17. mai - meny
-
- Innlegg: 2589
17. mai - meny
Ja, rett og slett - hva spiser folk på nasjonaldagen?
Selv starter jeg med litt coppaskinke, jordbær og champagne til frokost.
Til lunsj blir det nybakt brød med reker og majones, og røkt ørret og eggerøre. Fortsetter med champagne.
Middag starter med sjøkrepsrisotto og hvit burgunder.
Rypebryst som på Vianvang, og da blir det en Amarone i anledning dagen.
Avslutter med klassisk norsk bløtkake. Har prøvd 3 ganger å bake sukkerbrød, det funker ikke, så det blir kjøpebunn.
Håper alle får en trivelig 17.mai!
Selv starter jeg med litt coppaskinke, jordbær og champagne til frokost.
Til lunsj blir det nybakt brød med reker og majones, og røkt ørret og eggerøre. Fortsetter med champagne.
Middag starter med sjøkrepsrisotto og hvit burgunder.
Rypebryst som på Vianvang, og da blir det en Amarone i anledning dagen.
Avslutter med klassisk norsk bløtkake. Har prøvd 3 ganger å bake sukkerbrød, det funker ikke, så det blir kjøpebunn.
Håper alle får en trivelig 17.mai!
Lang lunsj med vennegjeng fra kl 11 hvor det blir et klassisk koldtbord. Hjemmelagde rundstykker og foccaia, diverse spekeskinker (serrano, parma, vanlig spekeskinke etc) Kjøttboller i tomatsaus, eggerøre, oster både milde og skarpe typer. Skagenrøre, reker, baconsurret dadler, mozzarellasalat, brokkolisalat, diverse grønt, kjeks, diverse frukt. To kaker av ukjent type. Til drikke: Champagne, rosèvin og øl.
Middagen blir på Südøst. En treretter jeg ikke har sjekka hva er, men som jeg ikke har allverden med forventninger til. Sted ble i første rekke valgt pga det sosiale og en fin uteservering.
Middagen blir på Südøst. En treretter jeg ikke har sjekka hva er, men som jeg ikke har allverden med forventninger til. Sted ble i første rekke valgt pga det sosiale og en fin uteservering.
Jeg har vært der med jobben tre ganger, har til gode å bli imponert av maten - håper de hever det et hakk for dere i morgen.
Dagen skal feires i Trondheim, men ser det er meldt drittvær, så kanskje det legger en demper på stemningen.KingKongHalvor skrev: ↑tir mai 16, 2023 3:52 pm Ja, rett og slett - hva spiser folk på nasjonaldagen?
Selv starter jeg med litt coppaskinke, jordbær og champagne til frokost.
Til lunsj blir det nybakt brød med reker og majones, og røkt ørret og eggerøre. Fortsetter med champagne.
Middag starter med sjøkrepsrisotto og hvit burgunder.
Rypebryst som på Vianvang, og da blir det en Amarone i anledning dagen.
Avslutter med klassisk norsk bløtkake. Har prøvd 3 ganger å bake sukkerbrød, det funker ikke, så det blir kjøpebunn.
Håper alle får en trivelig 17.mai!
Uansett, så starter dagen med champagnefrokost på Brittania. Deretter er det bestilt bord på Graffi til vennegjengen. De har ikke den mest spennende menyen, men jeg har gått for BBQ LIVÈCHEKYLLING
Med mango- og papayasalat, BBQ-saus, béarnaise, hvitløksdressing, maiskrem og Graffifries. (hentet fra menyen deres)
Deretter blir det sikkert masse øl på en av byens steder før man kanskje eller kanskje ikke avslutter med en kebab! Ha en fin feiring du også
Ellers har jeg hørt at SODD er veldig populær 17-mai mat å servere i Trøndelag. Litt kjedelig for min smak, men veldig populært i trøndelag på 17-mai skal jeg tro en trønder jeg kjenner.
Kanskje man har noen rare tradisjoner andre steder i landet også. Tipper Rein-biff kan være en greie i Finnmark
Edit:
Vel når jeg søkte på sodd så viser det seg altså at det heter Trøndersodd. Da er det vel noe i det da sikkert at dette er tradisjonsmat på 17-mai
https://www.matprat.no/oppskrifter/trad ... ondersodd/
Kanskje man har noen rare tradisjoner andre steder i landet også. Tipper Rein-biff kan være en greie i Finnmark
Edit:
Vel når jeg søkte på sodd så viser det seg altså at det heter Trøndersodd. Da er det vel noe i det da sikkert at dette er tradisjonsmat på 17-mai
https://www.matprat.no/oppskrifter/trad ... ondersodd/
Med barn i barneskolealder og bosatt i Asker har 17. mai menyen blitt kraftig nedtonet. Siden jeg må få en til skolen 7:15 for å rekke ymse ting før barnetoget oppom Krompen så blir frokosten av typen: "Noe i hånden". Så blir det vel noe ymse på skolen, men der er jo hele greie ferdig i god tid før klokken 13. Men blir sikkert ymse pølser, is og kake.
Så blir det grilling med venner etter man får av seg bunaden tidlig ettermiddag
Så blir det grilling med venner etter man får av seg bunaden tidlig ettermiddag
-
- Innlegg: 12998
Sikkert med en dæsj bernaise oppi og en bakt potet sprengfull av mais og rømme ved siden av. Trøndercuisine.Kul_Djevel skrev: ↑tir mai 16, 2023 4:33 pm Ellers har jeg hørt at SODD er veldig populær 17-mai mat å servere i Trøndelag.
I år skal jeg ikke en døyt morsomt, og det er helt greit; været her i bartebyen er bedritent. Nå drikker jeg en sylfrekk (pulver)kaffe og et glass vann mens jeg manner meg opp til å legge ned noen kilometer på tredemølle. Etter det skal jeg riktignok unne meg en bedre frokost/lunsj i form av nybakt brød fra en gærning som burde være baker og diverse godt pålegg. Ellers blir det vanlig middag etc. Kanskje noen glass cola zero for å slå ut håret? Gudane veit!
Vi er to gamlinger som har tenkt å subbe rundt hjemme i hverdagsklær og ta livet med knusende ro.Lezah skrev: ↑ons mai 17, 2023 8:47 am I år skal jeg ikke en døyt morsomt, og det er helt greit; været her i bartebyen er bedritent. Nå drikker jeg en sylfrekk (pulver)kaffe og et glass vann mens jeg manner meg opp til å legge ned noen kilometer på tredemølle. Etter det skal jeg riktignok unne meg en bedre frokost/lunsj i form av nybakt brød fra en gærning som burde være baker og diverse godt pålegg. Ellers blir det vanlig middag etc. Kanskje noen glass cola zero for å slå ut håret? Gudane veit!
Noen spesiell meny har vi ikke tenkt på, vi spiser ett eller annet når vi er sultne.
Vi lever et slaraffenliv i dag.
Hoppet over frokosten i dag og gikk rett på et overdådig koldtbord til lunsj. Altfor mye godt!
Middag ble brennsnut og utover er det blitt diverse desserter/is/kaker. Det skumle er at kvelden fortsatt er ung...
Middag ble brennsnut og utover er det blitt diverse desserter/is/kaker. Det skumle er at kvelden fortsatt er ung...
Terningkast 2.Kul_Djevel skrev: ↑tir mai 16, 2023 4:18 pmDeretter er det bestilt bord på Graffi til vennegjengen. De har ikke den mest spennende menyen, men jeg har gått for BBQ LIVÈCHEKYLLINGKingKongHalvor skrev: ↑tir mai 16, 2023 3:52 pm Ja, rett og slett - hva spiser folk på nasjonaldagen?
Selv starter jeg med litt coppaskinke, jordbær og champagne til frokost.
Til lunsj blir det nybakt brød med reker og majones, og røkt ørret og eggerøre. Fortsetter med champagne.
Middag starter med sjøkrepsrisotto og hvit burgunder.
Rypebryst som på Vianvang, og da blir det en Amarone i anledning dagen.
Avslutter med klassisk norsk bløtkake. Har prøvd 3 ganger å bake sukkerbrød, det funker ikke, så det blir kjøpebunn.
Håper alle får en trivelig 17.mai!
Med mango- og papayasalat, BBQ-saus, béarnaise, hvitløksdressing, maiskrem og Graffifries. (hentet fra menyen deres)
Tipper jeg hadde klart å lage dette bedre hjemme. Graffi verre enn Burger King og skal liksom "være et bedre sted".
ØL på tap terningkast 3. Tydelig at de ikke engang greier å vaske glassene sine skikkelig. Det gjør pilsen på tapp verre, men de var ikke den verste. Derfor en 3er
-
- Innlegg: 12998
Det å kjøpe seg mat ute som er ordentlig god hører nå til sjeldenhetene. Og når det først er godt så er det nå ofte så dyrt at en må spørre seg om det er verdt det. Så med tanke på pris og kvalitet så er nå egentlig Burger King eller en eller annen bensinstasjonsburger bedre enn mye annet.Kul_Djevel skrev: ↑tor mai 18, 2023 7:54 amTerningkast 2.Kul_Djevel skrev: ↑tir mai 16, 2023 4:18 pmDeretter er det bestilt bord på Graffi til vennegjengen. De har ikke den mest spennende menyen, men jeg har gått for BBQ LIVÈCHEKYLLINGKingKongHalvor skrev: ↑tir mai 16, 2023 3:52 pm Ja, rett og slett - hva spiser folk på nasjonaldagen?
Selv starter jeg med litt coppaskinke, jordbær og champagne til frokost.
Til lunsj blir det nybakt brød med reker og majones, og røkt ørret og eggerøre. Fortsetter med champagne.
Middag starter med sjøkrepsrisotto og hvit burgunder.
Rypebryst som på Vianvang, og da blir det en Amarone i anledning dagen.
Avslutter med klassisk norsk bløtkake. Har prøvd 3 ganger å bake sukkerbrød, det funker ikke, så det blir kjøpebunn.
Håper alle får en trivelig 17.mai!
Med mango- og papayasalat, BBQ-saus, béarnaise, hvitløksdressing, maiskrem og Graffifries. (hentet fra menyen deres)
Tipper jeg hadde klart å lage dette bedre hjemme. Graffi verre enn Burger King og skal liksom "være et bedre sted".
ØL på tap terningkast 3. Tydelig at de ikke engang greier å vaske glassene sine skikkelig. Det gjør pilsen på tapp verre, men de var ikke den verste. Derfor en 3er
Møkkete og grisete er det ofte på mange av restaurantene også.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute