Hamas starter ny krig mot Israel

Svar
Brukeravatar
Omoikane
Innlegg: 485

Re: Hamas starter ny krig mot Israel

Legg inn av Omoikane »

JauKaninen skrev: tor okt 12, 2023 5:26 pm
Omoikane skrev: tor okt 12, 2023 5:13 am
Nei, jeg er ikke sikker, og det er ikke Biden heller:

Det hvite hus rykket senere ut og sa at Biden ikke hadde slike bilder, men at han baserte informasjonen sin på opplysninger fra talspersonen til statsminister Benjamin Netanyahu og medieoppslag.

Hamas på sin side, er klare. De påstår at de ikke dreper barn.

Det er standard Israelsk propaganda å prøve å gjøre dette til et spørsmål om terror, og rette oppmerksomheten bort fra årsaken, som er okkupasjon og apartheid.
Jeg leser igjen i dag at det skal være bekreftet av "flere uavhengige kilder". Jeg har vært travel og ikke fått sjekket ut..
Det okkuperende apartheidregimets representant i Norge:

Torsdag avholdt Stortinget ett minutts stillhet i solidaritet med Israel og Palestina.

- Ingen nevnte Hamas, eller det faktum at ofrene for de brutale og hensynsløse terrorangrepene er israelere.

Det sier Israels ambassadør til Norge, Avraham Nir-Feldklein, i en uttalelse.

Han reagerer på at Hamas' angrep og Israels rett til å forsvare seg tilsynelatende sammenliknes, da det ikke ble gjort en uttalt forskjell under markeringen.

Grubles
Innlegg: 275

Legg inn av Grubles »

Ja, da vet vi hva som skjer når et folk har vært undertrykket lenge nok. Men nå bør israelerne gi babyene mat og drikke i stedet for å bombe dem, dersom de ikke ønsker at de som overlever og vokser opp, skal bombe israelernes babyer.

lemmen90

Legg inn av lemmen90 »

Hvor er ICC nå? Skamfullt av USA å veto-blokkere absolutt alt og være Israels bestevenn! Det samme med EU som følger hakk i hæl. Nei, man må legge press på en apartheidstat, slik man gjorde med Sør-Afrika i sin tid. Slike angrep fra Hamas nå vil bare fortsette og fortsette så lenge Israel undertrykker palestinerne. Man kan ikke kue folkelig opprør med militære midler.

Brukeravatar
JauKaninen
Innlegg: 1740

Legg inn av JauKaninen »

Grubles skrev: tor okt 12, 2023 7:00 pm Ja, da vet vi hva som skjer når et folk har vært undertrykket lenge nok.
Tull! Dette er det skjer når islamistene angriper. De trenger ikke påskudd som okkupasjon. Det holder å være "feil muslim" og spesielt jøde der i gården.

Grubles
Innlegg: 275

Legg inn av Grubles »

JauKaninen skrev: tor okt 12, 2023 7:25 pm
Grubles skrev: tor okt 12, 2023 7:00 pm Ja, da vet vi hva som skjer når et folk har vært undertrykket lenge nok.
Tull! Dette er det skjer når islamistene angriper. De trenger ikke påskudd som okkupasjon. Det holder å være "feil muslim" og spesielt jøde der i gården.
Ja, det skjer også om folk ikke har vært undertrykket, men i dette tilfelle gjaldt det altså folk som har vært undertrykket.

Brukeravatar
JauKaninen
Innlegg: 1740

Legg inn av JauKaninen »

Grubles skrev: tor okt 12, 2023 7:49 pm
Ja, det skjer også om folk ikke har vært undertrykket, men i dette tilfelle gjaldt det altså folk som har vært undertrykket.
De mest undertrykte palestinerne er neppe med i Hamas.. Det er absolutt en urettferdig lidelse der, både pga Israel sin blokade som er selvsagt når det gjelder våpen med unødvendig brutal på andre måter (elektrisitet, vann) og at Hamas styrer området med jernhånd og misbruker midlene de får. Gaza kunne vært Dubai leste jeg, det forteller jo hvor ufattelig vanstyret til Hamas er og har vært.

lemmen90

Legg inn av lemmen90 »

Man må forstå at man hvis man utrydder Hamas, vil det bare oppstå en ny gruppe. Man kan ikke løse dette med militære midler fordi det er et politisk problem: Israel må slutte å undertrykke palestinerne.

Dessuten, man må ikke glemme at de mest fanatiske israelerne, som Benjamin Netanyahu, som er imot en to-stats-løsning, har støttet Hamas fremvekst. Fordi det korrelerte også med deres syn, og sånn sett undergravde PLO.

Kan sterk anbefale bl.a. Norman Finkelstein og Ilan Pappe.

Il-pirata

Legg inn av Il-pirata »

Når det gjelder påstandene om 40. stk. halshuggede babyer, så er kilden til påstandene identifisert:

https://steigan.no/2023/10/den-lugubre- ... e-babyene/
Etter at en israelsk reservesoldat ved navn David Ben Zion fortalte en reporter at militante palestinere «kuttet [av] babyhoder», forsterket Biden, Netanyahu og internasjonale medier den tvilsomme påstanden. The Grayzone har identifisert Ben Zion som en fanatisk bosetterleder som oppildnet til opptøyer ved å kreve at en palestinsk by skulle «utslettes»
Et internasjonalt ramaskrik brøt ut da Israels utenriksdepartement kunngjorde at militante palestinere fra den beleirede Gazastripen hadde drept 40 «babyer» og halshugget flere av dem under inntoget i Kfar Aza, en kibbutz på Gaza-grensen. President Joseph Biden gjentok den betente påstanden under en tale i rosehagen i Det hvite hus 10. oktober, mens nettverk over hele Vesten kringkastet historien uten et fnugg av kritisk gransking.
Timer etter intervjuet med i24, fortsatt i landsbyen Kfar Aza, kunne man se en uniformert Ben Zion, gjentatte ganger glise fra øre til øre, i en video lagt ut på sin Facebook – en merkelig disposisjon for et antatt vitne til metodisk slakting av babyer.

Brukeravatar
BrannLFC
Innlegg: 2491

Legg inn av BrannLFC »

Biden har vært en katastrofe. Må ut før verden er utslettet.

pølsa
Innlegg: 890

Legg inn av pølsa »

Kan godt ta med Graham og Nuland i dragsuget. USA kommer til å bruke anledningen til å gå ut av Ukraina, har ikke mer militært utstyr å sende. Så får vi se om de gale Ukrainerne kommer til å sprenge atomkraftverket som hevn mot alt å alle.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6695

Legg inn av Karatel »

Omoikane skrev: ons okt 11, 2023 5:17 pm
Karatel skrev: ons okt 11, 2023 5:05 pm
Omoikane skrev: ons okt 11, 2023 6:30 am

Det er ingen tvil om at frigjøringsstyrkene begår krigsforbrytelser. Akkurat som okkupanten begår krigsforbrytelser (sist med total blokade av Gaza).

Men dette er ikke årsaken til konflikten. Vi kan heller ikke forvente at de okkuperte slutter å gjøre motstand.

Palestineres kamp er legitim og rettferdig. Dette må danne grunnlaget for den videre diskusjon, alt annet er å støtte aggresjon, apartheid og okkupasjon.
Det er sikkert flisespikkeri, men jeg tror det bare er i en krig mellom stater, eller med en statlig aktør , at brudd på krigens lover blir definert som krigsforbrytelser. Hvis det er ikke statlige aktører, tror jeg at brudd på krigens lover blir definert som terror.

Israel er en stat og kan begå krigsforbrytelser og statsterror.

Hamas er ikke en stat og kan derfor ikke begå krigsforbrytelser, men bare terror.

Jeg tror det er slik etter folkeretten, krigens lover og genevekonvensjonene som vel er ett og det samme.
Andre tilleggsprotokoll gjelder for interne konflikter, selv om jeg anser at siden konflikten opprinnelig var mellomstatlig, og Israel ikke hevder at Gaza er en del av Israel, så er det å anse som en okkupasjon, noe FN også gjentatte ganger har poengtert.

At Hamas trolig er å anse som ulovlig stridende (i Genevekonvensjonens betydning) gir ikke Israel noen rett til å bombe sivile mål uproporsjonalt eller innføre blokkade av mat og vann. Det siste er helt sikkert en krigsforbrytelse, og like umenneskelig som å halshugge småbarn.
Jeg er enig med deg i at Israel begår krigsforbrytelser og at de ikke bryr seg om at de begår krigsforbrytelser, og jeg synes det er skammelig at Vesten i alle år har lukket øynene og snudd ryggen til det som foregår i Palestina.

"Palestineres kamp er legitim og rettferdig."

Alle okkuperte folk har etter folkeretten lov til væpnet motstand mot okkupantene, det gjelder også palestinerne, men det betyr ikke at ethvert middel er tillatt. Men den setningen din som jeg nå siterte, vil fort provosere mange som kan oppfatte den som om du forsvarer og rettferdiggjør Hamas' angrep på sivile, noe jeg er sikker på at du ikke gjør.

At du kaller Hamas " frigjøringsstyrkene" vil i alle fall provosere, det vet du sikkert selv uten at du bryr deg om det.

At Israel må holde seg til proporsjonalitetsprinsippet er noe som sier seg selv.

Som det ser ut nå, kan det se ut som det er bare to mulige løsninger på konflikten.

1) At Israel fortsetter sin voldelige og folkerettsstridige politikk, noe som ikke er en løsning, men bare skyver katastrofen lenger fram i tid.

2) At Vesten og Israel selv innser hvor vanvittig og ugjennomførbart det sionistiske prosjekt var og er, avvikler og nedlegger Israel og evakuerer alle jødene til Vesten.

lemmen90

Legg inn av lemmen90 »

Israel forholder seg ikke til proporsjonalitet, det har dem aldri gjort. Fundamentalt så er det viktig å forstå jødedommen - nemlig pakten med Gud. Pakten er helt essensiell for jødisk identitet. Det dreier seg om: (1) at jødene skal bli mange; (2) at det bibelske Israel - det hellige land - skal besittes av jødene; og (3) at de har Guds velsignelse. Når punkt 1 og 2 er oppfylt, vil også punkt 3 bli oppfylt av seg selv. Da igjen vil Israel oppleve en blomstringstid som under Kong David og Salomon. Dette er hva mange ultraortodokse og mest fanatiske jøder, som settlere, er overbevist om. Ergo tilløp til fascisme er kort.

Nå er det et stort skisma internt i Israel. Fordi slettes ikke alle jøder står for dette. Religioner dreier seg om tolkning (eksegese), de er selvmotsigende, og spørsmålet er hva vil man legge vekt på. Jødedommen har også blant de eldste tekstene (i vestlig sfære) som predikerer nestekjærlighet og forsoning. Det trenger ikke å være så innbilt hat ovenfor urinnvånere/andre folk som det er nå. Vesten må legge press på Israel - en apartheidstat - akkurat slik de gjorde med Sør-Afrika. Denne konflikten er ikke komplisert i det hele tatt - problemet er at USA, Israels bestevenn, veto-blokkerer absolutt alle tilløp til en løsning.

Brukeravatar
izzet2015
Innlegg: 1308

Legg inn av izzet2015 »

Nå skal Israel knuse de siste rester av Hamas og skal bombe Gaza by. Det triste er at mange uskyldige blir drept. Men Israel må knuse Hamas nå.

Brukeravatar
izzet2015
Innlegg: 1308

Legg inn av izzet2015 »

Grubles skrev: tor okt 12, 2023 7:00 pm Ja, da vet vi hva som skjer når et folk har vært undertrykket lenge nok. Men nå bør israelerne gi babyene mat og drikke i stedet for å bombe dem, dersom de ikke ønsker at de som overlever og vokser opp, skal bombe israelernes babyer.
Vi ønsker ikke at babyer skal bli drept på noen av sidene. Hamas er vel snart knust for godt. Og mange er glade for det.

lemmen90

Legg inn av lemmen90 »

izzet2015 skrev: fre okt 13, 2023 10:49 am Nå skal Israel knuse de siste rester av Hamas og skal bombe Gaza by. Det triste er at mange uskyldige blir drept. Men Israel må knuse Hamas nå.
Gjentar: Man løser ikke et politisk problem med militære midler. Knuser Israel Hamas, vil det bare oppstå en ny gruppe. Israel må slutte å undertrykke palestinerne, først da kan man komme noen vei. Militærmakt har store begrensninger, det har man sett i Irak, Vietnam, Afghanistan.

Det er skammelig av Vesten som latent akseptere dette. USA er Israels bestevenn, mer komplisert er det ikke. Og Europa har ingen ryggrad til å trosse USA (som nå for enorme konsekvenser for Europa).

Brukeravatar
izzet2015
Innlegg: 1308

Legg inn av izzet2015 »

lemmen90 skrev: fre okt 13, 2023 11:10 am
izzet2015 skrev: fre okt 13, 2023 10:49 am Nå skal Israel knuse de siste rester av Hamas og skal bombe Gaza by. Det triste er at mange uskyldige blir drept. Men Israel må knuse Hamas nå.
Gjentar: Man løser ikke et politisk problem med militære midler. Knuser Israel Hamas, vil det bare oppstå en ny gruppe. Israel må slutte å undertrykke palestinerne, først da kan man komme noen vei. Militærmakt har store begrensninger, det har man sett i Irak, Vietnam, Afghanistan.

Det er skammelig av Vesten som latent akseptere dette. USA er Israels bestevenn, mer komplisert er det ikke. Og Europa har ingen ryggrad til å trosse USA (som nå for enorme konsekvenser for Europa).
Så hvordan skal vi få slutt på at Hamas sender raketter inn i Israel? Går ut fra at du ikke synes det er greit. Israel gjør ikke annet en å forsvare seg, og det må de ha rett til. Vi må få bort terrorister fra Gaza.

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6695

Legg inn av Karatel »

izzet2015 skrev: fre okt 13, 2023 11:14 am
lemmen90 skrev: fre okt 13, 2023 11:10 am
izzet2015 skrev: fre okt 13, 2023 10:49 am Nå skal Israel knuse de siste rester av Hamas og skal bombe Gaza by. Det triste er at mange uskyldige blir drept. Men Israel må knuse Hamas nå.
Gjentar: Man løser ikke et politisk problem med militære midler. Knuser Israel Hamas, vil det bare oppstå en ny gruppe. Israel må slutte å undertrykke palestinerne, først da kan man komme noen vei. Militærmakt har store begrensninger, det har man sett i Irak, Vietnam, Afghanistan.

Det er skammelig av Vesten som latent akseptere dette. USA er Israels bestevenn, mer komplisert er det ikke. Og Europa har ingen ryggrad til å trosse USA (som nå for enorme konsekvenser for Europa).
Så hvordan skal vi få slutt på at Hamas sender raketter inn i Israel? Går ut fra at du ikke synes det er greit. Israel gjør ikke annet en å forsvare seg, og det må de ha rett til. Vi må få bort terrorister fra Gaza.
Israel gjør så mye annet enn å forsvare seg. Israel bryter, folkeretten og genevekonvensjonen ved å annektere og kolonisere palestinske områder. 700 000 israelere ulovlig på palestinsk område har ingenting med forsvar å gjøre.

Brukeravatar
izzet2015
Innlegg: 1308

Legg inn av izzet2015 »

Karatel skrev: fre okt 13, 2023 11:54 am
izzet2015 skrev: fre okt 13, 2023 11:14 am
lemmen90 skrev: fre okt 13, 2023 11:10 am

Gjentar: Man løser ikke et politisk problem med militære midler. Knuser Israel Hamas, vil det bare oppstå en ny gruppe. Israel må slutte å undertrykke palestinerne, først da kan man komme noen vei. Militærmakt har store begrensninger, det har man sett i Irak, Vietnam, Afghanistan.

Det er skammelig av Vesten som latent akseptere dette. USA er Israels bestevenn, mer komplisert er det ikke. Og Europa har ingen ryggrad til å trosse USA (som nå for enorme konsekvenser for Europa).
Så hvordan skal vi få slutt på at Hamas sender raketter inn i Israel? Går ut fra at du ikke synes det er greit. Israel gjør ikke annet en å forsvare seg, og det må de ha rett til. Vi må få bort terrorister fra Gaza.
Israel gjør så mye annet enn å forsvare seg. Israel bryter, folkeretten og genevekonvensjonen ved å annektere og kolonisere palestinske områder. 700 000 israelere ulovlig på palestinsk område har ingenting med forsvar å gjøre.
Da er vi bare uenig, og det er greit. Og hva er palestinske områder, har de fått noe land? Derom strides de lærde.

Grubles
Innlegg: 275

Legg inn av Grubles »

Mange mener at Netanyahu og Putin burde vært fengslet. Israelske myndigheter uttaler at når FN ber om at israelere ikke begår krigsforbrytelser, er det en skam. Mens Norge og andre vestlige land fordømmer israelske myndigheters invasjonsplan, er USA på Israels side. Kanskje Hamas har tettere bånd til Russland enn tidligere antatt?

Brukeravatar
Karatel
Innlegg: 6695

Legg inn av Karatel »

izzet2015 skrev: fre okt 13, 2023 1:55 pm
Karatel skrev: fre okt 13, 2023 11:54 am
izzet2015 skrev: fre okt 13, 2023 11:14 am

Så hvordan skal vi få slutt på at Hamas sender raketter inn i Israel? Går ut fra at du ikke synes det er greit. Israel gjør ikke annet en å forsvare seg, og det må de ha rett til. Vi må få bort terrorister fra Gaza.
Israel gjør så mye annet enn å forsvare seg. Israel bryter, folkeretten og genevekonvensjonen ved å annektere og kolonisere palestinske områder. 700 000 israelere ulovlig på palestinsk område har ingenting med forsvar å gjøre.
Da er vi bare uenig, og det er greit. Og hva er palestinske områder, har de fått noe land? Derom strides de lærde.
Har palestinerne fått noe land? Mener du at de ikke har retten til det landet der de og deres forfedre har bodd gjennom generasjoner?

Har nordmenn fått noe land?

Bantor
Innlegg: 1173

Legg inn av Bantor »

Tenker at israelerne tenker som da de hengte Eichmann. "De vil ikke dele denne verden med oss, la oss ikke dele denne verden med dem."

Omsorgen for landet til palestinerne er rørende. Men hadde ikke de kristne libaneserne også et land? Og hvordan gikk det der etter at de palestinske flyktningene kom?

Jeg er likeglad.

Brukeravatar
izzet2015
Innlegg: 1308

Legg inn av izzet2015 »

Karatel skrev: fre okt 13, 2023 2:40 pm
izzet2015 skrev: fre okt 13, 2023 1:55 pm
Karatel skrev: fre okt 13, 2023 11:54 am

Israel gjør så mye annet enn å forsvare seg. Israel bryter, folkeretten og genevekonvensjonen ved å annektere og kolonisere palestinske områder. 700 000 israelere ulovlig på palestinsk område har ingenting med forsvar å gjøre.
Da er vi bare uenig, og det er greit. Og hva er palestinske områder, har de fått noe land? Derom strides de lærde.
Har palestinerne fått noe land? Mener du at de ikke har retten til det landet der de og deres forfedre har bodd gjennom generasjoner?

Har nordmenn fått noe land?
Så du synes ikke at Israel skal ha et eget land? Skal de igjen få gjennomgå og fordrives ut io mørke? Har de ikke lidd nok......

Bantor
Innlegg: 1173

Legg inn av Bantor »

En ting er sikkert, vi bør ikke ta imot flyktninger hvis Israel tar landet til palestinerne.

Dersom Israel går under, bør vi heller ikke ta imot flyktninger.

Brukeravatar
JauKaninen
Innlegg: 1740

Legg inn av JauKaninen »

Forteller mye om konflikten det her klippet:


Brukeravatar
Omoikane
Innlegg: 485

Legg inn av Omoikane »

Karatel skrev: fre okt 13, 2023 8:46 am
Omoikane skrev: ons okt 11, 2023 5:17 pm
Karatel skrev: ons okt 11, 2023 5:05 pm

Det er sikkert flisespikkeri, men jeg tror det bare er i en krig mellom stater, eller med en statlig aktør , at brudd på krigens lover blir definert som krigsforbrytelser. Hvis det er ikke statlige aktører, tror jeg at brudd på krigens lover blir definert som terror.

Israel er en stat og kan begå krigsforbrytelser og statsterror.

Hamas er ikke en stat og kan derfor ikke begå krigsforbrytelser, men bare terror.

Jeg tror det er slik etter folkeretten, krigens lover og genevekonvensjonene som vel er ett og det samme.
Andre tilleggsprotokoll gjelder for interne konflikter, selv om jeg anser at siden konflikten opprinnelig var mellomstatlig, og Israel ikke hevder at Gaza er en del av Israel, så er det å anse som en okkupasjon, noe FN også gjentatte ganger har poengtert.

At Hamas trolig er å anse som ulovlig stridende (i Genevekonvensjonens betydning) gir ikke Israel noen rett til å bombe sivile mål uproporsjonalt eller innføre blokkade av mat og vann. Det siste er helt sikkert en krigsforbrytelse, og like umenneskelig som å halshugge småbarn.
Jeg er enig med deg i at Israel begår krigsforbrytelser og at de ikke bryr seg om at de begår krigsforbrytelser, og jeg synes det er skammelig at Vesten i alle år har lukket øynene og snudd ryggen til det som foregår i Palestina.

"Palestineres kamp er legitim og rettferdig."

Alle okkuperte folk har etter folkeretten lov til væpnet motstand mot okkupantene, det gjelder også palestinerne, men det betyr ikke at ethvert middel er tillatt. Men den setningen din som jeg nå siterte, vil fort provosere mange som kan oppfatte den som om du forsvarer og rettferdiggjør Hamas' angrep på sivile, noe jeg er sikker på at du ikke gjør.

At du kaller Hamas " frigjøringsstyrkene" vil i alle fall provosere, det vet du sikkert selv uten at du bryr deg om det.

At Israel må holde seg til proporsjonalitetsprinsippet er noe som sier seg selv.

Som det ser ut nå, kan det se ut som det er bare to mulige løsninger på konflikten.

1) At Israel fortsetter sin voldelige og folkerettsstridige politikk, noe som ikke er en løsning, men bare skyver katastrofen lenger fram i tid.

2) At Vesten og Israel selv innser hvor vanvittig og ugjennomførbart det sionistiske prosjekt var og er, avvikler og nedlegger Israel og evakuerer alle jødene til Vesten.
Jeg mener at det er viktig å se objektivt på konflikter, få meg seg omstendighetene rundt og ikke minst hvordan de ulike aktørene opptrer. I det lyset synes jeg det er utrolig mange naive personer her i forumet, og i samfunnet for øvrig.

De som mener at Kosovos selvstendighet er en selvfølge og mener at KLA var frihetskjempere, avfeier undertrykkelsen av palestinerne med samme argumenter som serberne brukte mot kosovoalbanerne.

Derfor bruker jeg det samme begrepsapparatet. Det er en legitim og rettferdig kamp for frigjøring, mot en okkupant som er resultatet interne problemer i Europa.

Man kan kritisere Hamas (og KLA eller andre partisaner), men å tillegge dem skylden for situasjonen, det er å angripe offeret.

Så lenge vesten fortsetter å lure seg selv (eller bli lurt av våre makthavere som har agenda), og lar strategiske og økonomiske interesser, gamle lojalitetsbånd og sympati i egen befolkning styre våre handlinger, vil jeg kritisere vår politikere.

Bantor
Innlegg: 1173

Legg inn av Bantor »

Ærlig talt så skulle jeg ønske at vi i Norge kunne la konflikten leve sitt eget liv. - Og stenge våre grenser.

Jeg synes heiagjengene for de ulike sidene som Miff og Palestinakomiteen er en uting.

Våpenteknologien er i endring. Det kan i fremtiden bli vanskelig for Israel å garantere sikkerheten til innbyggerne sine. Vil tro Hamas har droner allerede.

Bantor
Innlegg: 1173

Legg inn av Bantor »

De som heier på palestinerne ser på massakrene i Sabra og Shatila på 1980-tallet som forbrytelser. Mens Hamas har rett til å gjøre motstand. Det henger ikke på greip.

Brukeravatar
JauKaninen
Innlegg: 1740

Legg inn av JauKaninen »

Bantor skrev: fre okt 13, 2023 8:27 pm De som heier på palestinerne ser på massakrene i Sabra og Shatila på 1980-tallet som forbrytelser. Mens Hamas har rett til å gjøre motstand. Det henger ikke på greip.
Noen eksperter sier at angrepet på Israel nylig var verre enn Sabra og Shatila. Men når jeg googler den massakren så er svaret vagt:

"The Sabra and Shatila massacre refers to the 1982 killings of between 460 and 3,500 civilians—mostly Palestinians and Lebanese Shias"

Brukeravatar
BrannLFC
Innlegg: 2491

Legg inn av BrannLFC »

Jeg skal love dere at hvis Putin og Russland hadde gjort tilsvarende Israel og Netanuahu i denne konflikten , ville pipen fått en annen lyd fra vestlige "eksperter". Og Palestina og Hamas hadde fått mye mer sympati om det var Zelensky og Nazi-Ukraina som gjorde disse handlingene.

Bantor
Innlegg: 1173

Legg inn av Bantor »

Når det gjelder sånne sosio/etnisk/religiøse konflikter, er det best å ikke blande seg.

Slike konflikter blir nødvendigvis stygge. På linje med borgerkriger osv.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Midtøsten»