Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Ble tunfisk x2 i går, King Oscar thai chili. Både til lunsj og kvelds
Fant et baconstykke til 50% i går. "Best før" i dag.
Da blir det stekt flesk igjen, da. Nam.
Kålstuing og pottit!
Da blir det stekt flesk igjen, da. Nam.
Kålstuing og pottit!
Litt anderledes enn bacon, siden bacon er tynne skiver mens min variant er å skjære 2 cm. tykke skiver.
Men det er vel fra samme del av dyret, vil jeg tro?
-
- Innlegg: 2589
Du skrev jo at du fant et baconstykke? Da er det stekt bacon. Hvordan det er kuttet har vel strengt tatt ikke så mye å si for hva det er? Bacon er vel en betegnelse for sideflesk av gris som er behandlet med salt og røkt.
Matprat anbefaler lettsaltet sideflesk skåret i 1- 2 cm. tykke skiver når man skal lage tradisjonell husmannskost....flesk m. duppe eller kålstuing som er mest vanlig.
Det er det samme kjøttstykket. Det heter bacon når det er skåret i tynne skiver og selges i blisterpack i butikken.
Hvilket annet kjøtt mener du man skal bruke?
Den sideflesk- biten fra Gilde er saltet, og tilsatt røykaroma.
Sist redigert av fargerik den tir jun 27, 2023 11:43 am, redigert 1 gang totalt.
-
- Innlegg: 2589
Dette er ikke rakettforskning. Skal du ha stekt flest til middag da steker du flesk. Hvis du steker bacon blir det ikke plutselig til flesk.fargerik skrev: ↑tir jun 27, 2023 11:38 amMatprat anbefaler lettsaltet sideflesk skåret i 1- 2 cm. tykke skiver når man skal lage tradisjonell husmannskost....flesk m. duppe eller kålstuing som er mest vanlig.
Det er det samme kjøttstykket. Det heter bacon når det er skåret i tynne skiver og selges i blisterpack i butikken.
Hvilket annet kjøtt mener du man skal bruke?
På tide noen forteller hva slags sideflesk jeg skal kjøpe, da. Jeg vil jo gjerne kalle det stekt flesk.KingKongHalvor skrev: ↑tir jun 27, 2023 11:42 amDette er ikke rakettforskning. Skal du ha stekt flest til middag da steker du flesk. Hvis du steker bacon blir det ikke plutselig til flesk.fargerik skrev: ↑tir jun 27, 2023 11:38 amMatprat anbefaler lettsaltet sideflesk skåret i 1- 2 cm. tykke skiver når man skal lage tradisjonell husmannskost....flesk m. duppe eller kålstuing som er mest vanlig.
Det er det samme kjøttstykket. Det heter bacon når det er skåret i tynne skiver og selges i blisterpack i butikken.
Hvilket annet kjøtt mener du man skal bruke?
Bacon handler ikke om hvordan kjøttet er skåret eller pakket. Du kan både kutte og pakke det hvordan du vil. Når flesket blir røyket (eller "røyket") og saltet blir det bacon. Sideflesk, som matprat her henviser til er sideflesk som ikke er røyket, det vil si gjort om til baconfargerik skrev: ↑tir jun 27, 2023 11:38 amMatprat anbefaler lettsaltet sideflesk skåret i 1- 2 cm. tykke skiver når man skal lage tradisjonell husmannskost....flesk m. duppe eller kålstuing som er mest vanlig.
Det er det samme kjøttstykket. Det heter bacon når det er skåret i tynne skiver og selges i blisterpack i butikken.
Hvilket annet kjøtt mener du man skal bruke?
Skal du ha sideflesk, så kjøper du det som kalles sideflesk. Burde ikke være så vanskelig
https://meny.no/varer/kjott/svinekjott/svin-sideflesk
Står det bacon på pakken, er det nettopp bacon...
Som f.eks dette, som er noe av det du da kanskje har kjøpt
https://nordfjordkjott.no/produkter/baconstykke
OK. Da skal jeg ha stekt Bacon, da.Someone skrev: ↑tir jun 27, 2023 11:49 amSkal du ha sideflesk, så kjøper du det som kalles sideflesk. Burde ikke være så vanskelig
https://meny.no/varer/kjott/svinekjott/svin-sideflesk
Står det bacon på pakken, er det nettopp bacon...
Som f.eks dette, som er noe av det du da kanskje har kjøpt
https://nordfjordkjott.no/produkter/baconstykke
Neste gang skal jeg kjøpe uten røykaroma, og se om det blir bedre.
Man lærer noe hver dag
-
- Innlegg: 2589
Greske kjøttboller, gresk salat, tzatziki og ovnsbakte poteter med sitron, hvitløk og persille.
Kan jeg ikke være i Hellas så får jeg døyve litt av savnet i matveien.
Kan jeg ikke være i Hellas så får jeg døyve litt av savnet i matveien.
Lapskaus og nystekte rundstykker med smør.
Desserten senere i aften blir en Krone-Is eller to fra Hennig-Olsen.
Desserten senere i aften blir en Krone-Is eller to fra Hennig-Olsen.
Pasta med kjøttsaus, gratinert med ost på toppen og servert med hvitløksbrød. Ikke helt lasagne, men ting med smeltet ost på og hvitløksbrød blir ofte bra.
Svin indrefilet grillet. Først tilbrakt litt tid i en marinade med olje, soya, honning og chili. Servert med en salat av vannmelon, tomat, jordbær, basilikum og feta
fargerik skrev: ↑tir jun 27, 2023 11:44 amPå tide noen forteller hva slags sideflesk jeg skal kjøpe, da. Jeg vil jo gjerne kalle det stekt flesk.KingKongHalvor skrev: ↑tir jun 27, 2023 11:42 amDette er ikke rakettforskning. Skal du ha stekt flest til middag da steker du flesk. Hvis du steker bacon blir det ikke plutselig til flesk.fargerik skrev: ↑tir jun 27, 2023 11:38 am
Matprat anbefaler lettsaltet sideflesk skåret i 1- 2 cm. tykke skiver når man skal lage tradisjonell husmannskost....flesk m. duppe eller kålstuing som er mest vanlig.
Det er det samme kjøttstykket. Det heter bacon når det er skåret i tynne skiver og selges i blisterpack i butikken.
Hvilket annet kjøtt mener du man skal bruke?
Kjøp lettsaltet sideflesk eller lettsaltet grillribbe, ikke bacon. Eller du kan kjøpe ribbe og skjære skiver av denne som du salter og peprer mens skivene steker.
Ribbe? Jeg har ribbe 1 gang i året, og det er på julaften.Gårdsdattra skrev: ↑tir jun 27, 2023 9:38 pmfargerik skrev: ↑tir jun 27, 2023 11:44 amPå tide noen forteller hva slags sideflesk jeg skal kjøpe, da. Jeg vil jo gjerne kalle det stekt flesk.KingKongHalvor skrev: ↑tir jun 27, 2023 11:42 am
Dette er ikke rakettforskning. Skal du ha stekt flest til middag da steker du flesk. Hvis du steker bacon blir det ikke plutselig til flesk.
Kjøp lettsaltet sideflesk eller lettsaltet grillribbe, ikke bacon. Eller du kan kjøpe ribbe og skjære skiver av denne som du salter og peprer mens skivene steker.
Men jeg skal huske å kalle ribba flesk neste gang
Jeg var innom butikken i går, og tok en ekstra titt på de forskjellige variantene av bacon i tynne skiver de har der.
Pussig nok har de bacon av saltet sidelesk uten tilsatt røykaroma.
Men da er det juks å kalle det bacon, da det er sideflesk
Ellers er ribbe det som tilsvarer sideflesk bare med ben. Tar man bort beina sidder man igjen med sideflesk
Ellers lager jo engelskmennene bacon av ytrefileten, og det er nok av "kjøttselgere" som sliter litt med forskjellen på sideflesk og buklist...
Det smakte i hvertfall godt, det er det viktigste.Someone skrev: ↑ons jun 28, 2023 9:14 amMen da er det juks å kalle det bacon, da det er sideflesk
Ellers er ribbe det som tilsvarer sideflesk bare med ben. Tar man bort beina sidder man igjen med sideflesk
Ellers lager jo engelskmennene bacon av ytrefileten, og det er nok av "kjøttselgere" som sliter litt med forskjellen på sideflesk og buklist...
Når de dypper en bit saltet sideflesk i røykaroma blir det heller ikke spesielt mye røyksmak, da. Det ligger vel på utsiden av fleskebiten.
Stekt bacon med kålstuing og poteter er godt, sikkert og visst. Smaker omtrent som stekt flesk.
Bacon har en tendens til å gjøre det meste godtfargerik skrev: ↑ons jun 28, 2023 9:19 amDet smakte i hvertfall godt, det er det viktigste.Someone skrev: ↑ons jun 28, 2023 9:14 amMen da er det juks å kalle det bacon, da det er sideflesk
Ellers er ribbe det som tilsvarer sideflesk bare med ben. Tar man bort beina sidder man igjen med sideflesk
Ellers lager jo engelskmennene bacon av ytrefileten, og det er nok av "kjøttselgere" som sliter litt med forskjellen på sideflesk og buklist...
Når de dypper en bit saltet sideflesk i røykaroma blir det heller ikke spesielt mye røyksmak, da. Det ligger vel på utsiden av fleskebiten.
Stekt bacon med kålstuing og poteter er godt, sikkert og visst. Smaker omtrent som stekt flesk.
-
- Innlegg: 2589
Jeg beveger meg videre i Middelhavsområdet, laget stor porsjon lasagne i forrige uke, så det blir billig og enkel middag i dag, bare å varme opp, sammen med en hvitløksbaguette. Frukt til dessert, har moreller, ananas, nektariner, vannmelon, jordbær og pakistansk mango.
Blir litt sen middag i dag. Måtte på butikken og handle bacon. Takk skal du ha @fargerik
Da blir det snart pastasalat med bacon og rundstykker.
Da blir det snart pastasalat med bacon og rundstykker.
fargerik skrev: ↑ons jun 28, 2023 8:24 amRibbe? Jeg har ribbe 1 gang i året, og det er på julaften.Gårdsdattra skrev: ↑tir jun 27, 2023 9:38 pm
Kjøp lettsaltet sideflesk eller lettsaltet grillribbe, ikke bacon. Eller du kan kjøpe ribbe og skjære skiver av denne som du salter og peprer mens skivene steker.
Men jeg skal huske å kalle ribba flesk neste gang
Jeg var innom butikken i går, og tok en ekstra titt på de forskjellige variantene av bacon i tynne skiver de har der.
Pussig nok har de bacon av saltet sidelesk uten tilsatt røykaroma.
https://www.matprat.no/oppdelingsguiden ... sideflesk/
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute