Klimaet og CO2-endringene

Svar
Grubles
Innlegg: 275

Klimaet og CO2-endringene

Legg inn av Grubles »

Radioaktive prosesser i Jordens indre skaper trykk og varme som varmer opp havet og frigir CO2 til Jordens atmosfære. Jo høyere havtemperatur, jo mer CO2 frigis til Jordens atmosfære. Påstanden er at klimatologer feilaktig tror at CO2 i Jordens atmosfære forårsaker de høye temperaturene, mens politikere kaster bort folkets penger på å forsøke å grave ned CO2 slik at Jorden skal bli kjøligere til neste istid som forventes om 1 000 år, men som de sannsynligvis fornekter(?), ettersom å grave ned CO2 ellers ville være ulogisk.

Her er en liten realitetsorientering: Jordens gjennomsnittlige overflatetemperatur er gitt ved å summere varmen fra Jordens indre (140 grader Celsius) samt atmosfærefradraget (-65 grader Celsius) pluss varmen fra Solen (215 grader Celsius) samt det absolutte nullpunktet (ca. -273 grader Celsius), hvilket gir resultatet 17 grader Celsius. Dersom atmosfærefradragets bidrag (-65 grader Celsius) er den ukjente, er den ikke ukjent lenger: Den kjøler ned Jordens overflate.

Geologer mener at 2/3 av varmen i Jordens indre stammer fra radioaktive prosesser, mens «klimavitenskapen», klimatologien, er en gren av meteorologien hvor man har begynt å måle CO2-innholdet i Jordens atmosfære og trekke konklusjoner relativt uavhengig av geologer, hvoretter studienes konklusjoner via FNs klimapanel er fremlagt som «klimaendringer man krever klimakutt for».

Geologene er både underfinansierte og for få, med store oppgaver foran seg, eksempelvis kartlegging av Jordens indre og av tektoniske plater på havets bunn, dermed har klimatologene hatt nærmest fritt spillerom med sine overfladiske atmosfæriske målinger og uhyrlige konklusjoner. Det at FN er ment å representere folket, er nok hovedgrunnen til at FNs klimapanel slipper unna en beskyldning om at de må være enten korrupte eller udugelige, ettersom deres CO2-tiltak dreper grønne planter og dermed mye av livet på Jorden.

Vi er alltid underveis i Jordens globale sykluser med oppvarming/avkjøling: CO2-innholdet i Jordens atmosfære følger temperaturene med noen hundre års etterslep, i takt med at havet varmes opp og frigjør CO2 til Jordens atmosfære. Underveis i neste globale nedkjøling vil CO2-innholdet i Jordens atmosfære synke, hvilket bør gi grunnlag for virkelig bekymring, ettersom isen over Oslo forventes å bli 1-2 km tykk.

Når man får større vitenskapelige kunnskaper og erfaring med klimaendringer, vil dette gi større handlefrihet. Men det innebærer også at man i dagens situasjon må ta de rette kritiske beslutningene, og ikke har råd til store feiltagelser – som å tro at CO2 i Jordens atmosfære er utslipp som må graves ned. Tenk om de grønne plantene ønsket å ta kål på menneskene for å ha skapt en global oppvarming? Heldigvis er det grunn til å tro at de grønne plantene vet bedre enn FNs klimapanel(!).

Lyspunktet er at uansett hull eller tull i beregningene, vil det å slippe ut mer CO2 i Jordens atmosfære alltids gagne de grønne plantene og livet på Jorden. Så det er bare å stemme FrP!

(For dokumentasjon fra iskjerneprøve, med tabell/prognose over temperaturendringene på Jorden fra 411 000 år siden og til 310 000 år fra nå, se Miljø og Klima: Klimaendringene – dokumentasjon).

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Politikk - Norsk»