That time of the year again.
Håper alle som har nytte av Fridiskusjon bidrar med noen kroner.
https://www.spleis.no/project/325141
Håper alle som har nytte av Fridiskusjon bidrar med noen kroner.
https://www.spleis.no/project/325141
Prepper grupper på Facebook
Prepper grupper på Facebook
Sånn som situasjonen er i verden. Tenkte jeg at det kunne være interessant å melde meg inn i en prepper gruppe på Facebook.
Det er flere slike norske grupper på Facebook. Men jeg er usikker på hvilke som er verdt å være med i. Er det noen som har erfaringer?
Hva er fokus i de ulike gruppene som fins?
Tenker at sånn "løpe rundt i skogen bushcraft" gruppe har begrenset interesse for meg i dag. Ikke at det ikke kan være interessant for andre.
Hvem er hvem av de norske preppergruppene på Face?
Det er flere slike norske grupper på Facebook. Men jeg er usikker på hvilke som er verdt å være med i. Er det noen som har erfaringer?
Hva er fokus i de ulike gruppene som fins?
Tenker at sånn "løpe rundt i skogen bushcraft" gruppe har begrenset interesse for meg i dag. Ikke at det ikke kan være interessant for andre.
Hvem er hvem av de norske preppergruppene på Face?
Har ikke tenkt tanken om preppergrupper på fjesbok, men den som søker finner....som det heter.Bantor skrev: ↑fre nov 04, 2022 3:42 pm Sånn som situasjonen er i verden. Tenkte jeg at det kunne være interessant å melde meg inn i en prepper gruppe på Facebook.
Det er flere slike norske grupper på Facebook. Men jeg er usikker på hvilke som er verdt å være med i. Er det noen som har erfaringer?
Hva er fokus i de ulike gruppene som fins?
Tenker at sånn "løpe rundt i skogen bushcraft" gruppe har begrenset interesse for meg i dag. Ikke at det ikke kan være interessant for andre.
Hvem er hvem av de norske preppergruppene på Face?
Lag en gruppe her, da vel!
Prepping for meg er å ha noe på lur, ikke å forberede meg på krig i den forstand at jeg skal være klar til å dra til skogs med våpen.
Jeg har en del mat i fryserne, noe hermetikk og tørrfor, vann i vannkanner, gass for koking, og ved til fyring. Lommelykter og batterier, og powerbank til å lade telefoner... Og litt kontanter under madrassen.
Skulle jeg skaffe meg noe, kunne det kanskje være et strømaggregat og et par kanner med bensin.....
Det er jo et ganske aktuelt tema, det er ofte tema i media.
Men du gjemte bort tråden din i et ganske lite besøkt forum, da.
Lite aktivitet her......
- missChance
- Moderator
- Innlegg: 5284
- Has thanked: 813 times
- Been thanked: 1197 times
Du kan jo lage en egen tråd i Aktuelt. Hvis det blir stor interesse med mange forskjellige temaer, kan vi eventuelt opprette en gruppe, men det kan være greit å starte med en enkelt tråd. /mod
- Ale
- Innlegg: 64550
- Has thanked: 3800 times
- Been thanked: 2450 times
Hva er det viktigste å ha på "Rommet" i forhold til prepping?
- Queenie
- Innlegg: 6251
- Has thanked: 2038 times
- Been thanked: 809 times
De fleste fb-grupper av denne sorten preges av galskap og psykiatri. Myndighetenes liste er mer enn bra nok, og så bør man jo legge til personlige behov.Bantor skrev: ↑fre nov 04, 2022 3:42 pm Sånn som situasjonen er i verden. Tenkte jeg at det kunne være interessant å melde meg inn i en prepper gruppe på Facebook.
Det er flere slike norske grupper på Facebook. Men jeg er usikker på hvilke som er verdt å være med i. Er det noen som har erfaringer?
Hva er fokus i de ulike gruppene som fins?
Tenker at sånn "løpe rundt i skogen bushcraft" gruppe har begrenset interesse for meg i dag. Ikke at det ikke kan være interessant for andre.
Hvem er hvem av de norske preppergruppene på Face?
Ærlig talt så er mine forberedelser stort sett myndighetenes liste, pluss litt ris og bønner/erter. Pluss matolje, men ikke noe vits å ha veldig mye av det sistnevnte. Pga. at det harskner.
Noen særegenheter. Jeg fortrekker å ha vann på bøtter med lokk framfor vanndunk.
Har noen sånne billige filterdingser også. Spesielt interessant etter en atomkrig er filter i sugerørsform. Tenk Lifestraw, og Sawyer filter som kan brukes som sugerør.
Noen særegenheter. Jeg fortrekker å ha vann på bøtter med lokk framfor vanndunk.
Har noen sånne billige filterdingser også. Spesielt interessant etter en atomkrig er filter i sugerørsform. Tenk Lifestraw, og Sawyer filter som kan brukes som sugerør.
- missChance
- Moderator
- Innlegg: 5284
- Has thanked: 813 times
- Been thanked: 1197 times
Har endelig fått i hus powerbank og batteridrevet radio, så det begynner å hjelpe litt.
Vann og mat, pålegg osv. har jeg litt av. Litt irriterende at det er mindre hermetikk nå, og pappbokser i stedet.
For de som har viktige medisiner, kan det være lurt å tenke på at man henter ut før man går helt tom.
Vann og mat, pålegg osv. har jeg litt av. Litt irriterende at det er mindre hermetikk nå, og pappbokser i stedet.
For de som har viktige medisiner, kan det være lurt å tenke på at man henter ut før man går helt tom.
Det er mulig å konservere middagsmat på syltetøyglass. Virker å være en østeuropeisk tradisjon, de legger først et klede i bunnen av gryta, setter i glassene, heller på vann og koker glassene i minst en time. Spesielt hvis det blir et tykt fettlag på toppen, ser det ut til å være lufttett og det kan holde seg til våren. Norgesglass har hatt røde gummistrikker som skulle klistre seg til det øverste av glassene.
Ellers er det kjente "Farmen-tips", ha ei tønne med saltlake stående og lagre kjøtt eller fisk i den. Eller røyke råvarene. Et asiatisk tips er å grave ned andeegg, og de vil da være fermenterte når de graves opp igjen. Dette smaker ikke godt, men det er en måte å overleve på (tusenårsegg). Det er til og med mulig å tørke kjøtt. Dette smaker heller ikke godt. Men tørket kjøtt ser ut til å finnes i mange kulturer, som Carne Seca, Pemmican, Biltong, tørka reinkjøtt osv. Kjøtt kan faktisk også konserveres ved å henge i sjøluft, som det gjøres på Færøyene. Men også dette vil være noe tvilsomt for den bortskjemte "feinschmecker".
Alle store matlagre krever flittig listeføring for å kunne spise opp det som snart vil bli uspiselig. Mark og biller vil gå løs på sjokoladeplater, mel og pasta hvis det er slikt i lageret.
Ellers er det kjente "Farmen-tips", ha ei tønne med saltlake stående og lagre kjøtt eller fisk i den. Eller røyke råvarene. Et asiatisk tips er å grave ned andeegg, og de vil da være fermenterte når de graves opp igjen. Dette smaker ikke godt, men det er en måte å overleve på (tusenårsegg). Det er til og med mulig å tørke kjøtt. Dette smaker heller ikke godt. Men tørket kjøtt ser ut til å finnes i mange kulturer, som Carne Seca, Pemmican, Biltong, tørka reinkjøtt osv. Kjøtt kan faktisk også konserveres ved å henge i sjøluft, som det gjøres på Færøyene. Men også dette vil være noe tvilsomt for den bortskjemte "feinschmecker".
Alle store matlagre krever flittig listeføring for å kunne spise opp det som snart vil bli uspiselig. Mark og biller vil gå løs på sjokoladeplater, mel og pasta hvis det er slikt i lageret.
Disse her lever gammeldags, de har fugler gående fritt rundt i Aserbajdsjan. Problemet er at du må være der hver dag for å mate fugler eller dyr. Her graver de et stort hull, murer litt rundt kanten, tenner et bål i midten og legger på kurver med frukt som skal tørkes. En gammel metode for å tørke frukt til vinteren. Har aldri sett noen gjøre slik, men det virker som en lur metode. Hvis de glemmer å dekke til hullet, kan det også fungere som en felle for besøkende.
Synes å se slike bilder av selvbergingsjordbruk er interessant. Men, en må huske på at arbeidsdelingen i et moderne samfunn gir mange fordeler.
Løsningen for å være klar for kriser er ikke at alle skal gå tilbake til selvbergingsjordbruk.
Når det er sagt, gir det en viss sikkerhet å kunne sette poteter osv.
Løsningen for å være klar for kriser er ikke at alle skal gå tilbake til selvbergingsjordbruk.
Når det er sagt, gir det en viss sikkerhet å kunne sette poteter osv.
Vil bare gjøre oppmerksom på at mange som bor i by, ikke har anledning til å lagre kjøtt, fisk, meieriprodukter osv. på et strålingssikkert sted.
Hvis du forbereder deg på en atomhendelse, begrenser dette matlagringen din til veganske tørrvarer eller hermetikk uten tilsatt salt.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute