Om Jordens klimaendringer

Svar
Grubles
Innlegg: 248

Om Jordens klimaendringer

Legg inn av Grubles »

En iskjerneprøve som viser Jordens klimaendringer over drøyt 400 000 år, er det mest håndfaste beviset dagens vitenskap kan legge på bordet. Iskjerneprøven viser sykluser med global oppvarming/avkjøling på 112 000 år hver, hvor temperaturen øker/synker med ca. 10 grader Celsius. Denne syklusen er i samsvar med Jordbanens presedens, som skyldes at Jordens elliptiske bane roterer rundt Solen på 112 000 år. Den bakenforliggende årsak til at Jordbanens presedens gir opphav til klimaendringer, er at radioaktive prosesser i Jordens indre skaper trykk og varme som slipper ut bl.a. via Jordens ca. 100 000 undersjøiske vulkaner og ca. 80 000 km med tektoniske plater langs Jordens midthavsrygger. Geologer mener at ca. 2/3 av varmen i Jordens indre skyldes nevnte radioaktive prosesser.

Iskjerneprøven viser at CO2-innholdet i Jordens atmosfære følger Jordens globale temperatur, hvilket er forenelig med at når havet varmes opp, frigis CO2 fra havet til Jordens atmosfære. Temperaturen i Jordens indre er omtrent den samme som temperaturen på Solens overflate. Med dette som mål, og med kunnskapen om at avstanden til Jordens indre er ca. 5 000 km mens avstanden til Solen er ca. 150 000 000 km, blir sannsynligheten for at den globale oppvarmingen kommer fra Jordens indre, ca. 30 000 ganger større enn for at den kommer fra Solen.

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Fil:Vos ... t_data.svg
Maksimumstemperatur:  Minimumstemperatur:   Avkjøling:   Oppvarming:

   411 000 år siden     333 000 år siden     78 000 år     10 000 år
   323 000 år siden     265 000 år siden     58 000 år     27 000 år
   238 000 år siden     138 000 år siden    100 000 år     10 000 år
   128 000 år siden      26 000 år siden    102 000 år     27 000 år
     1 000 år fra nå     86 000 år fra nå    85 000 år     10 000 år
    96 000 år fra nå    198 000 år fra nå   102 000 år     27 000 år
   225 000 år fra nå    310 000 år fra nå    85 000 år
Varigheten av de globale oppvarmingene alternerer mellom 10 000 og 27 000 år, og varigheten av de globale avkjølingene mellom 102 000 og 85 000 år, hvor 10 000 + 102 000 = 27 000 + 85 000 = 112 000 år er i samsvar med Jordbanens presesjon. Dette gir en forventet global avkjøling om 1 000 år, hvorved den globale temperaturen forventes å synke ca. 10 grader Celsius på 85 000 år. Under den globale avkjølingen forventes 1-2 km med is over Oslo.

Konklusjonen blir at en reduksjon i menneskeskapte CO2-utslipp til Jordens atmosfære ikke vil ha nevneverdig innvirkning på Jordens sykluser med oppvarming/avkjøling. Tvert imot vil dette være uheldig med tanke på neste globale avkjøling, og dobbelt uheldig ettersom CO2 er næringen til de grønne plantene, hvorved store deler av dagens samfunn kan være på ville veier, definert ved at dagens ressurser burde vært brukt mer fornuftig.

ingenkanvite

Legg inn av ingenkanvite »

Den globale oppvarming har vært tydelig de siste 40 år. Før det var det en periode på ca 30 år fra ca 1915 til 1945, med varmere temperaturer, særlig i den nordlige halvkule. Jeg har ikke sett noen referanser til økt vulkansk aktivitet eller økt varmestråling fra jordens indre i de periodene. Den siste oppvarmingen samsvarer i stor grad med redusert skydekke, kombinert med økt mengde av drivhusgasser. Det gir økt varmestråling fra jordens overflate, uten at det kan tilskrives økt varmestråling fra jordens indre. For å ha en troverdighet med din forklaring av global oppvarming, over senere korte perioder, bør du komme med vitenskapelig belegg.
Presentasjonen av istider og mellomistider er grei, men det sier lite om klimavariasjoner over kortere perioder, påvirket av en sannsynlig "menneskeskapt" komponent.

