Tippeligaspill

Svar
GoingKronos

Re: Tippeligaspill

Legg inn av GoingKronos »

Siste runde før landslagspause, og selv om kampprogrammet ikke har vært like hardt for lagene i Eliteserien som OBOS så er det nok mange som vil sette pris på et par uker spillefri. Jeg syns dette er en veldig vrien runde og det er ikke de opplagte verdispillene.

Bodø/Glimt er igjen på vei til å legge seg inn på rekordlisten av laveste odds i Eliteserien, 1,16 og trender nedover. Og det er ikke så rart med tanke på hvor dårlig HamKam har vært på reise, og at de slipper inn så mye mål. Men det er ikke lett å finne noen vinkel på spill der, så bare å gå videre.

Mer interessant er det med det andre laget nordfra, Tromsø reiser til et Aalesund som har endret seg etter trenersparkingen. Først og fremst er det mer offensivt og mer mål i kampene, og det virker som en bevisst strategi for å få opp optimismen både i og rundt laget. Tromsø er fortsatt ikke noe fyrverkeri offensivt, men de har gått over 2,5 mål fire seriekamper kamper på rad. Så jeg syns sjansen til mål her er større enn oddsen antyder, og jeg velger meg over 2,25 mål som gir halvparten av innsatsen tilbake om det skulle ende med 2 mål.

Så tenker jeg motsatt i Sarpsborg, det har vært noen ville kamper for Viking i det siste - men jeg syns uansett at overoddsen er alt for lav. Viking på bortebane er ikke så crazy og et spill på under 3,25 mål har cashet 3 av 4 ganger til nå i år - unntaket er mot Glimt som nesten ikke teller. Sarpsborg har også 3 av 4 ganger gått under 3,25 mål og jeg syns det er klart bedre defensivt enn de får cred for. Et siste moment er at det er tett kampprogram og det er to lag som er ganske avhengig av energi som møtes og det kan gjøre at det blir litt flat kamp i kveld. Det blir rundens hovedspill, og etter en liten oddsdropp så går jeg for under 3 mål i stede for 3,25.

Ikke lett å finne en god snøball denne runden, men jeg ser litt verdi i over 1,5 mål i Haugesund. FKH fikk en viktig seier sist og dette er en nøkkelkamp i bunnstriden, og etter at Sandefjord var tight innledningsvis på sesongen så har det sett mer åpent ut de siste kampene. Sandefjord har sluppet lett unna kampprogrammet siden de alt røyk i 1.runde av cupen, men Haugesund sparte også mange spillere i sitt tap mot Brattvåg. Så det er to lag som bør ha litt igjen på tanken.

Hovedspill:

Sarpsborg - Viking, under 3 mål - 2,12 Coolbet

Snøball:

Haugesund - Sandefjord, over 1,5 mål - 1,33 x 240 Coolbet

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

Landslagspausen over, og vi har allerede hatt kampen om Sørlandet i går kveld, men først regnskapet etter forrige runde. Godt fornøyd med vurderingene, hovedspillet på Jerv satt trygt og både Kristiansund og Hødd var også gode vurderinger. Hel miss med Ranheim, dem møtte ikke opp til kamp - de fikk en gratis mulighet til å gjøre match ut av det med straffespark på 0-0, men når det ble brent så var det god natt for trønderne.

Status 2023:

Spill: 11

Innsats: 110

Gevinst: 126,6

TBP: 115,1

Status OBOS Totalt:


Spill: 101

Innsats: 1010

Gevinst: 1073,7

TBP: 106,3

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

Overtiden både gir og tar, og denne gangen ødela overtiden for under-spillet i Sarpsborg mot Viking. Når klokka passerer 85 minutter og det bare er to mål i kampen så tror man jo det minste at man skal få pengene tilbake på under 3 mål - men denne gangen ikke. Det ble ganske åpent etter hvert så kan ikke klage for mye.

Skulle heller valgt Tromsø som fløy over, og nye Aafk er mer offensivt samtidig som dem har tydelige defensive svakheter. Så får vi se om det endrer seg nå som de har fått ny trener på plass.

Snøballen var inne før det var gått kvarteret, så forhåpentligvis er ting litt på gang etter en dårlig start.

Status 2023:

Spill: 9

Innsats: 90

Gevinst: 84,6

TBP: 94

Status Totalt:

Spill: 339

Innsats: 3390

Gevinst: 3782,95

TBP: 111,6

Snøball:


-790,8 kroner

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

Riktig gøy start på helga med Start mot Jerv, etter en krigersk 1.omgang så ble det langt mer underholdende etter pause. Og så fikk vi årets mål i norsk fotball som avgjorde matchen. Så må prisen for årets mest passive forsvarsspill gå til Jerv for halvminuttet forut for målet.

Tre kamper i dag og fire i morgen, og det sportslige høydepunktet er toppoppgjøret mellom Sogndal og Fredrikstad klokka 20 i kveld. Jeg tenkte faktisk litt på et sjeldent overspill, men oddsen har droppet og det er kanskje like greit siden det nok er tvilsomt om det er penger å tjene på å gå på målrike FFK-kamper.

To kamper nå klokken 15, og jeg liker Hødd. De fikk det veldig tungt med det tette kampprogrammet, men når de fikk en uke fri så presterte de veldig bra mot Sandnes Ulf. Så jeg forventer mer av det samme her når de kommer uthvilt til kamp. Bryne har jeg akkurat nå rangert sist i ligaen, det har rett og slett sett fryktelig dårlig ut. Så kan pausen ha hjulpet, men til denne oddsen er det verd å gå på Hødd.

Ranheim og Mjøndalen er ikke så lett å bli klok på, så greit å bare stå over. Om man skal spille noe så er det kanskje et underspill, syns over-oddsen er for lav. Så skal det sies at tilbakebetalingsprosenten på over/under er veldig lav i OBOS så man skal være litt forsiktig med spill.

Over til søndag, og jeg liker nok en gang Kristiansund. De er der oppe uten å imponere, og jeg forventer fortsatt at de så smått skal ta over kommandoen og styre trygt mot opprykk. Og da skal de vinne mot et smånaivt Åsane, og jeg har ingen problem å taksere sjansen til over greit over 50%. Åsane er litt vanskelig å vurdere, de spiller ofte ganske bra fotball - men taper likevel, og det er jo for at dem er naive i sin grunnfilosofi. Jeg syns jo det er sjarmerende, men når man ligger sist på tabellen så er det kanskje ikke så gøy lengre. Uansett, rundens hovedspill blir Michelsens utvalgte.

Jeg avventer eventuelt spill på Moss, jeg håper kanskje at den gode formen til Kongsvinger fører til at de blir spilt ned. Grunnen til at jeg tenker på Moss-siden er at de nok har stor fordel av landslagspausen, de var skikkelig på stålet før pausen og nå bør det være krefter igjen - og de har vist seg som et stabilt godt fotballag. Kongsvinger har dog blitt bedre, men nå er det gresskamp og jeg husker fortsatt hvor begredelig KIL var mot Bryne.

KFUM var kanskje det laget som minst ønsket pause, dem var veldig gode de siste rundene og slik sett er det forståelig at dem blir store favoritter mot Sandnes Ulf. Men ingen garanti for at formen er like bra nå, og dette kan være en typisk OBOS-kamp der to ganske jevnsterke lag møtes og det ene blir stor favoritt pga et par gode kamper. Ingen spill for meg, så kanskje jeg angrer meg etterpå om det viser seg at Ulf får med seg et resultat.

Skeid er der i bunnen selv om man likevel ikke sitter med følelsen at de har vært så dårlig, sist kamp mot KFUM var grusom - men som jeg har vært inne på tidligere så kanskje Skeid passer bedre å spille på bortebane. Så Raufoss kan også være en for stor favoritt, spesielt siden de har vært så svake på hjemmebane. Men jeg står over, vil gjerne se litt mer av Skeid før jeg får tilbake troen.

Hovedspill:

Åsane - Kristiansund, borteseier - 2,06 Pinnacle

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

Eliteserien restarter i kveld med vestlandsoppgjøret mellom Viking og Brann, og det er bra for vi har bare 6 kamper denne runden og resten av kampene er ikke akkurat noen sportslige høydepunkter.

Det bør bli underholdende i Stavanger, men det sier oddsen også. Så blir Brann favoritter, og jeg er ikke helt sikker på at det er riktig. Brann på bortebane har vist seg som sårbare, tap både mot Odd og Sarpsborg, i tillegg til at de måtte ha ekstra omganger og straffer i cupen mot Aafk. Så har markedet justert seg inn, man får vesentlig høyere odds her enn f.eks mot Sarpsborg som er ganske jevnbyrdig som Viking. Så jeg avventer spill, kanskje man får noe bedre betalt nærmere kampstart.

Over til søndagen. Odd har hatt en merkelig sesong, fra å være helt tett bakover så kollapset det plutselig over noen kamper. Men så var de igjen bra mot Molde, og nå etter en ferie så har jeg forventinger om at de vil ligne mer på det vi så i innledninga av sesongen. Og HamKam er et dårlig fotballag, spesielt på bortebane har det sett ille ut - men jeg er generelt ikke imponert over dem, så jeg har ikke noe problem med å gå mot dem selv på Briskeby. Litt usikker på variant, men jeg faller ned på pengene tilbake ved uavgjort siden verdien er så god i min bok og siden man spiller flatt så er det måten å ta seg ekstra betalt på. Det blir rundens hovedspill.

Og det er ikke så rart siden det også blir rundens eneste spill, det er mulig jeg vil gå på Tromsø nærmere kampstart om oddsen går litt opp (jeg tenker xG-spillerne vil kunne skyve oddsen oppover). Det blir spennende å se på Rosenborg under Maalen, det bør i det minste være mye energi fra start og jeg syns det fremstår sannsynlig at det blir målrikt. Det er også der jeg har valgt snøballen, at det blir mål i første omgang. RBK vil vise seg frem og Sarpsborg kan sikkert få sine overganger også. I en vrien runde med få gode alternativ så er det der jeg føler meg både trygg og at det er verdi.

Hovedspill:

HamKam - Odd, borteseier (DNB) - 2,21 Coolbet

Snøball:

Rosenborg - Sarpsborg, over 0,5 mål 1.omgang - 1,33 x 288 kr

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

Det ble en dårlig runde i OBOS, og greit å hatt en uke å roe ned på etter den mildt sagt tilting opplevelsen med hovedspillet. Kristiansund helt overlegen Åsane i 1.omgang, klar divisjonsforskjell og 2-0 ledelse til pause var det ingenting å si på. Så gir de bort et straffe rett fra start i 2.omgang og så raser de bare sammen mentalt og i stede for å fortsette å spille fotball så går de inn i et rent forsvarsmodus. Så blir det 2-2 og da blir det kaos mot slutten der begge lag kunne vunnet matchen.

Hødd tok tak i kampen fra start og burde ha tatt ledelsen, men så jevner kampen seg ut før også denne matchen avgjøres av et straffespark. Viktige poeng for Bryne. KFUM ble ekstremt spilt ned, enkelte av bookiene var under 1,50 på hjemmeseier. Det viste seg å være riktig, men jeg har vanskelig å tro at over tid det vil være mulig å gå overskudd til en slik odds i en jevn liga som OBOS er.

Kongsvinger fortsetter sitt seierstog, og jeg har nok vært for kritisk til dem og uansett er det noe å komme inn i en god trend og få selvtillit som gjør at man vipper jevne kamper i sin retning. Fredrikstad er litt i samme situasjon, en heldig seier mot Sogndal som hadde noen helt ekstreme sjanser mot slutten av kampen. Det har vært en tung uke for Flo, røyk også ut av cupen på en hjerteskjærende måte.

Status 2023:

Spill: 12

Innsats: 120

Gevinst: 126,6

TBP: 105,5

Status OBOS Totalt:

Spill: 102

Innsats: 1020

Gevinst: 1073,7

TBP: 105,3

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

Fem kamper allerede i dag og de siste tre i morgen. Og det er et ganske fint program sportslig, der nok høydepunktet er Kongsvinger mot Start samt Fredrikstad mot Ranheim.

Jerv blir underdog hjemme mot KFUM Oslo. Oslo-laget er blitt en favoritt i oddsmarkedet etter en sterk periode, men det er ikke slik at de har noe bedre mannskap enn et middels OBOs-lag. Og jeg hadde valgt Jerv foran KFUM sett til kvalitet i stallen. Og Jerv har egentlig vist bra form etter en tung start, mye også for at dem har begynt å få litt spillere tilbake fra skade. Tungt tap mot Start sist, men nå er det hjemme på gress mot et lag som spilte cupkamp i midtuka og tapte. For meg er dette et autospill, og går for pengene tilbake ved uavgjort, og det blir også rundens hovedspill.

Jeg liker også Sogndal, tross et par hjerteskjærende tap i løpet av en uke så holder jeg laget høyt og nå møter de en motstand av helt annet nivå. Skeid fremstår svake på hjemmebane, spesielt med tanke på at de har hatt et veldig lett program på korkbanen. De har møtt et lag som er forventet å kjempe i toppen, og da var Start dem helt overlegne. Kan fort bli noe av det samme her. Så trekker det litt ned at Sogndal hadde den tøffe kampen i midtuka mens Skeid har fått fri, men dette er kun kamp 3 etter ferie - så det bør ikke ha alt for mye å si.

Jeg står over spill i de andre lørdagskampene, litt inne på overspill i Mjøndalen mot Moss - tar man bort den svake starten der Mjøndalen gikk 3 kamper uten å score mål så har de gått over i 8 av 10 kamper og Moss på sin side er over i 4 av 6 bortekamper. Så holder jeg litt igjen for at Mjøndalen er litt vanskelig å regne på, og Moss neppe inviterer til fest fra start av.

Fredrikstad er det eneste ubeseirede laget i de to øverste divisjonene, og de er veldig stabile og ganske så kjedelige. Ranheim er slik sett den rake motsetningen, ustabile - men underholdende. Vanskelig å forsvare den oddsen som tilbys her egentlig, men jeg vil avvente spill (blir ikke overrasket om den faller videre). Trønderne har tapt tre på rad mot sterk motstand, så slik sett så virker de hakket dårligere enn topplagene i divisjonen. Kongsvinger blir også klare favoritter, og det er forståelig med den sterke rekken de har bak seg, men Start har et bra toppnivå og jeg liker mer å gå mot sørlendingene som klare favoritter enn de få gangene de er store underdog.

Hovedspill:

Jerv - KFUM Oslo, hjemmeseier (DNB) - 2,10 Pinnacle

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

Det gikk veien for Odd på deres tur til innlandet, det var ikke en av de mer imponerende prestasjoner og det spesielt hett i sluttminuttene. Og så er det dette med at dårlige lag finner veier å tape på.

Som jeg spekulerte i så ble Tromsø spilt kraftig opp, disse xG-spillerne er forutsigbare og ikke veldig imponerende i sine analyser. Tromsø vant helt fortjent, og de har vært gode i seiersrekka - men for at dem var heldig innledningsvis i sesongen så fortsetter noen å kun se på det som i dag er utdaterte tall. Så tror jeg ikke TIL er gode nok til å ta medalje, til det er sannsynligvis stallen for tynn.

Det var en sjokkerende prestasjon av Rosenborg, laget hang ikke sammen og ble utspilt av et velspillende Sarpsborg. Spørsmålet er om Maalen har stallen til å spille 4-3-3 og hvor sårbart det blir bakover. Snøballen gikk lett inn.

Endelig tapte Bodø/Glimt, og det var faktisk helt greit sett til spill og sjanser. Godset er ikke helt lett å vurdere, men de trives på hjemmebane når dem får rom å angripe i og Glimt med all selvtillit i verden ga dem Godset det rommet. Så er det fortsatt 12 poeng ned til Molde, og selv om de mot formodning skulle slå Glimt i Bodø så er veien opp til å forsvare seriegullet uhorvelig lang.

Status 2023:

Spill: 10

Innsats: 100

Gevinst: 106,7

TBP: 106,7

Status Totalt:


Spill: 340

Innsats: 3400

Gevinst: 3805,5

TBP: 111,9

Snøball:


-753,36 kroner

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

Etter en dramatisk kamp på Valle i går så gjenstår 7 matcher av denne runden, 6 i dag og endelig får vi en mandagskamp i Eliteserien igjen.

Respektløsheten mot Tromsø bare fortsetter, oddsmarkedet hevder hardnakket at TIL er et lag for nedre halvdel av tabellen og det handler naturligvis om xG. Og jeg var enig med markedet før sesongen, og innledningsvis på sesongen så var nordlendingene også heldige. Men seiersrekken som de er på nå er ikke flaks, de har rett og slett vært gode. Og det viste de igjen i cupen mot Bodø/Glimt - tross et b-preget lag. Så spørs det hvordan TIL mentalt takler den nedturen som tapet mot Glimt var, det var en intens kamp. Men jeg syns også vi skal sette et spørsmålstegn med Lillestrøm, ikke bare var de slått ut av cupen slik at de ikke fikk kamp i midtuka - men de fikk også forrige rundes kamp utsatt pga U21-EM. Så de har ikke spilt kamp på 3 uker. Det er en lang pause midt i sesongen, og neppe helt gunstig. Jeg holder TIL og Sarpsborg relativt likt, kanskje en liten knapps fordel til østfoldingene. Og LSK sto i over 2,20 i odds da Sarpsborg kom på besøk 16.mai - nå står de i 1,62 mot Tromsø. Det er rett og slett ikke rimelig. Litt usikker rundt TILs lag, men både Øyvann og Antonsen forventes tilbake her i tillegg til Haugaard i mål. Erlien gikk ut med skade mot Glimt, men er meldt spilleklar. Så det er en sterk 11'er TIL vil stille og jeg tror på en jevn match - og da er +0,75 et fint alternativ. Det blir også rundens hovedspill.

Det spilles hardt på Sarpsborg fra mange i dag, oddsen er akkurat nå under 1,40 på hjemmeseier og den oddsen er fallende. Igjen er det en god test å se på hvilke odds det har vært i tidligere oppgjør med lag som holder omtrent samme nivå, og Aafk var på besøk i Sarpsborg 29.mai og da sto hjemmelaget i 1,58. Så det virker veldig lavt med odds på 1,30-tallet her, og det kjennes som den imponerende kampen mot Rosenborg er bltit vektlagt mye. Sandefjord er som LSK uten tellende kamp på 3 uker, og det kan slå ut begge veier. Det er ikke lett å komme riktig på Sandefjord, men her må jeg bare prøve. +1,5-varianten er fin, 4 av 6 ganger i år har den gått inn i bortekamper med Sandefjord - og vi skal ikke glemme at hvalfangerne har tatt poeng både på Lerkendal og Brann Stadion. Så er kanskje ikke kunstgress en fordel, men man får ikke alt til en så høy odds.

Rosenborg drar til danskebåten for å spille bunnkamp, to lag med ny trener gjør det litt spesielt - men begge trenerne er vel tro mot sin egen filosofi så her lukter det høyt tempo lang vei. Og derfor gjentar jeg snøballen fra sist og går for at det blir mål i 1.omgang. Jeg liker også over 2,5 mål totalt - jeg syns markedet for begge lag tar for mye hensyn til hva som har skjedd tidligere, men det er ganske store forskjeller på hvordan lagene vil fremstå under nye trenere.

De to siste kampene fra hovedrunden har jeg ingen spill i, Brann sin form er litt usikker - men det er først og fremst på reise dem har slitt. Og samtidig er HamKam fryktelig på bortebane, og jeg vil ikke bli overrasket om det ender 5-0. Trodde kanskje FKH skulle bli litt større favoritt, dem gjorde en god kamp etter ferien mot Molde og Odd er ikke helt lett å plassere kvalitetsmessig om dagen. Uansett er det enkelt å styre unna.

Rundens sportslige godbit er selvsagt Bodø/Glimt mot regjerende mester Molde. Alt tyder på at Glimt kommer til å vinne serien med letthet og skulle de vinne her så er det i praksis over for Molde sin del. Det er det kanskje uansett, men 9 poeng er jo alltids mulig å ta igjen - 15 poeng er ikke det. Så har ikke Glimt sett bra ut i sine to kamper etter ferien, og Molde har hatt mye marginer i mot til nå i år. Oddsen på Glimt er økende, og kanskje man ser 2-tallet. Uansett ser jeg ikke helt verdi her.

Mandag er det klart for Stabæk mot Strømsgodset. Stabæk var fryktelig svake mot Tromsø, og dem ser råtten ut bakover. Den defensive stødigheten fra innledninga av sesongen er borte. Godset på reise er tynne greier selv om de slo Vålerenga før ferien. Så oddsen er ikke helt urimelig, men om jeg skal gå for noe her så er det nok over 2,5 mål - Stabæk har gått over 5 seriekamper på rappen. Det som holder igjen er at Godset har vært litt forsiktig, kun 2 av 6 bortekamper har gått over. Så er det kanskje litt mer selvtillit i laget nå etter å ha slått Glimt og Vålerenga. I grenseland til spillbart på lavt 1,80-tall.

Hovedspill:

Lillestrøm - Tromsø, borteseier (+0,75) - 2,11 Pinnacle

Snøball:

Aalesund - Rosebonrg, over 0,5 mål 1.omgang - 1,41 Coolbet x 345,60 kroner

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

Ny fin runde for hovedspillet. Det er bare å gjenta at Tromsø ikke er noen bløff, og de fikk en helt fortjent seier på Åråsen mot et rustent LSK-lag. Som jeg skrev så er det ikke nødvendigvis en fordel å gå så lang tid mellom tellende kamper og Tromsø var langt mer i matchmodus enn hjemmelaget. Så er Tromsø ikke det laget som utspiller motstander, dem er gode på gjøre det vanskelig for motstander å få i gang eget spill, de er veldig trygge med ball og flink å diktere tempo i kampene.

Om LSK var rustne så var det ingenting mot åpningen til Sandefjord, lå under 3-0 etter 20 minutters spill og kampen var over. Jeg må bare innrømme at Sandefjord er det vanskeligste laget å komme rett på i ligaen for meg, jeg finner ingen rød tråd i prestasjonene. Surt også resultatet i Ålesund, jeg trodde det skulle bli målrikt og forutsetningene var der med høyt tempo og bra med sjanser. Før pause hadde AAFK to i treverket og RBK hadde også en gigantisk mulighet der Reitan var par centimeter fra å nå ballen og sette det i åpent mål (sånn typisk sjanse som man ikke ser i xG-statistikken siden det ikke er avslutning). Etter pause kjører RBK kampen, men er ineffektiv og så går lufta litt ut av laget mot slutten. Maalen selvsagt uheldig å tape en kamp der de skaper mest, men det er en skikkelig marerittstart og presset er allerede stort. Det var det vært for snøballprosjektet mitt også, og det verste er at jeg syns det stort sett har vært gode spill som hadde

Heller ikke Vålerenga har fått noe igjen for trenerbyttet enda, begynte veldig bra mot Viking og det var enveiskjøring. Men når det ikke ble mål så endret kampen karakter og til slutt var det ikke så mye å si på at siddisene vant. Spesielt ikke siden Vålerenga sitt mål kom etter et av de verste dømte straffesparkene jeg har sett i mitt liv - men spinnville avgjørelser blir tydeligvis ikke rettet av VAR.

Bodø/Glimt holdt avstanden til Molde med utligning på overtid, og det ble selvsagt en utrolig merkelig fotballkamp med den tidlige utvisningen til Molde-keeperen og så hodeløst spill fra Glimt som ga Molde åpent bakrom to ganger. Jeg syns det er litt arroganse fra Glimt, og som jeg nevnte på twitter så er tankesett litt likt når jeg spiller Football Manager, jeg går bare utfra at jeg har beste laget og gir blaffen i å ta hensyn til motstander.

Status 2023:

Spill: 11

Innsats: 110

Gevinst: 127,8

TBP: 116,2

Status Totalt:


Spill: 341

Innsats: 3410

Gevinst: 3826,6

TBP: 112,2

Snøball:


-953,36 kroner

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

Ellevill Obos-runde. Jerv med en fantastisk snuoperasjon mot KFUM Oslo. Oddsen gikk til himmels på sørlendingene etter at jeg la ut tipset, jeg syns ikke det var så overraskende at pengene kom den veien - Jerv har lite respekt i oddsmarkedet, men at det gikk helt opp i 2,40 var galskap. Uansett var det en jevn kamp, første omgang var kjedelig der et langskudd skilte dem. Andre omgang var pur galskap og slik man drømmer om at en Obos-kamp skal være. Det kunne vippet begge veiene, så jeg er trygg på at jeg var på verdisiden her. Og generelt så skal man huske på at OBOS er veldig jevn i år, så at KFUM hadde en seiersrekke bør gjøre det mer interessant å gå i mot dem enn motsatt.

Også god vurdering av Sogndal som er et undervurdert lag, og mot et Skeid som er i skikkelig trøbbel. Om Oslo-laget skal overleve så må de nok forsterke laget - for nå er det veldig tynt. Fredrikstad har begynt å score mål og da lukter det plutselig deilig grillmiddag på campingen av østfoldingene. Sterkt av Kongsvinger å snu det mot Start, det er skikkelig god flyt. Dem var også klart best i kampen. Så akkurat nå er det 4 lag som skiller seg litt ut, KBK, Sogndal, Kongsvinger og Fredrikstad. Da har jeg sannsynligvis nevnt to av lagene som spiller i Eliteserien neste år.

Status 2023:

Spill: 13

Innsats: 130

Gevinst: 147

TBP: 113,1

Status OBOS Totalt:


Spill: 103

Innsats: 1030

Gevinst: 1094,7

TBP: 106,3

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

Det er en virkelig morsom runde vi har foran oss, jeg syns faktisk alle 8 kampene er interessant sportslig og det er hele 7 kamper jeg tenker mulig verdi oddsmessig. Det må være rekord, så får se om det er jeg eller oddsmarkedet som har fått solstikk.

Allerede i kveld fredag så er vi i gang med en skjebnekamp i bunnen mellom HamKam og Aalesund. AAFK fikk en utrolig viktig seier mot Rosenborg sist og har dermed fått den nødvendige kontakten oppover. For HamKam ser det meste tungt ut, de gjorde en absolutt hederlig kamp mot Brann sist - men poeng blir det ikke. Og man sitter jo med følelsen av at HamKam når som helst kan rote det til for seg selv. Her blir de klare favoritter, og det kjøper jeg ikke. Jeg har HamKam rangert sist, og oddsen tilsier at markedet mener at kameratene er et bedre fotballag enn Aafk. Uavgjort-faren bør også være stor, en kamp ingen av lagene har råd til å tape. X2 er et autobet.

Lørdag blir Viking storfavoritt i rivalmøtet mot Haugesund. Jeg syns dette er en av de lokaloppgjørene som lever sitt eget liv litt uavhengig av form og tabellposisjon. Historisk er alle tre resultatene like sannsynlig når lagene møtes (6-5-5). Og er virkelig Viking så overlegen nå at det forsvarer 1,40 i odds? Jeg syns opplagt ikke det, og FKH var fullt på høyde med Molde sist og generelt er Viking et lag å være forsiktig med som storfavoritt. I år har de brent som storfavoritt mot Strømsgodset og ytterst heldig som slo Odd med dobbel dommerhjelp (to feilaktige straffespark). I fjor så falt de hjemme mot HamKam, Strømsgodset og Sandefjord som storfavoritt (og vant med 1 mål mot KBK og Aafk). Jeg liker ahc+1 til godt oppå 2,40-tallet, ikke feil å ta litt ekstra siden jeg ikke blir veldig overrasket om FKH reiser hjem med poeng og kanskje alle 3.

Over til søndagen, og jeg begynner med Tromsø igjen. Oddsen ligger på et nivå som sier at Vålerenga er hakket bedre lag enn Tromsø og at nordlendingene bare blir favoritt for at de har hjemmebane. Det er ikke en rimelig vurdering. Tromsø er et godt fotballag, og selv om jeg har sansen for en del av Vålerenga sine spilletyper så fungerer de ikke som lag. Og hele klubben er i litt limbo mens de venter på treneravklaring, ingenting tyder på at Nordnes er aktuell for jobben. Ren hjemmeseier spilles.

Bodø/Glimt reiser til Skien for å møte Odd, og etter tre ganske svake kamper på rad så er det grunn til å spørre seg om hvordan formen er. Odd slo Molde sist hjemmekamp og de viser at de har potensiale til å lage trøbbel for de beste lagene i landet - noe også Brann har fått merke. Og jeg syns de er for stor underdog, samme odds som Strømsgodset sto i for to uker siden. Og verd å minne om at Glimt sto i over 2 i odds borte mot VIF, og det er mer grunn til å stille spørsmål om formen nå enn da de gule var på en seiersrekke. AHC+1 er en fin variant, Odd har i år og i fjor bare tapt en eneste kamp med mer enn et mål hjemme (skandalekampen mot FKH, der dem tapte 4-0).

Rosenborg er i krise, og møter her et LSK som ikke er helt lett å plassere kvalitetsmessig - det virker foreløpig et skritt ned fra i fjor. Men jeg vil igjen gå for mål, som jo er litt merkelig siden RBK ikke enda har scoret under Maalen. Det var dog mer enn nok sjanser sist mot Aafk og jeg ser ikke for meg at Maalen er noe annet enn veldig offensiv her og da bør det blir rom begge veier - og LSK har et av ligaens beste angrep. Så over 2,5 mål er fint, og jeg prøver meg igjen på dette som snøball - over 0,5 mål i 1.omgang. Ensformig, men jeg fortsetter å se fin verdi på det.

Jeg er i utgangspunktet også på målsporet i Sandefjord, nå ble det under på mandag for Stabæk - men det ble en kamp der Godset etter hvert ble veldig baktunge og ikke utfordret Stabæk på de defensive svakhetene som er i laget. Sandefjord vet man aldri hva man får med, men de har gått over 2,5 mål tre hjemmekamper på rad og de fire siste kampene har hatt minimum 5 mål i seg. Jeg syns det mest sannsynlige er at den trenden fortsetter. Oddsen på vei nedover, men jeg syns alt på 1,80-tallet er fint.

Puh, da har jeg altså sett verdi i 6 kamper denne runden. Og jeg er ikke så langt unna å se verdi i Molde-seier også, Brann sin form er tvilsom og det er ikke ofte man ser 2-tallet i odds på Molde på Røkkeløkka. Det som holder litt igjen er at det nok er behagelig for Brann å endelig være underdog. Avventer å ser litt hvordan oddsmarkedet utvikler seg. Den eneste kampen jeg ikke har noe verdi i er Godset mot Sarpsborg, to lag i fin form som møtes og Sarpsborg solgte sin unge afrikanske stjerne som går utover kreativiteten offensivt selv om han ikke har vært noen poengkonge i sitt korte opphold i klubben.

Hovedspill? Jeg går tross alt for Tromsø, et hjemmelag i form mot et bortelag i krise. Så får vi se om xG-fanatikerne skyver oddsen på TIL videre opp frem mot kampstart.

Hovedspill:

Tromsø - Vålerenga, hjemmeseier - 2,35 Coolbet

Snøball:

Rosenborg - Lillestrøm, over 0,5 mål 1.omgang - 1,38 Pinnacle x 200 kroner

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

Om det var flust av spennende odds i Eliteserien, så er det nesten litt tørke i Obos - jeg er overraskende enig med markedet, med et stort unntak. Det er uansett en del fine kamper sportslig, og jeg ser frem både til toppgjøret mellom FFK og Kongsvinger, samt det viktige bunnoppgjøret mellom Åsane og Skeid.

KFUM er den store favoritten i oddsmarkedet om dagen, akkurat nå er de spilt ned til under 2 i odds borte mot Hødd. De prises kanskje som ligaens beste lag for tiden, det er verd å minne om at oddsen da Fredrikstad gjestet Høddvoll var at de var en knapp underdog (2,03 på DNB). Så har Hødd tapt to hjemmekamper siden den gang, mot Bryne og Mjøndalen. Dog to veldig jevne kamper, så dem har vært litt uheldig. Uansett er det en kraftig overreaksjon både på Hødd sine svake resultater og KFUM sin form. Jeg blir forbauset om ikke dette blir tett og jevnt, det har det vært i alt av kamper til nå ute i havgapet i vest. Rundens klare hovedspill blir Hødd +0,5.

Både Start og Sogndal ligger i det oddslandskapet som er litt småekkelt i en så jevn liga som Obos, dem bør vinne og gjør det sannsynligvis også - men det blir neppe enkelt. Så greie matcher å styre unna, og det er det også det blir sannsynligvis målrikt, men oddsen reflekterer det også.

Over til søndag og det spillet jeg var mest fristet av var over 2,5 mål i Fredrikstad mot Kongsvinger, men jeg er ikke helt solgt på om det er varians eller om FFK er blitt litt mer offensive i det siste. De som har fulgt meg en stund vet at jeg spilte under hele veien i starten av sesongen, mens jeg har latt det passere de siste rundene - og nå er jeg altså i nærheten av å snu helt rundt. Vegard Hansen kan dog være kynisk i viktige kamper, og dette er en viktig toppkamp der ingen vil tape. Så selv om det er kjedelig å ikke ha flere spill denne Obos-runden så får det jo bare være.

Hovedspill:

Hødd - KFUM Oslo, hjemme/uavgjort - 1,91 Pinnacle

GoingKronos

Legg inn av GoingKronos »

Bare for å informere om at jeg skriver analyser på det alternative forumet, i tillegg så er jeg på twitter.

startelver

Legg inn av startelver »

Samme her

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Tipping»