Tysklands skoger tåler ikke den globale oppvarmingen

Svar
Trondhjem

Tysklands skoger tåler ikke den globale oppvarmingen

Legg inn av Trondhjem »

Siden 2018 har 2,5 % av Tysklands skoger dødd som følge av tørke som har gjort de mer sårbare og mindre bestandige mot barkebiller. Rundt 300 000 hektar skog er ødelagt.
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/GM ... i-tyskland

Granskogen som omtales i denne VG-artikkelen ble opprinnelig plantet (på 1600-talelt) og har stått frisk og levedyktig helt opp til vår tid. Det burde være et tankekors til de som reagerer på enhver klima eller værrelatert katastrofe med å hevde at dette er bare som normalt fordi det har vært like varmt tidligere. Det er rett og slett ikke sant. Vår tid har et klima og værfenomener man må langt tilbake i tid for å finne maken til.

Og verre skal det bli. Den globale oppvarmingen ligger an til å nå litt under 3 °C oppvarming innen 2100 sammenlignet med førindustriell tid. Til nå har vi fått ca. 1 av disse 3 gradene.

Scuderia

Legg inn av Scuderia »

Cannabis Connoisseur skrev: man jun 26, 2023 2:03 pm Plantet skog ja, altså menneskeskapt og kunstig. Det er vel kanskje en grunn til at det ikke var skog der fra før.
Ja, ikke sant. I forhold til skogdøden på 80 tallet grunnet sur nedbør er dette fjert.. Vi fikk heldigvis ryddet opp i det

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Miljø og Klima»