å spise et lite mellommåltid med dette brødet og god røykelaks fra Fredrik.
I kveld blir det en eller annen burger - enten lakseburger, eller en sånn Big-et-eller-annet fra Rema/NK, som er gode saker.
Men før dette skal jeg om litt ta en utepils. Til kvelden blir det nok cola og etterpå litt whisky.
https://traktoren.no/brodform-m-lokk-25cm
... så tenker å spise et lite mellommåltid med dette brødet og god røykelaks fra Fredrik.
I kveld blir det en eller annen burger - enten lakseburger, eller en sånn Big-et-eller-annet fra Rema/NK, som er gode saker.
Men før dette skal jeg om litt ta en utepils. Til kvelden blir det nok cola og etterpå litt whisky.
Den kan forveksles med lilekonvall, som er giftig. Noen har fått seg en ubehagelig overraskelse.startelver skrev: ↑tir mai 02, 2023 8:46 pm Jeg har vært og plukket ramsløk , smaker nesten som hvitløk. Det vokser vilt flere steder i Norge.
Kan brukes i alle matretter.
Trickset er å male det opp , bruk gjerne en blender eller kaffekvern. Så skal det tørkes i ca 48 timer.
Så kan du lagre det som krydder i lufttett beholder.
MLE var og kjøpte noe jord og annet hos et gartneri forleden dag, og kom hjem med en ramsløkplante i potte. Den står i drivhuset.
Jeg er ikke overvettes begeistret for ramsløk selv, men jeg vet mange liker den.
Det vokser flere steder i distriktet her. Thaivennindene til MLE vet om de "hemmelige" stedene.
Trikset er vel å bruke det med forsiktighet når man lager mat.
I kveld (tidlig ennå) ble det veldig sunn middag, etter en bra treningsøkt og badstu.
400g krydret kyllingfilet med litt brokkoli, og bananshake (3 stk + halv lime).
Unner meg en liten skål surt smågodt også.
Får se hva jeg spiser i kveld. Enten mekker jeg noe mer mat, eller så blir det sitronkake, Berthas. Kun halve da.
400g krydret kyllingfilet med litt brokkoli, og bananshake (3 stk + halv lime).
Unner meg en liten skål surt smågodt også.
Får se hva jeg spiser i kveld. Enten mekker jeg noe mer mat, eller så blir det sitronkake, Berthas. Kun halve da.
Rosevin går til mye, jeg har tenkt muligens til kylling i dag... Nærmest av prinsipp kjøper jeg alltid en hel kylling, med mindre jeg bruker "lårfilet" til curry etc, men i dag tenker jeg rett og slett å kjøpe et bryst av kvalitet og bare steke det. Tenker asparges til. Og en eller annen saus... Får se hva det blir, fløtebasert soppsaus har jeg egentlig mest lyst på, men blir litt kraftig til vinen og aspargesen...
Laget en slags panna cotta i går - ca 1 del fløte og 4 deler kefir. Testet i går, og smakte utmerket med litt forsiktig varmbehandla rabarbra. Altså dessert - men blir vel litt om ettermiddagen også.
Laget en slags panna cotta i går - ca 1 del fløte og 4 deler kefir. Testet i går, og smakte utmerket med litt forsiktig varmbehandla rabarbra. Altså dessert - men blir vel litt om ettermiddagen også.
-
- Innlegg: 2589
Skal spise en litt sen lunsj i dag, blir vel noe fisk vil jeg tro, og hadde egentlig tenkt fisk til middag, men det kan jo bli litt for mye også.DoktorS skrev: ↑lør mai 06, 2023 7:31 am Rosevin går til mye, jeg har tenkt muligens til kylling i dag... Nærmest av prinsipp kjøper jeg alltid en hel kylling, med mindre jeg bruker "lårfilet" til curry etc, men i dag tenker jeg rett og slett å kjøpe et bryst av kvalitet og bare steke det. Tenker asparges til. Og en eller annen saus... Får se hva det blir, fløtebasert soppsaus har jeg egentlig mest lyst på, men blir litt kraftig til vinen og aspargesen...
Laget en slags panna cotta i går - ca 1 del fløte og 4 deler kefir. Testet i går, og smakte utmerket med litt forsiktig varmbehandla rabarbra. Altså dessert - men blir vel litt om ettermiddagen også.
Så kylling og asparges blir det her også, har begge deler i hus. Lager med risotto, så slipper jeg å handle i dag.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute