Om kapital og renter

Svar
Grubles  
Innlegg: 213

Om kapital og renter

Legg inn av Grubles »

Nei da, Norges Bank, å sette opp renten vil ikke få ned inflasjonen, ettersom kapitalen følger EAR-prinsippet: Eiendom, Ansettelse, Renter. Når investorer verken kan bygge/selge eller øke prisene på utleie, ansetter de arbeidere så lenge det er lønnsomt, deretter øker de prisene og setter overskuddet i banken eller kjøper bankaksjer, slik at når Norges Bank setter opp renten, blir investorer kapitalister. Altså gir regjeringen ledelsen i Norges Bank mandat til å plyndre folket og gi pengene til kapitalister, i håp om at det vil få ned inflasjonen. Ja, når alle unntatt kapitalister har blitt fattigere, nytter det ikke lenger å sette opp prisene, så inflasjonen vil nødvendigvis gå ned. Deretter vil økt omsetning gi flere butikkeiendommer, arbeidsledigheten vil gå ned, og renten vil gå opp – alt vil skje på nytt, i samme rekkefølge. Hadde regjeringen brukt sine økonomiske muskler til å samarbeide med investorer i stedet for å jage dem til Sveits og gi Norges Bank mandat til å plyndre folket, kunne alt gått så meget bedre. Nobelprisen i økonomi bør gå til statsministeren og/eller finansministeren som først avstår fra å gi ledelsen i Norges Bank mandat til å plyndre folket.

Hattori_Hanzo
Innlegg: 606

Legg inn av Hattori_Hanzo »

Slik er sentralbank systemet. Det er ment til å fungere slik. Rein stjæling men maurtua er for dumma ned til å se det. De tror dette er nødvendige institusjoner som faktisk jobber for folket.

Grubles  
Innlegg: 213

Legg inn av Grubles »

Norges Bank hever renten igjen, med den begrunnelse at prisene ellers ville stige. Dermed favoriseres de som har penger i banken. Det er klart at bankene heller favoriserer sine beste kunder fremfor folk flest, hvilket igjen viser at politikere ikke burde gi Norges Bank mandat til å stjele penger fra folk flest.

Politikere burde i stedet redusere rentene, for det ville favorisere folk flest. Ja, prisene ville stige, men folk flest ville få bedre råd. De som har lite, ville derimot få dårligere råd, derfor måtte politikerne gi dem mer. Så det at Norges Bank setter opp renten, viser at de ikke ønsker at politikere skal gi mer til de som har lite.

Frode57
Innlegg: 1199

Legg inn av Frode57 »

Ser ut som USA styrer vestlig økonomi . Samme økonomisk styring av renten i alle land. Til og med Kina følger delvis med vestlig økonomisk trend.
Kina har jo blitt hardt rammet av amerikansk proteksjonisme. Det var nok litt valutamanipulering men den enorme dominans Kina fikk etter hvert så gikk USA til mottiltak. Men de sliter fortsatt med andre fremskridende land.

Nå er det bare å stålsette seg på dyrtid og fallende boligpriser .
Den norske kroner svekker seg nå mot andre valutaer og er snart like svak som den var på sitt svakeste.
Få som vil investere i et land som strammer skatte og avgiftsskruen så voldsomt til.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Politikk - Norsk»