Barnehagetråden

Svar
Brukeravatar
Chromeback
Innlegg: 3451

Re: Barnehagetråden

Legg inn av Chromeback »

mrmanutd skrev: tor sep 23, 2021 5:21 pm
Lilleborg skrev: søn aug 22, 2021 12:04 pm Bemanningsnormen som eksisterer i dag (3 barn per voksen for barn under 3 år og 6 barn per voksen for barn over 3 år) er ikke god nok.
Hør, hør. Har selv tre barn, på nå 5, 5 og 3 - og da alle disse var under 3 var det ikke bare bare å ha de alene.. Litt bedre nå, men ikke faen om jeg ville hatt tre til rundt ørene samtidig.
Det skal jo sies at bemanningsnormen ofte «brytes» gjennom plantider, møter og andre ting (spesielt på storebarn). Så da jeg jobbet på storebarn med 4 voksne og 25 barn så var det ofte i realiteten 3 på 25, eller i verste fall 2 på 25, ganske ofte.
Aka LaGoeba på VGD

Brukeravatar
Tjaaah
Innlegg: 816

Legg inn av Tjaaah »

MadBum skrev: tor sep 23, 2021 5:21 pm [Hahaha! Jeg ler høyt. :lol:

Trøst deg med at foreldremøtet ble utsatt grunnet sykdom. Ny dato etterhvert.
Livets harde barnehage.

Pedagogisk leder: MadBum

Kusmakurs med Sølje Bergmann

Aktivitetskalender:

10. Oktober: Sopprullett.
4-5. Januar: Ute en vinternatt.
15. Februar. Tekstilfabrikkbesøk.
Moralens vokter.

Centrist
Innlegg: 148

Legg inn av Centrist »

palimpsest skrev: tir aug 03, 2021 1:15 pm Beklager at jeg kupper tråden litt nå, men må rett og slett blåse ut litt. Første møte med SFO unnagjort for vår del, og jeg måtte virkelig grave i meg selv for ikke å la mitt negative inntrykk smitte over på ungen, for det var en skuffende og til dels provoserende affære.
Leste gjennom tråden nå, et tema som interesser meg dette. Først og fremst beklage denne dårlige opplevelsen. Forhåpentligvis blir det bedre etter hvert. Har selv jobbet på noe skole, hovedsakelig SFO som ufaglært.

Forståelsen jeg har er at man har en slags generell veileder som det er ønskelig at følges, usikker om denne derimot er nasjonal, regional eller lokal. Det er i hvert fall veldig spesielt at ingen kommer og hilser. Det spørs litt på skolen/SFOens størrelse, men ofte er det assistenter på skolen (til dels ufaglærte, men gjerne med erfaring i yrket) som er på SFO som ansvarlige. AKS i Oslo er nok noe annerledes. Den opplevelsen du har er det nok i større grad den individuelle (evt. gruppen av ansatte) som er ansvarlige for, enn at det er en generell uttrykkelse av hvordan det er over hele landet. Har aldri hørt om noe lignende, verken fra min tidligere arbeidsplass eller andre SFOer.

Det som er veldig beklagelig, og til dels bekymringsfullt er at det er ingen voksne som er der når de skal kle på seg og har et system når de skal ut. Flere arbeidsplasser har det nærmest som et urokkelig krav, på bakgrunn av ulike hendelser som kan skje. Eksempelvis en fortsettelse av krangling fra lunsjen, eller enkel hjelp til å kle på seg. Når dette er første dag i tillegg, er det veldig merkelig. Absolutt noe å ta med videre oppover i systemet. De fleste SFOer har gjerne et slags opplegg den første uken, hvor barnene skal bli bedre kjent med hverandre og SFO. Etter det er det ofte en blanding av fri lek etter lunsj, samt noe organisert.

Så skal det nevnes til slutt at forskjellen på barnehage og SFO gjerne gjenspeller seg i hva slags krav som stilles til de ansatte mtp. på utdanning. Hvor det på SFO er vanskelig og skulle sette det som et krav, vil man i en barnehage ofte ha en med fagutdanning rundt seg sammen med en ufaglært. Det er i hvert fall forståelsen min, selv om det naturligvis er noe vanskelig i praksis. Hva det er som gjør at en 5 åring må ha en faglært rundt seg, mens en 6 åring kan ha en ufaglært rundt seg, det må du ikke spørre meg om. Inntrykket mitt er at etter en lang skoledag er det 6 åringen som har et større behov for en faglært enn 5 åringen.

Svar

Gå tilbake til «Foreldre og Barn»