Situasjonen i Ukraina Del 2

Låst
Varulv2468

Re: Situasjonen i Ukraina Del 2

Legg inn av Varulv2468 »

Jobs skrev: søn jul 02, 2023 8:12 pm Kan være at Ukraina har startet og bruke av sin egenproduserte rakett med rekevidde opp mot 1000 km. Da tenker jeg russland vil slite om de har fått fart på den produksjonen.
https://www.abcnyheter.no/nyheter/verde ... e-utsikter
Svært lite er kjent om 1000 km-kryssermissilprosjektet som kan være basert på sjømålsmissilet Neptun. Mye tyder på at produksjonen av Neptun hadde blitt satt på hold etter invasjonen og deretter beveges på sneglehastighet. I mai 2023 mistet Zelenskyj tålmodigheten da det vist seg at våpenutviklingsarbeidet sliter med dårlig ledelse og ressursbestyring, og han satt inn eksperter som skal ha påskyndet arbeidet på alle våpenprosjekter samt åpne nye anskaffelsesprogrammer for eksisterende og nyutviklede våpen ved å få komponenter fra utenlandet.

Kraterets størrelse tyder på en ballistisk missil med større stridshode enn en Tochka-U, det minner om hvis en bombe på 1 tonn hadde blitt dumpet der, og dybden samt opptak som vist sterk røykutvikling, tyder på at det var ganske kraftige saker. Aktuelt det minner om kratre etter et Kinzhal-angrep i juni 2023. Det var ikke registrert luftvernsaktivitet, ennå påstår russerne å ha "skutt ned" et innkommende missil. De første meldinger var at krateret var "10 meter bred og 4 meter dyp" - bildet derfra vist derimot opptil 8 meter dybde og 30-40 meter i diameter.

For en måned siden ble det avslørt at 1000 km-prosjektet er i fullgang.

Reorganiseringen av den ukrainske krigsindustrien er i full gang, og det meldes at ammunisjonsproduksjonen er i full gang med "flere titusener granater per mnd" - det er ikke urealistisk ettersom det finnes mange ammunisjonsfabrikk som var i uvirksomhet i meget lang tid. Fram til november 2022 hadde Ukraina liten ammunisjonsproduksjon helt siden 1990-årene, men i rekordtid klarte de å åpne fasilitetene, hente inn ekspertise - og dette kunne ikke ha hendt uten utenlandsk assistanse. Hvis det er 25,000 122mm og 152mm granater per måned som minimum, er det god nok.

Det kom fram at 70,000 tonn ammunisjon var brukt i Donbasskrigen 2014-2021, men at russiske sabotører skal ha ødelagt minst seks ammunisjonsdepoter - 210,000 tonn gikk tapt. Det var et nylig sabotasjeangrep i Bulgaria, som heldigvis ikke ødela for meget - dette var det andre angrepet i Bulgaria i året. Dette fulgt da til at bulgarene satt streng vaktsomhet omkring depotene som i Tsjekkia, Polen og Slovakia.

Ukrainerne meldt om nedgang i glidebombeangrep. Egentlig er dette ikke overraskende; M62-serien var aldri produsert i så store kvantiteter i kontrast til M54-serien fordi de var øremerket bruk av fly ment for strategiske nålestikkangrep i høy hastighet, de var bare ment for jagerbombere og bombefly med supersoniske hastighet. Produksjonen av M62-serien opphørt for lenge siden, mange var solgt til andre land og mange var brukt i Tsjetsjenia og Syria.

Dessuten hadde mange feilbombinger og bomtreff vist at UMPK-konseptet (UMPK står for "forente gliding og korreksjon modul" på russisk) har seriøse svakheter, visse bomber gikk i oppløsning underveis. Det vist seg at bruk av GPS/GLONASS kan jammes så disse må bruke INS, og dermed bli ikke mer presist enn ordinære bomber - de traff områder istedenfor lokaliteter. Et problem er når bomben slippes, er foldingsmekanismen under, den må snus for å folde ut vingene. Noen ganger som sett over Belgorod bli påkjenningene altfor stor for festingene, så bombene simpelt falt ned.

Det er mulig at en 1,5 tonn UMPK er årsaken bak krateret i Sør-Russland fordi en flybase i nordøst med Su-34 fly ligger der, og derfra var det sendt ut fly med glidebomber mot Søndre Donbass-fronten. Det er helt sikkert enda flere bomber som simpelt falt av, og det kunne være farefullt for pilotene pga. den strukturelle risikoen. Det er for lite med nyproduserte bomber fordi fokuset var på presisjonsvåpen og bunker-buster bomber, som Grom-E1/2 og UPAB-serien - som ikke er i fullskala produksjon.

Mon tro hvor mange glidebomber hadde falt av? Helt sikkert mange flere enn det som er meldt. Spesielt i sør hvor flyene sluppet sin last over Azovhavet.

Troygirl

Legg inn av Troygirl »

sertono skrev: søn jul 02, 2023 7:26 pm Så tikket det inn en melding jeg absolutt ikke ville ha:

"Ifølge ukrainske myndigheter skal russiske styrker ha gjort framgang i det som beskrives som harde kamper søndag. Det melder nyhetsbyrået AFP."
Ganske meningsløst å bare skrive den ene setningen, hvis de kun gjorde det. Hanna Maliar skrev litt mer i innlegget sitt.

Heavy battles are going on everywhere

🔹 EAST

The enemy is advancing in several directions - Avdiivskyi, Marinskyi, Lymanskyi.
▪️ Everywhere is hot now.

The enemy also moved forward in the Svatove direction. Fierce battles are taking place there. The enemy is attacking Bilohorivka, Serebryanka.
▪️The situation is quite complicated.

In the direction of Bakhmut :
➖on the southern flank we are moving forward, we have partial success
➖in the north - fighting continues. The enemy transferred 2 airborne assault regiments there

🔹 SOUTH
We are advancing with heavy battles, but gradually in the Berdyansk and Melitopol directions.
Our troops face intense enemy resistance, remote mining, and overturning of reserves, but persistently and unceasingly create conditions for the fastest forward movement.

Crazy Horse

Legg inn av Crazy Horse »

Varulv2468 skrev: søn jul 02, 2023 12:17 pm
Crazy Horse skrev: lør jul 01, 2023 11:14 pm Du har vel skrevet dette noen ganger nå. At russerne sloss forrykt eller egentlig tappert uten dødsangst. Ja selv WW2 Wehrmacht ville nær sagt blitt imponert, ifølge deg. Om Wagner og/eller regulære infanterister i regjeringshæren så sloss de kreativt, innbitt uten å tenke på døden eller lemlestelse i følge tidligere innlegg fra deg. Soldater som nærmest elsker å dø i kamp for å komme til Valhall, en eller eller annen Gud eller for keiseren kan oppfattes som noe positivt. Som vikingene og Valhall, japanske kamikaze piloter og keiseren eller IS og de 72 jomfruene som venter martyrene.

Det er ingenting ved russene som imponerer meg. Om de ikke frivillig kommer ut av en hule i et skyttergravssystem omringet av ukrainere, er det å ikke overgi seg det komplette idioti om de er sjanseløse. Ligger videoer ute hvor ukrainerne bruker alt fra flammekastere til håndgranater og håndvåpen for å rydde skyttergraver. Om russerne ikke kommer ut med hvit flagg er det enda et eksempel på at de er hjernedøde. De oppnår intet med sitt kollektive selvdrap høyst sannsynlig begått i rus. Kamikaze pilotene ødela eller i det minste prøvde og ødelegge fiendtlig materiell og mannskap. Vikingene trodde på Valhall som alternativ til sotteseng. Russerne tror ikke på noe og oppnår ingenting, fordi de høyst sannsynlig er ruset på noe og noen fordømte idioter. De sloss verken forrykt eller tappert. Det er verken tappert eller smart å dø i krig. Det er idioti.
Feil. I Groznyj oppdaget de tsjetsjenske rebellene til deres sjokk at de ikke sloss mot tapre, dristige og disiplinerte soldater, men reddharer! Da de tok fanger ved å tvinge en mindre gruppe soldater til fange, var de overrasket over at det var yngre, dårlige trente og fysiske svake menn som i det minst hadde fancy militærutstyr og mye våpen, de kun overga seg fordi de var tom for ammunisjon og måtte kaste fra seg magasiner for å bli tatt i livet. Da tsjetsjenerne oppdaget at ikke alle magasinene var kastet, anklaget de russerne for løftebrudd - bare for oppleve gråtende, klynkede og skjelvende menn som hadde sloss mot dem i mange timer! Det vist seg at russerne ikke sloss av annet grunn enn at de var skrekkelig redd og dermed foretrakk å dø så lenge man kan slippe unna selv i de meste umulige og håpløse omstendigheter.

De ukrainske soldatene som rensker ut bolighus, fabrikklagre, skyttergraver og skog har gjentatte ganger kommer over likende scenarioer som tsjetsjenerne opplevd i 1994 - de klarte ikke å få enslige menn og grupper hvor det ikke finnes underbefal eller endog befal, til å overgi seg fordi de så ut til å være i kollektiv redsel, man ser at de ikke tar vågestykker som å ta store sjanser for å berge deres liv, man ser gang på gang at det var først når alle andre var død, enslige kunne våge å overgi seg eller retirere. Bruk av stridsvogner mot skyttergraver skyldes at russerne nektet å komme ut i det frie, nektet å bevege seg ut av "tryggheten" som kan bli deres grav, selv når stridsvognene pløyde dem til døden. Og det var likedan sett at når russerne angripe, finnes det ikke streng kohesjon blant soldatene som bare rykke fram i uorden med unntak av Wagner-kjernetropper, fallskjermtropper og spesialtropper - selv elendige trente ukrainske soldater gjør det litt bedre.

Mye av krigføringen er basert på minimal synlighet - som så ut til å passe den russiske soldaten som egentlig er en reddhare, svært godt.

Inntrykket av det russiske folket som et dypt traumatisk dyr med underliggende redsel som gjør at den bite tankeløst som en redd hund, bare forsterker seg - hva faen hadde den russisk-ortodokse kirken, som trolig er den falske kirken fra det nye testamentets spådommene, gjort med det russiske folket i 1450-1914?!! Da Napoleon vant et slag i 1807, selv om det hendt ganske langt fra Russland, var nederlagsstemningen hos russerne så total, at man overreagert og oppført seg som hvis verdens slutt kom. Vi så massevis av liknende scener på russisk hold i Ukraina. Og når de kom seg over sjokket sloss de uten å respektere siviliserte atferd i krigstid, som er provoserende spesielt for vesteuropeiske soldater - som hvis de vil trekke ut tiden for å unngå nederlag. Vi ser dette i Ukraina.

Russerne er for redd. Deres tro på total krig, forkastning av all moral og så mye annet - tyder på en underliggende redsel som Putin selv er et eksempel på. Det gjør dem meget dårlig egnet for å ha atomvåpen, langt mindre et imperium ettersom brutalitetsimperiale maktpraksis synes å være det eneste alternativet med få unntak.

De tyske veteranene sloss først mot dårlige motiverte og lite egnede soldater i året 1941, deretter besluttsomme og motiverte forsvarerne i 1942-43, siden hevngjerrige og bitre angriperne i 1944-45. Men ikke på noe tidspunkt hadde de kommet ut for en slik selvdestruktiv atferd med dødslengsel, dyp redsel og total mangel på krigsforstand som bevitnet i sommeren 2023. Hvis det var krigsvante tyskerne i ukrainernes plass, ville de ha gjort kort prosess, men de vil liksom tsjetsjenerne bli sjokkert over sine motstandernes sinntilstand og motiv.

Den russiske soldaten i dag kan ikke sammenlignes med den sovjetiske soldaten fra 2.vk.
Sovjetsoldaten i WW2 var ikke mye bedre enn russerne i dag. Styrkeforholdet mot tyskerne var på flere fronter 1:10 i favør Sovjet soldater. Tapstallene i den røde hær var enorme. Det er i grunnen svært lite øst for Østersjøen som har imponert meg, bortsett fra en og annen forfatter som skrev tungleste bøker med alle de lange og vanskelige russiske navnene. Sovjet vant Østfronten takket være at Hitler overtok som øverstkommanderende, alt personellet de sendte inn i kjøttkvernen og konvoiene mye takket være norske krigsseilere. I dag er det ukrainerne som mottar varer med skip, biler, tog og fly. Ukrainske soldater får NATO opplæring, og til slutt vil det stanse opp for russerne. De må gjerne kjøpe iransk ammo, men lagrene med tanks, APV’er, artilleri mv kan ikke vare evig. Om vesten får ut fingeren og intensiverer produksjonen av ammo og våpen - med omstilling blant kreative, disiplinerte og hardtarbeidende tyskere m fl - håper jeg og tror inderlig at dette går veien. At rettferdigheten og det gode seirer over den verste ondskapen vi har sett i Europa etter Adolf Hitler.

Brukeravatar
Big George
Innlegg: 7864

Legg inn av Big George »

Russiske styrker rykker frem i fire områder af det østlige Ukraine, hvor der er "voldsomme kampe". Det fortæller den ukrainske viceforsvarsminister Hanna Maljar ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Der er voldsomme kampe alle steder, skriver hun på sociale medie

Brukeravatar
sertono
Innlegg: 4390

Legg inn av sertono »

Troygirl skrev: søn jul 02, 2023 10:47 pm
sertono skrev: søn jul 02, 2023 7:26 pm Så tikket det inn en melding jeg absolutt ikke ville ha:

"Ifølge ukrainske myndigheter skal russiske styrker ha gjort framgang i det som beskrives som harde kamper søndag. Det melder nyhetsbyrået AFP."
► Show Spoiler
Ja, det skjer jo ting og tang over hele fronten. Russerne mener de har kontroll, men det kan jo bare være sprøyt såklart men det vil jo vise seg ganske kjapt:

"Lederen for den russiske nasjonalforsamlingens forsvarskomite sier det ikke er behov for å mobilisere nye vernepliktige etter at Wagner-gruppen er trukket ut fra «Ukraina-operasjonen». Det melder det russiske nyhetsbyrået Tass, ifølge Reuters.
Andrej Kartapolov som leder forsvarskomiteen i Dumaen, sier mandag at den regulære russiske hæren har klart å slå tilbake Ukrainas nye offensiv uten Wagner-soldatene. Han sier det ikke vil komme en ny mobiliseringsodre."

Jobs
Innlegg: 457

Legg inn av Jobs »

Dette er så typisk Norge,lurer på om de hadde somlet like mye om det var vi som hadde vært angrepet ?

https://www.abcnyheter.no/nyheter/polit ... for-sommel

Brukeravatar
missChance
Innlegg: 5423

Legg inn av missChance »


nometalhorse

Legg inn av nometalhorse »

Det skal ha dukket opp klistremerker på en styringssentral til et Patriot batteri som viser 6 russiske helikoptre og et russisk jagerfly, og da er det vel bekreftet at det faktisk var Patriot som tok ned disse over Bryansk Oblast for ikke så lenge siden.

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

Jeg er faktisk smått imponert over alt utstyr russerne har klart å mønstre til invasjonen. Det er enorme mengder som blir til skrapmetal, og dette kan ikke fortsette. Et sted vil det nå bunnen, som vil måtte komme når HIMARS/M270 har fått jobbe en stund. Å erstatte dette vil koste dem sinnsykt med penger.

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

Jobs skrev: man jul 03, 2023 6:35 am Dette er så typisk Norge,lurer på om de hadde somlet like mye om det var vi som hadde vært angrepet ?

https://www.abcnyheter.no/nyheter/polit ... for-sommel
Ap er som vanlig handlingslammet. Det må sikkert nedsettes en komite som skal komme med en avhandling og så må det sendes ut på 37 høringer.

Svalbard

Legg inn av Svalbard »

PapaSmurf skrev: man jul 03, 2023 1:23 pm Ap er som vanlig handlingslammet. Det må sikkert nedsettes en komite som skal komme med en avhandling og så må det sendes ut på 37 høringer.
Det er noe som gjennomsyrer hele det norske politiske system, strengt tatt. Ikke bare Ap. Det er viktigere med ord enn handling, og karrierer og politisk personlig kapital bygges gjennom posering og høsting av overfladisk anerkjennelse.
Så når alle har klappet hverandre på skulderen og posert foran medias kameraer en liten stund, er man på mange vis ferdige med hastverket - da kan alt gå tilbake til det vanlige, der alt tar laaaang tid.

HarryH

Legg inn av HarryH »

PapaSmurf skrev: man jul 03, 2023 1:23 pm
Jobs skrev: man jul 03, 2023 6:35 am Dette er så typisk Norge,lurer på om de hadde somlet like mye om det var vi som hadde vært angrepet ?

https://www.abcnyheter.no/nyheter/polit ... for-sommel
Ap er som vanlig handlingslammet. Det må sikkert nedsettes en komite som skal komme med en avhandling og så må det sendes ut på 37 høringer.
Svært frustrerende.
Det virker som de forhandler om prisingen. Den norske staten eier vel 50% av Nammo, mens den finske staten eier 25% og Kongsberg Gruppen eier de resterende 25%. Og Kongsberg Gruppen eies igjen 50% av den norske staten. Med andre ord skulle man tro at det bare var å bla opp.

Hmm

Legg inn av Hmm »

Svalbard skrev: man jul 03, 2023 1:41 pm
PapaSmurf skrev: man jul 03, 2023 1:23 pm Ap er som vanlig handlingslammet. Det må sikkert nedsettes en komite som skal komme med en avhandling og så må det sendes ut på 37 høringer.
Det er noe som gjennomsyrer hele det norske politiske system, strengt tatt. Ikke bare Ap. Det er viktigere med ord enn handling, og karrierer og politisk personlig kapital bygges gjennom posering og høsting av overfladisk anerkjennelse.
Så når alle har klappet hverandre på skulderen og posert foran medias kameraer en liten stund, er man på mange vis ferdige med hastverket - da kan alt gå tilbake til det vanlige, der alt tar laaaang tid.
Jeg påstår likevel, selv om jeg er enig i det du skriver, at i fredstid så er det viktigere å ta gode beslutninger enn å ta de raskt. (det finnes sikkert unntak da også)
Og jeg tenker vi er ganske flinke i Norge til å drive landet.

Men nå som det brenner i nabolaget må man slå om tempo, og der svikter det. Det må være viktigere å få produsert 10000 ekstra artillerigranater enn å foreta utredninger og få enighet (eller hva det koster). Og heller ikke viktig å kjøpe Leopard 2A7 som kommer om noen år, istedet for fra Sør Korea som kunne ha levert raskt slik at våre 2A4 kanskje kunne utgjort forskjelligen ved fronten akkurat nå.

Pushback

Legg inn av Pushback »

Skal det skje noe i Norge er det DERE som må slutte å stemme på AP/Høyre/SP.

Stem noe annet.

Så lenge disse partiene er toneangivende så går vi sakte men sikkert mot stupet.

Brukeravatar
MacanT
Innlegg: 3112

Legg inn av MacanT »

Jobs skrev: man jul 03, 2023 6:35 am Dette er så typisk Norge,lurer på om de hadde somlet like mye om det var vi som hadde vært angrepet ?

https://www.abcnyheter.no/nyheter/polit ... for-sommel
Herregud, jeg trodde Nammo for lengst hadde begynt å produsere for fullt. Så viser det seg altså at regjeringen somler på sedvanlig måte, utrolig skuffende.

Brukeravatar
Albania
Innlegg: 1213

Legg inn av Albania »

MacanT skrev: man jul 03, 2023 2:53 pm
Jobs skrev: man jul 03, 2023 6:35 am Dette er så typisk Norge,lurer på om de hadde somlet like mye om det var vi som hadde vært angrepet ?

https://www.abcnyheter.no/nyheter/polit ... for-sommel
Herregud, jeg trodde Nammo for lengst hadde begynt å produsere for fullt. Så viser det seg altså at regjeringen somler på sedvanlig måte, utrolig skuffende.
Det er en stor ukultur dette med utredinger og komitéer, spesielt i krise situasjoner.

Bf109

Legg inn av Bf109 »

Har hørt nevnt her inne angående frykten og dødsønsket til russerne. Idag kom jeg over en video hvor ukrainerne tar noen russere til fange etter å ha ryddet et område. En av russerne har trukket granatsplinten og vil sprenge seg selv i det Ukrainerne kommer bort til han. Heldigvis oppfatter den Ukrainske soldaten dette i tide og kommer seg godt klar av Russeren.

Sinnsykt at de holder på sånn!

Denne videoen er NSFW, så Mod får fjerne innlegget hvis det er for grovt for forumet.


Troygirl

Legg inn av Troygirl »

Hmm skrev: man jul 03, 2023 2:15 pm
Svalbard skrev: man jul 03, 2023 1:41 pm
PapaSmurf skrev: man jul 03, 2023 1:23 pm Ap er som vanlig handlingslammet. Det må sikkert nedsettes en komite som skal komme med en avhandling og så må det sendes ut på 37 høringer.
Det er noe som gjennomsyrer hele det norske politiske system, strengt tatt. Ikke bare Ap. Det er viktigere med ord enn handling, og karrierer og politisk personlig kapital bygges gjennom posering og høsting av overfladisk anerkjennelse.
Så når alle har klappet hverandre på skulderen og posert foran medias kameraer en liten stund, er man på mange vis ferdige med hastverket - da kan alt gå tilbake til det vanlige, der alt tar laaaang tid.
Jeg påstår likevel, selv om jeg er enig i det du skriver, at i fredstid så er det viktigere å ta gode beslutninger enn å ta de raskt. (det finnes sikkert unntak da også)
Og jeg tenker vi er ganske flinke i Norge til å drive landet.

Men nå som det brenner i nabolaget må man slå om tempo, og der svikter det. Det må være viktigere å få produsert 10000 ekstra artillerigranater enn å foreta utredninger og få enighet (eller hva det koster). Og heller ikke viktig å kjøpe Leopard 2A7 som kommer om noen år, istedet for fra Sør Korea som kunne ha levert raskt slik at våre 2A4 kanskje kunne utgjort forskjelligen ved fronten akkurat nå.
Dette!! Forsvarsmateriell og forsvarssjef anbefalte de sør-koreanske Black Panther-tanksene, men politikerne valgte å se bort fra samtlige anbefalinger. De utviser en arroganse som ikke likner noe, og de viser at de overhode ikke forstår alvoret av situasjonen Europa befinner seg i. Våre Leoparder burde ha vært i Ukraina. Det kunne de ha vært når man ser i hvilket tempo polakkene har fått de sør-koreanske tanksene. Vi får ikke de nye leopardene før mellom 2026 og 2031.

https://www.tv2.no/direkte/jpybz/siste- ... ke%20Freia

Hmm

Legg inn av Hmm »

Troygirl skrev: man jul 03, 2023 6:34 pm
Hmm skrev: man jul 03, 2023 2:15 pm
Svalbard skrev: man jul 03, 2023 1:41 pm

Det er noe som gjennomsyrer hele det norske politiske system, strengt tatt. Ikke bare Ap. Det er viktigere med ord enn handling, og karrierer og politisk personlig kapital bygges gjennom posering og høsting av overfladisk anerkjennelse.
Så når alle har klappet hverandre på skulderen og posert foran medias kameraer en liten stund, er man på mange vis ferdige med hastverket - da kan alt gå tilbake til det vanlige, der alt tar laaaang tid.
Jeg påstår likevel, selv om jeg er enig i det du skriver, at i fredstid så er det viktigere å ta gode beslutninger enn å ta de raskt. (det finnes sikkert unntak da også)
Og jeg tenker vi er ganske flinke i Norge til å drive landet.

Men nå som det brenner i nabolaget må man slå om tempo, og der svikter det. Det må være viktigere å få produsert 10000 ekstra artillerigranater enn å foreta utredninger og få enighet (eller hva det koster). Og heller ikke viktig å kjøpe Leopard 2A7 som kommer om noen år, istedet for fra Sør Korea som kunne ha levert raskt slik at våre 2A4 kanskje kunne utgjort forskjelligen ved fronten akkurat nå.
Dette!! Forsvarsmateriell og forsvarssjef anbefalte de sør-koreanske Black Panther-tanksene, men politikerne valgte å se bort fra samtlige anbefalinger. De utviser en arroganse som ikke likner noe, og de viser at de overhode ikke forstår alvoret av situasjonen Europa befinner seg i. Våre Leoparder burde ha vært i Ukraina. Det kunne de ha vært når man ser i hvilket tempo polakkene har fått de sør-koreanske tanksene. Vi får ikke de nye leopardene før mellom 2026 og 2031.

https://www.tv2.no/direkte/jpybz/siste- ... ke%20Freia
At politikere skal være med i beslutningen er forståelig, men at de kjøper noe annet enn det hæren selv vil er spesielt. I denne saken handler det trolig om samarbeid og gjenkjøp osv.

Men de burde ha valgt tanks fra Sør Korea og sendt over Leopardene nå som behovet i Ukraina er bunnløst.

Troygirl

Legg inn av Troygirl »

nometalhorse skrev: man jul 03, 2023 12:43 pm Det skal ha dukket opp klistremerker på en styringssentral til et Patriot batteri som viser 6 russiske helikoptre og et russisk jagerfly, og da er det vel bekreftet at det faktisk var Patriot som tok ned disse over Bryansk Oblast for ikke så lenge siden.
Oversikten over hva de ulike batteriene har skutt ned er fra denne videoen, Patriot er 0:52:


Jaauda

Legg inn av Jaauda »

Hmm skrev: man jul 03, 2023 6:44 pm
Troygirl skrev: man jul 03, 2023 6:34 pm
Dette!! Forsvarsmateriell og forsvarssjef anbefalte de sør-koreanske Black Panther-tanksene, men politikerne valgte å se bort fra samtlige anbefalinger. De utviser en arroganse som ikke likner noe, og de viser at de overhode ikke forstår alvoret av situasjonen Europa befinner seg i. Våre Leoparder burde ha vært i Ukraina. Det kunne de ha vært når man ser i hvilket tempo polakkene har fått de sør-koreanske tanksene. Vi får ikke de nye leopardene før mellom 2026 og 2031.
At politikere skal være med i beslutningen er forståelig, men at de kjøper noe annet enn det hæren selv vil er spesielt. I denne saken handler det trolig om samarbeid og gjenkjøp osv.

Men de burde ha valgt tanks fra Sør Korea og sendt over Leopardene nå som behovet i Ukraina er bunnløst.
Samtidig er det svært viktig å opprettholde en forsvarsindustri i Europa. Er det noe vi bør ha lært er det at vi må ha ressurser og knowhow til å kunne forsvare oss.

Brukeravatar
Albania
Innlegg: 1213

Legg inn av Albania »

Hvorfor er ikke Merkel tiltalt for landsforræderi?

Troygirl

Legg inn av Troygirl »

sertono skrev: man jul 03, 2023 6:20 am
Troygirl skrev: søn jul 02, 2023 10:47 pm
sertono skrev: søn jul 02, 2023 7:26 pm Så tikket det inn en melding jeg absolutt ikke ville ha:

"Ifølge ukrainske myndigheter skal russiske styrker ha gjort framgang i det som beskrives som harde kamper søndag. Det melder nyhetsbyrået AFP."
► Show Spoiler
Ja, det skjer jo ting og tang over hele fronten. Russerne mener de har kontroll, men det kan jo bare være sprøyt såklart men det vil jo vise seg ganske kjapt:

"Lederen for den russiske nasjonalforsamlingens forsvarskomite sier det ikke er behov for å mobilisere nye vernepliktige etter at Wagner-gruppen er trukket ut fra «Ukraina-operasjonen». Det melder det russiske nyhetsbyrået Tass, ifølge Reuters.
Andrej Kartapolov som leder forsvarskomiteen i Dumaen, sier mandag at den regulære russiske hæren har klart å slå tilbake Ukrainas nye offensiv uten Wagner-soldatene. Han sier det ikke vil komme en ny mobiliseringsodre."
Det sies at russerne har mobilisert ca 20 000 pr. mnd siden oktober i det skjulte, så de har vel ikke behov for en stor mobiliseringsordre med det første.

https://news.yahoo.com/russia-mobilizes ... KWHCJqMwSm

lemmen90

Legg inn av lemmen90 »

Dette er sjokkerende! En spørreundersøkelse gjennomført av Kyiv International Institute of Sociology utført i perioden 26. mai til 5. juni omkring ukrainske tapstall. Hele 78% sier de har minst én familiemedlem eller nær venn som er omkommet eller skadet i krigen. Til sammenligning var det helt nede i omkring 15% 24. februar 22. Det er med andre ord et enormt høyt tall!

https://kiis.com.ua/?lang=eng&cat=repor ... 254&page=1

Det kan si litt om flere ting: 1, det tjukke teppet av propaganda og kontrollert informasjon i denne konflikten; og 2, at ukrainske tapstall er antagelig mye høyere enn det vi blir fortalt. Man kan altså dedusere tapstallene ved å gå motsatt vei, og i tillegg vet vi fra leger at 9/10 ofre kommer fra skader påført av artilleri eller miner, samt vi vet at russerne har et sted mellom 5 til 10 ganger så mye artilleri som ukrainerne har, ergo kan man derfor logisk foreta en slutning om at ukrainerne lider enormt. Dette er ingen beviser, men indisier. Jeg håper vi får et svar nærmere sannheten etter denne krigen er over.

Jack

Legg inn av Jack »

Det er noe kjent med innleggene til denne figuren.

Brukeravatar
kytec
Innlegg: 7953

Legg inn av kytec »

Velkommen til vårt nye Troll.

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

Det er bare å overse. Rubler på konto = trolling på FD.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6695

Legg inn av Karatel »

lemmen90 skrev: man jul 03, 2023 7:37 pm Dette er sjokkerende! En spørreundersøkelse gjennomført av Kyiv International Institute of Sociology utført i perioden 26. mai til 5. juni omkring ukrainske tapstall. Hele 78% sier de har minst én familiemedlem eller nær venn som er omkommet eller skadet i krigen. Til sammenligning var det helt nede i omkring 15% 24. februar 22. Det er med andre ord et enormt høyt tall!

https://kiis.com.ua/?lang=eng&cat=repor ... 254&page=1

Det kan si litt om flere ting: 1, det tjukke teppet av propaganda og kontrollert informasjon i denne konflikten; og 2, at ukrainske tapstall er antagelig mye høyere enn det vi blir fortalt. Man kan altså dedusere tapstallene ved å gå motsatt vei, og i tillegg vet vi fra leger at 9/10 ofre kommer fra skader påført av artilleri eller miner, samt vi vet at russerne har et sted mellom 5 til 10 ganger så mye artilleri som ukrainerne har, ergo kan man derfor logisk foreta en slutning om at ukrainerne lider enormt. Dette er ingen beviser, men indisier. Jeg håper vi får et svar nærmere sannheten etter denne krigen er over.
Fra din link:

"The strong emotional coloring of this experience acts as a factor that, on the one hand, brings different Ukrainians closer together and allows them to better understand each other. On the other hand, it contributes to the unity of Ukrainians to work together to expel the enemy and achieve justice - punishment for the wrongs caused.

Against this background, it becomes clear why Russian propaganda regarding "common history" / "common culture" is so hopeless in Ukraine. In particular, this applies to "grandfathers fought". Although the Second World War was a great tragedy for Ukrainians as well, this experience is now completely distant in time. Now Ukrainian families have felt the grief that continues to this day. Therefore, the current emotions will be imprinted "away from Moscow" for a long time. In addition, this experience adds stability and uncompromisingness regarding possible concessions to Russia - if you have so many relatives and friends injured or killed, then how can you talk about concessions?"

Hvis dette er riktig, bidrar de store tapstallene til å styrke samholdet mellom ukrainerne og sveise dem sammen i et kompromissløst forsvar mot Russland.

Dette er vel egentlig ikke noe å bli overrasket over, viser ikke all historie at dette er en helt normal reaksjon på store tap?

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

Karatel sluker trollingen med søkke og snøre.

What else is new?

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6695

Legg inn av Karatel »

PapaSmurf skrev: man jul 03, 2023 8:02 pm Karatel sluker trollingen med søkke og snøre.

What else is new?
Jeg vil jo helst tro det beste om andre også når de ikke er enige med meg.

Låst

Gå tilbake til «Konflikten i Ukraina»