Hva spiser og drikker du i kveld?
Det er kanskje ikke så mange som vet hva lemon curd er i Norge, men den er enkel å lage og kan brukes til det meste av desserter, frokostblandinger, bakverk, i yoghurt osv. Bare fantasien setter grenser, selv bruker jeg den gjerne som spread på toast, som i England.
Alt du trenger er 2 hele sitroner, 100 gr sukker, 50 gr smør og 2 hele store egg.
smelt smøret på svak varme, tilsett egg, sukker og sitronsaften, bruk gjerne også sitronskallet.
Visp konstant i opp mot 10 minutter, det skal ikke være mye varme på , men blandingen skal tykne og da er den ferdig.
Så siler du den for å få bort klumpene og du har en herlig lemon curd. Sett på lufttett lukk og den holder seg et par uker i kjølen.
Alt du trenger er 2 hele sitroner, 100 gr sukker, 50 gr smør og 2 hele store egg.
smelt smøret på svak varme, tilsett egg, sukker og sitronsaften, bruk gjerne også sitronskallet.
Visp konstant i opp mot 10 minutter, det skal ikke være mye varme på , men blandingen skal tykne og da er den ferdig.
Så siler du den for å få bort klumpene og du har en herlig lemon curd. Sett på lufttett lukk og den holder seg et par uker i kjølen.
Siden det ble lit tvel tidlig og lite til middag, med barna, så ble det faktisk kveldsmat: Lagde ostesmørbrød med et godt lag n'duja under
Ble ballbuffét i dag.
Tviler på at jeg skal spise mer mat i 2023.
Det finnes mett, så har man stappmett og så har man følelsen etter å ha vært på ballbuffet.
Tviler på at jeg skal spise mer mat i 2023.
Det finnes mett, så har man stappmett og så har man følelsen etter å ha vært på ballbuffet.
-
- Innlegg: 5307
6 halve rundstykker med pizzasaus, løk, oliven og Peppes biffstrimler. Cheddarost på toppen. Minimalt stekt på sterk varme.
Biffstrimlene fra Peppes hadde jeg ikke smakt før, og de var gode.
Et godt og enkelt måltid.
Biffstrimlene fra Peppes hadde jeg ikke smakt før, og de var gode.
Et godt og enkelt måltid.
-
- Innlegg: 2589
I dag må det bli reker og krabbe, loff og majones, dill og sitron.
Både chardonnay og cremant fra Jura til. Klarte ikke å bestemme meg, men så slo det meg at jeg er en voksen mann, jeg trenger ikke å velge.
Både chardonnay og cremant fra Jura til. Klarte ikke å bestemme meg, men så slo det meg at jeg er en voksen mann, jeg trenger ikke å velge.
-
- Innlegg: 2589
Samme her, men jeg nøyer meg med en flaske Cremant de BourgogneKingKongHalvor skrev: ↑fre jun 02, 2023 6:26 pm I dag må det bli reker og krabbe, loff og majones, dill og sitron.
Både chardonnay og cremant fra Jura til. Klarte ikke å bestemme meg, men så slo det meg at jeg er en voksen mann, jeg trenger ikke å velge.
Denne har etter hvert blitt min favoritt-bubbly. Syns den er langt mer prisverdt enn de fleste Champagne sorter jeg har smakt.
Det blir et par glass 2006 Krug Clos d'Ambonnay Blanc de Noirs Brut og litt kyllingsuppe i kveld.
-
- Innlegg: 2589
Haha, godt poeng. Orket ikke lage noe mer avansert etter en lang dag på jobb.KingKongHalvor skrev: ↑fre jun 02, 2023 8:27 pmKontraster her, du lager kyllingsuppe og drikker champagne til 40 000 kr, men grasrota eter pølser og frozzenpizza. Selv ligger jeg og vaker midt i mellom.
Burgere fra ferskvaredisken til Meny i gå. En "ghost" som var akkurat passe spicy, og en med pepper.
-
- Innlegg: 2589
I dag blir det smashburger med ost, bacon, karamellisert løk, tomat, coleslaw og bbq-saus. Gidder ikke telle kalorier på lørdag, det er grisete men akk så deilig. Blir vel en liten salat til, for samvittigheten.
Blir pasta bolognese, servert med hjemmelaget ramsløk , og diverse krydderier. Og loff. Nam nam.
Da er grillingen av hovedretten i gang. Angus Indrefilet, marinerte båtpoteter med grillkrydder, tomater, aromasopp og brokkolini
Vinen er en meget god og fyldig Sørafrikansk Cabernet Sauvignon.
Vinen er en meget god og fyldig Sørafrikansk Cabernet Sauvignon.
Sist redigert av MacanT den lør jun 03, 2023 9:03 pm, redigert 1 gang totalt.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute