Situasjonen i Ukraina Del 2

Låst
Midgardsormen

Re: Situasjonen i Ukraina Del 2

Legg inn av Midgardsormen »

startelver skrev: ons mai 31, 2023 8:43 pm Disse bananrepublikkene som støtter Moskva kan NATO ta på en dag. Pass deg Kadyrov.

Banker du lenge nok på døren så faller hele imperiet ditt.
Ikke gi tsjetjenerne flest skylden. De hater Russland og Kadyrov, som er en Rinnan-type.

To kriger mot Russland nylig.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6695

Legg inn av Karatel »

startelver skrev: ons mai 31, 2023 8:43 pm Disse bananrepublikkene som støtter Moskva kan NATO ta på en dag. Pass deg Kadyrov.

Banker du lenge nok på døren så faller hele imperiet ditt.
Du har vel ikke misforstått noe nå? Tsjetsjenia er ikke en selvstendig stat, Tsjetsjenia er en av delrepublikkene i Den russiske føderasjon, Tsjetsjenia er russisk område. Et angrep på Tsjetsjenia er også et angrep på Russland.

Brukeravatar
kytec
Innlegg: 7953

Legg inn av kytec »

Midgardsormen skrev: ons mai 31, 2023 10:15 pm
startelver skrev: ons mai 31, 2023 8:43 pm Disse bananrepublikkene som støtter Moskva kan NATO ta på en dag. Pass deg Kadyrov.

Banker du lenge nok på døren så faller hele imperiet ditt.
Ikke gi tsjetjenerne flest skylden. De hater Russland og Kadyrov, som er en Rinnan-type.

To kriger mot Russland nylig.
Så teknisk sett borgerkrig da?

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6695

Legg inn av Karatel »

mito skrev: ons mai 31, 2023 9:25 pm Hvordan i alke dager klarer du å konkludere med at jeg tillater Russland et motiv for å invadere Ukraina?
Nå må jeg påpeke overfor både deg og din motdebattant at det er umulig å nekte noen å ha et motiv for en forbrytelse. I enhver drapssak og andre voldsforbrytelser er gjerningsmannens motiv helt sentralt for politi og påtalemyndigheter. Hvis gjerningsmannen har et motiv, da har han et motiv og ingen kan nekte ham å ha et motiv.

Her ser det ut til å foreligge en misforståelse som består i at "tillater Russland et motiv for å invadere Ukraina" blir tolket som at man tillater Russland å invadere Ukraina, og slik er det jo slett ikke.

Hvis f.eks. en bedratt ektemann dreper sin utro kone, kan vi si nokså sikkert at hans motiv var sjalusi og hevnlyst, men det betyr jo ikke at vi tillater ham å drepe sin kone.

Genial

Legg inn av Genial »

Interessant artikkel om russernes endrede taktikk.

https://www.aftenposten.no/verden/i/76L ... et-taktikk

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »


Det har kommet fram at russerne lykte med å bryte luftvernsringen rundt Kyiv 28. mai. Ukrainerne var fullstendig tatt på senga fordi de var opptatt med Iskander-missiler slik at en ny type kryssermissil kom gjennom og traff området omkring GUR-administrasjonsbygningen som ligger på ei øy langs en bro. Et nærbilde av et missil som bommet på området og traff vannet, avslørt at det var et ramjetdrevet missil av type P-800 selv om andre ment det var en PAC-3. I fakta, dette missilet har en uvanlig spissende og er for stor i sammenligning med PAC-3. Amerikanerne og ukrainerne oppdaget et problem med PAC-3, om de ikke traff, skulle de detoneres, men hele to ganger hendt det ikke. En PAC-3 krasjet midt i et trafikksted.

Det er en versjon av P-800, Kh-61 som kan avfyres fra et fly. Lite er kjent om dette flybårne missilvåpenet som bare Su-34 kunne frakte som enslig last pga. dimensjonene og vekten. Det er sett på bildene at administrasjonsbygningen var skadet, det virker som det var store interne skader, som tyder på at et kryssermissil hadde penetrert seg inn i bygningen. Området ble sperret av for to dager mens bygningen sikres og dels tømmes inntil trafikken på broen kunne gjenåpnes. Det var ikke vanlige kryssermissiler, ballistiske missiler og dronefly som hadde truffet bygningen i en meningsløs gest fordi GUR har tømte denne for all viktig funksjon - den er nå kun for administrasjonsfunksjoner i krigstid. Trolig hadde to Kh-61 kryssermissiler i ly av et pågående angrep som avledet ukrainerne, klarte å komme inn og deretter stige opp og siden stupe ned.

Dette har ikke militære eller politisk verdi fordi det er over ett år siden krigen startet og fordi bygningen lå svært sårbart i midten av floden helt åpent fra nord og sør. Istedenfor virker det som en hevnaksjon rettet mot GUR. Ukrainske militære hadde mange ganger observert en meget uvanlig atferd av russiske militære under stridighetene, de virker å ha en irrasjonell hevnbesettelse som gjør at de ikke bryr seg om realistiske eller militære fakta og dermed ignorere alt annet enn å hevne seg. I sommeren 2022 opplevd ukrainerne i sjokk at ballistiske missiler var flere ganger brukt på plagsomme stillinger eller våpensystemer når det var oppnådd suksess på ukrainsk side.

Dette er ikke karakterisk for russisk krigføring, istedenfor er dette noe som var sett for første gang under Afghanistankrigen i 1979-1989 da offiserer ofte brøt all etikette for å hevne seg selv når det ikke var hensiktsmessig eller selvskadelig for egne innsats. Dette gjentok seg under de to tsjetsjenske krigene og senere i Syria, da ment det at russerne har et alvorlig holdningsproblem blant sine befalhavende, som oppførte seg som hvis de fremdeles er i irregulære krigstilstand med sterke overlegenhetskomplekser. Da betyr det at russiske militære er for dypt preget av sin nære fortid med en militærskultur utformet av Afghanistan og Tsjetsjenia med mange offiserer preget av deres opplevelsene og erfaring fra 1980-1995 perioden. USA hadde et liknende problem, mange offiserer med bakgrunn i indianerkonfliktene i 1865-1890 vist seg å ha meget problematiske holdninger som sjokkerte politikerne, kolleger fra andre land og historikerne. Filippinerkrigen var preget av fullstendig hensynsløshet og umenneskelig atferd, og da Pershing sloss på Vestfronten, sjokkerte han andre ved å erklære at han vil henge alle tyske soldater som gjør motstand hvis han skulle invadere Tyskland. En ny generasjon måtte overta for å få fjerne denne ukulturen.

Russerne har nemlig en uformell blodhevnkultur fra gammelt av, men det var av individuell karakter, som ofte var sjeldent offentlig policy for hender på militæroffiserer i tsartiden og kommunisttiden da man vektlagt evnen for å rette passende respons i tråd med egne målsetninger og hensikter istedenfor å miste hodet. De hevne ikke seg hodeløst. Vi ser dette derimot som en del av et mønster i Russlands krigføring. Hvilken kan forklare den avsindige bombingen av Kyiv i mai, det var for å hevne Bryansk-nedskytningene. På russisk hold ser det ut at Moskva-droneangrepene og den lave graden av suksessen har tvunget sunn fornuft inn i hodene på beslutningstagere. "Suksessen" i 28. mai kan ha fått Putins generalene til å stoppe i slutten.

EverLast

Legg inn av EverLast »

De ukrainske stillingene blir jo detronisert med presist artilleri fra russerne sin side. Hvilke by er den neste disse divisjonene går på? Ikke mye mangel på våpen her.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Genial skrev: ons mai 31, 2023 11:10 pm Interessant artikkel om russernes endrede taktikk.

https://www.aftenposten.no/verden/i/76L ... et-taktikk
Dette er sinnssykt!

"De døde russiske soldater er utstyrt med en elektronisk sensor. Det forklarer hvorfor soldatene brukes som kanonføde: De er ofret for å avsløre de ukrainske stillingene. Sensorene sender nemlig signaler som gjør det mulig for det russiske artilleriet å bombe mer presist."

Dette vil ingen normal hær akseptere i det hele tatt, soldatene vil ha gått til mytteri og offiserene ville ha blitt helt skrekkslagent over en slik perversjon som ikke kunne forsvares på noe som helst måte. At dette kunne benyttes i det russiske militæret, bevitnet meget seriøst at noe er seriøst galt med russerne som ikke bare er fatalister, men også helt oppslukt av en dødslengsel for å forvolde størst mulig skade på sine fiender. Dette er i realiteten kamikaze-taktikk med bruk av elektroniske utstyr. Disse er ikke soldater, men monstre som må utryddes med størst mulig brutalitet for å hindre slik umenneskelighet.

Og det betyr i praksis at det er umulig å ta fanger og lik umulig å ta humanitær hensyn, slik at alle virkemidler må benyttes. Hvis det sendes ut divisjoner med dødsmannknappsensorer på seg for å lede tung artilleri mot deres forsvarerne man kom i kontakt med, eller når disse drepes av fremrykkende ukrainske soldater, gjør dette krigen så inhumant at dette er ekstraordinært i menneskehetens historie. De bruker mennesker som våpen og som offerlam for at de skal dø, for å gjøre størst mulig skade på forsvarerne. Når russerne innta en stilling og disse drepes, vil sensorene da varsle offiserene som vil så rette inn tung artilleri så raskt som mulig - selv om kampene pågår eller om russerne fremdeles lever i stillingen - er dette et total brudd på all som het etikk og moral innenfor krig. Dette gjør mennesket til en maskin uten sjel eller bevissthet.

Dette kommer til å bli uniont fordømt over hele verden av samtidige militære og vil bli tatt opp i fremtidige samtaler om krigsforbrytelser og krigsregler.

Hvis dette var tatt i bruk mot amerikanske militære, vil det nemlig lede til all-out bruk av fryktsomme våpen, og dette kan over tid om denne praksisen benyttes mot andre makter eller kopieres av andre militærmakter med dødskultpraksis, kan dette nemlig lede til antipersonelltaktikk - blant annet med giftgass og annet. En forsvarende part må da utrydde alle fiendtlige soldater som har dødsmannknappsensorer på seg, de kan ikke ta fanger, de kan ikke holde tilbake, og de kan ikke opprettholde tabuer omkring kontroversielle våpen - giftgass kan bli stuerent i et slikt scenario.

Da må russerne stanses! Putins dyrkning av dødslengsel for hans makt er nå gått så langt, at dette er et hån mot Menneskeheten.

Brukeravatar
Albania
Innlegg: 1211

Legg inn av Albania »

Midgardsormen skrev: ons mai 31, 2023 10:15 pm
startelver skrev: ons mai 31, 2023 8:43 pm Disse bananrepublikkene som støtter Moskva kan NATO ta på en dag. Pass deg Kadyrov.

Banker du lenge nok på døren så faller hele imperiet ditt.
Ikke gi tsjetjenerne flest skylden. De hater Russland og Kadyrov, som er en Rinnan-type.

To kriger mot Russland nylig.
Har flere tsjetsjenske kompiser og tro meg, de alle vil drepe Kadyrov hvis muligheten byr seg.

OrmenLange
Innlegg: 1813

Legg inn av OrmenLange »

Varulv2468 skrev: ons mai 31, 2023 11:44 pm Når russerne innta en stilling og disse drepes, vil sensorene da varsle offiserene som vil så rette inn tung artilleri så raskt som mulig - selv om kampene pågår eller om russerne fremdeles lever i stillingen - er dette et total brudd på all som het etikk og moral innenfor krig.
Står dette i artikkelen? (Jeg har ikke tilgang)

Brukeravatar
seriemester2013
Innlegg: 3970

Legg inn av seriemester2013 »

Albania skrev: tor jun 01, 2023 12:20 am
Midgardsormen skrev: ons mai 31, 2023 10:15 pm
startelver skrev: ons mai 31, 2023 8:43 pm Disse bananrepublikkene som støtter Moskva kan NATO ta på en dag. Pass deg Kadyrov.

Banker du lenge nok på døren så faller hele imperiet ditt.
Ikke gi tsjetjenerne flest skylden. De hater Russland og Kadyrov, som er en Rinnan-type.

To kriger mot Russland nylig.
Har flere tsjetsjenske kompiser og tro meg, de alle vil drepe Kadyrov hvis muligheten byr seg.
Dette stemmer med mitt inntrykk også, ser ikke bort fra at det vil bli gjort forsøk på løsrivelse igjen når de ser at russerne ikke har spesielt god ledelse til å krige, der militært personell er salderingsposter.
Tror heller ikke Tsjetsjenia blir alene om å ville løsrive seg fra russerne i nær fremtid

Brukeravatar
Big George
Innlegg: 7842

Legg inn av Big George »

"Ikke gi tsjetjenerne flest skylden. De hater Russland og Kadyrov, som er en Rinnan-type".

"To kriger mot Russland nylig".
"Har flere tsjetsjenske kompiser og tro meg, de alle vil drepe Kadyrov hvis muligheten byr seg."

Sitater lenger opp i tråden

Håper Georgia, Tsjesjenia og Belarus vil frigjøre seg fra Russlands inflytelse

Brukeravatar
Foucault
Innlegg: 782

Legg inn av Foucault »

Varulv2468 skrev: ons mai 31, 2023 11:44 pm
Genial skrev: ons mai 31, 2023 11:10 pm Interessant artikkel om russernes endrede taktikk.

https://www.aftenposten.no/verden/i/76L ... et-taktikk
Dette er sinnssykt!

"De døde russiske soldater er utstyrt med en elektronisk sensor. Det forklarer hvorfor soldatene brukes som kanonføde: De er ofret for å avsløre de ukrainske stillingene. Sensorene sender nemlig signaler som gjør det mulig for det russiske artilleriet å bombe mer presist."

Dette vil ingen normal hær akseptere i det hele tatt, soldatene vil ha gått til mytteri og offiserene ville ha blitt helt skrekkslagent over en slik perversjon som ikke kunne forsvares på noe som helst måte. At dette kunne benyttes i det russiske militæret, bevitnet meget seriøst at noe er seriøst galt med russerne som ikke bare er fatalister, men også helt oppslukt av en dødslengsel for å forvolde størst mulig skade på sine fiender. Dette er i realiteten kamikaze-taktikk med bruk av elektroniske utstyr. Disse er ikke soldater, men monstre som må utryddes med størst mulig brutalitet for å hindre slik umenneskelighet.

Og det betyr i praksis at det er umulig å ta fanger og lik umulig å ta humanitær hensyn, slik at alle virkemidler må benyttes. Hvis det sendes ut divisjoner med dødsmannknappsensorer på seg for å lede tung artilleri mot deres forsvarerne man kom i kontakt med, eller når disse drepes av fremrykkende ukrainske soldater, gjør dette krigen så inhumant at dette er ekstraordinært i menneskehetens historie. De bruker mennesker som våpen og som offerlam for at de skal dø, for å gjøre størst mulig skade på forsvarerne. Når russerne innta en stilling og disse drepes, vil sensorene da varsle offiserene som vil så rette inn tung artilleri så raskt som mulig - selv om kampene pågår eller om russerne fremdeles lever i stillingen - er dette et total brudd på all som het etikk og moral innenfor krig. Dette gjør mennesket til en maskin uten sjel eller bevissthet.

Dette kommer til å bli uniont fordømt over hele verden av samtidige militære og vil bli tatt opp i fremtidige samtaler om krigsforbrytelser og krigsregler.

Hvis dette var tatt i bruk mot amerikanske militære, vil det nemlig lede til all-out bruk av fryktsomme våpen, og dette kan over tid om denne praksisen benyttes mot andre makter eller kopieres av andre militærmakter med dødskultpraksis, kan dette nemlig lede til antipersonelltaktikk - blant annet med giftgass og annet. En forsvarende part må da utrydde alle fiendtlige soldater som har dødsmannknappsensorer på seg, de kan ikke ta fanger, de kan ikke holde tilbake, og de kan ikke opprettholde tabuer omkring kontroversielle våpen - giftgass kan bli stuerent i et slikt scenario.

Da må russerne stanses! Putins dyrkning av dødslengsel for hans makt er nå gått så langt, at dette er et hån mot Menneskeheten.
Ingen normal hær vil akseptere soldater med sensorer, sier du? Perversjon?

Soldier monitoring system (sms) og soldier healthcare monitoring er da intet nytt?
Disse systemene «snakker» med andre enheter slik at man via gps kan se hvor soldatene er, og varsle om deres helsestatus. Jeg forstår ikke hvorfor du ble så opprørt over dette.

Brukeravatar
Foucault
Innlegg: 782

Legg inn av Foucault »

Albania skrev: tor jun 01, 2023 12:20 am
Midgardsormen skrev: ons mai 31, 2023 10:15 pm
startelver skrev: ons mai 31, 2023 8:43 pm Disse bananrepublikkene som støtter Moskva kan NATO ta på en dag. Pass deg Kadyrov.

Banker du lenge nok på døren så faller hele imperiet ditt.
Ikke gi tsjetjenerne flest skylden. De hater Russland og Kadyrov, som er en Rinnan-type.

To kriger mot Russland nylig.
Har flere tsjetsjenske kompiser og tro meg, de alle vil drepe Kadyrov hvis muligheten byr seg.
Er virkelig alle dine tsjetsjenske kompiser individer som er villige til å drepe for å oppnå et politisk mål? Altså terrorister?
Flott kompisgjeng!
«Vis meg hvem vennene dine er, så skal jeg si deg hvem du er»

startelver

Legg inn av startelver »

Interessant nytt intervju om hva folk i nabolaget mener om de nye droneangrepene i Moskva! Og de frykter flere angrep, det er bra!



Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6695

Legg inn av Karatel »

Big George skrev: tor jun 01, 2023 12:46 am "Ikke gi tsjetjenerne flest skylden. De hater Russland og Kadyrov, som er en Rinnan-type".

"To kriger mot Russland nylig".
"Har flere tsjetsjenske kompiser og tro meg, de alle vil drepe Kadyrov hvis muligheten byr seg."

Sitater lenger opp i tråden

Håper Georgia, Tsjesjenia og Belarus vil frigjøre seg fra Russlands inflytelse
Hvis Tsjetsjenia frigjør seg fra Russland, kan det fort bli overtatt og styrt av islamske ekstremister. Er det noe å håpe på?

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

Karatel skrev: tor jun 01, 2023 7:10 am
Big George skrev: tor jun 01, 2023 12:46 am "Ikke gi tsjetjenerne flest skylden. De hater Russland og Kadyrov, som er en Rinnan-type".

"To kriger mot Russland nylig".
"Har flere tsjetsjenske kompiser og tro meg, de alle vil drepe Kadyrov hvis muligheten byr seg."

Sitater lenger opp i tråden

Håper Georgia, Tsjesjenia og Belarus vil frigjøre seg fra Russlands inflytelse
Hvis Tsjetsjenia frigjør seg fra Russland, kan det fort bli overtatt og styrt av islamske ekstremister. Er det noe å håpe på?
Er ikke de mer eller mindre styrt av en islamsk ekstremist i dag?

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Foucault skrev: tor jun 01, 2023 2:37 am
Varulv2468 skrev: ons mai 31, 2023 11:44 pm
Genial skrev: ons mai 31, 2023 11:10 pm Interessant artikkel om russernes endrede taktikk.

https://www.aftenposten.no/verden/i/76L ... et-taktikk
Dette er sinnssykt!

"De døde russiske soldater er utstyrt med en elektronisk sensor. Det forklarer hvorfor soldatene brukes som kanonføde: De er ofret for å avsløre de ukrainske stillingene. Sensorene sender nemlig signaler som gjør det mulig for det russiske artilleriet å bombe mer presist."

Dette vil ingen normal hær akseptere i det hele tatt, soldatene vil ha gått til mytteri og offiserene ville ha blitt helt skrekkslagent over en slik perversjon som ikke kunne forsvares på noe som helst måte. At dette kunne benyttes i det russiske militæret, bevitnet meget seriøst at noe er seriøst galt med russerne som ikke bare er fatalister, men også helt oppslukt av en dødslengsel for å forvolde størst mulig skade på sine fiender. Dette er i realiteten kamikaze-taktikk med bruk av elektroniske utstyr. Disse er ikke soldater, men monstre som må utryddes med størst mulig brutalitet for å hindre slik umenneskelighet.

Og det betyr i praksis at det er umulig å ta fanger og lik umulig å ta humanitær hensyn, slik at alle virkemidler må benyttes. Hvis det sendes ut divisjoner med dødsmannknappsensorer på seg for å lede tung artilleri mot deres forsvarerne man kom i kontakt med, eller når disse drepes av fremrykkende ukrainske soldater, gjør dette krigen så inhumant at dette er ekstraordinært i menneskehetens historie. De bruker mennesker som våpen og som offerlam for at de skal dø, for å gjøre størst mulig skade på forsvarerne. Når russerne innta en stilling og disse drepes, vil sensorene da varsle offiserene som vil så rette inn tung artilleri så raskt som mulig - selv om kampene pågår eller om russerne fremdeles lever i stillingen - er dette et total brudd på all som het etikk og moral innenfor krig. Dette gjør mennesket til en maskin uten sjel eller bevissthet.

Dette kommer til å bli uniont fordømt over hele verden av samtidige militære og vil bli tatt opp i fremtidige samtaler om krigsforbrytelser og krigsregler.

Hvis dette var tatt i bruk mot amerikanske militære, vil det nemlig lede til all-out bruk av fryktsomme våpen, og dette kan over tid om denne praksisen benyttes mot andre makter eller kopieres av andre militærmakter med dødskultpraksis, kan dette nemlig lede til antipersonelltaktikk - blant annet med giftgass og annet. En forsvarende part må da utrydde alle fiendtlige soldater som har dødsmannknappsensorer på seg, de kan ikke ta fanger, de kan ikke holde tilbake, og de kan ikke opprettholde tabuer omkring kontroversielle våpen - giftgass kan bli stuerent i et slikt scenario.

Da må russerne stanses! Putins dyrkning av dødslengsel for hans makt er nå gått så langt, at dette er et hån mot Menneskeheten.
Ingen normal hær vil akseptere soldater med sensorer, sier du? Perversjon?

Soldier monitoring system (sms) og soldier healthcare monitoring er da intet nytt?
Disse systemene «snakker» med andre enheter slik at man via gps kan se hvor soldatene er, og varsle om deres helsestatus. Jeg forstår ikke hvorfor du ble så opprørt over dette.
Ser at en prorusser som er villig til å ignorere alle forbrytelser, er uten av stand til å forstå de moralske og etiske konsekvensene av dødsmannknappsensorene som underminere hele prinsippet bak krigslovene som startet i utgangspunktet for å gi soldatene prinsipielle rettigheter mot overtredelser i strid som i fangenskap på grunnlag av ideen om det menneskelige vesenet som et levende vesen med fri vilje og rett.

Hvis du ikke forstå dette - har du gjort seg skyldig i holdninger som strider mot selve Menneskehetens vesentlige natur. Disse dødsmannknappsensorene innbar i realiteten at hele grunnlaget for krigslovene og humanitær regulering i krigstid vil forsvinne når soldater blir levende kamikaze-bomber uten retten på å leve og slåss som hederlige mennesker, slik at disse måtte fratas disses menneskelighet for å beskytte egne part. Giftgass, ja selv våpen basert på radioaktiv stråling kan bli legitimt i respons på dette, og da bli krigslovene POENGLØST.

Dette er langt verre enn atomvåpenbruk. Dette underminere den menneskelige sivilisasjonen.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6695

Legg inn av Karatel »

Fernandovonarb skrev: tor jun 01, 2023 7:20 am
Karatel skrev: tor jun 01, 2023 7:10 am
Big George skrev: tor jun 01, 2023 12:46 am "Ikke gi tsjetjenerne flest skylden. De hater Russland og Kadyrov, som er en Rinnan-type".

"To kriger mot Russland nylig".
"Har flere tsjetsjenske kompiser og tro meg, de alle vil drepe Kadyrov hvis muligheten byr seg."

Sitater lenger opp i tråden

Håper Georgia, Tsjesjenia og Belarus vil frigjøre seg fra Russlands inflytelse
Hvis Tsjetsjenia frigjør seg fra Russland, kan det fort bli overtatt og styrt av islamske ekstremister. Er det noe å håpe på?
Er ikke de mer eller mindre styrt av en islamsk ekstremist i dag?
Kadyrov styrer Tsjetsjenia på Putins nåde, han er Tsjetsjenias president bare så lenge Putin synes det er formålstjenlig å ha ham som Tsjetsjenias president.

For å holde fred i Tsjetsjenia og sikre seg tsjetsjenernes lojalitet mot Moskva har Putin tillatt Tjetsjenia større indre selvstyre enn de andre delrepublikkene har og tillatt islam å spille en større rolle enn det ellers har i Russland. De islamske fanatikerne har enten flyktet til utlandet eller de holder kjeft. Deres ønske og mål er et islamsk emirat i hele det russiske Nord-Kaukasus dvs. Tsjetsjenia, Ingusjetia og Dagestan. Det er ikke noe å håpe på.

Tsjetsjenia er dessuten helt avhengig av overføringer fra Moskva for å holde det gående. Disse republikkene i Nord-Kaukasus er så små at man kan tvile på om selvstendighet er realistisk. Det man kan håpe på, er at Putins regime faller og at Nord-Kaukasus forblir i et demokratisk Russland, men det er nok dessvere helt utopisk.

Brukeravatar
Albania
Innlegg: 1211

Legg inn av Albania »

Foucault skrev: tor jun 01, 2023 2:51 am
Albania skrev: tor jun 01, 2023 12:20 am
Midgardsormen skrev: ons mai 31, 2023 10:15 pm

Ikke gi tsjetjenerne flest skylden. De hater Russland og Kadyrov, som er en Rinnan-type.

To kriger mot Russland nylig.
Har flere tsjetsjenske kompiser og tro meg, de alle vil drepe Kadyrov hvis muligheten byr seg.
Er virkelig alle dine tsjetsjenske kompiser individer som er villige til å drepe for å oppnå et politisk mål? Altså terrorister?
Flott kompisgjeng!
«Vis meg hvem vennene dine er, så skal jeg si deg hvem du er»
Vet ikke om du er tilbakestående eller hvordan du som individ fungerer men når terrorister massakrerer, flatlegger en hel by og på toppen av det har drept flere av dine nærmeste familiemedlemmer av en fasciststat som har satt inn egne nikkedukker, så er det menneskelige instinkter som kicker inn. Du av alle som støtter denne fasciststaten bør holde kjeft.

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

Karatel skrev: tor jun 01, 2023 7:46 am
Fernandovonarb skrev: tor jun 01, 2023 7:20 am
Karatel skrev: tor jun 01, 2023 7:10 am

Hvis Tsjetsjenia frigjør seg fra Russland, kan det fort bli overtatt og styrt av islamske ekstremister. Er det noe å håpe på?
Er ikke de mer eller mindre styrt av en islamsk ekstremist i dag?
Kadyrov styrer Tsjetsjenia på Putins nåde, han er Tsjetsjenias president bare så lenge Putin synes det er formålstjenlig å ha ham som Tsjetsjenias president.

For å holde fred i Tsjetsjenia og sikre seg tsjetsjenernes lojalitet mot Moskva har Putin tillatt Tjetsjenia større indre selvstyre enn de andre delrepublikkene har og tillatt islam å spille en større rolle enn det ellers har i Russland. De islamske fanatikerne har enten flyktet til utlandet eller de holder kjeft. Deres ønske og mål er et islamsk emirat i hele det russiske Nord-Kaukasus dvs. Tsjetsjenia, Ingusjetia og Dagestan. Det er ikke noe å håpe på.

Tsjetsjenia er dessuten helt avhengig av overføringer fra Moskva for å holde det gående. Disse republikkene i Nord-Kaukasus er så små at man kan tvile på om selvstendighet er realistisk. Det man kan håpe på, er at Putins regime faller og at Nord-Kaukasus forblir i et demokratisk Russland, men det er nok dessvere helt utopisk.
Kadyrov er en islamist som du prøver å selge inn som noe annet. Altså de er i dag det du frykter vil skje om de blir selvstendig. Resten av innlegget dit er bare spekulasjoner, siden republikken er breddfult av olje. Som igjen garantert er årsaken til at russerne tviholder på kontrollen der. De vil utbytte dem for alt det er verdt. Min spekulasjon selvsagt.

Henningsen

Legg inn av Henningsen »

Foucault skrev: tor jun 01, 2023 2:51 am
Albania skrev: tor jun 01, 2023 12:20 am
Midgardsormen skrev: ons mai 31, 2023 10:15 pm

Ikke gi tsjetjenerne flest skylden. De hater Russland og Kadyrov, som er en Rinnan-type.

To kriger mot Russland nylig.
Har flere tsjetsjenske kompiser og tro meg, de alle vil drepe Kadyrov hvis muligheten byr seg.
Er virkelig alle dine tsjetsjenske kompiser individer som er villige til å drepe for å oppnå et politisk mål? Altså terrorister?
Flott kompisgjeng!
«Vis meg hvem vennene dine er, så skal jeg si deg hvem du er»
Hvordan tror du et kupp mot putin, kadyrov eller andre gale diktatorregimer vil se ut?
Gale undertrykkende diktatorer (slike som du ser opp til og støtter) må tas av dage for å få forbedring.
Det er ikke terrorisme å drepe en sinnsyk despot som ødelegger landet og befolkningen.

At du kaller 'albanias' venner for terrorister og impliserer at han er det samme gjør at jeg blir overrasket om du klarer å betjene en dør med dørhåndtak, såpass hjernedød og dum er uttalelsen din.
Men det er vel slikt man kan forvente av en putinist. Hva skal man da kalle deg som støtter putin..?

OrmenLange
Innlegg: 1813

Legg inn av OrmenLange »

Varulv2468 skrev: tor jun 01, 2023 7:40 am
► Show Spoiler
Ser at en prorusser som er villig til å ignorere alle forbrytelser, er uten av stand til å forstå de moralske og etiske konsekvensene av dødsmannknappsensorene som underminere hele prinsippet bak krigslovene som startet i utgangspunktet for å gi soldatene prinsipielle rettigheter mot overtredelser i strid som i fangenskap på grunnlag av ideen om det menneskelige vesenet som et levende vesen med fri vilje og rett.

Hvis du ikke forstå dette - har du gjort seg skyldig i holdninger som strider mot selve Menneskehetens vesentlige natur. Disse dødsmannknappsensorene innbar i realiteten at hele grunnlaget for krigslovene og humanitær regulering i krigstid vil forsvinne når soldater blir levende kamikaze-bomber uten retten på å leve og slåss som hederlige mennesker, slik at disse måtte fratas disses menneskelighet for å beskytte egne part. Giftgass, ja selv våpen basert på radioaktiv stråling kan bli legitimt i respons på dette, og da bli krigslovene POENGLØST.

Dette er langt verre enn atomvåpenbruk. Dette underminere den menneskelige sivilisasjonen.
Tracking av soldater er ikke noe nytt. Jeg antar poenget ditt er at Russland bruker teknologien på en måte som er uetisk? I så fall er jeg tilbøyelig til å være enig, men har mine tvil til at denne metoden er noe russerne er alene om...

Hetfield

Legg inn av Hetfield »

DennisB skrev: ons mai 31, 2023 6:31 pm Klovnen Kadyrov ute med trusler igjen. Den mannen er ikke riktig nagla.

https://www.dagbladet.no/studio/nyhetss ... ost=135647
I tilegg er han bælfeit og klarer ikke å håndtere håndvåpen..

En pingle som gjemmer seg bak Kreml og soldatene sine.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6695

Legg inn av Karatel »

Fernandovonarb skrev: tor jun 01, 2023 8:58 am
Karatel skrev: tor jun 01, 2023 7:46 am
Fernandovonarb skrev: tor jun 01, 2023 7:20 am

Er ikke de mer eller mindre styrt av en islamsk ekstremist i dag?
Kadyrov styrer Tsjetsjenia på Putins nåde, han er Tsjetsjenias president bare så lenge Putin synes det er formålstjenlig å ha ham som Tsjetsjenias president.

For å holde fred i Tsjetsjenia og sikre seg tsjetsjenernes lojalitet mot Moskva har Putin tillatt Tjetsjenia større indre selvstyre enn de andre delrepublikkene har og tillatt islam å spille en større rolle enn det ellers har i Russland. De islamske fanatikerne har enten flyktet til utlandet eller de holder kjeft. Deres ønske og mål er et islamsk emirat i hele det russiske Nord-Kaukasus dvs. Tsjetsjenia, Ingusjetia og Dagestan. Det er ikke noe å håpe på.

Tsjetsjenia er dessuten helt avhengig av overføringer fra Moskva for å holde det gående. Disse republikkene i Nord-Kaukasus er så små at man kan tvile på om selvstendighet er realistisk. Det man kan håpe på, er at Putins regime faller og at Nord-Kaukasus forblir i et demokratisk Russland, men det er nok dessvere helt utopisk.
Kadyrov er en islamist som du prøver å selge inn som noe annet. Altså de er i dag det du frykter vil skje om de blir selvstendig. Resten av innlegget dit er bare spekulasjoner, siden republikken er breddfult av olje. Som igjen garantert er årsaken til at russerne tviholder på kontrollen der. De vil utbytte dem for alt det er verdt. Min spekulasjon selvsagt.
At Kadyrov er islamist, er noe jeg aldri har benektet, men det forandrer ikke på det faktum at han styrer på Putins nåde og at Putin holder ham i ørene. Kadyrov som president i et Tsjetsjenia som var helt uavhengig av Russland kunne fort bety full islamisering med sharialover.

At det er store oljefelter i Tsjetsjenia er jeg fullt klar over, den tyske operasjon Edelweiss høsten 1942 hadde Baku som mål, men tyskerne ville selvsagt ta Majkop og Groznyj på veien til Baku. Men oljen i Tsjetsjenia til tross er de avhengige av overføringer fra Moskva.

Oljen kan være en årsak til at russerne holder så sterkt på Tsjetsjenia, en annen og vel så viktig grunn, kanskje viktigere, er dominoeffekten. Dersom Tsjetsjenia får frihet og uavhengighet, vil straks andre ikke-russiske delrepublikker kreve det samme og det kan ende med full oppløsning av Russland.

Hvis Tsjetsjenia får uavhengighet, hvorfor skulle ikke også Tatarstan, Basjkokrostan, Udmurtia, Jakutia osv. også få uavhengighet?

Det aller meste som skrives her, er spekulasjoner og synsing. Den store ukrainske motoffensiven, gjenerobringen av de okkuperte områdene, F-16 fly som skal gjøre kål på russerne, den uendelige vestlige hjelpeviljen osv. er bare spekulasjoner og synsing. Om det er noe hold i det, gjenstår å se.

Crazy Horse

Legg inn av Crazy Horse »

OrmenLange skrev: tor jun 01, 2023 9:09 am
Varulv2468 skrev: tor jun 01, 2023 7:40 am
► Show Spoiler
Ser at en prorusser som er villig til å ignorere alle forbrytelser, er uten av stand til å forstå de moralske og etiske konsekvensene av dødsmannknappsensorene som underminere hele prinsippet bak krigslovene som startet i utgangspunktet for å gi soldatene prinsipielle rettigheter mot overtredelser i strid som i fangenskap på grunnlag av ideen om det menneskelige vesenet som et levende vesen med fri vilje og rett.

Hvis du ikke forstå dette - har du gjort seg skyldig i holdninger som strider mot selve Menneskehetens vesentlige natur. Disse dødsmannknappsensorene innbar i realiteten at hele grunnlaget for krigslovene og humanitær regulering i krigstid vil forsvinne når soldater blir levende kamikaze-bomber uten retten på å leve og slåss som hederlige mennesker, slik at disse måtte fratas disses menneskelighet for å beskytte egne part. Giftgass, ja selv våpen basert på radioaktiv stråling kan bli legitimt i respons på dette, og da bli krigslovene POENGLØST.

Dette er langt verre enn atomvåpenbruk. Dette underminere den menneskelige sivilisasjonen.
Tracking av soldater er ikke noe nytt. Jeg antar poenget ditt er at Russland bruker teknologien på en måte som er uetisk? I så fall er jeg tilbøyelig til å være enig, men har mine tvil til at denne metoden er noe russerne er alene om...
Jeg er helt enig med Varulv. Tror dette er enda et eksempel på russernes manglende moral og et menneskesyn fra den mørkeste middelalder. Russerne vet ikke hva menneskeverd er, og det uavhengig av formålet med disse sensorene. Det er nok av eksempler på at russiske offiserer i Ukraina har presset sine menn inn i den visse død for å oppnå lite, samtidig som de visstnok har etablert en defensiv «Stalinmur» for de som feiger ut (de livsglade). De blir enten skutt eller sendt hjem i lenker. Et menneskesyn selv for egne soldater man kjenner fra Østfronten. Verden har ikke gått fremover i Russland siden WW2/Middelalderen.

Samene har visstnok rundt 20 ord på snø. I hvertfall mange ord. Som skrevet i går. Ordet humanitet må mangle i det russiske språk. Både som ord og ved handling. De vet ikke hva det er.

Solvgutt1

Legg inn av Solvgutt1 »

Foucault skrev: tor jun 01, 2023 2:37 am

Ingen normal hær vil akseptere soldater med sensorer, sier du? Perversjon?

Soldier monitoring system (sms) og soldier healthcare monitoring er da intet nytt?
Disse systemene «snakker» med andre enheter slik at man via gps kan se hvor soldatene er, og varsle om deres helsestatus. Jeg forstår ikke hvorfor du ble så opprørt over dette.
Jeg tror han reagerte mer på at soldater sendes på selvmordsoppdrag for å avsløre fiendens posisjon. Hvorfor utelot du dette? Fordi du er prorusser, eller fordi du ikke fikk det med deg?

Fago

Legg inn av Fago »

Karatel skrev: tor jun 01, 2023 7:10 am
Big George skrev: tor jun 01, 2023 12:46 am "Ikke gi tsjetjenerne flest skylden. De hater Russland og Kadyrov, som er en Rinnan-type".

"To kriger mot Russland nylig".
"Har flere tsjetsjenske kompiser og tro meg, de alle vil drepe Kadyrov hvis muligheten byr seg."

Sitater lenger opp i tråden

Håper Georgia, Tsjesjenia og Belarus vil frigjøre seg fra Russlands inflytelse
Hvis Tsjetsjenia frigjør seg fra Russland, kan det fort bli overtatt og styrt av islamske ekstremister. Er det noe å håpe på?
Kristenekstremistene er ikke noe bedre. Se Putin. Går ut på det samme.

Fago

Legg inn av Fago »

Karatel skrev: tor jun 01, 2023 7:46 am
Fernandovonarb skrev: tor jun 01, 2023 7:20 am
Karatel skrev: tor jun 01, 2023 7:10 am

Hvis Tsjetsjenia frigjør seg fra Russland, kan det fort bli overtatt og styrt av islamske ekstremister. Er det noe å håpe på?
Er ikke de mer eller mindre styrt av en islamsk ekstremist i dag?
Kadyrov styrer Tsjetsjenia på Putins nåde, han er Tsjetsjenias president bare så lenge Putin synes det er formålstjenlig å ha ham som Tsjetsjenias president.

For å holde fred i Tsjetsjenia og sikre seg tsjetsjenernes lojalitet mot Moskva har Putin tillatt Tjetsjenia større indre selvstyre enn de andre delrepublikkene har og tillatt islam å spille en større rolle enn det ellers har i Russland. De islamske fanatikerne har enten flyktet til utlandet eller de holder kjeft. Deres ønske og mål er et islamsk emirat i hele det russiske Nord-Kaukasus dvs. Tsjetsjenia, Ingusjetia og Dagestan. Det er ikke noe å håpe på.

Tsjetsjenia er dessuten helt avhengig av overføringer fra Moskva for å holde det gående. Disse republikkene i Nord-Kaukasus er så små at man kan tvile på om selvstendighet er realistisk. Det man kan håpe på, er at Putins regime faller og at Nord-Kaukasus forblir i et demokratisk Russland, men det er nok dessvere helt utopisk.
Demokratisk Russland? Hva heter planeten du lever på?

OrmenLange
Innlegg: 1813

Legg inn av OrmenLange »

Solvgutt1 skrev: tor jun 01, 2023 10:17 am
Foucault skrev: tor jun 01, 2023 2:37 am

Ingen normal hær vil akseptere soldater med sensorer, sier du? Perversjon?

Soldier monitoring system (sms) og soldier healthcare monitoring er da intet nytt?
Disse systemene «snakker» med andre enheter slik at man via gps kan se hvor soldatene er, og varsle om deres helsestatus. Jeg forstår ikke hvorfor du ble så opprørt over dette.
Jeg tror han reagerte mer på at soldater sendes på selvmordsoppdrag for å avsløre fiendens posisjon. Hvorfor utelot du dette? Fordi du er prorusser, eller fordi du ikke fikk det med deg?
Spørsmålet er vel egentlig da om soldatene:
a) er på selvmordsoppdrag for å avsløre fiendens posisjon
b) er på selvmordsoppdrag, dør underveis, og soldatens lokasjonssensor brukes til å avsløre fiendens posisjon

Om det er alternativ a eller b tror jeg i stor grad kommer an på øyet som ser.

Låst

Gå tilbake til «Konflikten i Ukraina»