Situasjonen i Ukraina Del 2

Låst
Varulv2468

Re: Situasjonen i Ukraina Del 2

Legg inn av Varulv2468 »

Karatel skrev: tir jul 04, 2023 9:46 pm Jeg mener at du forenkler det hele svært nå og ser det bare fra et vestlig ståsted uten at du prøver å se det fra et russisk ståsted.

Jeg er helt enig med deg i at Russland ikke har og ikke hadde noen grunn til å frykte et angrep fra NATO. Men det du glemmer, er det vi kan kalle den russiske paranoiaen, det at Russland opplever seg selv som omringet av fiender som vil dem vondt, en sykelig mistenksomhet mot verden utenfor Russland og mot alt som er utenfor russisk kontroll. Alt med forbindelser til utlandet er farlig og bør derfor forbys. Da Frelsesarméen etter 1991 etablert seg i Russland, ble det straks krevd forbud. Frelsesarméen er en militærlignende organisasjon med militære grader og den var derfor en fare for Russlands sikkerhet, dessuten har organisasjonen Frelsesarméen utenlandske forbindelser og avdelinger, Frelsesarméen kunne derfor undergrave den russiske staten og gjøre statskupp.

" Russiske myndigheter truer med å stenge Frelsesarmeens avdeling i Moskva. De mistenker Frelsesarmeen for å være en paramilitær organisasjon med planer om statskupp."

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/a2 ... lsesarmeen

Da skal du ikke la deg overraske av at russerne frykter NATO.

"Frelsesarmeen får likevel arbeide fritt i Russland som lovlig religiøs organisasjon. Det har en domstol knyttet til det russiske justisdepartementet bestemt.

Dermed oppheves trolig forbudet som organisasjonen har vært underlagt i Moskva, skriver Vårt Land.
Dette forbudet kom fra en distriktsdomstol, og ble senere opprettholdt av bydomstolen i Moskva. Kjennelsen stemplet den verdensomspennende hjelpeorganisasjonen som en militærlignende gruppe som utgjorde en trussel mot den russiske føderasjonen."

https://www.dagen.no/nyheter/frelsesarm ... -russland/

Disse er også svært farlige:

"Jehovas vitne dømt til lange fengselsstraffar i Russland for å ha organisert «ekstremistiske aktivitetar»
TRUSFRIDOM: Tysdag denne veka blei tre menn og ei kvinne i Jehovas vitne dømt til fleireårige fengselsstraffar for deltaking i trussamfunnet. – Dei er samvitsfangar, tiltalt utelukkande for deira fredelege utøving av religions- og ytringsfridom, seier Amnesty sin Russland-ekspert."

https://www.vl.no/religion/2021/10/30/j ... tivitetar/

Enhver organisasjon som har forbindelser med utlandet, er en fremmed agent uansett hva organisasjonen driver med, selv om det er miljøvern.

Samene er potensielle spioner,

"Samene i Russland sliter fortsatt med arven etter Sovjetunionen. Nå frykter de også å bli sett på som potensielle spioner."

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/xl/_ ... 1.12937440

Systemkritikere.

"Russisk valg: Kritiske medier stemples som «utenlandske agenter» "

https://www.nrk.no/urix/russland-stempl ... 1.15651315

For oss ser dette helt vanvittig ut, noe av det kan være kynisk knebling av opposisjonen, men jeg tror at svært mye av denne frykten er høyst reell, jeg tror at Putin og russerne er så hjenrevasket at de i fullt alvor tror på dette. Da nytter det ikke å komme og fortelle dem at NATO er helt ufarlig for dem.

Som du sier, utgjorde ikke Ukraina noen fare for Russland, men prøv å fortelle Putin det. Jeg tror mange russere virkelig mener at alt som strider mot Russlands interesser, er nazismen. For åtti år siden reddet Russland verden og menneskeheten fra nazismen, da må logisk nok alle som nå i dag ikke liker Russland være nazister.

Jeg tror også at Putin mener det alvorlig, når han sier at Ukraina er russisk land og at russere og ukrainere er ett og samme folk som hører sammen, da er det ikke snakk om imerialisme, når Russland nå redder ukrainere fra naziregimet i Kiev.

Det er en alternativ virklighetsoppfatning som vi har vanskelig for å forstå.

"Vladimir Putin er en politiker som setter det han forstår som Russlands interesser i første rekke. Han er ingen eurasiatisk ideolog. Likevel vil Dugins og hans likesinnedes tanker kunne brukes til å støtte hans prosjekt og gi det ideologisk legitimitet. Når myndighetene i Russland kaller forkjempere for menneskerettighetene for «fremmede agenter» og brennmerker liberale som «femtekolonnister», dreier det seg om samme ideologiske krig som Dugin fører.

Det «hellige Russland» skal skjermes mot vestlig, liberal innflytelse. Og de russere som nærer liberale idéer er – landsforrædere. Russland er egen sivilisasjon med sine egne verdier og tradisjoner. Å trekke dem i tvil, er en krigserklæring."

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/42 ... ds-ideolog
Dette bare styrket inntrykket av det russiske folket som et dypt traumatisk preget folk med seriøse underliggende redselsfølelser - vi har sett hvordan de russiske soldater behandlet hverandre, hvordan disse underlegne nærmest skjelver i møte med maktpersoner, hvordan russiske soldater er så redd at de nektet å slutte med å slåss tross alle formaninger om å overgi seg eller retirere, og sist er så redd at de tror de må få andre til å frykte seg, og dermed er villig til å gi avkall på moralske og etiske sedvaner for egnes skyld.

Den russiske bjørnen har sannsynlig aldri eksistert, vestlige observatører underlagt militaristisk påvirkning har i flere århundrer tatt feil av den russiske soldatmassen og det russiske folkets stridsvillighet. Det er først med internett som tillatt direkte og usensurert observasjoner uten mellomledd, man omsider fikk syn på det russiske folkets ansiktet - ikke en bjørn, men en skuddredd og skjelvende hund som hadde vært så skamslått, at den ikke stole på andre. Denne konklusjonen kan forklare så enormt mye hva som er GALT med russerne flest, og hvorfor de er så forskjellig fra ukrainerne og mer liberale russerne som nabofolk i alle retninger.

Så tidlig som i 1800-tallet lik etter Napoleons nederlag, da utenlandske observatører som lenge var underlagt meget strenge reiserestriksjoner i Russland, hadde vært i stand til å ta russerne nærmere i betraktning både som invader og som gjest for reformformål samt ikke-russiske militære i tjeneste for russerne, hadde de meste ivaretatte og intelligente gjort deres notater og mener at russerne var dypt preget av tartarveldets terror og undertrykkelse. Helt siden 1200-tallet var russerne nemlig utsatt for nomadeangrep fra øst og sør helt fram til slutten på 1700-tallet, og trusselen fra Vesten med en mektig militærmakt i Polen og en aggressiv religionsforfølgelse hadde satt permanente spor på russerne i 1500-1650 perioden.

Det var også observert hver gang at når det bryte ut borgerkrig eller opprør, virker det som at fryktfølelsen var alltid mye sterkere enn alle andre følelser. Myndighetene tydde til blind terror pga. frykt. Opprørerne gikk all-out av frykt. Sivilister stolt ikke på hverandre av frykt for å bli forrådt eller utsatt for overgrep når det i realiteten ikke finnes solidaritet eller sosiale felleskapsidealer. Når russerne sier de skal "redde" noe, er det fordi de frykter det de skal bekjempe, og dermed tyder til alle midler inkludert å ødelegge og drepe den man vil "redde".

Vi hadde altfor sent oppdaget dette, trolig var resten av verden fram til Bakhmut ignorant om det som skjule seg i det russiske folkets bevissthet, og da mener det at menneskeheten er i akutt fare så lenge et så sterkt skadeskutt, paranoide og irrasjonelt reddslagent folk er i besittelse av et imperium og atomvåpen.

Hmm

Legg inn av Hmm »

Crazy Horse skrev: tir jul 04, 2023 9:28 pm
lemmen90 skrev: tir jul 04, 2023 8:38 pm
Hmm skrev: tir jul 04, 2023 8:11 pm
Folkerettsstridig invasjon, systematisk folkemord og "legg alt øde" tror jeg ganske sikkert vi kan kalle ondskap.
Hvordan kan man da leve i ettertid? Hvordan kan man forhandle, hvordan kan man stille til ansvar? Det blir per definisjon en uendelig krig inntil en av partene er utryddet. Hva vil du si det er?

Jeg ser ikke noe beviser for russiske folkemord av ukrainerne. Angående Bucha og Irpin vil jeg ha nærmere (og uavhengig) etterforskning. Det er flere spørsmål. Altså det er ingen tvil om at Russland begår krigsforbrytelser, slik ukrainerne også gjør forresten, det er ikke det, men hvis dette var russere, da er det jo nærliggende å stille seg spørsmålet om dette var beordret ovenfra eller utført nedenfra og opp. Sånn sett må man ha juridisk oppfølging av krigsforbrytelser i ettertid og eventuelt straffe de individuelle ansvarlige. Det er for mange ubesvarte spørsmål til å konkludere, samt for upålitelige kilder i en pågående krig, da begge parter har interesse av å svartmale den andre. Krig tar liv, og det er dypt tragisk og skal ikke underslås, men det har omkommet proporsjonalt få sivile i denne konflikten. Ifølge FN (fra mai) var det omkommet 20 000 sivile, antagelig er det en del mørketall i tillegg, men likevel er det få. Jeg vil endre mitt syn hvis det kommer frem videre empirisk belegg, dog jeg vil ikke konkludere noe før krigen er over med mindre det er overveldende med indisier. Det gjelder å holde hodet kaldt og vite at det er en massiv informasjonskrig også (ikke for å underslå at forbrytelser skjer). Krigens utgangspunkt var litt annerledes enn "shock and awe".

Er det forresten Timothy Snyder og Anne Applebaum du har dette fra?
Dette innlegget ditt plasserer deg klart i det politiske landskapet. Etterforskning av Butsja ? Saken er under grundig etterforskning blant annet av en FN kommisjon ledet av den høyst anerkjente tidligere norske Høyesterettsdommer Henrik Møse. Møse har erfaring fra krigsforbryterdomstolene etter massakrene i Rwanda. At mer enn 400 sivile i Butsja ble likvidert av russerne er vel neppe mye å spekulere i lengre. Om dette skjedde etter ordre fra høyere hold eller om dette var et utslag av mangel på disiplin vites foreløpig ikke, men det vi vet er at de russiske troppene i Butsja kom hjem til te og medaljer, eller vodka og medaljer. Mariupol ? Nærmest fullstendig jevnet med jorden, som med Aleppo og Grosnij. 90 % av bygningsmassen i Mariupol er ødelagt. Senest i dag er det bilder fra høyblokker i Kharkiv som er truffet av unøyaktige russiske hjemmesnekrede missiler. Langt fra fronten. Ingen militære formål. Kun ett. Spre terror, død og ødeleggelse i og blant den ukrainske sivilbefolkningen.

Det å ødelegge byer og det å spre død og ødeleggelser blant sivilbefolkningen er et modus operandi i den russiske krigføringen selv i 2023. Du får vente så mye på etterforskning som du bare vil. Det er piss det også, fordi prorussere vil nekte uansett. Jeg husker fortsatt diskusjonen på den gamle Ukraina tråden på VGD. Om det var russere i Donbas etter 2014, og om det var separatister med russiske våpen som skjøt ned passasjerflyet sommeren 2014. Uansett hvilke rapporter og bevis som ble fremlagt, så nektet Steigan gjengen eller de prorussiske. Jeg trakk meg raskt ut, fordi jeg ble grundig lei av tøvet. Om det kommer vanntette FN rapporter som slår fast at russerne har begått alvorlige krigsforbrytelser, og slike rapporter kommer, så vil prorusserne nekte uansett. Prorussere er like kvalmende som den gjengen som sitter i Kreml. De lyver om alt og de nekter for alt, selv om en hollandsk domstol har slått fast hvem som skjøt ned passasjerflyet så nekter de. Ufoer er for dette propagandaapparatet bygd på en grunnmur av løyn mer sannsynlig enn alt som kommer fra vesten og FN.

Du får vente på russisk etterforskning rundt Butsja og Irpin. Om russerne sier at det var vikingene, så tror du vel på dette ?
Hørte en podcast med et intervju med ei som jobbet med en organisasjon som jobbet med krigsforbrytelser i FN.

Hun får inn mengder med saker, og en del av disse er eller er trolig krigsforbrytelser. Det er noen få som er ukrainske, den store majoriteten er begått av russere.

En annen podcast, som jeg tidligere har nevnt her inne er utallige meldinger om systematiske overgrep mot ukrainerne av ulik art. Og de går etter helt konkrete personer og grupperinger og starter umiddelbart når et område okkuperes. Det er liten tvil om at noe av dette kan karakteriseres som folkemord.

Innlegget er mest myntet på innlegget foran ditt...

nometalhorse

Legg inn av nometalhorse »

Varulv2468 skrev: tir jul 04, 2023 9:34 pm
Sjokkerende bilder fra okkuperte Ukraina har kommet ut, en tilfeldig sivilist kom over et sted hvor fire paller var etterlatt etter en trafikkulykke som involverte russiske lastebiler, og da han så nærmere på, oppdaget han i sjokk at det var uniformerte menn som har blitt regelrett pakket sammen og behandlet som frysekjøtt bokstavelig talt. De var blitt trykket sammen så disse ikke kan gjenkjennes som menneskelige vesener! Hoder kunne ikke sees fordi de var klemt flatt, men armer og ben kunne sees. Det så ut at det er minst et dusin døde i en halvpall og trolig dobbelt så mange i en hel pall, da mener det at det var så mye som 60 til 80 døde. Uniformrestene var av russisk opprinnelse. Denne oppdagelsen må da tyder på at det er ufattelige mange døde som ikke kunne fraktes på normal vis.
Har du sett og studert bildene grundig? De skal være geolokalisert til Belgorod området, og noen påstår at det er slakteriavfall som skal til en "dog shelter" Men det er kanskje forsøk på bortforklaringer?

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

sertono skrev: tir jul 04, 2023 9:49 pm
Varulv2468 skrev: Skikkelig fulltreff i Donetsk by; bydistriktet Makejevka ble rammet av en kjempeeksplosjon og etterfølgende sekundære eksplosjoner. Ukrainerne har funnet et spesielt stort våpendepot som også rammet rakettbrensel. Det ser ut at store mengder rakettammunisjon var ladet der sammen med ladningene for artillerigranater i tillegg til vanlig brensel. Etterfølgende sekundære eksplosjoner kan betyr at hele depotområdet er tilintetgjort - og det var trolig dels underjordisk.
Det er vel denne det:



Ser det spekuleres i om det ikke er en gammel video, men det kan virke som om den er ny ja. Satan for et smell, skikkelig fulltreffer som du skriver.
Det var påstått at det var et oljefelt, men på kartet finnes det to oljefeltområder i Makejevka hvor det finnes enorme fabrikkområder, det ene er synlig ødelagt mens det andre er simpelt for liten med bare tre tanker. Det var definitivt ikke lagerolje, man så at store jordgrunn var sprengt opp og fargen på detonasjonskulen tyder på høyeksplosiv blanding som kan ha kommet fra sværkalibrede rakettammunisjon og ladninger for tungt skyts, det var i tillegg flere sekundære eksplosjoner som heller ikke var mindre. Og sist, men ikke minst; det var ikke sterk røykutvikling utover svartefarger som tyder på petroleumsblanding som romparafin. Det må også forklares at høyeksplosiv blanding også etterlatt seg svart røyk. Et nylig opptak vist at det ikke er bare petroleumsblanding som gikk opp i røyk, da man kunne se lysere farge på røyk som minner om det som kom fra vanlig ammunisjon.

Har sett liknende eksplosjoner i Sanaa, Jemen hvor et underjordisk ammunisjonsdepot som rommet hundrevis av tonn med rakettbrensel, ble ødelagt av saudiaraberne for mange år siden.

Hele Donetsk var underlagt et bombardement av ukrainerne som traff mange lokaliteter i hele storbyområdet, og minst to raketter eller missiler skal ha truffet Makejevka hvor kjempeeksplosjonen hendt.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

nometalhorse skrev: tir jul 04, 2023 10:31 pm
Varulv2468 skrev: tir jul 04, 2023 9:34 pm
Sjokkerende bilder fra okkuperte Ukraina har kommet ut, en tilfeldig sivilist kom over et sted hvor fire paller var etterlatt etter en trafikkulykke som involverte russiske lastebiler, og da han så nærmere på, oppdaget han i sjokk at det var uniformerte menn som har blitt regelrett pakket sammen og behandlet som frysekjøtt bokstavelig talt. De var blitt trykket sammen så disse ikke kan gjenkjennes som menneskelige vesener! Hoder kunne ikke sees fordi de var klemt flatt, men armer og ben kunne sees. Det så ut at det er minst et dusin døde i en halvpall og trolig dobbelt så mange i en hel pall, da mener det at det var så mye som 60 til 80 døde. Uniformrestene var av russisk opprinnelse. Denne oppdagelsen må da tyder på at det er ufattelige mange døde som ikke kunne fraktes på normal vis.
Har du sett og studert bildene grundig? De skal være geolokalisert til Belgorod området, og noen påstår at det er slakteriavfall som skal til en "dog shelter" Men det er kanskje forsøk på bortforklaringer?
Har personlig sett slakteriavfall på pall, disse minner ikke i det hele tatt om det som er sett på bildene, og man simpelt ikke pakket ned rester av klær sammen med kjøtt. Hvis det ikke er menneskekjøtt, er det ganske uvanlig mildt sagt. Belgorod, sa du? Hvis det er slakteriavfall, har russerne katastrofale elendige hygienepraksis som tatt fra den tredje verdenen.

Hele saken er mildt sagt merkelig, det sies at dette skal til et hjem for hjemløse hunder, men det ingen skjønner hvorfor et slikt scene kunne ha oppstått - og hvorfor gjenstander som minner om menneskeklær var sett på disse pallene.
Sist redigert av Varulv2468 den tir jul 04, 2023 10:44 pm, redigert 1 gang totalt.

nometalhorse

Legg inn av nometalhorse »

Varulv2468 skrev: tir jul 04, 2023 10:39 pm
nometalhorse skrev: tir jul 04, 2023 10:31 pm
Varulv2468 skrev: tir jul 04, 2023 9:34 pm
Sjokkerende bilder fra okkuperte Ukraina har kommet ut, en tilfeldig sivilist kom over et sted hvor fire paller var etterlatt etter en trafikkulykke som involverte russiske lastebiler, og da han så nærmere på, oppdaget han i sjokk at det var uniformerte menn som har blitt regelrett pakket sammen og behandlet som frysekjøtt bokstavelig talt. De var blitt trykket sammen så disse ikke kan gjenkjennes som menneskelige vesener! Hoder kunne ikke sees fordi de var klemt flatt, men armer og ben kunne sees. Det så ut at det er minst et dusin døde i en halvpall og trolig dobbelt så mange i en hel pall, da mener det at det var så mye som 60 til 80 døde. Uniformrestene var av russisk opprinnelse. Denne oppdagelsen må da tyder på at det er ufattelige mange døde som ikke kunne fraktes på normal vis.
Har du sett og studert bildene grundig? De skal være geolokalisert til Belgorod området, og noen påstår at det er slakteriavfall som skal til en "dog shelter" Men det er kanskje forsøk på bortforklaringer?
Har personlig sett slakteriavfall på pall, disse minner ikke i det hele tatt om det som er sett på bildene, og man simpelt ikke pakket ned rester av klær sammen med kjøtt. Hvis det ikke er menneskekjøtt, er det ganske uvanlig mildt sagt. Belgorod, sa du? Hvis det er slakteriavfall, har russerne katastrofale elendige hygienepraksis som tatt fra den tredje verdenen.
Ja, skal være lokalisert til Shebekino.

Hmm

Legg inn av Hmm »

Varulv2468 skrev: tir jul 04, 2023 9:34 pm Skikkelig fulltreff i Donetsk by; bydistriktet Makejevka ble rammet av en kjempeeksplosjon og etterfølgende sekundære eksplosjoner. Ukrainerne har funnet et spesielt stort våpendepot som også rammet rakettbrensel. Det ser ut at store mengder rakettammunisjon var ladet der sammen med ladningene for artillerigranater i tillegg til vanlig brensel. Etterfølgende sekundære eksplosjoner kan betyr at hele depotområdet er tilintetgjort - og det var trolig dels underjordisk.

Sjokkerende bilder fra okkuperte Ukraina har kommet ut, en tilfeldig sivilist kom over et sted hvor fire paller var etterlatt etter en trafikkulykke som involverte russiske lastebiler, og da han så nærmere på, oppdaget han i sjokk at det var uniformerte menn som har blitt regelrett pakket sammen og behandlet som frysekjøtt bokstavelig talt. De var blitt trykket sammen så disse ikke kan gjenkjennes som menneskelige vesener! Hoder kunne ikke sees fordi de var klemt flatt, men armer og ben kunne sees. Det så ut at det er minst et dusin døde i en halvpall og trolig dobbelt så mange i en hel pall, da mener det at det var så mye som 60 til 80 døde. Uniformrestene var av russisk opprinnelse. Denne oppdagelsen må da tyder på at det er ufattelige mange døde som ikke kunne fraktes på normal vis.

Situasjonen omkring ZNPP er nå veldig alvorlig. Så hvorfor har ikke Biden eller Stoltenberg kommet med advarsler mot å gjøre noe med atomkraftverket? Russerne mener ukrainerne planlegger et angrep for å ødelegge kraftverket mens ukrainerne mener russerne har utplassert sprenglegemer, og IAEA lot til å ha mistet kontrollen. For de meldt fra om uventede problemer etter hovedstrømforsyningslinjen ble avslått uten varsling om natten.

Apropos våpenproduksjon; det er ikke noe tvil om at den russiske krigsindustrien har kommet seg over begynnelsesproblemene som det tok over ett år å løse, men kapasiteten er lavere enn behovet, og når det gjelder ammunisjon, har det kommet fram at østeuropeerne heldigvis hadde nektet å akseptere vesteuropeernes menneskerettighetsstyrte valgsalgsfilosofi - de selger til hvemsomhelst. Og dermed finnes det ammunisjonsfabrikk i Tsjekkia, Romania, Bulgaria og Polen mens Ukraina nå produsere flere titusener granater per måned. I kontrast til Vest-Europa ignorerte våpenprodusentene inaktive fasiliteter og utstyr fremfor å "effektivere dem" med skraping og salg. Østeuropeerne - spesielt polakkene - vil produsere så mye som mulig for Ukraina som for egne forsvar.
Apropos produksjon av ammo og våpen, fabrikkene går 24/7 i Tyskland.

Rheinmetal skal etter hvert produsere 600000 granater per år. Det er på 80' talls nivå.

https://worldcrunch.com/focus/germany-weapons-ukraine

lemmen90

Legg inn av lemmen90 »

Karatel skrev: tir jul 04, 2023 10:12 pm
Hva mener du med: "Du tilskriver meninger, " ?

Mener du at jeg tilskriver deg meninger du ikke har? Det gjør jeg da ikke, jeg spør deg om du mener det og det. Det er ikke å tilskrive deg meninger. Nå bekrefter du også at du mener det jeg spør deg om du mener.

Du spør:

"Hvor mange sanksjonspakker er det nå? 11, 12? "

Har ikke alle disse sanksjonene kommet etter annekteringen av Krim og opprettelsen av folkerepublikkene Donetsk og Lugansk? Eller var det noen sanksjoner før dette?

"10. november 2021 signerte Ukrainas og USAs utenriksministre en felles samarbeidsavtale der det igjen ble understreket aspirasjon om NATO-medlemskap for Ukraina."

Dette var tre måneder får den russiske invasjonen. Mener du at Russland ikke hadde planlagt og forberedt invasjonen tre måneder får de iverksatte den?

Sett i lys av det som skjedde tre måneder etter 10. november 2021 og det som hadde skjedd på Krim og i Donbas, er det ikke det minste merkelig om Ukraian hadde aspirasjoner om medlemskap i NATO. Slik sett kan vi si at det var Russland som drev Ukraina i armene på NATO.

At ukrainsk medlemskap i NATO var en rød linje for Russland, er jeg enig i. Jeg tviler heller ikke på at USA har all interesse av å svekke Russland, det sier de selv rett ut.

"25. april 2022 kl. 09:16 USA vil ha Russland «svekket» USA vil ha Russland «svekket» slik at de ikke kan invadere igjen, sier USAs forsvarsminister Lloyd Austin mandag etter en reise til Kyiv.
– Vi ønsker å se Russland svekket i den grad at de ikke kan gjøre den typen ting som de har gjort ved å invadere Ukraina, sier Austin til pressen."

https://www.nrk.no/nyheter/usa-vil-ha-r ... 1.15942562


"USA ønsker at Russland skal svekkes i en slik grad at landet ikke igjen kan gjøre noe som tilsvarer invasjonen i Ukraina, ifølge forsvarsminister Lloyd Austin.

Han og utenriksminister Antony Blinken møtte pressen i Polen mandag etter sitt besøk i Ukraina.

– Vi ønsker å se Russland svekket i en slik grad at landet ikke kan gjøre den typen ting som det har gjort med invasjonen av Ukraina, sa Austin."

https://forsvaretsforum.no/krig-russlan ... and/262347

Dette ble altså sagt etter det russiske angrepet.

Men at det er USA som står bak hele krigen og som sitter i kulissene og styrer og dirigerer det hele, synes jeg lyder svært konspiratorisk.
I måten du ordla deg med konjunksjonen "eller". Det gir noen undertoner.

Når det gjelder resten av innlegget ditt må man forstå Maidan 2014 og oransjerevolusjonen 2004. Les gjerne: Ivan Katchanovski
https://brill.com/view/journals/rupo/8/ ... p181_5.xml

For videre fordypning: Nicolai Petro eller Richard Sakwa. Det er ingen tvil om at russerne var sterkt involvert i Donbass, men det er også sterkt misforstått fordi det var et genuint opprør nedenfra, akkurat som Maidan var genuint nedenfra i tillegg til USAs involvering (jf. Victoria Nulands lekkede telefonsamtale med Geoffrey Pyatt).

Det siste der: Fint du har fulgt med.

nometalhorse

Legg inn av nometalhorse »

lemmen90 skrev: tir jul 04, 2023 10:44 pm
For videre fordypning: Nicolai Petro eller Richard Sakwa. Det er ingen tvil om at russerne var sterkt involvert i Donbass, men det er også sterkt misforstått fordi det var et genuint opprør nedenfra, akkurat som Maidan var genuint nedenfra i tillegg til USAs involvering (jf. Victoria Nulands lekkede telefonsamtale med Geoffrey Pyatt).
Hadde du tatt med Glenn Diesen i fordypningslisten så hadde den nesten vært komplett for en som ser opp til Putin og hans Russland.

DennisB

Legg inn av DennisB »

Jeg takker gudene for at vi har Varulv og et knippe andre brukere, som fortsatt orker å skrive her, og ikke minst står opp mot galskapen som ramler inn i tråden fra tid til annen. Ellers kunne dette fort blitt til en Steigan-tråd, hvor flere gjøkur bare henger seg på.

Helt meningsløst, og komplett uinteressant å ta opp disse sakene på repeat. Det er ikke slik at dette ikke har vært diskutert før, Bucha, NATO-meldemskap, USA etc. Det er diskutert opp og i mente. Ukraina må da få velge selv om de vil bli medlem av NATO, Russland har da slett ingen rett til å styre nabolandet Ukraina. Man kommer ikke utenom NATO-medlemskap for Ukraina, den søknaden er langt på vei til å bli godkjent, ifølge NATO selv.

Og man har da forlengst funnet de skyldige fra Bucha. Det er forresten ikke det eneste stedet man har funnet massegraver av sivile. Det er flere, og det kommer til å bli oppdaget maaange flere, når Ukraina tar tilbake sine rettmessige områder. Det kommer til å bli et forferdelig syn.


lemmen90

Legg inn av lemmen90 »

DennisB skrev: tir jul 04, 2023 11:02 pm Jeg takker gudene for at vi har Varulv og et knippe andre brukere, som fortsatt orker å skrive her, og ikke minst står opp mot galskapen som ramler inn i tråden fra tid til annen. Ellers kunne dette fort blitt til en Steigan-tråd, hvor flere gjøkur bare henger seg på.

Helt meningsløst, og komplett uinteressant å ta opp disse sakene på repeat. Det er ikke slik at dette ikke har vært diskutert før, Bucha, NATO-meldemskap, USA etc. Det er diskutert opp og i mente. Ukraina må da få velge selv om de vil bli medlem av NATO, Russland har da slett ingen rett til å styre nabolandet Ukraina. Man kommer ikke utenom NATO-medlemskap for Ukraina, den søknaden er langt på vei til å bli godkjent, ifølge NATO selv.

Og man har da forlengst funnet de skyldige fra Bucha. Det er forresten ikke det eneste stedet man har funnet massegraver av sivile. Det er flere, og det kommer til å bli oppdaget maaange flere, når Ukraina tar tilbake sine rettmessige områder. Det kommer til å bli et forferdelig syn.
Du vet best :)

Jeg nevnte akkurat: Sånn er realitetene av å leve ved siden av en stormakt. Man har i praksis ikke suverenitet over utenrikspolitikken. Slik er det også andre steder jf. Monroedoktrinen. Man skulle ønske det var annerledes, da må man ha en annen sikkerhetsarkitektur. Det er høyst kritikkverdig at man åpner døren for ukrainsk Nato-medlemskap. Det fungerer eskalerende og går verst utover Ukraina selv og fungerer utmerket inn i russisk propaganda. I stedet burde man forhandlet, slik man hadde en avtale i Mars, men nå er det for sent og krigen eskalerer og eskalerer.

Brukeravatar
seriemester2013
Innlegg: 3970

Legg inn av seriemester2013 »

Avtale med Russland?
Ikke verdt papiret engang

HLan9ister

Legg inn av HLan9ister »

Tonen og debatten rundt Zaporizjzja endrer seg.

DennisB

Legg inn av DennisB »

OSCE har omsider kommet fram til at Wagner-gruppen er en terroristorganisasjon.
Her kunne de ha tatt med Kreml, og Russland som nasjon i det henseende.

https://www.dagbladet.no/studio/nyhetss ... ost=139285

Brukeravatar
Gorgi
Innlegg: 1935

Legg inn av Gorgi »

HLan9ister skrev: tir jul 04, 2023 11:30 pm Tonen og debatten rundt Zaporizjzja endrer seg.
Kan du utdype?

DennisB

Legg inn av DennisB »

lemmen90 skrev: tir jul 04, 2023 11:24 pm
DennisB skrev: tir jul 04, 2023 11:02 pm Jeg takker gudene for at vi har Varulv og et knippe andre brukere, som fortsatt orker å skrive her, og ikke minst står opp mot galskapen som ramler inn i tråden fra tid til annen. Ellers kunne dette fort blitt til en Steigan-tråd, hvor flere gjøkur bare henger seg på.

Helt meningsløst, og komplett uinteressant å ta opp disse sakene på repeat. Det er ikke slik at dette ikke har vært diskutert før, Bucha, NATO-meldemskap, USA etc. Det er diskutert opp og i mente. Ukraina må da få velge selv om de vil bli medlem av NATO, Russland har da slett ingen rett til å styre nabolandet Ukraina. Man kommer ikke utenom NATO-medlemskap for Ukraina, den søknaden er langt på vei til å bli godkjent, ifølge NATO selv.

Og man har da forlengst funnet de skyldige fra Bucha. Det er forresten ikke det eneste stedet man har funnet massegraver av sivile. Det er flere, og det kommer til å bli oppdaget maaange flere, når Ukraina tar tilbake sine rettmessige områder. Det kommer til å bli et forferdelig syn.
Du vet best :)

Jeg nevnte akkurat: Sånn er realitetene av å leve ved siden av en stormakt. Man har i praksis ikke suverenitet over utenrikspolitikken. Slik er det også andre steder jf. Monroedoktrinen. Man skulle ønske det var annerledes, da må man ha en annen sikkerhetsarkitektur. Det er høyst kritikkverdig at man åpner døren for ukrainsk Nato-medlemskap. Det fungerer eskalerende og går verst utover Ukraina selv og fungerer utmerket inn i russisk propaganda. I stedet burde man forhandlet, slik man hadde en avtale i Mars, men nå er det for sent og krigen eskalerer og eskalerer.
Hvilken avtale mener du man hadde, eller kunne få i mars? Det var ingen tegn til at noen av landene ville fire på det aller viktigste, nemlig de annekterte områdene. Ingen.
Partene har vært så langt fra hverandre, at en avtale aldri har vært aktuelt etter 24. februar i fjor.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Hmm skrev: tir jul 04, 2023 10:43 pm Apropos produksjon av ammo og våpen, fabrikkene går 24/7 i Tyskland.

Rheinmetal skal etter hvert produsere 600000 granater per år. Det er på 80' talls nivå.

https://worldcrunch.com/focus/germany-weapons-ukraine
Merkelig at Rheinmetall produsere langt flere kanonløp av et eksperimentalt prosjekt enn det nødvendig, der står det at L/60 kanonløp støpes - hvilken er mildt sagt unik i artillerivåpenets historie. Fordi vekten vil forvrenge et kanonløp hvis det bli for lang, L/52 - femtito ganger størrelsen på kalibret - var ansett som den øverste grensen for 155mm skyts. Her har tyskerne utviklet et ekstralangt og spesialkonstruert kanonløp på hele seksti ganger av kaliberet. Siden 2018 hadde Rheinmetall arbeidet hardt på dette lovende prosjektet som betyr at granater kan sendes opptil 80 km vekk fordi kanonløpet sannsynlig kan tåle større driftslading og motstå den ekstra slitasjen på innsiden av røret. Da amerikanerne hadde den meget unike 175mm L/60 skyts, kunne den når 32 km med vanlige granater, men var upresist på meget lang hold og med en levealder på bare 300 skudd før gjenboring som tillatt 1,200 ekstra skudd. Rheinmetall gjenskaper det legendariske skytset med sin 155mm L/60 som vil være mer presisere og levedyktig.

https://www.edrmagazine.eu/indirect-fir ... -solutions

Dette prosjektet heter Zukünftiges System Indirektes Feuer mittlerer Reichweite - Fremtidig mellomavstands indirekte skytssystem på norsk - og der er skytset satt på en vanlig flerhjuls militærstransportvogn av type HX3 10×10 RMMV, montert på en eksisterende RWM L/52 lavett hentet fra PzH2000, med et upansret kanontårn som rommet et autoladersystem med 40 granater og 192 driftsladninger. Kanonløpet har en stor munningsbrems og et stort kammerstykke hvor granaten og driftsladningene settes inn, større enn på vanlige L/52 selv en ny variant, L/52A1 er under utvikling. Med det bli det mulig å sette inn kraftigere driftsladninger enn vanlig, tross lik mye varmeutvikling som de eldre og svakere.

En ordinær granat vil når 48 km, 18 km mer enn det PzH2000 klarer i dag, en "base bleed" granat 64 km mot 40 km, og en V-LAP som vil fungere som en fragmentgranat, 82 km mot 54 km. Det betyr da at en L/60 kan når det dobbelt av det en russisk Msta-S normalt kan når.

https://mil.in.ua/en/articles/ukraine-s ... lled-guns/

Allerede etter få måneder var det første preproduksjonskjøretøyet utprøvd i Israel i mars 2023. I flere land har man tatt opp sporet etter Rheinmetall om ukomplette artillerisystemer ved å integrere dem med upansrede eksisterende kjøretøyer, og Ukraina fulgt det opp med "2S22 Bohdana 2.0" basert på MAZ-6317 kjøretøyet, som settes i produksjon i våren 2023. Disse skal benyttes i indirekte skytning for over 30 km hold opptil 42 km. Det er produksjon av 155mm ammunisjon i Ukraina, men ikke så meget som 152mm og 122mm, ettersom det ennå er i preproduksjonstilstand og bare ment for Bohdana.

Det er mulig at L/60 vil komme til Ukraina, L/52A1 som kan monteres på PzH2000, kan med ordinære granater når 39 km, selv om det allerede i dag finnes en L/52 ERC som kan settes på ukrainske PzH2000, som med BB granater vil når 46 km. Hvis artilleri kan krysse 40 km-grensen, betyr det alt alt opptil 30 km fra frontlinjen kan treffes, inkludert kampluftvern og EW stasjoner som logistiske fasiliteter.

Sist nytt om Makejevka, det er kommet et opptak som vist den første eksplosjonen; det er interessant å note ildbluss både før og under eksplosjonen, og noe av dette kom ut av selve røykstigningen - det minner aktuelt om termittbruk. Kan det være termittammunisjon som hadde eksplodert? Eksplosjonens glød minner aktuelt om det som skjer når termitt tok fyr.

startelver

Legg inn av startelver »


startelver

Legg inn av startelver »


Brukeravatar
Big George
Innlegg: 7860

Legg inn av Big George »

Hvordan ligger man an i Donetsk ? Dette er en Oblast som trolig et et slags fylke som Russland "stjal" fra Ukraina.Bakhmut ligger i Donetsk fylke. Donetsk har 4.1 millioner innbyggere
Donetsk og Luhansk er to områder Ukraina prioriterer å ta tilbake
Legger man til Krim, men det er vel siste området da Putin vil ta det meget personlig når det gjenerobres av Ukraina.

Crazy Horse

Legg inn av Crazy Horse »

Karatel skrev: tir jul 04, 2023 9:46 pm
Crazy Horse skrev: tir jul 04, 2023 6:24 pm
Karatel skrev: tir jul 04, 2023 7:54 am

Her motsier du deg selv. Først:

"Krigens årsak og Putin som politisk leder er ikke noe å diskutere"

Så kommer du med en utredning om nettopp krigens årsak og Putin som leder.

Dette er jeg uenig i:

" For det andre Putin. Heller intet å diskutere"

Hvis vi ser på andre despoter som har ført verden ut i krig og elendighet, så er de diskutert og analysert fra vugge til grav. Utallige historikere og forskere har gravd opp hver minste detalj om personer som Lenin, Stalin, Hitler, Mao osv. fra deres tidligste barndom til deres død for å prøve å forstå dem og deres tanker og meninger, forstå deres motiver og hva som drev dem, sette dem inn i kontekst med den tiden og det samfunnet de levde i.

Dette er helt elementært når man vil prøve å forstå historien med alle dens kriger og konflikter. Og så skal vi ikke diskutere Putin?
Man må gjerne diskutere Putin og Hitler opp og i mente. Hvor kommer ondskapen fra ? Mindreverdighetskompleksene ? Vanskelig barndom ? Ond mor ? Voldelig far ? Små pedo onkel ? Osv.. Man trenger ikke å diskutere at Putin er en brutal og ondskapsfull tyrann. Like lite som at det er tirsdag nå i Norge. Begge deler er hugd i sten. Det er uomtvistelige fakta. Årsak til krigen ? Stormannsgalskap, drømmen om å gjenskape Sovjet, ondskapsfull imperialisme ? Alt kan puttes i en og samme sekk. Ser ikke noe poeng i å diskutere nyanser her nå. Det får man ta etter at krigen er vunnet. Vunnet av Ukraina.

Alle andre argumenter er prorussisk ekstremisme. Frykten for NATO ? Bullshit. Europeiske NATO land har rustet ned etter 1991. Hvorfor skulle NATO angripe en atommakt ? Hvorfor tømmer russerne sine NATO grenser for soldater om de er engstelig for NATO, ref Kola ? NATO utvidelser østover ? Det har ikke russerne noe med, og det er heller ingen årsak til invasjonen. Verken det, eller denazifisering , desatanifisering eller demilitarisering. Ukraina utgjorde ingen trussel mot Russland. Hovedårsaken til krigen er ren imperialisme, kombinert med pur ondskap og kynisme. Derfor er dette med krigens årsak lite å diskutere, og i hvertfall ikke med prorussiske Steigan og konspirasjonstilhengere som fortsatt trekker linjene til CIA på Maidan plassen i 2014.
Jeg mener at du forenkler det hele svært nå og ser det bare fra et vestlig ståsted uten at du prøver å se det fra et russisk ståsted.

Jeg er helt enig med deg i at Russland ikke har og ikke hadde noen grunn til å frykte et angrep fra NATO. Men det du glemmer, er det vi kan kalle den russiske paranoiaen, det at Russland opplever seg selv som omringet av fiender som vil dem vondt, en sykelig mistenksomhet mot verden utenfor Russland og mot alt som er utenfor russisk kontroll. Alt med forbindelser til utlandet er farlig og bør derfor forbys. Da Frelsesarméen etter 1991 etablert seg i Russland, ble det straks krevd forbud. Frelsesarméen er en militærlignende organisasjon med militære grader og den var derfor en fare for Russlands sikkerhet, dessuten har organisasjonen Frelsesarméen utenlandske forbindelser og avdelinger, Frelsesarméen kunne derfor undergrave den russiske staten og gjøre statskupp.

" Russiske myndigheter truer med å stenge Frelsesarmeens avdeling i Moskva. De mistenker Frelsesarmeen for å være en paramilitær organisasjon med planer om statskupp."

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/a2 ... lsesarmeen

Da skal du ikke la deg overraske av at russerne frykter NATO.

"Frelsesarmeen får likevel arbeide fritt i Russland som lovlig religiøs organisasjon. Det har en domstol knyttet til det russiske justisdepartementet bestemt.

Dermed oppheves trolig forbudet som organisasjonen har vært underlagt i Moskva, skriver Vårt Land.
Dette forbudet kom fra en distriktsdomstol, og ble senere opprettholdt av bydomstolen i Moskva. Kjennelsen stemplet den verdensomspennende hjelpeorganisasjonen som en militærlignende gruppe som utgjorde en trussel mot den russiske føderasjonen."

https://www.dagen.no/nyheter/frelsesarm ... -russland/

Disse er også svært farlige:

"Jehovas vitne dømt til lange fengselsstraffar i Russland for å ha organisert «ekstremistiske aktivitetar»
TRUSFRIDOM: Tysdag denne veka blei tre menn og ei kvinne i Jehovas vitne dømt til fleireårige fengselsstraffar for deltaking i trussamfunnet. – Dei er samvitsfangar, tiltalt utelukkande for deira fredelege utøving av religions- og ytringsfridom, seier Amnesty sin Russland-ekspert."

https://www.vl.no/religion/2021/10/30/j ... tivitetar/

Enhver organisasjon som har forbindelser med utlandet, er en fremmed agent uansett hva organisasjonen driver med, selv om det er miljøvern.

Samene er potensielle spioner,

"Samene i Russland sliter fortsatt med arven etter Sovjetunionen. Nå frykter de også å bli sett på som potensielle spioner."

https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/xl/_ ... 1.12937440

Systemkritikere.

"Russisk valg: Kritiske medier stemples som «utenlandske agenter» "

https://www.nrk.no/urix/russland-stempl ... 1.15651315

For oss ser dette helt vanvittig ut, noe av det kan være kynisk knebling av opposisjonen, men jeg tror at svært mye av denne frykten er høyst reell, jeg tror at Putin og russerne er så hjenrevasket at de i fullt alvor tror på dette. Da nytter det ikke å komme og fortelle dem at NATO er helt ufarlig for dem.

Som du sier, utgjorde ikke Ukraina noen fare for Russland, men prøv å fortelle Putin det. Jeg tror mange russere virkelig mener at alt som strider mot Russlands interesser, er nazismen. For åtti år siden reddet Russland verden og menneskeheten fra nazismen, da må logisk nok alle som nå i dag ikke liker Russland være nazister.

Jeg tror også at Putin mener det alvorlig, når han sier at Ukraina er russisk land og at russere og ukrainere er ett og samme folk som hører sammen, da er det ikke snakk om imerialisme, når Russland nå redder ukrainere fra naziregimet i Kiev.

Det er en alternativ virklighetsoppfatning som vi har vanskelig for å forstå.

"Vladimir Putin er en politiker som setter det han forstår som Russlands interesser i første rekke. Han er ingen eurasiatisk ideolog. Likevel vil Dugins og hans likesinnedes tanker kunne brukes til å støtte hans prosjekt og gi det ideologisk legitimitet. Når myndighetene i Russland kaller forkjempere for menneskerettighetene for «fremmede agenter» og brennmerker liberale som «femtekolonnister», dreier det seg om samme ideologiske krig som Dugin fører.

Det «hellige Russland» skal skjermes mot vestlig, liberal innflytelse. Og de russere som nærer liberale idéer er – landsforrædere. Russland er egen sivilisasjon med sine egne verdier og tradisjoner. Å trekke dem i tvil, er en krigserklæring."

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/42 ... ds-ideolog
Interessant innlegg og betraktninger. I tillegg skal du ha cred for arbeid med kilder. Som med Frelsesarmeen og russisk paranoia. Putin på gjerne tenke og tro at Ukraina er russisk land, og at det ikke eksisterer noe ukrainsk folk. Mulig det, men det gir ham ingen rett til å gå til fullskala invasjon av Ukraina. Derfor er Putin sine eventuelle tanker fullstendig irrelevante. Invasjonen var et angrep på en antatt langt svakere nabo. Bruddet på folkeretten er åpenbart. Det er fullstendig usivilisert. Gatejustis hvor den sterkeste gutten i skolegården terroriserer de ikke fullt så sterke. Norge mente i sin tid at Grønland var norsk territorium. Danskene var uenige. Norge sendte ikke soldater til Grønland. De sendte saken til domstolen i Haag. Norge tapte Grønlandsaken i 1933, og respektere utfallet. Putin og russerne er rampen i gata som driter i FN, i folkeretten, i Ukrainas selvstendighet som nasjon, retten til å velge egne veier og landets suverenitet. Derfor bør Putin sine tanker om at Ukraina er russisk territorium og at det ikke eksisterer et ukrainsk folk være den siviliserte verden knekkende likegyldig.

Hva gjelder russisk mistenksomhet og paranoia, så ja, den eksisterer. Om Putin var redd for å bli omringet av fiender så var det umulig eller uansett ikke frykten for et NATO angrep, men frykten for at demokrati, liberale verdier og menneskerettigheter plutselig stod på dørstokken til Moskva, og at disse verdiene kunne spre seg videre østover og true Putin sin posisjon. Dette i kombinasjon med Putin sin våte drøm om et nytt mektig Sovjet og pur ond imperialisme var årsaken til invasjonen. Alle andre teorier holder ikke vann.

Brukeravatar
missChance
Innlegg: 5423

Legg inn av missChance »


DennisB

Legg inn av DennisB »

Russisk massebortføring og tvangsdeportering av 19.492 ukrainske barn er registrert av ukrainske myndigheter. Trolig er tallet mye høyere. Krigsforbrytelsene vil ingen ende ta.

Lederen for utenrikskomiteen i føderasjonsrådet, Grigorij Karasin, skriver på Telegram at Russland har «hentet» rundt 700.000 barn fra konfliktsoner i Ukraina. Han sier at de har «fått tilflukt» i Russland.

Ukrainske mødre og fedre har fått den sjokkerende meldingen at russiske myndigheter har plassert deres barn i kategorien for foreldreløse. Noen skal ha fått nye navn, med endret fødselsdato, for at det skal være umulig å oppspore dem.

Man blir liksom ikke sjokkert heller. Russland er virkelig ondskapens vugge.

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/VP ... nske-barna

Brukeravatar
Big George
Innlegg: 7860

Legg inn av Big George »

Flere end 180.000 russiske soldater er blevet indsat ved frontlinjer i det østlige Ukraine - blandt andet i området omkring byen Lyman i Donetsk-regionen.

Det hævder talsperson for de væbnede ukrainske styrker, Serhii Cherevatyi, ifølge CNN.

Få kilometer derfra, nær den krigshærgede by Bakhmut, meldes der samtidig om hårde kampe med hyppige sammenstød mellem ukrainske og russiske enheder

Situationen ændrer sig meget hurtigt, siger Ukraines viceforsvarsminister, Hanna Maliar, i et Telegram-post.

Hun fortæller, at kontrollen over visse positioner "kan mistes og genvindes to gange om dagen", og en ukrainsk hærfører fortæller til mediet Ukrainska Pravda, at russiske tropper "desperat" forsøger at klamre sig til positioner, der tidligere var besat af Wagner-gruppen.
Hærføreren, Oleksandr Syrskyi, hævder samtidig, at det er lykkes ukrainske soldater at stoppe russiske styrker fra at bevæge sig inden for Bakhmut.

Det har ikke været muligt for DR at verificere oplysningerne. Kilde DR.dk

Brukeravatar
Foucault
Innlegg: 782

Legg inn av Foucault »

DennisB skrev: ons jul 05, 2023 1:10 am Russisk massebortføring og tvangsdeportering av 19.492 ukrainske barn er registrert av ukrainske myndigheter. Trolig er tallet mye høyere. Krigsforbrytelsene vil ingen ende ta.

Lederen for utenrikskomiteen i føderasjonsrådet, Grigorij Karasin, skriver på Telegram at Russland har «hentet» rundt 700.000 barn fra konfliktsoner i Ukraina. Han sier at de har «fått tilflukt» i Russland.

Ukrainske mødre og fedre har fått den sjokkerende meldingen at russiske myndigheter har plassert deres barn i kategorien for foreldreløse. Noen skal ha fått nye navn, med endret fødselsdato, for at det skal være umulig å oppspore dem.

Man blir liksom ikke sjokkert heller. Russland er virkelig ondskapens vugge.

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/VP ... nske-barna
Det viser seg at ukrainere selv er delaktige i noe av dette:

« Ukraina har tiltalt en russisk politiker og to ukrainere for å ha bortført 48 barn fra et barnehjem i Kherson i Ukraina.
Det to ukrainerne er mistenkt for å ha bistått i bortføringen. Dette er de første mistenkte som blir tiltalt i saken. Ukraina mener at over 19.000 barn ulovlig har blitt sendt til Russland eller russisk-kontrollerte områder».
https://www.nettavisen.no/nyheter/tre-p ... 95-1196840

RvsB

Legg inn av RvsB »

Foucault skrev: ons jul 05, 2023 2:48 am
DennisB skrev: ons jul 05, 2023 1:10 am Russisk massebortføring og tvangsdeportering av 19.492 ukrainske barn er registrert av ukrainske myndigheter. Trolig er tallet mye høyere. Krigsforbrytelsene vil ingen ende ta.

Lederen for utenrikskomiteen i føderasjonsrådet, Grigorij Karasin, skriver på Telegram at Russland har «hentet» rundt 700.000 barn fra konfliktsoner i Ukraina. Han sier at de har «fått tilflukt» i Russland.

Ukrainske mødre og fedre har fått den sjokkerende meldingen at russiske myndigheter har plassert deres barn i kategorien for foreldreløse. Noen skal ha fått nye navn, med endret fødselsdato, for at det skal være umulig å oppspore dem.

Man blir liksom ikke sjokkert heller. Russland er virkelig ondskapens vugge.

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/VP ... nske-barna
Det viser seg at ukrainere selv er delaktige i noe av dette:

« Ukraina har tiltalt en russisk politiker og to ukrainere for å ha bortført 48 barn fra et barnehjem i Kherson i Ukraina.
Det to ukrainerne er mistenkt for å ha bistått i bortføringen. Dette er de første mistenkte som blir tiltalt i saken. Ukraina mener at over 19.000 barn ulovlig har blitt sendt til Russland eller russisk-kontrollerte områder».
https://www.nettavisen.no/nyheter/tre-p ... 95-1196840
Hva var hensikten med å påpeke at to Ukrainere var delaktig i bortføring av 48 barn ut av totalt 19,000?

Brukeravatar
Albania
Innlegg: 1213

Legg inn av Albania »

lemmen90 skrev: tir jul 04, 2023 11:24 pm
DennisB skrev: tir jul 04, 2023 11:02 pm Jeg takker gudene for at vi har Varulv og et knippe andre brukere, som fortsatt orker å skrive her, og ikke minst står opp mot galskapen som ramler inn i tråden fra tid til annen. Ellers kunne dette fort blitt til en Steigan-tråd, hvor flere gjøkur bare henger seg på.

Helt meningsløst, og komplett uinteressant å ta opp disse sakene på repeat. Det er ikke slik at dette ikke har vært diskutert før, Bucha, NATO-meldemskap, USA etc. Det er diskutert opp og i mente. Ukraina må da få velge selv om de vil bli medlem av NATO, Russland har da slett ingen rett til å styre nabolandet Ukraina. Man kommer ikke utenom NATO-medlemskap for Ukraina, den søknaden er langt på vei til å bli godkjent, ifølge NATO selv.

Og man har da forlengst funnet de skyldige fra Bucha. Det er forresten ikke det eneste stedet man har funnet massegraver av sivile. Det er flere, og det kommer til å bli oppdaget maaange flere, når Ukraina tar tilbake sine rettmessige områder. Det kommer til å bli et forferdelig syn.
Du vet best :)

Jeg nevnte akkurat: Sånn er realitetene av å leve ved siden av en stormakt. Man har i praksis ikke suverenitet over utenrikspolitikken. Slik er det også andre steder jf. Monroedoktrinen. Man skulle ønske det var annerledes, da må man ha en annen sikkerhetsarkitektur. Det er høyst kritikkverdig at man åpner døren for ukrainsk Nato-medlemskap. Det fungerer eskalerende og går verst utover Ukraina selv og fungerer utmerket inn i russisk propaganda. I stedet burde man forhandlet, slik man hadde en avtale i Mars, men nå er det for sent og krigen eskalerer og eskalerer.
Russland sin tid som stormakt er forbi. Polen hadde jult opp russerne hvis de kom til krig i dag. Det finnes kun 1 supermakt i verden og det er USA. Russland kan ikke styre sine naboer slik de kunne under Sovjetunionen.

Brukeravatar
busemannen
Innlegg: 864
Sted: Lauvtjern

Legg inn av busemannen »

Polakkene er "tøffe". Helt klart🐸

MRSA
Innlegg: 2168

Legg inn av MRSA »

lemmen90 skrev: tir jul 04, 2023 10:44 pm
Karatel skrev: tir jul 04, 2023 10:12 pm
Hva mener du med: "Du tilskriver meninger, " ?

Mener du at jeg tilskriver deg meninger du ikke har? Det gjør jeg da ikke, jeg spør deg om du mener det og det. Det er ikke å tilskrive deg meninger. Nå bekrefter du også at du mener det jeg spør deg om du mener.

Du spør:

"Hvor mange sanksjonspakker er det nå? 11, 12? "

Har ikke alle disse sanksjonene kommet etter annekteringen av Krim og opprettelsen av folkerepublikkene Donetsk og Lugansk? Eller var det noen sanksjoner før dette?

"10. november 2021 signerte Ukrainas og USAs utenriksministre en felles samarbeidsavtale der det igjen ble understreket aspirasjon om NATO-medlemskap for Ukraina."

Dette var tre måneder får den russiske invasjonen. Mener du at Russland ikke hadde planlagt og forberedt invasjonen tre måneder får de iverksatte den?

Sett i lys av det som skjedde tre måneder etter 10. november 2021 og det som hadde skjedd på Krim og i Donbas, er det ikke det minste merkelig om Ukraian hadde aspirasjoner om medlemskap i NATO. Slik sett kan vi si at det var Russland som drev Ukraina i armene på NATO.

At ukrainsk medlemskap i NATO var en rød linje for Russland, er jeg enig i. Jeg tviler heller ikke på at USA har all interesse av å svekke Russland, det sier de selv rett ut.

"25. april 2022 kl. 09:16 USA vil ha Russland «svekket» USA vil ha Russland «svekket» slik at de ikke kan invadere igjen, sier USAs forsvarsminister Lloyd Austin mandag etter en reise til Kyiv.
– Vi ønsker å se Russland svekket i den grad at de ikke kan gjøre den typen ting som de har gjort ved å invadere Ukraina, sier Austin til pressen."

https://www.nrk.no/nyheter/usa-vil-ha-r ... 1.15942562


"USA ønsker at Russland skal svekkes i en slik grad at landet ikke igjen kan gjøre noe som tilsvarer invasjonen i Ukraina, ifølge forsvarsminister Lloyd Austin.

Han og utenriksminister Antony Blinken møtte pressen i Polen mandag etter sitt besøk i Ukraina.

– Vi ønsker å se Russland svekket i en slik grad at landet ikke kan gjøre den typen ting som det har gjort med invasjonen av Ukraina, sa Austin."

https://forsvaretsforum.no/krig-russlan ... and/262347

Dette ble altså sagt etter det russiske angrepet.

Men at det er USA som står bak hele krigen og som sitter i kulissene og styrer og dirigerer det hele, synes jeg lyder svært konspiratorisk.
I måten du ordla deg med konjunksjonen "eller". Det gir noen undertoner.

Når det gjelder resten av innlegget ditt må man forstå Maidan 2014 og oransjerevolusjonen 2004. Les gjerne: Ivan Katchanovski
https://brill.com/view/journals/rupo/8/ ... p181_5.xml

For videre fordypning: Nicolai Petro eller Richard Sakwa. Det er ingen tvil om at russerne var sterkt involvert i Donbass, men det er også sterkt misforstått fordi det var et genuint opprør nedenfra, akkurat som Maidan var genuint nedenfra i tillegg til USAs involvering (jf. Victoria Nulands lekkede telefonsamtale med Geoffrey Pyatt).

Det siste der: Fint du har fulgt med.
Viss dette "opprøret" i Donbass var så genuint, kvifor var alle leiarane russarar? Kvifor uttalte Girkin, ein av dei russiske leiarane, at ein må tvinge lokalbefolkninga til å gå til opprør? Kvifor må ein stille med urne som alt er fulle når ein skal ha noko dei kallar val? At det fantes nokon få opprørarar er eg ikkje i tvil om, men det var langt i frå eit opprør folket stilte seg bak.

Låst

Gå tilbake til «Konflikten i Ukraina»