Hva spiser og drikker du i kveld?
Hadde tenkt å ha dette tidligere, men droppet planer av ymse grunner - men i dag ble det i alle fall Kassler med nykål og sennepssaus. Veldig-veldig godt. Regner med det var svensk opprinnelse på kjøttet jeg kjøpte over kjølen, det var i alle fall veldig godt og med nydelig avstemt røyksmak, bare en nyanse. Og det var veldig mørt og "porøst". Sennepsausen var i prinsippet bare en hvit saus tilsmakt med en god del fransk sennep. Vann til dette.
Til dessert - favorittdrikken i sommer - uten alkohol - sitronbrus uten sukker (type billig Sprite) blandet i forholdet ca 4:1 med pasjonsfruktlimonaden fra Rema, som heldigvis er i sortimentet også i år.
Til dessert - favorittdrikken i sommer - uten alkohol - sitronbrus uten sukker (type billig Sprite) blandet i forholdet ca 4:1 med pasjonsfruktlimonaden fra Rema, som heldigvis er i sortimentet også i år.
Dagens middag:
Pulled pork burger med coleslaw, sprøstekt bacon og en ølbasert bbq-saus, terningkast 5+
Dagens dessert:
► Show Spoiler
Dagens dessert:
► Show Spoiler
En slags ny kombi laget litt på impuls. Kyllingfilet med soppstuing og bakte rødbeter. Serverte med en stekt blanding av squash, løk, rød og gul paprika, padrons og hvitløk. Servert med nudler, selv om det siste var litt for barna egentlig
Var innom Fudi i går og ble med et glass Tikka. Så da blir det en slags svin-tikka til middag. Med ris og en slags libanesisk brød, som naan-erstatning
Det blir nygrillet kylling i dag siden det var tilbud hos Meny.
Så har man forskjellig tilbehør som potetsalat, og hjemmelaget ramsløksmør som smøres på kjøttet. Og en tomatsalat med søtpotet.
Så har man forskjellig tilbehør som potetsalat, og hjemmelaget ramsløksmør som smøres på kjøttet. Og en tomatsalat med søtpotet.
Går i noen rester fra fryseren og fra helgen - kyllinglår som ble delt opp og varmet, puttet i hvetetortilla med salat og ymse sauser... God nok middag. Dessverre var det litt mye lår, kan fort bli at jeg må spise rester i morgen også - dessverre fordi jeg har lagt noe klippfisk i bløt, men klart - den kan eventuelt vente til torsdag...
En fjellørret er kjøpt inn hos den lokale fiskehandleren. Så tipper jeg filetrerer og steker den
Fikk litt ånden over meg og laga meg en rabarbra- og aprikosgrøt. Den blir nok dog til dessert i morgen, for liker den best kald....
Samtidig kokte jeg opp poteter og klippfisk merket "hverdags" - 1 kg kjøpt på Moa for 100 kr - blir jo fort 4-5 middager av dette, og i forhold til mye annet, så absolutt noe jeg skulle hatt mer av. Bare la det koke opp, så tar jeg det i biter og lar det surre i rikelig med olje sammen med sånne spisse grønne tyrkiske, litt rød og masse løk, samt hvitløk. Blir nok en god porsjon til i morgen av dette også.
Samtidig kokte jeg opp poteter og klippfisk merket "hverdags" - 1 kg kjøpt på Moa for 100 kr - blir jo fort 4-5 middager av dette, og i forhold til mye annet, så absolutt noe jeg skulle hatt mer av. Bare la det koke opp, så tar jeg det i biter og lar det surre i rikelig med olje sammen med sånne spisse grønne tyrkiske, litt rød og masse løk, samt hvitløk. Blir nok en god porsjon til i morgen av dette også.
Tok ut for mye torsk fra fryseren til gårsdagens middag, så dagens middag var nesten i boks. Ble en variant med pasta, brokkoliblanding og hollandaisesaus.
Pasta carbonara med svinekjøtt og ca. 40g bacon (rester) og 50g chorizo pølse.
Fikk ellers denne idag:
Det blir pizza på lørdag og laks på søndag vet jeg. Dette er forhåpentligvis et steg mot å bli mer strukturert i hverdagen.
Skal prøve å holde meg til frossenpizza maks to ganger i uken fremover. Viktig å kunne ta seg friheter.
Søndag blir mitt første fiske-måltid i år må skjerpe meg der også. Litt av problemet er pris, men fant nokså billige laksefileter på Coop.
Fikk ellers denne idag:
Det blir pizza på lørdag og laks på søndag vet jeg. Dette er forhåpentligvis et steg mot å bli mer strukturert i hverdagen.
Skal prøve å holde meg til frossenpizza maks to ganger i uken fremover. Viktig å kunne ta seg friheter.
Søndag blir mitt første fiske-måltid i år må skjerpe meg der også. Litt av problemet er pris, men fant nokså billige laksefileter på Coop.
Ble Cæsar salat til lunsj, og stekte så kyllingburger til middag senere.
Desserten tempereres as we speak;
Desserten tempereres as we speak;
► Show Spoiler
Litt kort og tykk, laget av MUK.
Ikveld blir det frossenpizza og cola zero. Siden det er fredag, så må jeg kanskje prøve denne tacopizzaen fra Grandiosa da? Noen som har smakt den? Er den noe god?
Krydre heller innpakningen, pappen. Smaker sikkert bedre.Kul_Djevel skrev: ↑fre mai 26, 2023 4:14 pm Ikveld blir det frossenpizza og cola zero. Siden det er fredag, så må jeg kanskje prøve denne tacopizzaen fra Grandiosa da? Noen som har smakt den? Er den noe god?
-
- Innlegg: 2589
Salat med argentinske villreker og sweet chili til forrett, Fenocchio Langhe Rosato i koppen.
Hovespise blir kokt torsk, nye poteter, gulrot, grønn asparges og smørsaus. Le Ronsay, min faste følgesvenn, i glasset.
Dessert blir flotte jordbær fra Rema, naturell, og en Pinup med jordbærsmak. Og litt Tokajer ved siden av.
God mathelg!
Hovespise blir kokt torsk, nye poteter, gulrot, grønn asparges og smørsaus. Le Ronsay, min faste følgesvenn, i glasset.
Dessert blir flotte jordbær fra Rema, naturell, og en Pinup med jordbærsmak. Og litt Tokajer ved siden av.
God mathelg!
Hvilken av dem? Er vel en deluxe og en vanlig.Kul_Djevel skrev: ↑fre mai 26, 2023 4:14 pm Ikveld blir det frossenpizza og cola zero. Siden det er fredag, så må jeg kanskje prøve denne tacopizzaen fra Grandiosa da? Noen som har smakt den? Er den noe god?
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute