Hva slags bil?

Svar
Someone

Hva slags bil?

Legg inn av Someone »

Hva slags bil er det som bommet på parkeringen her? Kan det være en Cayenne?

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/W ... keringshus

burkar

Legg inn av burkar »

Kan kanskje være Cayenne, ja? Flere bilder i Budstikka: https://www.budstikka.no/ulykker-og-hen ... r/670344!/

Someone

Legg inn av Someone »

burkar skrev: tir nov 09, 2021 9:53 am Kan kanskje være Cayenne, ja? Flere bilder i Budstikka: https://www.budstikka.no/ulykker-og-hen ... r/670344!/
Ser nå det er enten en X3 eller X5, når de fikk heist den ut

Iseran2770

Legg inn av Iseran2770 »

Det er helt utrolig hva enkelte kan få til.

Jan

Legg inn av Jan »

Jeg ser i den oppdaterte versjonen at journalisten stiller spørsmål om styrke og sikkerhet ved rekkverkene. De er sikkert mer enn solide nok til det de er konstruert for. Regner med at de er der for å hindre at folk faller utfor, ikke for å stoppe to tonn bil på ville veier.

Ribba

Legg inn av Ribba »

Jan skrev: tir nov 09, 2021 6:13 pm Jeg ser i den oppdaterte versjonen at journalisten stiller spørsmål om styrke og sikkerhet ved rekkverkene. De er sikkert mer enn solide nok til det de er konstruert for. Regner med at de er der for å hindre at folk faller utfor, ikke for å stoppe to tonn bil på ville veier.
Det kommer vel nye krav som krever at rekkverket skal tåle å holde en løpsk Leopard 2 i sjakk.

Men det var jo også andre ting i denne artikkelen som jeg stusset litt på, da det også framstår som overdramatisering av situasjonen.

"Det er ikke påvist alvorlige skader, men ambulansemedarbeidere mener det kan være fare for alvorlige, indre skader etter fallet to etasjer ned. "

Nå er det jo muligheter at sjåføren her ikke hadde på seg beltet, men om vedkommende hadde beltet på seg, så er det vel svært usannsynlig at det kan være fare for alvorlige, indre skader. For et fall, i en moderne bil, på to etasjer (ca 5 meter), det er ikke rare smellen. Hvis en bil blir sluppet direkte fra 5 meter, så vil den holde ca 18 km/h når den treffer bakken. Ut fra bildene, så ser det ut som bilen har gått nærmest loddrett ned etter den gikk gjennom rekkverket, så den har ikke hatt mye fart med seg får den lekte fugl. Så sammenstøtet med bakken, har nok ikke vært noe særlig mye høyere hastighet enn 18 km/h. Ja, det er vel mulig at den også har vært en del lavere om understellet skrapte mot garasjegulvet på tur ned. Og skadene på snuten på den bilen viser jo at det ikke akkurat har vært veldig høy hastighet da den traff bakken.

Men selvsagt, det er jo uansett bra at sjåføren ble sjekket av helsepersonell. Men som sagt, om vedkommende hadde på seg beltet, så er det å ramle en etasje ned ikke spesielt dramatisk i en moderne bil.

Someone

Legg inn av Someone »

Noen som har lånt Pappas Macan her?

https://www.nettavisen.no/tok-fyr-etter ... 128-556227

nometalhorse

Legg inn av nometalhorse »

Someone skrev: lør jun 10, 2023 11:08 am Noen som har lånt Pappas Macan her?

https://www.nettavisen.no/tok-fyr-etter ... 128-556227
Låst artikkel.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Bil & Motorsykkel»