Grubles
Innlegg: 248

Legg inn av Grubles »

ingenkanvite skrev: lør jun 03, 2023 12:25 pm Den globale oppvarming har vært tydelig de siste 40 år. Før det var det en periode på ca 30 år fra ca 1915 til 1945, med varmere temperaturer, særlig i den nordlige halvkule. Jeg har ikke sett noen referanser til økt vulkansk aktivitet eller økt varmestråling fra jordens indre i de periodene. Den siste oppvarmingen samsvarer i stor grad med redusert skydekke, kombinert med økt mengde av drivhusgasser. Det gir økt varmestråling fra jordens overflate, uten at det kan tilskrives økt varmestråling fra jordens indre. For å ha en troverdighet med din forklaring av global oppvarming, over senere korte perioder, bør du komme med vitenskapelig belegg.
Presentasjonen av istider og mellomistider er grei, men det sier lite om klimavariasjoner over kortere perioder, påvirket av en sannsynlig "menneskeskapt" komponent.
Verken istider, mellomistider, eller klimavariasjoner over kortere perioder påvirket av en påstått «menneskeskapt» komponent, er nevnt i artikkelen. En påstand om at ikke-eksisterende presentasjoner er greie, gir lett assosiasjoner til at eksisterende presentasjoner er ugreie, ettersom deler av dem ofte må tilbakevises.

Grubles
Innlegg: 248

Legg inn av Grubles »

Påstanden er at dagens globale oppvarming har vart i ca. 26 000 år, og forventes å vare i ca. 1 000 år til, med iskjerneprøven som vitenskapelig belegg for påstanden.

I våre dager har antall jordskjelv/vulkanutbrudd i havet overskredet 70 pr. døgn i utsatte områder. I løpet av 300 år vil den globale temperaturen i gjennomsnitt øke med ca. 0,1 grader Celsius, dette ifølge Jordoppvarmingsteoriens økning på ca. 10 grader Celsius over 27 000 år.

Spådommen er at neste globale avkjøling vil inntreffe om ca. 1 000 år, når de vulkanske utbruddenes oppvarming av havet opphører. I påvente av vitenskapelig belegg for spådommer, får fakta, kunnskap og logikk holde så lenge.

Påstår man derimot at undersjøiske vulkanske utbrudd / jordskjelv ikke varmer opp havet, vil en slik påstand være så oppsiktsvekkende, at vitenskapelig belegg kan kreves.

De radioaktive prosessene i Jordens indre varmer opp Jordens overflate fra ca. -273 grader Celsius til nattetemperaturen, som er ca. 20 grader lavere enn dagtemperaturen.

Virkningen av menneskeskapte CO2-utslipp er så liten at den kan være negativ; CO2 i atmosfæren demper solinnstrålingen. Dette støttes av at alle drivhusgasser er tyngre enn luft; uten drivhus, ingen drivhuseffekt.

CO2-fanatisme er et samfunnsproblem, likeledes det at vi ikke har en klimakrise som kan løses; disse problemer sorterer under de av politikerne som disponerer statens ressurser, ikke under miljø eller klima.

Menneskeheten kan dessverre se ut til å være på vei inn i en tusenårig mørketid: Tiden frem til vitenskapen aksepterer Jordoppvarmingsteorien, kan passende kalles fanatismetiden.

Grubles
Innlegg: 248

Legg inn av Grubles »

For å gjøre mekanismen bak Jordoppvarmingsteorien helt klar:

Jordens globale sykluser med oppvarming/avkjøling skyldes at radioaktive prosesser i Jordens indre skaper trykk og varme som i løpet av Jordbanens presesjon på 112 000 år slipper ut grunnet en yo-yo-effekt som trigger Jordens globale sykluser.

Ettersom Jordens globale oppvarming/nedkjøling dermed ikke verken er menneskeskapt eller skyldes drivhuseffekten i utgangspunktet (faktisk kan drivhusgasser i Jordens atmosfære dempe solinnstrålingen), vil fjerning av CO2 (menneskeskapt eller ikke) fra Jordens atmosfære ikke ha noen effekt på Jordens globale sykluser med oppvarming/nedkjøling.

Vi vet at temperaturen på Månen kan komme opp i 130 grader Celsius grunnet manglende atmosfære. Dette er imidlertid kun indikasjoner. Vi skal i det følgende bevise at drivhuseffekten, forklart i lenken under, ikke kan varme opp Jordens overflate:

https://snl.no/drivhuseffekten

I korthet går teorien bak drivhuseffekten ut på at Jorden sender ut langbølget varmestråling som tas opp av drivhusgassene, som sender noe av varmen tilbake til Jordoverflaten, hvilket skaper drivhuseffekten.

Påstanden er at ovenstående er rett og slett umulig, ettersom alle drivhusgasser er tyngre enn luft: Følgelig kan den langbølgede strålingen aldri bevege seg gjennom luften og treffe noe lag med drivhusgasser som kan reflektere strålingen tilbake til Jorden.

I tillegg til å bevise at dagens klimavitenskap tar feil, har vi både forklart mekanismene bak Jordens sykluser på 112 000 år med global oppvarming/avkjøling, og at neste globale avkjøling er forventet å inntreffe om ca. 1 000 år. Dagens klimavitenskap må erkjenne at de har tatt feil, og dagens politikerne må erkjenne at å fortsette i samme retning, vil kunne gi vesentlig dårligere betingelser for livet på Jorden i fremtiden.

Grubles
Innlegg: 248

Legg inn av Grubles »

Hvis den globale temperaturen øker som følge av økt CO2-innhold i Jordens atmosfære (slik dagens klimavitenskap tydeligvis mener), vil også havet varmes opp og frigi mer CO2 til Jordens atmosfære, hvilket igjen vil øke den globale temperaturen, hvorved havet til slutt vil koke. Sannheten må derfor være at CO2-innholdet i Jordens atmosfære følger Jordens globale temperatur, og at CO2-innholdet ikke er årsaken til dagens globale oppvarming, men en følge av dagens globale oppvarming.

Havet absorberer CO2 fra Jordens atmosfære når Jordens globale temperatur synker. Hvis dette samtidig medfører at Jordens globale temperatur synker (slik dagens klimavitenskap tydeligvis mener), vil havet absorbere enda mer CO2 fra Jordens atmosfære, hvilket igjen vil redusere den globale temperaturen, hvorved havet til slutt vil fryse til. Hvis dagens klimavitenskap har rett, bør vi absolutt ikke redusere CO2-innholdet i Jordens atmosfære, hvilket innebærer en selvmotsigelse.

Jordoppvarmingsteorien tilsier at Jordens hav alltid vil kunne tines opp, mens dagens klimavitenskap tilsier at Jorden burde ha vært en «Snowball Earth», hvilket den beviselig ikke er. Det sier seg selv at hvis dagens klimavitenskap påstår at Jordens hav både koker og fryser til i perioder, kan dette ikke tas alvorlig. At klimafanatikere ganske enkelt har begynt å kalle menneskeskapte utslipp av CO2 i Jordens atmosfære for «utslipp», fremviser deres ensporede tankesett.

Jordoppvarmingsteorien tilsier at den nåværende syklusen med global oppvarming vil ta slutt om ca. 1 000 år, når Jordens indre har gitt fra seg sin oppmagasinerte varme for denne gang. Når Jorden etter dagens pågående globale oppvarming igjen begynner å avkjøles, kommer ventelig både fasiten, og dommen over dagens klimafanatikere.

perchri
Innlegg: 659

Legg inn av perchri »

ingenkanvite skrev: lør jun 03, 2023 12:25 pm Den globale oppvarming har vært tydelig de siste 40 år. Før det var det en periode på ca 30 år fra ca 1915 til 1945, med varmere temperaturer, særlig i den nordlige halvkule. Jeg har ikke sett noen referanser til økt vulkansk aktivitet eller økt varmestråling fra jordens indre i de periodene. Den siste oppvarmingen samsvarer i stor grad med redusert skydekke, kombinert med økt mengde av drivhusgasser. Det gir økt varmestråling fra jordens overflate, uten at det kan tilskrives økt varmestråling fra jordens indre. For å ha en troverdighet med din forklaring av global oppvarming, over senere korte perioder, bør du komme med vitenskapelig belegg.
Presentasjonen av istider og mellomistider er grei, men det sier lite om klimavariasjoner over kortere perioder, påvirket av en sannsynlig "menneskeskapt" komponent.
Sålangt greie forklaringer....men...vi får ikke endret på klima, om vi aldri så vill. Men, denne klima(ismen) er jo idiel for verdens lands politikere, en aldeles utmerket for "klima" avgiftgrunnlag. Ingen protesterer grunnet manglende motbeviser, som for tiden er 0/0

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Miljø og Klima»