Pattedyr

Svar
LANISTA

Pattedyr

Legg inn av LANISTA »

(Hvis du er som meg, en som hater smalltalk i selskaper, så kan du ta frem telefonen og kjede vettet av hun som vil snakke om Kardashians - med å lese høyt fra denne tråden. Om pattedyr!)

Det er beregnet - inkludert alle arter, ikke bare pattedyr - at vi har omtrent 8,7 millioner arter hvorav 1,2 millioner er oppdaget og dokumentert.
Med andre ord, regner man med at rundt 89% av alle arter på land og i sjøen er fortsatt ikke oppdaget eller dokumentert.

Men tilbake til pattedyr. Det er i dag omtrent 130 milliarder pattedyr på denne planeten. Jeg kommer tilbake hvis tallet radikalt endrer seg, men det er mange dyr.

Hvilke pattedyr har størst antall ved en vareopptelling?
Mennesker - 8.000.000.000
Rotter - 7.000.000.000
Sau - 1,200.000.000
Kuer - 1.000.000.000
Geiter - 1.000.000.000
Hunder - 900.000.000
Griser - 784.000.000
Katter - 700.000.000

Pattedyr er som regel veldig vakre. Spermhval og et par andre marine arter er vel noe mer aquired taste, men jevnt over er nok pattedyr de peneste på denne planeten i alle fall. (På andre planeter kan det være annerledes - venter på data, men det kan ta litt tid.)
Slik kan for eksempel den vakreste pattedyrlignende arten på GLIESE 667CC eller for eksempel TRAPPIST-1e se ut:
Bilde
Eller:
Bilde

Men nå sklir dette ut!
Det peneste pattedyret på denne planeten, kan være Karakallkatten (personlig mening)

Bilde

Det største landpattedyret er den afrikanske elefanten. ( Alle vet jo at landpattedyr kommer til kort hvis vi tar med hvalene og da spesielt blåhvalen som er den største av alle.

Hvilket pattedyr er farligst for mennesker?
Det er to. Flodhest og afrikansk elefant. Begge dreper omtrent 500 mennesker hvert år.
(insekter, skorpioner, giftslanger og krokodiller med flere, har høyere drapstall på samvittigheten, men de er da ikke pattedyr)
Flodhest, for de som ikke husker hvoran den ser ut:
Bilde

Det mest majestetiske pattedyret?
Igjen vil nok mange gå tilbake til kattedyrene. Her vil det naturlig nok være en sterk rivalisering, men jungelens konge - løven - vil trolig vinne til slutt.
De som er så sløve i varmen at de ikke husker hvordan denne ser ut, kan se under. Det er en hannløve. Nei, det er ikke penisen som først og fremst er årsaken til at vi vet at dette er en hann. Det er manken. Akkurat denne var kanskje ikke så fotogen.
Bilde


Denne tråden vil fortsette med flere fantastiske fakta om pattedyr.
(Men så langt har du nok materialet til at hun ved siden av deg i selskapet trolig leter rundt etter noen andre å snakke med enn deg og da er mye gjort for at du kan nyte maten.)

To be continued.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Dyr»