Kan ikke bare følge strømmenKingKongHalvor skrev: ↑fre jun 09, 2023 9:54 pmDu er utålmodig mæn - «jul-i-juli» er greia.Someone skrev: ↑fre jun 09, 2023 9:49 pm Ble et lite en-manns junibord. Hadde noen pinnekjøttpinner liggende i fryseren fra jul. Disse ble trukket +2 timer i buljong før de havnet på grillen ute. Servert med potetsalat og en tomatsalat, med basillikum og ruccola fra hagen. En Feinherb Kabinett fra Bruno i glasset. Sammen med sterk asiatisk mat er jo pinnekjøtt noe som tåler en halvtørr tysker
Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Jeg har planen klar. Det blir å lage Toro Moussaka i kveldinga. Enkelt og godt, og det blir rester som blir fryst ned i et par posjonsbokser som kan hentes frem senere.
-
- Innlegg: 2589
Blåskjellsuppe med resten av rekene etter lunsj, det blir forrett. Satser på champagne til dette.
Hovedrett blir å prøve biff igjen. Liker det egentlig ikke, men prøver igjen. Ekstra mør ytefilet fra Gilde, skal nok klare å få den seig også. Tilbehør ovnsbakte poteter, rødvinssaus og stekt nykål med pesto. Prøver en gresk rødvin til, husker ikke navnet.
God mathelg!
Hovedrett blir å prøve biff igjen. Liker det egentlig ikke, men prøver igjen. Ekstra mør ytefilet fra Gilde, skal nok klare å få den seig også. Tilbehør ovnsbakte poteter, rødvinssaus og stekt nykål med pesto. Prøver en gresk rødvin til, husker ikke navnet.
God mathelg!
-
- Innlegg: 2589
Jeg bruker vann til maten, jeg. Treig type.KingKongHalvor skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:04 am Blåskjellsuppe med resten av rekene etter lunsj, det blir forrett. Satser på champagne til dette.
Hovedrett blir å prøve biff igjen. Liker det egentlig ikke, men prøver igjen. Ekstra mør ytefilet fra Gilde, skal nok klare å få den seig også. Tilbehør ovnsbakte poteter, rødvinssaus og stekt nykål med pesto. Prøver en gresk rødvin til, husker ikke navnet.
God mathelg!
Det er vel ikke fryktelig komplisert, men det tar nok litt mer tid. Som om det skulle spille noen trilleKingKongHalvor skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:05 amDu skulle prøve å lage det på ordentlig en gang, veeldig godt.
Jeg har spist en del gresk, både på greske rstauranter i Norge og i selve Hellas.
De er ikke alltid heldige med oppskriften.......
Jeg tror den beste varianten av Toro var den gangen jeg lagde den med hjemmekvernet elgkjøttdeig fra en kompis som er jeger.
Sist redigert av fargerik den lør jun 10, 2023 9:14 am, redigert 1 gang totalt.
-
- Innlegg: 5307
Jeg har spist den på to forskjellige utesteder i Hellas, og det falt ikke i smak. Jeg vil påstå at Toros variant er noe helt annet, og mye bedre, men smak og behag.KingKongHalvor skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:05 am
Du skulle prøve å lage det på ordentlig en gang, veeldig godt.
Nå regner jeg med at vår venn Halvor røper sin egen oppskriftGuttorm123 skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:13 amJeg har spist den på to forskjellige utesteder i Hellas, og det falt ikke i smak. Jeg vil påstå at Toros variant er noe helt annet, og mye bedre, men smak og behag.KingKongHalvor skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:05 am
Du skulle prøve å lage det på ordentlig en gang, veeldig godt.
Jeg er kun kommet til kaffe foreløpig. Det neste er litt frukt, deretter brødskiva. Så tar vi det videre derfra...
-
- Innlegg: 2589
Har egentlig ingen fast oppskrift, men tradisjonell moussaka har stort sett de samme krydderne. Det som hever retten mest er å bruke både potet og aubergine, stekte potetskiver og ovnsbakte skiver av aubergine.fargerik skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:15 amNå regner jeg med at vår venn Halvor røper sin egen oppskriftGuttorm123 skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:13 amJeg har spist den på to forskjellige utesteder i Hellas, og det falt ikke i smak. Jeg vil påstå at Toros variant er noe helt annet, og mye bedre, men smak og behag.KingKongHalvor skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:05 am
Du skulle prøve å lage det på ordentlig en gang, veeldig godt.
-
- Innlegg: 5307
Får da håpe det "Problemet" mitt er at jeg er ikke overbegeistret for fetaost, ei heller aubergine. Kvernet lammekjøtt derimot, er bra saker, men litt vanskelig å få tak i her hvor jeg bor.
Derfor blir det som regel Toro-varianten, med karbonadedeig, Tine fire oster", og en enkel salat med oliven og paprika.
Sist redigert av Guttorm123 den lør jun 10, 2023 9:24 am, redigert 1 gang totalt.
Aubergine? Det er notert. Helt nytt for meg! Omtrent som ananas på pizza?KingKongHalvor skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:19 amHar egentlig ingen fast oppskrift, men tradisjonell moussaka har stort sett de samme krydderne. Det som hever retten mest er å bruke både potet og aubergine, stekte potetskiver og ovnsbakte skiver av aubergine.fargerik skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:15 amNå regner jeg med at vår venn Halvor røper sin egen oppskriftGuttorm123 skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:13 am
Jeg har spist den på to forskjellige utesteder i Hellas, og det falt ikke i smak. Jeg vil påstå at Toros variant er noe helt annet, og mye bedre, men smak og behag.
Og favorittosten er....?
-
- Innlegg: 5307
hehehe....kanskje. Uten å vite det. Det er himla mange år siden jeg var der. Godt mulig.Guttorm123 skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:26 amHar du spist Moussaka i Hellas, så har du nok fått aubergine i stedet for den norske varianten med poteter.
-
- Innlegg: 2589
Aubergine er jo det som er mest vanlig. Prøv også med lammekjøttdeig som Guttorm nevner, det er godt. Osten må ha smak, Jarlsberg funker, cheddar også.fargerik skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:23 amAubergine? Det er notert. Helt nytt for meg! Omtrent som ananas på pizza?KingKongHalvor skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:19 amHar egentlig ingen fast oppskrift, men tradisjonell moussaka har stort sett de samme krydderne. Det som hever retten mest er å bruke både potet og aubergine, stekte potetskiver og ovnsbakte skiver av aubergine.
Og favorittosten er....?
Ja, lammekjøttdeig er nok typisk gresk.KingKongHalvor skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:29 amAubergine er jo det som er mest vanlig. Prøv også med lammekjøttdeig som Guttorm nevner, det er godt. Osten må ha smak, Jarlsberg funker, cheddar også.fargerik skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:23 amAubergine? Det er notert. Helt nytt for meg! Omtrent som ananas på pizza?KingKongHalvor skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:19 am
Har egentlig ingen fast oppskrift, men tradisjonell moussaka har stort sett de samme krydderne. Det som hever retten mest er å bruke både potet og aubergine, stekte potetskiver og ovnsbakte skiver av aubergine.
Og favorittosten er....?
Jeg har testet kyllingkjøttdeig EN gang, det kan jeg trygt fraråde.
Har nevnt det før - helt enig med dette over, litt poteter er fint. Dog pleier jeg å koke potetene litt først og så steker jeg auberginen på pannal... Men det jeg ville si: Grillet/stekt grønn paprika i tillegg gjør virkelig susen, etter min mening. Og så har jeg litt anis i sausen også, og passer på å ikke lage den altfor tomatisert. Ellers er jo det viktig å få en god og mektig topping, med en del egg, så den får riktig konsistens.KingKongHalvor skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:19 amHar egentlig ingen fast oppskrift, men tradisjonell moussaka har stort sett de samme krydderne. Det som hever retten mest er å bruke både potet og aubergine, stekte potetskiver og ovnsbakte skiver av aubergine.fargerik skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:15 amNå regner jeg med at vår venn Halvor røper sin egen oppskriftGuttorm123 skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:13 am
Jeg har spist den på to forskjellige utesteder i Hellas, og det falt ikke i smak. Jeg vil påstå at Toros variant er noe helt annet, og mye bedre, men smak og behag.
Ai ai - nå fikk jeg lyst på moussaka. Og som vel nevnt her - den kommer i veldig mange utgaver i Hellas - skal jeg være ærlig synes jeg min tilpassede variant stort sett er best.
I dag blir det enkel og greit burger til kvelds. Med cola til. I går ble det ferske reker og dermed rekesmørbrød - tilbud på Lyngen-reker på Meny til 220 kr/kg - sånne er det blitt. De var gode, men for første gang tenker jeg at de kanskjje har rett de som hevder at skalldyr er bedre om vinteren.
Off topic: Cola i dag skyldes en skikkelig langtur på byen i går.... En slik tur som jeg har en eller flere ganger i løpet av sommeren, der jeg bare går ut på egen hånd og bare observerer folk og folkeliv. Det burde flere gjøre! Det er herlig å bare suge til seg atmosfæren i Sommer-Oslo og observere folk, som i stor grad da er en del yngre enn meg.... Gikk på et par sentrale steder jeg ikke har vært før også. Tok med et par mindre sigarer, og en røkte jeg i Torggata. Jeg hørte noen forbipasserende bak meg si "sigar" - jeg måtte kikke litt opp, og der var det fire unge menn som smilte og sa "det lukter godt". Sånne småting som gjør Oslo-dagen ekstra hyggelig...
Off topic: Cola i dag skyldes en skikkelig langtur på byen i går.... En slik tur som jeg har en eller flere ganger i løpet av sommeren, der jeg bare går ut på egen hånd og bare observerer folk og folkeliv. Det burde flere gjøre! Det er herlig å bare suge til seg atmosfæren i Sommer-Oslo og observere folk, som i stor grad da er en del yngre enn meg.... Gikk på et par sentrale steder jeg ikke har vært før også. Tok med et par mindre sigarer, og en røkte jeg i Torggata. Jeg hørte noen forbipasserende bak meg si "sigar" - jeg måtte kikke litt opp, og der var det fire unge menn som smilte og sa "det lukter godt". Sånne småting som gjør Oslo-dagen ekstra hyggelig...
-
- Innlegg: 2589
Glemte dessert! Fikk tak i danske jordbær, lager en liten fruktsalat med pakistansk mango, serveres med vaniljeis fra Kulinaris. Og litt tokaijer i glasset, siden jeg nå har en åpen flaske.KingKongHalvor skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:04 am Blåskjellsuppe med resten av rekene etter lunsj, det blir forrett. Satser på champagne til dette.
Hovedrett blir å prøve biff igjen. Liker det egentlig ikke, men prøver igjen. Ekstra mør ytefilet fra Gilde, skal nok klare å få den seig også. Tilbehør ovnsbakte poteter, rødvinssaus og stekt nykål med pesto. Prøver en gresk rødvin til, husker ikke navnet.
God mathelg!
Plutselig endring av kveldens paner så da blir det ut å spise.
Ellers ble det bakt 47 kanelsnurrer i dag. Noen til oss og noen til en skoleavslutning Hadde vel blitt noen flere hadde det ikke vært endel svinn av deigen underveis
Ellers ble det bakt 47 kanelsnurrer i dag. Noen til oss og noen til en skoleavslutning Hadde vel blitt noen flere hadde det ikke vært endel svinn av deigen underveis
Enig, tar et par slike turer i løpet av sommeren. Helt nydelig og samtidig avslappende.DoktorS skrev: ↑lør jun 10, 2023 1:13 pm
Off topic: Cola i dag skyldes en skikkelig langtur på byen i går.... En slik tur som jeg har en eller flere ganger i løpet av sommeren, der jeg bare går ut på egen hånd og bare observerer folk og folkeliv. Det burde flere gjøre! Det er herlig å bare suge til seg atmosfæren i Sommer-Oslo og observere folk, som i stor grad da er en del yngre enn meg....
Jeg har vært på den daglige sykkelturen, og svingte innom butikken og kjøpte 1 ting. 1 stk. aubergine.KingKongHalvor skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:29 amAubergine er jo det som er mest vanlig. Prøv også med lammekjøttdeig som Guttorm nevner, det er godt. Osten må ha smak, Jarlsberg funker, cheddar også.fargerik skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:23 amAubergine? Det er notert. Helt nytt for meg! Omtrent som ananas på pizza?KingKongHalvor skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:19 am
Har egentlig ingen fast oppskrift, men tradisjonell moussaka har stort sett de samme krydderne. Det som hever retten mest er å bruke både potet og aubergine, stekte potetskiver og ovnsbakte skiver av aubergine.
Og favorittosten er....?
Intet annet på handlelista i dag.
Da blir det stekte aubergineskiver på moussaka`n når jeg kommer så langt.
Ser for meg å plassere dem under osten.
Jepp.....har Jarlsberg i knøleskapet
Et par solide wraps med marinert biffkjøtt, avokado, blandet salat og dressing av majones, rømme og sriracha. Servert med overskuddet av nevnte salat og iskald pepsi max.
-
- Innlegg: 5307
-
- Innlegg: 2589
Så flott! Gi oss en tilbakemelding dafargerik skrev: ↑lør jun 10, 2023 6:16 pmJeg har vært på den daglige sykkelturen, og svingte innom butikken og kjøpte 1 ting. 1 stk. aubergine.KingKongHalvor skrev: ↑lør jun 10, 2023 9:29 amAubergine er jo det som er mest vanlig. Prøv også med lammekjøttdeig som Guttorm nevner, det er godt. Osten må ha smak, Jarlsberg funker, cheddar også.
Intet annet på handlelista i dag.
Da blir det stekte aubergineskiver på moussaka`n når jeg kommer så langt.
Ser for meg å plassere dem under osten.
Jepp.....har Jarlsberg i knøleskapet
Tabasco og Sriracha..
Neh...pimpet med chimichurripølse, korean saus, ost og curry/mango dressing
-
- Innlegg: 5307
-
- Innlegg: 5307
Ja, absolutt god på grill, eller sammen med annet godt tilbehørGuttorm123 skrev: ↑lør jun 10, 2023 11:19 pmDet var denne ja. Du skrev tidligere at den ikke er sterk, så kanskje jeg skal prøve den.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute